Şimdi Ara

LG televizyonlara Google Stadia ve GeForce Now geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyanın en popüler televizyon markalarından biri olan LG'nin CES 2021 toplantısı geçtiğimiz saatlerde yapıldı. Toplantıda genel olarak LG'nin 2021 yılındaki televizyonları incelendi. Kısaca LG televizyonlarından 2021 yılında daha ince olmalarını, daha parlak olmalarını ve daha büyük olmalarını bekleyebilirsiniz.



    Toplantıya genel olarak baktığımızda LG televizyonlar için gayet güzel bir haber de paylaşıldı, özellikle oyun oynayanlar için. Bulut üzerinden oyun oynayabildiğiniz Google Stadia ve Nvidia GeForce Now.



    Ayrıca Bkz.LG Display, 42'' boyuta sahip ilk OLED TV paneli duyurusunu yaptı



    Google Stadia



    Bildiğiniz gibi LG televizyonlar işletim sistemi olarak Android TV yerine kendi işletim sistemi olan webOS'u kullanıyor. Bu yüzden uygulamaların gelişi daha geç veya erken olabiliyor.



    Google Stadia, aslında bulut üzerinden oyunları stream ederek oynayabildiğiniz bir konsol. Yani oyunu oynayabilmek için tek ihtiyacanız olan güçlü bir internet. Bir de oyun elbette. Stadia ne yazık ki ülkemizde şu an için erişime açık değil. LG televizyonların Stadia desteği 2021'in sonunda gelecek ancak yalnızca Stadia'nın erişime açık olduğu ülkelere gelecek.



    Nvidia GeForce Now, LG televizyonlara geliyor



    Bir diğer gelen uygulama olan GeForce Now ise ülkemizde de erişime açık ve daha rahat bir kullanımı olduğunu söylemek gerek. GeForce Now'da ise yine oyunu oynayabilmek için bir sisteme ihtiyaç duymuyorsunuz, yalnızca orta seviye bir internet ile oyunları stream ederek oynayabiliyorsunuz. Oyunlara erişebilmek için de Steam, Epic Games, GOG veya Ubisoft Connect gibi hizmetleri sisteme bağlayıp direkt o hesaplarınız üzerinden erişiyorsunuz. Yani bu platformlarda sahip olduğunuz ve GeForce Now'ın desteklediği tüm oyunları yalnızca bir internet ile oynayabiliyorsunuz. GeForce Now'un desteklediği oyunlara buradan bakabilirsiniz. 



    Eğer G-Sync ve FreeSync desteğine sahip bir televizyonunuz varsa bu özellikleri de açabileceksiniz. GeForce Now için net bir yayın tarihi yok ancak 2021 yılında onun da erişime açılması bekleniyor. Son olarak LG'nin webOS arayüzü de yepyeni bir hale geldi.



    Bu uygulamalar LG'nin 2021 model televizyonlarında erişilebilir olacak. Ancak ilerleyen süreçte webOS 5.0 kullanan 2020 model televizyonlara da geleceği söyleniyor.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2021/01/11/google-stadia-and-nvidia-geforce-now-are-coming-to-lg-tvs/







  • gelecek geliyor :D

    xiomi tv boxta çalışırmı acaba donanıma para veremiyoruz bunlardan alsak nasıl olur

  • Bilgisayar ve konsol oyunculuğunu (kesin) öldürecek tek şey, Oyun servisi + TV desteği + Hızlı internet üçlemesidir.

    Kimse 1-2 yıl içinde demode kalacak donanıma 5-10bin dolar gömmeyi tercih etmez. Bi TV alırsın, bunun yatırım maliyeti vardır ve katlanılır. İşletme maliyeti olarak da internet ve oyun servisi ücreti vardır. Sonra her mevsim hangi en üst ekran kartı çıkarsa onunla ultra kalitede, rtx max ayarlarda, oyun oynanabilir. Yani bugün tv seyretmek ne kadar kolaysa ileride oyun oynamak da o kadar zahmetsiz olabilir, olacaktır.

  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    geçen yine 2 yılda eskiyecek donanıma 10 bin dolar veriyorum... Sitenin adına bak bi sallamadan önce, DONANIMHABER! 10 bin dolara 2 yılda eskiyecek PC dizsene bana nolur..

  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    ps4 e 500 dolar verenler 8 yıl oynadı, hala oynamaya devam ediyor. 10bin dolara 4 tane 1080 alırdın.

  • Bu sistemin tam oturması konsolları bitirir, microsoftun konsoldan çok oyun stüdyoları ve oyun servisleri üzerinde durması bu yüzden sanırım.

  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    10 bin dolar az olmuş 30k yap onu
  • Xagdas kullanıcısına yanıt

    GeForce now ve Google stadia trye gelmedikçe daha konsolu öldüremez. Betadayken birkaç kez denedim ama o kadar çok latency vardı ki midem bulanıyordu o derece. Şimdi bakıyorsun belki düxelmiştir ama betadaki gibi değil çoğu oyunu oynayamıyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steam link gelmeli
  • Konsola özel oyun çıkıyor, sony kolay kolay bırakmaz peşini,
    En kötü kendi oyun servisini kurar, servise girecek tv başına da 500 dolar kendine alır firmalardan,

  • Mi box s de geforce now çalışıyor zaten :D biraz kurulumu zahmetli sadece

  • Oyunu tv kumandasıyla mı oynacaklar? Hugo vardı eskiden 4'e basınca sola 6'ya basınca sağa :) En az 500 liralık tv kolları çıkacak demek ki.

  • AtalayArik A kullanıcısına yanıt

    Steam Link'im var benim Kasım 2016'dan beri. Toplamda 40 saat kullanmadım. Salondaki 65inç Tv'ye bağlı duruyor.


    Steam Link dahili olan TV modelleri de var. Steam Link bilgisayarı ve konsolu bitirecek model değil.

  • th9 T kullanıcısına yanıt

    Sen kendi delik cüzdanına göre değerlendiriyorsun yorumumu. Belkide öğrencisin, bilmiyorum. Tepe seviye ekipmanları kastediyorum ben, 1050Ti ile oyun oynamaya çalışan gariban halkımı değil.

  • Bal gibi sistem . Yeter ki internetin olsun . Akıllarda tek soru olacak , bunun için İnternet altyapın var mı ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    5k dolara şuan en üst seviyede oyun oynaya biliyorsun.abartmayın
  • Xagdas kullanıcısına yanıt

    5-10 bin dolar mı? 1-2 yılda demode olacak donanım mı?

    Bir konsol 500 dolar hadi bizde vergiyi de bindir 800-900 dolar. Konsolu ortalama 7-8 sene kullanabiliyorsun. (Konsolun yazılım-oyun desteği ortalama bu. Yoksa bozulana kadar aç, oyna, kullan.) Ha aldın kullanmıyor musun satarsın, elinde bir maddi değeri olan somut bir cihaz var. Ne 5-10 bin doları hacı abi?

    Ayrıca Türkiye'de bu hizmet yemez. Adam akıllı bir 1080p 60 FPS görüntü için bile ciddi bir internet bağlantısı gerekiyor. Yurdum internet hızları ve fiyatları da malum. Bilgisayar ve konsolu bu topraklarda ölecekse bu hizmet sebebiyle ölmez. Hatta bu çağdışı kağnı gibi internet hizmetleriyle, bu yüksek fiyatlarla biz Playstation 7'yi de görürürüz 8'i de görürüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.