Şimdi Ara

LG - Samsung - Electrolux Çamaşır Makinesi Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Başlıkta belirttiğim 3 markanın en iyi çamaşır makinesi (kurutmalı istemiyorum) modellerini seçmeye çalıştım. Siz hangisini önerirsiniz? Bunlara alternatif kaliteli önereceğiniz makine varsa onu da değerlendirebilirim. Max 8.000 TL ile bu işi halletmek istiyorum. Saygılar.


    Lg F4V5RYP0W 1400 Devir A+++ - 5.300 TL

    https://www.hepsiburada.com/lg-f4v5ryp0w-1400-devir-a-10-5-kg-camasir-makinesi-p-HBV00000SRA7C?magaza=Electromarketim


    Samsung WW90M74FNOA A+++ 9 kg 1400 Devir - 6.300 TL

    https://www.hepsiburada.com/samsung-ww90m74fnoa-a-9-kg-1400-devir-camasir-makinesi-pm-HB00000JAGIG


    Electrolux EW9F161BT A+++ 10KG 1600 Devir Çamaşır Makinesi - 6.900 TL

    https://www.hepsiburada.com/electrolux-ew9f161bt-a-10kg-1600-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000VRZJP?magaza=Paşacan




  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben de elektrolux e bakıyorum. Siz aldınız mı? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim
  • Alnady A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, henüz alım yapamadım. Herkesin farklı (çok iyi - çok kötü) tecrübeleri var makineler ile bu yüzden karar vermek gerçekten zorlaşıyor. En son Bosch Home Professional Çamaşır WAX28EH0TR modeline karar kıldım gibi, ama hala net değil. Açıkçası 3-5 fazla verip en iyisini alayım, ilerde uğraşmayayım diyorum ama markaların en üst segment ürünlerde bile sıkıntılar yaşayan insanlar var. Bu iş biraz şans anladığım kadarıyla.


    Forumdaki arkadaşlara yukarıda yazdığım Bosch'mu yoksa alternatif var mı bütçe sıkıntısı olmadan öneride bulunun dediğimde Miele dediler. Hafta sonu gidip makineleri yerinde inceledim. Forumda Miele kalitesi diye anlatılan markanın giriş seviyesiyle, çok pahalı ürünleri arasında net kalite farkı vardı. Miele'de 10 bin civarı olan makine içime sinmedi. Kalite hissiyatı iyi gelen makine de 20 küsür bin liraydı. Servisiyle alakalı onlarca olumsuz yorum varken bir makineye 20 bin lira üzeri para vermek de hiç mantıklı gelmiyor. Seçim yapmak gerçekten çok zor.

  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten dipsiz bir kuyu... sessiz olsun istiyorum , lekeleri çıkarabilsin istiyorum ama her marka için çok değişik şikayetler var. Tam karar veriyorum bir yorum okuyorum cayıyorum. Hayırlısı olsun size de , bol şanslar hepimize
  • Merhabalar.

    Siemens için düşünürseniz size bir kaç model önermek isterim.
    İllaki istediğimiz Almanya üretimi olması ise; WM14XM80TR Almanya Üretim modele bakılabilir.

    Fakat benim şahsi fikrimi sorarsanız, fiyat fayda dengesinde ilerlemek adına iki ürün daha önermek istedim.

    1.si 9 kg 1200 devir idos özellikli olan model: WM12TS80TR
    Bu modeli açıklamaya çalıştığım kısa bir video linkini ekliyorum daha anlaşılır olacaktır.

    2.si ise WG52A2X0TR 10kg 1200 Devirlik herhanbi bir ekstrem özelliği olmayan daha sadece bir makine olan modelimiz.

    Bu modellerden geçen ay ( Almanya üretim harici ) 15-20 arasında sattım sadece idos olan da özel bir indirim oldu bu ay ön plana çıkarmam bu yüzden.

    - Ayrıca modellerin ortak özelliği üç üründe de 10 yıl garantili motor kullanılması ve Almanya üretimi olanı almak için 2 katı para ödemek bana şuanki şartlarda mantıklı gelmiyor, çünkü eskiden yerli olanlarda farkı Almanya üretimlerde farklı motorlar kullanırlardı ve aradaki fiyat makası bu denli açık değil erişilebilir düzeydeydi. Şuan bakacak olursak bu 2 ve 3. önerdiğim modellerden birini seçip 10-15 yıl arası kullanıp ekonomik ömrü bitince yenilemek çok daha mantıklı.

    Almanya üretimi olanı alayım kafam rahat etsin diyemiyoruz maalesef şu dönemde. Onun yerine çok daha fazla satılan ki elbette bunun doğurduğu sebep olarak da çok daha fazla şikayet görebileceğimiz ama aslında daha mantıklı bir modeli seçmek daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

    Sormak istediğiniz bir şey olursa direkt arayabilirsiniz arkadaşlar.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676


    LG - Samsung - Electrolux Çamaşır Makinesi Önerisi
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen şans işi. Aynı markanın ucuz ve pahalı 2 ürününü kıyaslayacak olursak tamburunda kalite farkı vardıe, plastiğinde vardır, contasınsa vardır, pombasında vardır ama kartında, pcb markasından devre elemanlarının kalitesine herşey aynıdır.
    Yani hepsi arıza yapabilir.
  • Hepimizin beklentisi aynı aslında, sessiz olsun, düzgün yıkasın, kısa sürede arıza yapmasın. Aslında çok makul istekler :) Bahsettiğim Bosch modelinde lekelere özel program ayarı da yapılabiliyor. Bilginiz olsun. Siemens muadili de aynı özelliklere sahiptir. Mevcut makineler arasında seçim yaparken beni en kararsız bırakan kısım uzun vadede hangi makine sessizliğini uzun süre koruyabilecek. Burada kazan, yay ve amortisörlerin kalitesi çok önemli. Ayrıca şikayet var sitesinde çamaşırları yırtan makine şikayetleri görmek de mümkün... @Alnady


    Serdar bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz model de aklımda olacak ancak fiyat/fayda dengesinde fiyat çıtasını bir tık yukarı çekip sıkıntı çıkma ihtimalini mümkün olduğunca azaltmak istiyorum. Siemens modellerini karşılaştırdığımda iQ700 WM14XEH1TR ile sizin önerdiğiniz makine arasında 14 kg genel ağırlık farkı var. Acaba makinenin sessizliğine etki edecek makine elemanlarının kullanımından mı bu fark kaynaklanıyor? Markanın, size bu üst seviye modellerle ilgili bir bilgilendirmesi var mıdır?


    Bir teknik ve sizin bilgi sahibi olabileceğiniz sorum daha olacak; Aynı İQ700 modelinde WM14XEH0TR ve WM14XEH1TR kodlu makineler bulunuyor. Siemens ve Bosch sitelerinde "0TR ve 1TR" kodlu ürünleri karşılaştırdığımda ürün özellikleri aynı gözüküyor ancak sonu 1TR ile biten makine C Enerji Verimliliği Sınıfında gözükürken, 0TR kodu ile biten makine A+++ olarak görünüyor. 1TR kodlu makine daha detaylı ve yurt dışı sitelerdekilerle aynı AB Ürün Bilgi formuna sahip iken, kodu 0TR ile biten makineler farklı formattaki AB Ürün Bilgi formuna sahip ve bu formdaki bilgiler diğerine göre daha yüzeysel. Bu fark neden kaynaklanmaktadır? İki makineyi de aynı kabul edebilir miyiz? Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. (ürün bilgi form linkleri aşağıdadır.) @shopsiemens


    https://media3.bsh-group.com/Documents/eudatasheet/tr-TR/WM14XEH1TR.pdf


    https://media3.bsh-group.com/Documents/eudatasheet/tr-TR/WM14XEH0TR.pdf


    Hocam Miele özelinde konuşuyorum, forumdaki konularda okuduklarımdan dolayı büyük beklentiyle gitmiştim showrooma fakat 10 bin lira olan makinenin kazanını elle salladığımda takır takır vurma sesi gelirken, 25 bin lira olan modeli salladığımda kazan pürüzsüz bir şekilde salınıyordu. Fark barizdi. Yani forumda sıkça önerilen, en üst seri X marka çamaşır makinesi alacağına git Miele giriş serisi al önerisinin çok mantıklı olmadığını düşünmeye başladım. Bahsettiğiniz gibi genel elektronik aksamın aynı olduğunu düşünüyorum ben de ama bu makinelerde bize farkı hissettiren mekanik kaliteleri bence. Umarım şansımıza düzgün bir şey denk gelir :) @RANCH SOS

  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    İlginize çok teşekkür ederim, inceleyeceğim tüm yolladıklarınızı.

    wg54a2x0tr kodlu makineye baktım her yerde A+++ diye geçiyor siemensin kendi sayfasında C sınıfı etiketi var. Bunu anlayamadım , bir de kazan bilgisi paylaşılmıyor hiç ; bilginiz var mı acaba?
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Evet çok makul isteklerdeyiz ama ne yazık ki üretici uzun süre dayanıklı ürün üretmeyi kesti. Artık kazanlar bile plastik. O nedenle elektrolux ve Grundig e bakıyorum; onların kazanları çelik. LG şuan kullandığım can çekişen makinem; hiç iyi yıkamıyor ve beyazlar hiç kar gibi değil. Sizinde şikayetlerde okuduğunuz gibi LG makinam da tişörtlerimi yırtıyor. Yani baktığınız 10bin bandında makine almaya korkuyorum; o da böyle çıkarsa diye. Ortalama bir rakam olursa daha az üzüleceğim sanırım.
    Forumda elektrolux 8f2166ma çok övülmüş. Video koymuşlar sıkarken benim bozuk makinem kadar ses çıkarıyor. Normal denmiş. Bilemiyorum. Firmaların yazdığı desibel değerleri de inandırıcı gelmemeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caner91

    Hepimizin beklentisi aynı aslında, sessiz olsun, düzgün yıkasın, kısa sürede arıza yapmasın. Aslında çok makul istekler :) Bahsettiğim Bosch modelinde lekelere özel program ayarı da yapılabiliyor. Bilginiz olsun. Siemens muadili de aynı özelliklere sahiptir. Mevcut makineler arasında seçim yaparken beni en kararsız bırakan kısım uzun vadede hangi makine sessizliğini uzun süre koruyabilecek. Burada kazan, yay ve amortisörlerin kalitesi çok önemli. Ayrıca şikayet var sitesinde çamaşırları yırtan makine şikayetleri görmek de mümkün... @Alnady


    Serdar bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz model de aklımda olacak ancak fiyat/fayda dengesinde fiyat çıtasını bir tık yukarı çekip sıkıntı çıkma ihtimalini mümkün olduğunca azaltmak istiyorum. Siemens modellerini karşılaştırdığımda iQ700 WM14XEH1TR ile sizin önerdiğiniz makine arasında 14 kg genel ağırlık farkı var. Acaba makinenin sessizliğine etki edecek makine elemanlarının kullanımından mı bu fark kaynaklanıyor? Markanın, size bu üst seviye modellerle ilgili bir bilgilendirmesi var mıdır?


    Bir teknik ve sizin bilgi sahibi olabileceğiniz sorum daha olacak; Aynı İQ700 modelinde WM14XEH0TR ve WM14XEH1TR kodlu makineler bulunuyor. Siemens ve Bosch sitelerinde "0TR ve 1TR" kodlu ürünleri karşılaştırdığımda ürün özellikleri aynı gözüküyor ancak sonu 1TR ile biten makine C Enerji Verimliliği Sınıfında gözükürken, 0TR kodu ile biten makine A+++ olarak görünüyor. 1TR kodlu makine daha detaylı ve yurt dışı sitelerdekilerle aynı AB Ürün Bilgi formuna sahip iken, kodu 0TR ile biten makineler farklı formattaki AB Ürün Bilgi formuna sahip ve bu formdaki bilgiler diğerine göre daha yüzeysel. Bu fark neden kaynaklanmaktadır? İki makineyi de aynı kabul edebilir miyiz? Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. (ürün bilgi form linkleri aşağıdadır.) @shopsiemens


    https://media3.bsh-group.com/Documents/eudatasheet/tr-TR/WM14XEH1TR.pdf


    https://media3.bsh-group.com/Documents/eudatasheet/tr-TR/WM14XEH0TR.pdf


    Hocam Miele özelinde konuşuyorum, forumdaki konularda okuduklarımdan dolayı büyük beklentiyle gitmiştim showrooma fakat 10 bin lira olan makinenin kazanını elle salladığımda takır takır vurma sesi gelirken, 25 bin lira olan modeli salladığımda kazan pürüzsüz bir şekilde salınıyordu. Fark barizdi. Yani forumda sıkça önerilen, en üst seri X marka çamaşır makinesi alacağına git Miele giriş serisi al önerisinin çok mantıklı olmadığını düşünmeye başladım. Bahsettiğiniz gibi genel elektronik aksamın aynı olduğunu düşünüyorum ben de ama bu makinelerde bize farkı hissettiren mekanik kaliteleri bence. Umarım şansımıza düzgün bir şey denk gelir :) @RANCH SOS

    Merhabalar tekrar. Bugün şehir dışı yapıp geldim o yüzden geç yazıyorum kusura bakmayın lütfen.

    Almanya olan modellerde kullandıkları amortisör'den tutun da motora kadar tüm parçaların A kalite olanını kullanıyoruz diyorlar. Fakat buradaki olayı gözlemlemek çok zor açıkcası. Fakat benim yıllar içinde görmüş olduğum, Almanya üretimi alanlarda eskiden sıfır sorun diyebiliyorken gün geçtikçe Almanya üretimi alıp onda da şikayet eden insanlar görmeye başladık. Hal böyleyken bende açıkcası insanlara ürünleri anlatımımı değiştirdim çünkü artık eskisi gibi sorunsuz ürünler çıkmamaya başladı işin doğrusu. Bu tabiki Miele için de geçerli.

    WM14XEH0TR ve WM14XEH1TR birebir aynı ürün, 0TR üretimden kalktı yerine 1TR si çıktı. Sebebi ile ilgili bir detay maili gelmedi.
    Enerji seviyelerini gösteren semboller değişiyor muhtemelen A++++ diye bir şey olmadığından bunlar simgeleyen yeni bir şey oluşuyor genel anlamda. Ki A+++ olan D olacak gibi düşünürsek A++++ olan C sınıfı gibi olup yukarıya doğru gidebilecek bir alan yaracaklar sanki.. Fakat yine bu benim öngörüm henüz net bilgi yok.
    Teşhire açtığımız yeni bir dolapta hem eski hem yeni enerji etiketi çıktı mesela.

    Almanya üretim olarak bana makul gelen model WM14XM80TR bu modelden toplamda 3 ayda 17 adet sattım ve teslim ettim. O yüzden bunda da sorun yok diyebilirim. Fakat Almanya üretimi olan diğer 3 modelin toplamında çıktığı günden beri satış adetim 3 ürün de 5 adet =) yani yorum yapacak kadar satışım yok açıkcası.

    Yerlilerde de WA14LQH0TR i-Dos olan modele de bir göz atmanızı öneririm, Bu segmentte 2 hafta kadar önce bir müşterime satışını yaptım. ÇokÇok sessiz Serdar bu model dediğinden bunu söylüyorum. Kesinlikle bakılabilir.

    İncelediğiniz de görüşmek üzere.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alnady

    İlginize çok teşekkür ederim, inceleyeceğim tüm yolladıklarınızı.

    wg54a2x0tr kodlu makineye baktım her yerde A+++ diye geçiyor siemensin kendi sayfasında C sınıfı etiketi var. Bunu anlayamadım , bir de kazan bilgisi paylaşılmıyor hiç ; bilginiz var mı acaba?
    Merhabalar.

    Yeni bir enerji simgeleme durumuna geçiş yapıyorlar sanırım. Tam olarak bize de detay maili gelmedi.
    Fakat ürünün (bayiekranında) detaylı özelliklerinden halen A+++ olarak görünmekte.
    Kazan malzeme: Plastik bunların size görüntülerini atıyorum bu sayfaları.

    Bu arada baktığınız model: WG54A2X0TR 10kg 1400 Devir / WG52A2X0TR 10kg 1200 Devir aradaki tek fark bu 1400 devir olan 180 tl daha pahalı gönlünüz hangisinden yanaysa alınabilir çok aman aman bir rakam farklılığı yok.

    Aklınıza takılan bir şey olursa aramak isterseniz yardımcı olabilirim.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676

    LG - Samsung - Electrolux Çamaşır Makinesi ÖnerisiLG - Samsung - Electrolux Çamaşır Makinesi Önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shopsiemens -- 15 Mart 2021; 17:39:38 >
  • Giriş seviyesi beğenmediğim dediğiniz miele bile bosch grubunun bir çok makinesinden daha kaliteli bosch grubunda eski kalite yok aşırı fiyat artışı ve düşen kalite var klasik rulman sesi,yay sesi,körük sesi tepe modellerde bile var tükürük kadar suyla yıkaması da cabası bosch teknolojik olarak geriden geliyor programsal olarak pek işlevsel değil şikayetler çok.

  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim zahmet verdim 🙏🏻
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alnady

    Çok teşekkür ederim zahmet verdim 🙏🏻
    Rica ederim, takıldığınız yer olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.
  • Görüşünüz için teşekkür ederim. Miele'nin WWD320 WCS Powerwash 8 Kg 1400 Devir modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • caner91 kullanıcısına yanıt

    Mielenin klasik modellerinden programsal işlevselliği,darbe emiciliği,sıkmaya geçişi optimize edilmiş youtube üzerinde videoları var izlemenizi öneririm tek bir kusuru vardı elektrik gidip gelince programa devam etmiyor.

  • LG F4V5RYP0W alıp kullanan varmı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samsung ww10t634sdln1ah modelini aldım. kolay kullanım ve kalitesiyle tavsiye ederim.7300 civarına almıştım geçen ay. 10kg 1400devir. wifi falan var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.