Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.014
Cevap
17
Favori
79.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende pf1500g alarak aranıza katıldım, daha önce kullandığım sony vpl aw15 daha sinematik bir görüntü veriyordu. Renkler daha tatlı idi. Bu ise görüntüde daha zayıf, belki ayarlar ile düzeltebilirim. Ayrıca fan sesi çok yüksek geldi yine önceki projektörüme göre. Ancak medium ayarda sony nin high ayarı kadar ses veriyor.

    Parlaklık ise hemen hemen aynı diyebilirim. Avantajı lamba ömrünün uzun, çözünürlüğün 1080p olması. Almasaydımda olurmuş. Sadece ev sineması kullanımı için konuşursam artıları eksileri aleti birbirine eşit yapıyor.

    Lg içine media player koymuş ancak DTS sesi çözmüyor, bu işide halletselermiş iyi olurmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 6 Ekim 2016; 22:40:16 >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Üstad yaptım ayaları ilk izlenimim çok olumlu. Yalnız "Real Cinema" seçeneği inactive olarak çıkıyor on'a çeviremedim onu TruMotion ise hiç görünmüyor menüde.
  • Dts sesleri çözüyor. Bir yanlışınız var sanırım. Gerçi bendeki kore versiyonu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MiLaReSoL M kullanıcısına yanıt
    Real cinema için bildiğim kadarıyla 24p destekleyen bir kaynak gerekiyor. Bendeki apple tv de 24p desteklemediği için açamıyorum. True motion Avrupa versiyonlarda yok. Zaten sinema için pek tavsiye edilmez. Maç falan izliyorsanız işe yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    İlginç bir şekilde maçlarda projeksiyondan, tv'ye göre daha iyi performans alıyorum. Tv'de maç izlerken en son kullandığım uhd philips de dahil görüntü akıcılığında problem yaşıyordum. Kimi zaman top takıla takıla gider vs. Burada spor yayınlarında daha doğrusu tv yayınlarında akıcılık daha başarılı ama tv'de hiç yaşamadığım filmlerdeki hareketli sahnelerde pj'da problem yaşıyorum. Ben de acaba kaynakla mı ilgili diye düşünmeye başlamıştım. apple tv'den sizin mesajınızla haberdar oldum. Memnun musunuz cihazınızdan?

    Bu arada dün bütün günüm fixed frame perdeleri incelemekle geçmişti ama verdiğiniz ayarları uygulayınca şimdilik biraz daha erteledim bu durumu. Duvarla bir süre daha idare edeyim cihazla haşır neşir olayım diyorum. Dün akşam bir lambader ve görüntünün arkasında yanan lambayla maçı gayet rahat canlı renklerle izledim. Hatta enerji tasarrufunu minimum yapınca tam istediğim görüntüyü aldım ama sesten dolayı o şekilde kullanmadım. Fotografta renkler biraz mavi'ye kaymış ama gerçekte öyle değil.

     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500




  • dostlar pw800g'yi uygun fiyat sebebi ile ciddi düşünmeye başladım. parlaklık konusunu bi kenara bırakırsak çözünürlük ve video işlemci konusunda aradaki farkı tecrube eden varmı acaba.. ayrıca ilk cihazım olacak. biri 3000 tl civarı diğerini ise 1180 lira gibi bi fiyata alabiliyorum. bi yardımcı olurmusunuz.
  • MiLaReSoL M kullanıcısına yanıt
    Filmlerdeki sıkıntı apple tv de de mevcut. Bunun sebebi filmlerin 24 kare çekiliyor olması. Kullandığımız projeksiyon, tv vs genelde 60 kare görüntü verir. Senkronizasyondaki problemden dolayı arada kare atlaması oluyor. 24 Kare destekleyen bir kaynak olursa pf1500 buna uyum sağlayabiliyor. Yani suç projektörde değil. Apple tv maalesef 60 kare çıkış veriyor. Apple'a film severler bunu defalarca yazdı. 50 dolarlık media playerlarda bile bu destek varken neden apple tv de yok diye. Ancak beklediğimiz yazılım desteği bir türlü gelmiyor. Kullanım pratikliği, sorunsuzluğu, çok iyi görüntü kalitesi ve diğer apple cihazlarımla mükemmel uyumu olmasa, ben de bir android player almayı düşünürdüm. Ama şimdilik 24 kare desteğinin geleceği iyimserliğiyle bekliyorum.

    Sizdeki görüntü bence yeterli. Sabit perdeler ucuz değil ve kurulumdan sonra projeksiyon değiştirmek isteseniz, perde boyutu ile uyumlu aramak zorunda kalırsınız. Çünkü perdeyi projeksiyon kadar kolay elden çıkaramazsınız. Bu yüzden zamana bırakmanız, projeksiyona iyice alışmanız yerinde olur. Bu arada eco modunu en yüksek değere çıkarınca görüntü gerçekten daha iyi oluyor bazı durumlarda. Fan sesi beni de rahatsız ediyor bu modda. Onun için birkaç sayfa önce bir arkadaşın paylaştığı amazonda satılan sessiz fanlardan sipariş ettim. Gelince monte edip ses durumuna bakacağım. Ayrıca uyguladığım, ancak projeksiyonu garanti dışı bırakabilecek, bu yüzden herkese tavsiye etmediğim bir mod da var. P1500'ün lens çevirme parçasının iç kısmı turuncu renkte plastikten yapılmış. Böyle bir hatayı lg nasıl yaptı bilmiyorum ama hiç bir optik ekipmanın lens çevresi siyah dışında bir renkte yapılmaz. Projeksiyondan çıkan ışık buradan yansıma yapıp gönderilen ışık buketinin formunu bozuyor. Bu da renk kalitesini düşürüyor. O yüzden ben o kısmı siyaha boyadım. Renkler daha iyi ve güçlü oldu. Dediğim gibi bu modu uygulamak herkesin kendi sorumluluğunda. O yüzden direk tavsiye edemem. Zaten herkes bu farkı algılayamayabilir. Ben biraz takıntılı olduğum ve elim bu işlere yatkın olduğu için korkmadan uyguladım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokayozyer

    dostlar pw800g'yi uygun fiyat sebebi ile ciddi düşünmeye başladım. parlaklık konusunu bi kenara bırakırsak çözünürlük ve video işlemci konusunda aradaki farkı tecrube eden varmı acaba.. ayrıca ilk cihazım olacak. biri 3000 tl civarı diğerini ise 1180 lira gibi bi fiyata alabiliyorum. bi yardımcı olurmusunuz.

    yani pf1500'ün yanında pw800 ev sineması veya günlük kullanım için çokmu geride kalır.. tecrübe eden varsa yardımcı olabilirmi ?..
    veya teknoloji mazalarında teşhir veya fırsat olarak bilen biri varmı acaba.. mesela bi vatan mağazasında teşhir benqw1070 için 2200 lira fiyat verdiler ama lambası beni düşündürüyor. led lamba varken alınırmı artı eski teknolojiler bilmiyorum. ilk alacağım projeksiyon olduğu için bi karar veremiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Real cinema için bildiğim kadarıyla 24p destekleyen bir kaynak gerekiyor. Bendeki apple tv de 24p desteklemediği için açamıyorum. True motion Avrupa versiyonlarda yok. Zaten sinema için pek tavsiye edilmez. Maç falan izliyorsanız işe yarayabilir.

    Şimdi şöyle bir sorunla karşılaştım, bendeki tüm film arşivi 23.976 kare, oynatıcı cihazımda 23.976 yı destekliyor. Fakat LG de bu modu desteklemiyorki hdmi ile bağlantıda görüntüde takılmalar oluyor. Projeksiyonun kendi oynatıcısıda aynı şekilde.

    Yani true sinema bizim aldığımız versiyonda yok ama abd versiyonunda var mı? Eğer öyleyse bu lg tam manasıyla saçmalamış.

    Şu durumda bu projeksiyon işime yaramıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 6 Ekim 2016; 20:31:34 >
  • tr5454 T kullanıcısına yanıt
    24p desteği Türkiye ve avrupada satılan modellerde de var. Sizdeki durum kablo ya da başka birşeyden kaynaklı olabilir.
  • Anlamadım bende ne olduğunu, saatlerdir uğraşıyorum, iki projektörede bağlıyorum, lg nin görüntüsü akıcı değil, bunu çok net farketmek için hareket eden ve uzun düz hat oluşturan görüntüleri izlemek gerekiyor. Sinematik görüntüde zaten varolan titreklikten bahsetmediğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca şu araya kare ekleyerek görüntüde sağlanan akıcılık özelliği gibi bir özellik yok sony projektörde. Hani akıllara gelmesin.


    Sony de bu akıcılığın bozulması olayı şöyle oluyordu:

    Elimdeki film 23.976 kare(fps) , film oynatıcıda çıkışı 24 kare seçersem bu olayın benzeri gerçekleşiyordu. Mesela, film oynatıcıda çıkışı 1080p 50hz yada 60hz seçersemde çok bariz atlamalar yapıyordu.

    Şimdi film 23.976 kare, oynatıcıda çıkışı 23.976 seçiyorum sony projektörde pürüzsüz izlenim oluyor. Ancak hdmi kabloyu sony den çkartıp lg ye takıyorum pürüzsüzlük kayboluyor. Yani lg 23.976 desteklemiyor yada ayarları falan var bulamadım.







    Edit: Şu ana kadar uğraşılarımdan gördüğüm kadarı ile pf1500g 23.976 yı gerçek olarak desteklemiyor, hdmi girişine 24p ve 23.976p görüntü verdiğimde her iki çözünürlük için 24p olarak sinyal geliyor bildirimi gösteriyor. Sony ise 24p ve 23.976p görüntü geliyor diye bildirimde bulunuyor.


    Kısaca orjinal dvd ve bluray çıkışı olan 23.976 yı maalesef gerçek olarak desteklemiyor buda görüntde bir çok kişinin anlayamayacağı ancak bir gariplik var ama heralde görüntü büyük ondan diyebileceği bir bozulmaya yol açıyor. Bu gözleride yoran bir bozukluk bana göre.




    Ayrıca kenar netlikleri yine sony projektöre göre kötü. LG şu an itibariyle sınıfta kaldı, filmsever arkadaşların kesinlikle uzak durması gereken bir projektör.


    Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olursa burayı editleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 7 Ekim 2016; 2:06:37 >




  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Ben player olarak egreat r6a ii kullanıyorum. Bu mesajı okuduktan sonra baktım 24 kare desteği yokmuş. Ondan sonra aklıma ilk edindiğim player egreat m34 geldi. Yıllardır çalıştırmamıştım, bağladım baktım 24 kare desteği var. DTS HD MASTER, High Resolution vs. sesleri de iletiyor yenisinin aksine. Herneyse film oynarken pj'dan real cinema özelliğini açtım, sadece renk daha sinematik oldu, biraz sinema perdesi gibi onun dışında akışkanlık konusunda bir faydası olmadı. İlginç hakikaten durum. :\



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLaReSoL -- 7 Ekim 2016; 9:58:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    Anlamadım bende ne olduğunu, saatlerdir uğraşıyorum, iki projektörede bağlıyorum, lg nin görüntüsü akıcı değil, bunu çok net farketmek için hareket eden ve uzun düz hat oluşturan görüntüleri izlemek gerekiyor. Sinematik görüntüde zaten varolan titreklikten bahsetmediğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca şu araya kare ekleyerek görüntüde sağlanan akıcılık özelliği gibi bir özellik yok sony projektörde. Hani akıllara gelmesin.


    Sony de bu akıcılığın bozulması olayı şöyle oluyordu:

    Elimdeki film 23.976 kare(fps) , film oynatıcıda çıkışı 24 kare seçersem bu olayın benzeri gerçekleşiyordu. Mesela, film oynatıcıda çıkışı 1080p 50hz yada 60hz seçersemde çok bariz atlamalar yapıyordu.

    Şimdi film 23.976 kare, oynatıcıda çıkışı 23.976 seçiyorum sony projektörde pürüzsüz izlenim oluyor. Ancak hdmi kabloyu sony den çkartıp lg ye takıyorum pürüzsüzlük kayboluyor. Yani lg 23.976 desteklemiyor yada ayarları falan var bulamadım.







    Edit: Şu ana kadar uğraşılarımdan gördüğüm kadarı ile pf1500g 23.976 yı gerçek olarak desteklemiyor, hdmi girişine 24p ve 23.976p görüntü verdiğimde her iki çözünürlük için 24p olarak sinyal geliyor bildirimi gösteriyor. Sony ise 24p ve 23.976p görüntü geliyor diye bildirimde bulunuyor.


    Kısaca orjinal dvd ve bluray çıkışı olan 23.976 yı maalesef gerçek olarak desteklemiyor buda görüntde bir çok kişinin anlayamayacağı ancak bir gariplik var ama heralde görüntü büyük ondan diyebileceği bir bozulmaya yol açıyor. Bu gözleride yoran bir bozukluk bana göre.




    Ayrıca kenar netlikleri yine sony projektöre göre kötü. LG şu an itibariyle sınıfta kaldı, filmsever arkadaşların kesinlikle uzak durması gereken bir projektör.


    Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olursa burayı editleyeceğim.




    arkadaslar okurken benimde aklima bisey geldi. peki bu kare sayisi olayinda neden mkvlerdeki kare sayisi 24 olmuyor genelde. hemen hepsi 23.9 ile ripleniyor. bilmedimiz teknik bi konu sanirim. bende dune dou kullaniyorum bu sekilde riplenmis bi dosyayi 24 ayari ile oynatiyorum bende pio plazmada genelde sorun olmuyor akici bi sekilde izloyorum. ama lg projktr alirsam bu sorunla karsilasacakmiyim. selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bir noktayı atlıyorsunuz. Bu bir dlp projektör. Çalışma biçimi yüzünden arkadaşın bahsettiği 3lcd sony den farklıdır. Ayrıca o sony giriş seviyesi home theatre cihazıdır. Pf1500 ise home video kategorisinde yer alıyor. Yani bir çeşit tv alternatifi. Akıcılık yok derken kavram kargaşası olmasın. İzleme keyfini yerle yeksan eden bir durum yok. Ben 60hz kaynakla bile gayet keyifle izleyebiliyorum. Kare atlamaları geniş açı, yüksek çekimlerde hissedilir en fazla. Ama o da öyle takıla takıla oynuyor gibi bir durum değil. Benim setup dan 60 kare bir video yükleyeceğim vaktim olursa. Bir de ps4 den bluray deneyeceğim 24p için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Can alıcı nokta tv alternatifi olması sanırım, ki ben de aldığım günden beri tv'yi yere indirdim bütün olayı bununla hallediyorum. Hatta salondan tv'yi kaldırıp oturma odasına koymayı planlıyorum, bu cihaz işimizi görür gibi. İade sürem dolmadan değiştirsem mi acaba diye düşündüm ama yine de artıları, eksileri toplayınca bu cihaz iyi bence. Dün gece 100" civarında milli maçı izledim, gayet iyi performansı, daha önce de söylediğim gibi içerisini de full karartmaya gerek duymuyor.
  • MiLaReSoL M kullanıcısına yanıt
    Evet en büyük avantajı bu. Projeksiyonlar nazlı aletler. Lambasıydı, filtresiydi, ısınmasıydı derken film izleme dışında kullanımı zor. Pf1500 pek öyle değil. Salondan tv yi oturma odasına taşıdım. Bir de netflix aldım. Vuruyorum kırbacı pf1500'e. İnternete falan dalıp izlemediğim zaman bile kapatmaya gerek duymuyorum. Lambalılara göre dezavantajları yok değil. En başta fiyatı. Ama bu konfor için bence değiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokayozyer


    quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    Anlamadım bende ne olduğunu, saatlerdir uğraşıyorum, iki projektörede bağlıyorum, lg nin görüntüsü akıcı değil, bunu çok net farketmek için hareket eden ve uzun düz hat oluşturan görüntüleri izlemek gerekiyor. Sinematik görüntüde zaten varolan titreklikten bahsetmediğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca şu araya kare ekleyerek görüntüde sağlanan akıcılık özelliği gibi bir özellik yok sony projektörde. Hani akıllara gelmesin.


    Sony de bu akıcılığın bozulması olayı şöyle oluyordu:

    Elimdeki film 23.976 kare(fps) , film oynatıcıda çıkışı 24 kare seçersem bu olayın benzeri gerçekleşiyordu. Mesela, film oynatıcıda çıkışı 1080p 50hz yada 60hz seçersemde çok bariz atlamalar yapıyordu.

    Şimdi film 23.976 kare, oynatıcıda çıkışı 23.976 seçiyorum sony projektörde pürüzsüz izlenim oluyor. Ancak hdmi kabloyu sony den çkartıp lg ye takıyorum pürüzsüzlük kayboluyor. Yani lg 23.976 desteklemiyor yada ayarları falan var bulamadım.







    Edit: Şu ana kadar uğraşılarımdan gördüğüm kadarı ile pf1500g 23.976 yı gerçek olarak desteklemiyor, hdmi girişine 24p ve 23.976p görüntü verdiğimde her iki çözünürlük için 24p olarak sinyal geliyor bildirimi gösteriyor. Sony ise 24p ve 23.976p görüntü geliyor diye bildirimde bulunuyor.


    Kısaca orjinal dvd ve bluray çıkışı olan 23.976 yı maalesef gerçek olarak desteklemiyor buda görüntde bir çok kişinin anlayamayacağı ancak bir gariplik var ama heralde görüntü büyük ondan diyebileceği bir bozulmaya yol açıyor. Bu gözleride yoran bir bozukluk bana göre.




    Ayrıca kenar netlikleri yine sony projektöre göre kötü. LG şu an itibariyle sınıfta kaldı, filmsever arkadaşların kesinlikle uzak durması gereken bir projektör.


    Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olursa burayı editleyeceğim.




    arkadaslar okurken benimde aklima bisey geldi. peki bu kare sayisi olayinda neden mkvlerdeki kare sayisi 24 olmuyor genelde. hemen hepsi 23.9 ile ripleniyor. bilmedimiz teknik bi konu sanirim. bende dune dou kullaniyorum bu sekilde riplenmis bi dosyayi 24 ayari ile oynatiyorum bende pio plazmada genelde sorun olmuyor akici bi sekilde izloyorum. ama lg projktr alirsam bu sorunla karsilasacakmiyim. selamlar

    Şimdi bildiğim kadarı ile blueray filmler 23.976 fps. Hal böyle olunca orjinal riplerde bu fps de yapılıyor.

    Eldeki materyal 23.976, oynatıcı 24 fps olunca gelen veri eksik geliyor ve cihaz bir çok insanın hemen anlayamayacağı şekilde görüntüde anormallikler yaratıyor. Bu ise sinematik görüntüye alışmış gözün yadırgayacağı bir durum.


    Tam karanlık ortamda kullanıyorum büyüklük 110 inch civarı, Ciddi manada bana rahatsızlık veriyor, mesela kamera zoom out yaparken rahatsız edici, büyük alanda sağa sola dönerken rahatsız edici, aynı filmi 60hz laptop monitöründe izlediğimde benzer bozukluk oluşuyor ancak ekran küçük olduğu için çok iğnelemiyor.




    Şimdi nasıl anlatayım bilemiyorum bu 23.976 kareden dolayı sinematik görüntü denilen çok düzenli bir titreme vardır. True motion özellik tv ler var bunlar araya kare eklerler görüntü acayip yağ gibi akar, ben bu haline tiyatro izliyor gibiyim diyorum. Çok gerçekçi oluyor. Fakat senelerdir sinematik görüntüye alışmışız. İnsan bu durumu arıyor.


    LG de olan fps uyumsuzluğu yüzünden oluşan düzensiz titreklik ise insanın algısını bozuyor, izlemek istemiyor.


    Herneyse sinema severler için bu projekörün kullanılmasını hiç ama hiç tavsiye etmem, ama tv'ye alternatif olduğu kesin. Uzun ömrü minicik birşey oluşu tasarımı beni etkilemişti.

    Eğer iade alırlarsa iade etmeye çalışacağım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Arkadaşlar bir noktayı atlıyorsunuz. Bu bir dlp projektör. Çalışma biçimi yüzünden arkadaşın bahsettiği 3lcd sony den farklıdır. Ayrıca o sony giriş seviyesi home theatre cihazıdır. Pf1500 ise home video kategorisinde yer alıyor. Yani bir çeşit tv alternatifi. Akıcılık yok derken kavram kargaşası olmasın. İzleme keyfini yerle yeksan eden bir durum yok. Ben 60hz kaynakla bile gayet keyifle izleyebiliyorum. Kare atlamaları geniş açı, yüksek çekimlerde hissedilir en fazla. Ama o da öyle takıla takıla oynuyor gibi bir durum değil. Benim setup dan 60 kare bir video yükleyeceğim vaktim olursa. Bir de ps4 den bluray deneyeceğim 24p için.

    Aynen böyle, 60hz 50hz vs sorun çıkarmaz. Eldeki materyal 24p isede sorun çıkmaz ama her nedense 23.976 sinema sektörünün vazgeçilmezi.




  • Kaynak Apple Tv, Infuse uygulaması. Dosya 23.976fps. Apple tv 60 olarak veriyor.


    Kaynak ps4 bluray. Dosya 23.976fps. Pf1500 24p olarak görüntülüyor.




    Özellikle projeksiyonun senkronizasyonu yakalamada en çok zorlandığı sahneleri seçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 8 Ekim 2016; 0:06:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokayozyer


    quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    Anlamadım bende ne olduğunu, saatlerdir uğraşıyorum, iki projektörede bağlıyorum, lg nin görüntüsü akıcı değil, bunu çok net farketmek için hareket eden ve uzun düz hat oluşturan görüntüleri izlemek gerekiyor. Sinematik görüntüde zaten varolan titreklikten bahsetmediğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca şu araya kare ekleyerek görüntüde sağlanan akıcılık özelliği gibi bir özellik yok sony projektörde. Hani akıllara gelmesin.


    Sony de bu akıcılığın bozulması olayı şöyle oluyordu:

    Elimdeki film 23.976 kare(fps) , film oynatıcıda çıkışı 24 kare seçersem bu olayın benzeri gerçekleşiyordu. Mesela, film oynatıcıda çıkışı 1080p 50hz yada 60hz seçersemde çok bariz atlamalar yapıyordu.

    Şimdi film 23.976 kare, oynatıcıda çıkışı 23.976 seçiyorum sony projektörde pürüzsüz izlenim oluyor. Ancak hdmi kabloyu sony den çkartıp lg ye takıyorum pürüzsüzlük kayboluyor. Yani lg 23.976 desteklemiyor yada ayarları falan var bulamadım.







    Edit: Şu ana kadar uğraşılarımdan gördüğüm kadarı ile pf1500g 23.976 yı gerçek olarak desteklemiyor, hdmi girişine 24p ve 23.976p görüntü verdiğimde her iki çözünürlük için 24p olarak sinyal geliyor bildirimi gösteriyor. Sony ise 24p ve 23.976p görüntü geliyor diye bildirimde bulunuyor.


    Kısaca orjinal dvd ve bluray çıkışı olan 23.976 yı maalesef gerçek olarak desteklemiyor buda görüntde bir çok kişinin anlayamayacağı ancak bir gariplik var ama heralde görüntü büyük ondan diyebileceği bir bozulmaya yol açıyor. Bu gözleride yoran bir bozukluk bana göre.




    Ayrıca kenar netlikleri yine sony projektöre göre kötü. LG şu an itibariyle sınıfta kaldı, filmsever arkadaşların kesinlikle uzak durması gereken bir projektör.


    Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olursa burayı editleyeceğim.




    arkadaslar okurken benimde aklima bisey geldi. peki bu kare sayisi olayinda neden mkvlerdeki kare sayisi 24 olmuyor genelde. hemen hepsi 23.9 ile ripleniyor. bilmedimiz teknik bi konu sanirim. bende dune dou kullaniyorum bu sekilde riplenmis bi dosyayi 24 ayari ile oynatiyorum bende pio plazmada genelde sorun olmuyor akici bi sekilde izloyorum. ama lg projktr alirsam bu sorunla karsilasacakmiyim. selamlar

    Şimdi bildiğim kadarı ile blueray filmler 23.976 fps. Hal böyle olunca orjinal riplerde bu fps de yapılıyor.

    Eldeki materyal 23.976, oynatıcı 24 fps olunca gelen veri eksik geliyor ve cihaz bir çok insanın hemen anlayamayacağı şekilde görüntüde anormallikler yaratıyor. Bu ise sinematik görüntüye alışmış gözün yadırgayacağı bir durum.


    Tam karanlık ortamda kullanıyorum büyüklük 110 inch civarı, Ciddi manada bana rahatsızlık veriyor, mesela kamera zoom out yaparken rahatsız edici, büyük alanda sağa sola dönerken rahatsız edici, aynı filmi 60hz laptop monitöründe izlediğimde benzer bozukluk oluşuyor ancak ekran küçük olduğu için çok iğnelemiyor.




    Şimdi nasıl anlatayım bilemiyorum bu 23.976 kareden dolayı sinematik görüntü denilen çok düzenli bir titreme vardır. True motion özellik tv ler var bunlar araya kare eklerler görüntü acayip yağ gibi akar, ben bu haline tiyatro izliyor gibiyim diyorum. Çok gerçekçi oluyor. Fakat senelerdir sinematik görüntüye alışmışız. İnsan bu durumu arıyor.


    LG de olan fps uyumsuzluğu yüzünden oluşan düzensiz titreklik ise insanın algısını bozuyor, izlemek istemiyor.


    Herneyse sinema severler için bu projekörün kullanılmasını hiç ama hiç tavsiye etmem, ama tv'ye alternatif olduğu kesin. Uzun ömrü minicik birşey oluşu tasarımı beni etkilemişti.

    Eğer iade alırlarsa iade etmeye çalışacağım...


    anlatım için teşekkürler dostum. montion konusunda takıntılıyım. kesinlikle film zevkini baltalıyor. anlaşılan pw 800g veya pf1500 hangisi olursa olsun saf kan bi sinema cihazından daha çok video cihazı. yani tv seyret , çerezlik film seyret falan.. araştırıken benq 1070 ve optoma hd26 gibi tercihlerde ortaya çıktı. ama lamba ömürleri malum , watt değerleri yüksek, sürekli açık kalacaka veya uzun saatler oyun oynanacak aletler değiller sanırım. fakat lg 'ler öyle diil lamba konusunda ömürlük cihazlar ve küçük oluşu al yanına misafireliğe git.bide şu aklıma geldi ps4 de genellikle araba yarışı oynarım ve bunun için pio 5090 kullanıyorum , araba yarışında da montion çok önemli ve bunu pio çok iyi yapıyor . e lg 'de bu olumsuzluk çok göze batarsa çanım sıkılır..
    karar vermek çok zor.. aslında 1100 lü bi fiyata gündelik kullanım için bi pw800 alıp , ağzının suyu aka aka film seyretmek için ise 1070 veya dh26 alıp her ikisinede sahip olmak lazım gibi..
    ha bu arada pw800' ü olup satmak isteyen varsa ve 306172358 no ile malum sitede satışta olan yamaha rxv1500 avr ile takaslamak isteyen olursa görüşelim...




  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.