Şimdi Ara

LG P880 Pil Ömrü - 10+ Gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ana konuda arada kaynayıp gitmesin diye ayrı konu açtım.
    P880 hakkında en çok tartışılan konulardan biri batarya ömrü. Yerli ve yabancı bir çok sitede bekleme süresinin çok az olmasından bahsedilmiş. Buradaki ana konu başlığı altında da batarya ömrü konusunda sayfalarca yazı var.

İşte kendi yaptığım bir deneme. Cihazda orjinal v10c varken şarjı 4-5 gün kadar gidiyordu. Şu anda v10e kurulu. Gereksiz her şey kapalı. Sade bir bekleme süresi testi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 8 Ocak 2013; 1:59:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Bringer

Ana konuda arada kaynayıp gitmesin diye ayrı konu açtım.
    P880 hakkında en çok tartışılan konulardan biri batarya ömrü. Yerli ve yabancı bir çok sitede bekleme süresinin çok az olmasından bahsedilmiş. Buradaki ana konu başlığı altında da batarya ömrü konusunda sayfalarca yazı var.

İşte kendi yaptığım bir deneme. Cihazda orjinal v10c varken şarjı 4-5 gün kadar gidiyordu. Şu anda v10e kurulu. Gereksiz her şey kapalı. Sade bir bekleme süresi testi.

Test etmek için telefonu 10 gün bir kenarda mı beklettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: postacik

quote:

Evet, aynen.

Şebekeye bağlı, kullanımda olan fakat meşgul edilmeyen bir hat taktım.
    NFC, Bluetooth, şebeke veri bağlantısı, wireless kapalı. Hava durumu widget'ini da ana ekrandan sildim.

Arada bir cihazı kontrol ettim. Bir iki mesaj geldi onlara baktım. Bir kaç defa da 4440333 'den aradılar açmadım. Onun dışında 10 gün boyunca telefon sürekli yattı.

• quote:

quote:

quote:

Evet, aynen.

Şebekeye bağlı, kullanımda olan fakat meşgul edilmeyen bir hat taktım.
    NFC, Bluetooth, şebeke veri bağlantısı, wireless kapalı. Hava durumu widget'ini da ana ekrandan sildim.

Arada bir cihazı kontrol ettim. Bir iki mesaj geldi onlara baktım. Bir kaç defa da 4440333 'den aradılar açmadım. Onun dışında 10 gün boyunca telefon sürekli yattı.

Hırs yapmışsınız ama tebrik ve teşekkür ederim.

Yatmadan %100 doldurup, sabah tekrar %100'de bulunca bu kadar gidebilir diye düşünmüştüm fakat siz telefonsuz 10 gün geçirmeyi göze alıp mümkün olduğunu kanıtlamışsınız.

• quote:

Hırs yapmışsınız ama tebrik ve teşekkür ederim.

Yatmadan %100 doldurup, sabah tekrar %100'de bulunca bu kadar gidebilir diye düşünmüştüm fakat siz telefonsuz 10 gün geçirmeyi göze alıp mümkün olduğunu kanıtlamışsınız.

Rica ederim.
  • Yüreğime su serpildi iyi oldu.
  • Arkadaşlar Lg Optimus 4X için ilk şarj süresi ve ilk zamanlar nasıl şarj edilmesi gerektiği hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
  • Ben de bu teli ilk aldığımda şarjıni pek beğenmemistim ama batarya bi süre sonra daha iyi performans veriyor. Kitapçığında da yazıyor, batarya bikaç şarj sonra tam performans veriyor. 100% şarjla bıraktım gece, Sabah %97 kalmıştı. Gereksiz uygulamaları kaldırma, batarya ömrünü uzatmanin birinci şartı. Bununla ilgili benim de bi konum var Android telefonlar bölümünde... Batarya ömrü uzatmak isteyenlere faydali olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cofeemate

Arkadaşlar Lg Optimus 4X için ilk şarj süresi ve ilk zamanlar nasıl şarj edilmesi gerektiği hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

İlk sarj, ilk zamanlar diye bi şey yok bataryalarda ama kitapçığın tavsiyesi batarayayi pek fazla %25in altına düşmeden şarj edilmesinden yana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla 2100 mh ama v10e yüklü su gibi gidiyor. azcık oyun oynasam uğraşsam direk 70 lere düşüyor.
  • LG Optimus 4X HD ana konusunda ilk sayfada pil kullanımı ile ilgili bir yazı var. Oraya bakabilirsiniz.
    Lithium-ion piller, alışılagelmiş şarjlı pillerden biraz farklı muamele istiyor.

Bu tip cihazların çok çabuk güçlenmesinin önündeki engellerden biri de güç tüketimi. Pillerin bir anda kat ve kat daha güçlü hale gelmesi mümkün değil. Bunun yerine yarı iletken teknolojisindeki küçülme ile tüm yonga seti ve işlemcilerin güç tüketimleri düşüyor. Tek çekirdekli android telefonlarda 65nm işlemciler vardı. Çift çekirdekli işlemciler 45nm üzerinde yoğunlaştı.Dört çekirdeğe bakınca Qualcomm 28nm kullanıyor. Exynos ise 32nm 'de. Üreticiler istese 65nm'lik dört çekirdeği bir araya getirip de dört çekirdekli telefon yapabilirler ama frekans ciddi biçimde düşük olmadıkça güç tüketimi o kadar yüksek olur ki, cihazın kullanışlılığı ortadan kalkar. Peki nvidia Tegra 3 'de ne yaptı? 40nm dört çekirdek 1400Mhz. Güç tüketiminin fazla olması normal.

Telefonun bataryasının dayanabilmesini sağlayan tek şey, beşinci çekirdek.
    Ancak, beşinci çekirdeğin devreye girip, dört ana çekirdeğin kapanması için, arka planda çalışan uygulamaların beşinci çekirdeğin boyunu aşmıyor olması lazım.
    5. çekirdek dedikleri 500mhz hızında tek bir çekirdek. Deneyim edindiğim kadarıyla çoğu zaman arka plandaki uygulamaları kaldıramıyor ve ana çekirdekler devreye giriyor. Arka planda çalışan uygulama sayısı fazlaysa, (ör: sürekli güncelleme arayan programlar, internetten otomatik bilgi akışı için arama yapan programlar vs.) telefonun ısındığı hissediyorsunuz ve pil çabucak bitiyor.
    Android kullanan diğer cihazlarda böyle bir tasarruf çekirdeği yapısı yok. Doğal olarak da uygulamalar buna uygun olmayabilir.

Benim tavsiyem bu telefonu en iyi şekilde kullanmak için, hiç bir şeyi gereksiz yere açmayın. İşiniz bitince de kapatın.
    Arka plan uygulamalarını izleyin. Gereksiz yere telefonu yoran bir uygulama varsa kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 13 Mart 2013; 0:09:40 >

• Benim telefonda mı bi sorun var anlamadım. sadece bi kaç uygulama var ve öyle fazla da kurcalamıyom telefonu şarjı 1 günü çıkartmıyo. sabahtan gece 12 ye kadar yetse razıyım yetmiyo. servise falan mı göndermeliyim acaba?
  • telefonla konuşmayacaksak, internette bazı işlerimizi yapamayacaksak, alıp bir köşeye koyacaksak 10 gün gitse ne olur önemli olan kullanım esnasında (oyun hariç) en az 2-3 gün gitse yetecek ama nerdeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

telefonla konuşmayacaksak, internette bazı işlerimizi yapamayacaksak, alıp bir köşeye koyacaksak 10 gün gitse ne olur önemli olan kullanım esnasında (oyun hariç) en az 2-3 gün gitse yetecek ama nerdeee

Ayrıca bir bilgi daha vereyim.
    LG P880 'de bulunan IPS ekran da, yüksek güç tüketiminin sorumlularından.

LCD 'lerde iki güç tüketim unsuru var. Biri ekranın işletimi için gerekli olan güç, diğeri ise ekranın arka aydınlatması için gerekli olan güç. Sıradan TFT LCD ekranlarda, ekrandaki her bir pikselin işletimi için tek transistör bulunmakta. Fakat, IPS LCD 'lerde piksel başına çift transistör bulunmaktadır. Bunun sebebi, arada kalan boşlukları daha iyi kapatacak, daha düzgün pikseller üretmek. Bundan dolayı ekranın işletimi için normal LCD 'ye göre daha fazla güç harcanması gerekiyor. Ayrıca, piksellerin daha yoğun olarak örttüğü ekranın, normal bir LCD ile aynı derecede aydınlatılması için, arka aydınlatmanın daha kuvvetli olması gerekiyor. Hem ekranın işletilmesi, hem de daha kuvvetli arka aydınlatmayı düşünürsek, IPS LCD 'nin güç tüketimi normal LCD 'ye göre daha fazla.

AMOLED ise tamamen farklı bir konu. Normal LCD ile ortalamada benzer bir güç tüketimine sahip diyebiliriz. Samsung'a özgü AMOLED ekran, kendi ışığına sahip led piksellerden oluşuyor. Ayrı arka aydınlatma diye bir kısım yok. Ekranda ağırlıklı olarak beyaz ve beyaza yakın tonlar hakimken, Amoled 'in harcadığı güç, normal LCD 'den daha fazla ama siyah ve siyaha yakın tonlar ağırlıklıysa, normal LCD'den daha tasarruflu.

Görüntü kalitesi kullanıcısına göre farklılık gösterebiliyor. Bazı kullanıcılar Galaxy S3'ün ekranına hafif mavimsi diyebiliyor. Gerçek olan, hem Amoled'in hem de IPS 'nin standart LCD 'ye göre çok üstün olduğu. İkisini kıyaslarsak da, bu biraz kullanıcının göz zevkine bağlı.

Galaxy S3 ile LG P880 'i güç tüketimi konusunda kıyaslarsak; S3 'ün 32nm 4 çekirdeğine karşılık, P880 'de 40nm 4+1 çekirdek bulunması, S3 'ün Amoled ekranının güç tüketiminin, LG 'deki IPS 'den daha düşük olması donanımsal olarak LG 'nin yük altında pil dayanımının fazla olmayacağını gösteriyor.

Jelly Bean güncellemesi ile LG 'nin pil ömrünün çok çok artmasını beklemeyin. Çünkü donanımsal olarak buna müsade etmeyen unsurlar var. Nvidia Tegra 2 'de 40nm kullanırken, Tegra 3 'de en az 32nm 'ye inmeliydi.

LG P880, güç tüketimi konusunda çok iyi değil ama ekran kalitesi, oyunlarda Nvidia avantajı ve uygun fiyatı ile alınası bir cihaz olmayı başarıyor.
    IPS ekran biraz fazla güç tüketiyor olabilir ama hakkını veriyor.

• aksam takıyorum sabaha yuzde 93 kalıyo max 18 saat gıdıyo hersey kapalı benım telmı bozuk ya.: ne yapıyım yrdmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.