Şimdi Ara

LG Optimus G mi Lumia 925 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
3
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wp8 in 1gb ramı aşşa yukarı androidin 3 gb ramına bedeldir.wp8 kullanıcısı olduğunuza göre bunu bilmeniz gerekir. Geçenlerde htc kullanan bi arkadaş kasma takılma olayından bahsediyordu. O kasma dediğiniz şeyler abinizin değilde kendi telefonunuzda olmasın. 620 kullanırken bazı oyunların çok grafik isteyen bölümlerinde ufakta olsa kasma oluyordu. Bunu bizzat yaşadım. Ama 925 ile 620nin arasında hem grafik işlemci,hem ghz hızı hemde ram farkı var. Eğer abinizin telefonunda donma varsa o telefonu servise vermenizi öneririm. Telefonda sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gucl.ug

telefonda yaklaşık 1300 tane fotograf var 700 e yakınını kendim çekmişimdir kötü ama rahatsız edici bıktırıcı bir yanı yok anlıcagın. fotografla haşır neşir olan birisi olmama ragmen bana yetiyor. Herhangi bir sorun olursa yazabilirsin.

öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Fotoğraf kalitesi önemli tabi ama dediğiniz gibi yeterli seviyede ise bana da yeterli olacaktır muhtemelen. Benim için önemli olan bir metin çektiğinde zoom yapınca okunabilir olmalı bu konuda nasıl. Ayrıca normal bir fotoğrafa zoom yapılınca bulanıklaşma oluyor mu ?
  • bir sorum daha var; Android işletim sistemli milyon uygulama var ama bu uygulamalarda bütün bilgileri almak için izin istiyor izin vermeyince indiremiyorsun tabi bu da çok canımı sıktı bunu bi açıklayabilir misiniz ? Bİr de wp8 de boyle bir izin isteme durumu var mı? bir uygulama indirmek için bütün bilgilerimi paylaşmam mı gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ECQ

bir sorum daha var; Android işletim sistemli milyon uygulama var ama bu uygulamalarda bütün bilgileri almak için izin istiyor izin vermeyince indiremiyorsun tabi bu da çok canımı sıktı bunu bi açıklayabilir misiniz ? Bİr de wp8 de boyle bir izin isteme durumu var mı? bir uygulama indirmek için bütün bilgilerimi paylaşmam mı gerekiyor ?

Bütün bilgilerinizi değil gerekli bilgilerinizi ister. Mesela android de fotoğraf görüntüleyici indirmek istersiniz izin olarakta rehberinize erişim ister. Fotoğraf görüntüleyiciyle rehber ne alaka? Üstelik android sıkı denetim yok. Virüs vb. Programlar telefonunuza yüklemiş oluyorsunuz. İzin vermezseniz de uygulamayı yükleyemezsiniz. İki yanı keskin bıçak olayı. Wp8de her uygulama sıkı denetimden geçiyor. Üstelik kırılamadığı için hala Microsoft'un kontrolünde. Sizden saçma bir izin isterse bu ilk Microsoft'un ilgisini çeker. Virüs kimlik hırsızlığı vb. Herhangi bir durum söz konusu değil.

• Lumia 820 kullaniyordum; hicbir oyunda en ufak kasma, sisme, aksaklik gibi seyler yok.

• iki platformuda kullanmış ve hala android kullanan biri olarak söylüyorum,
    Bakın wp stabil olması az özelleştirme olmasından kaynaklanıyor.Gelecekte iyi olacak kaygısı ile cihaz alınmaz bugüne bakmak gerek.Hiçbir platform durağan değildir ve her platform gelişir.Örneğin:androide bildiğini üzere kitkat çıktı ve bir süre içerisinde dağıtıma başlanacak nexuslar başta olmak üzere.512 ram ile stabil çalışacak vb deniyor.Android'teki takılma ve stabil olmama durumunu lütfen unutunuz o touchwiz arayüzünde oluyor (Şuan samsung kullanıyorum).LG ve HTC'nin arayüzü oldukça stabildir Optimus G ve sonrasında özellikle (G,Gpro,G2).Ve LG hızlıca yükselişe geçti mobil kısmında,örneğin g2 için direk 4.4 verecekler.G ve Gpro yada 4.4 gelecektir çünkü donanım yeterli ve LG güncellemedeki kötü geçmişini özellikle amiral serisinde tarihe gömüyor.Ha dersenizki LG fanısın yada android,hayır işletim sistemi olarak ios,marka olarak HTC yi severim açıkça söylemek gerekirse.
    Optimus G'de herkesin aklında kamera olayı var.Bakın nexus4 ün kamerasından bir nebze daha iyi G nin kamerası ve nexus 4 normal seviyede resim çekiyor.Optimus G'nin kamerası orta seviye bir kameradır ki g2 nin bile şuanda kamera kalitesinden şikayet edenler var.Burada iş yazılımda ve güncelleme bitiyor.Ki şuanki haliyle bile G nin kamerası normal seviyededir.
    Bu ikilem arasında size kesinlikle G tavsiye ediyorum,lumia 925 in tasarımı ve kamerası oldukça güzel,ancak sadece bu kadar (optimus G ile kıyasla).Diğer her açıdan kesinlikle optimus G öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

quote:

bir sorum daha var; Android işletim sistemli milyon uygulama var ama bu uygulamalarda bütün bilgileri almak için izin istiyor izin vermeyince indiremiyorsun tabi bu da çok canımı sıktı bunu bi açıklayabilir misiniz ? Bİr de wp8 de boyle bir izin isteme durumu var mı? bir uygulama indirmek için bütün bilgilerimi paylaşmam mı gerekiyor ?

Bütün bilgilerinizi değil gerekli bilgilerinizi ister. Mesela android de fotoğraf görüntüleyici indirmek istersiniz izin olarakta rehberinize erişim ister. Fotoğraf görüntüleyiciyle rehber ne alaka? Üstelik android sıkı denetim yok. Virüs vb. Programlar telefonunuza yüklemiş oluyorsunuz. İzin vermezseniz de uygulamayı yükleyemezsiniz. İki yanı keskin bıçak olayı. Wp8de her uygulama sıkı denetimden geçiyor. Üstelik kırılamadığı için hala Microsoft'un kontrolünde. Sizden saçma bir izin isterse bu ilk Microsoft'un ilgisini çeker. Virüs kimlik hırsızlığı vb. Herhangi bir durum söz konusu değil.

wp8 de whatsapp yükleyecez diyelim boyle bir izin isteme konusu soz konusu mu? Androidteki gerçekten can sıkıcı olmuş bazıları mesajları incelemek için bile izin istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FutureLand

iki platformuda kullanmış ve hala android kullanan biri olarak söylüyorum,
    Bakın wp stabil olması az özelleştirme olmasından kaynaklanıyor.Gelecekte iyi olacak kaygısı ile cihaz alınmaz bugüne bakmak gerek.Hiçbir platform durağan değildir ve her platform gelişir.Örneğin:androide bildiğini üzere kitkat çıktı ve bir süre içerisinde dağıtıma başlanacak nexuslar başta olmak üzere.512 ram ile stabil çalışacak vb deniyor.Android'teki takılma ve stabil olmama durumunu lütfen unutunuz o touchwiz arayüzünde oluyor (Şuan samsung kullanıyorum).LG ve HTC'nin arayüzü oldukça stabildir Optimus G ve sonrasında özellikle (G,Gpro,G2).Ve LG hızlıca yükselişe geçti mobil kısmında,örneğin g2 için direk 4.4 verecekler.G ve Gpro yada 4.4 gelecektir çünkü donanım yeterli ve LG güncellemedeki kötü geçmişini özellikle amiral serisinde tarihe gömüyor.Ha dersenizki LG fanısın yada android,hayır işletim sistemi olarak ios,marka olarak HTC yi severim açıkça söylemek gerekirse.
    Optimus G'de herkesin aklında kamera olayı var.Bakın nexus4 ün kamerasından bir nebze daha iyi G nin kamerası ve nexus 4 normal seviyede resim çekiyor.Optimus G'nin kamerası orta seviye bir kameradır ki g2 nin bile şuanda kamera kalitesinden şikayet edenler var.Burada iş yazılımda ve güncelleme bitiyor.Ki şuanki haliyle bile G nin kamerası normal seviyededir.
    Bu ikilem arasında size kesinlikle G tavsiye ediyorum,lumia 925 in tasarımı ve kamerası oldukça güzel,ancak sadece bu kadar (optimus G ile kıyasla).Diğer her açıdan kesinlikle optimus G öneririm.

android kullanıcısıyım dediniz. marketten bir uygulama indirirken istenen paylaşmak zorunda bırakılan bilgilere ne diyorsunuz ?

• ECQ E kullanıcısına yanıt
    Uygulama indirirken bilinçli olduğunuzda herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum ki bu istekleri sınırlama yöntemleri de mevcut.Bakın bu uygulamaların istediği izinlerin bir kısmı bu uygulamaların yazıldığı programların da sonucudur,hepsini kullanmıyor yani.Ki şu ana kadar bu tarz hırsızlık,bilgi çalınması vs bir durumla karşılaşan henüz görmedim.
    Ek olarak çok izin istiyor diye yada wp gelişecek diye wp almak bana kalırsa yanlış bir düşüncedir.Ben bu hataya düşüp wp cihaz aldım ancak androidten sonra çok boğucu ve ıssız geliyor açıkçası.Wp kötümü mü?Asla;ancak daha çok yol kat etmesi gerekiyor,gelişmesi gerekiyor.Bu gelişimden sonra ancak alınabilir bana kalırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: FutureLand

Uygulama indirirken bilinçli olduğunuzda herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum ki bu istekleri sınırlama yöntemleri de mevcut.Bakın bu uygulamaların istediği izinlerin bir kısmı bu uygulamaların yazıldığı programların da sonucudur,hepsini kullanmıyor yani.Ki şu ana kadar bu tarz hırsızlık,bilgi çalınması vs bir durumla karşılaşan henüz görmedim.
    Ek olarak çok izin istiyor diye yada wp gelişecek diye wp almak bana kalırsa yanlış bir düşüncedir.Ben bu hataya düşüp wp cihaz aldım ancak androidten sonra çok boğucu ve ıssız geliyor açıkçası.Wp kötümü mü?Asla;ancak daha çok yol kat etmesi gerekiyor,gelişmesi gerekiyor.Bu gelişimden sonra ancak alınabilir bana kalırsa.

bu sınırlandırma yöntemleri nedir? nasıl sınırlandırılabiliyor? wp de uygulama eksikliği çekeceğimi sanmıyorum sosyal medya uyg ile bir iki oyun yeter gibi bana başka ne gibi eksiklikler var ?

Rootlandığı zaman oluyordu sanırım tam emin değilim google dan aratırsanız bulabilirsiniz sınırlandırma yöntemlerini.Androidten Wp'a geçerken androidteki neredeyse tüm bilindik oyunları oynamış ve sıkılmış olarak;sosyal medya ve 1-2 basit oyun yeter bana diyerek geçtim.Zaten pek oyun oynamıyorum halen de ancak iş oyun değil sadece.Markette düzgün bir media player yok,fiyatlar yüksek,yeni çıkan oyunlar uygulamalar geç geliyor.Bazı sosyal ağ uygulamaları sorunlu geç bildirim wb gibi şeyler.Platforma görev yöneticisi ve ekran döndürme kilidi daha yeni geliyor.Wp kullanırken kendimi kapalı kutuda gibi hissediyordum açıkçası.Arayüz bir süre sonra sıkıyor insanı daha doğrusu telefondan sıkılıyorsunuz çünkü hep aynı.Arkaplan resmi vb birşey yok,kutulara özel resim atanabiliyor sadece oda biraz zahmetli bir iş,wifi,bluetooth,gps vb kısayolları ana ekrana kutu şeklinde ekliyorsunuz ancak tıklayınca ayarlara geçiyor cihaz.Bunlar elbetteki göreceli şeyler.Ancak gözlemlerime dayanarak söylüyorum Wp'a geçen ve biraz da olsa sıkıntı çeken kişiler kendini gelişecek diye avutup bazı şeylere katlanıyor.Daha gelişmiş işletim sistemleri varken daha arkadan takip edeni ben şahsen tercih etmezdim,ettim ve pişman oldum da..
    Stabiliteden bahsedenler var.Kasan arayüzler samsung cihazlarında var.4.1 ve sonrasında arayüz çok daha stabil hale gelmiş bulunuyor.Kasma gibi soru işareti varsa aklınızda bunu silin.Burada amacım size illa android aldırmak değil yanlış anlaşılmasın,ben kendi tecrübelerimi paylaşıp size yardımcı olmak istiyorum sadece.Dediğim gibi yazdıklarımın bir kısmı elbette kişisel karar ve düşünceler.

Whatsapp'ın hangi izni istediğine bakmadan yazıyorum. Yalnız şöyle bişi var arkadaşım. Whatsapp, rehberdeki arkadaşlarınızın whatsapp kullanıp kullanmadığını kontrol eder. Buda rehber erişim izni istiyor demektir. Eğer bir mesajlaşma uygulaması (viber, whatsapp) kullanacaksanız rehber izni mutlaka ister. Aradaki fark dediğim uygulamalar 3. Parti uygulamaları değil. Mesela instagram wp8de bulunmadığı için 6tag var. 6tag 3.parti uygulamasıdır. 6tag kullanan birinin bilgileri uygulamayı sunan kişinin elinden geçip instagrama ulaşıyor. Ama instagram uygulaması olsaydı direk instagram sunucusuyla muhattap olursunuz. Buda bi nebze bilgilerin guvenirliğini arttırır. Whatsappta direk olarak whatsappın sunucusuna bağlanırsınız. Böylece bilgilerinizin çalınma riskini ortadan kaldırır.
    uzun yazdım biraz umarım anlatabilmişimdir.

• saolun yorum için wp nin android yanında eksik kaldığı aşikar ben de bilmiyorum benim kararımda olay sadece işletim sistemi de değil lumia nın daha sağlam ve telefon olarak (basit telefon özellikleri) daha iyi olduğunu düşünüyorum . Kamerası ses kalitesi vs. Bu arada ben android te alsam root işleriyle pek uğraşmam anlamıyorum da zaten pek kurcalamam yani
  • jumuu j kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kullanacağı bilgileri zaten almak zorunda ama ekstra dünya bilgi isteyen uygulamalar var bilemiyorum o yuzden. Siz wp marketten bir uygulama indirirken izin onayı alıyor mu androidteki gibi ?
    Hocam hatırladığım kadarıyla almıyor yada ben dikkat etmedim.Fakat çalışabilmesi için elbetteki izin gerekir diye düşünüyorum.
  • Android kullaniyosun diye android onermeye, wp kullaniyosun diye wp onermeye mecbur degilsin.

Burada anlasilmasi gereken nokta sudur; bu iki isletim sistemi bambaska tarzlara hitap ediyor. Sizin tarziniza hangisi uygun?

• quote:

Dediğiniz gibi kullanacağı bilgileri zaten almak zorunda ama ekstra dünya bilgi isteyen uygulamalar var bilemiyorum o yuzden. Siz wp marketten bir uygulama indirirken izin onayı alıyor mu androidteki gibi ?

Evet alıyor izin

O konuda hiç bir sıkıntı yok arkadaşım içini ferah tutabilirsin

• gucl.ug g kullanıcısına yanıt
    peki çok teşekkür ediyorum o zaman sadece gece çekimleri biraz kotu o da çok onemli değil zaten :D
  • yaklaşık 1.5 aydır 925 kullanmaktayım eksi bir yanı bence yok gibi.işletim sistemi basit alışmak zor olmaz gayet hızlı çalışıyor daha hiçbir şekilde tel elimdeyken kasmadı beğendim krar sana kalmış alınası bir telefon.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.