Şimdi Ara

LG Optimus 4X hd P880 ANA KONU (226kişi) (785. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23.951
Cevap
97
Favori
1.076.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 783784785786787
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postacik

    quote:

    Orijinalden alıntı: genelge

    Hep şikayeti olanlar yazmış.
    şikatçi olmayanlar pek yazmıyorlar galiba.
    yav amma kötülediniz telefonu.
    beğenmeyen arkadaş ikinciel piyasası diye bişey var. orada değerlendirirler. 1000 tl veripte 1500-2000 tl lik ürünlerle karşılaştırmak mantıksızlık.


    Aynı fikirdeyim.

    Bu başlığın ilk günlerinden beri oyunlardaki kasılmalardan şikayet ediliyor ve biz de "telefonu alayım mı?" diye soranlara "oyun oynamak için almayın" diyoruz.

    "Storm Bringer" arkadaşımızın el emeği, göz nuru dökerek yaptığı testler, telefon ısındığında hızın düşürüldüğünü ve bunun takılmalara sebep olduğunu gösteriyor.

    Oyunlar dışında da telefonun ısınıdığını tecrübe edenler var ama sanıyorum onlar azınlıkta.

    P880, telefon görüşmeleri + müzik dinleme + başarılı GPS performansı ile navigasyon + radyo + her türlü mesajlaşma + e-mail + orta kalitenin üzerinde fotoğraf çekimi + Internette son derece hızlı gezinme + kısa süreli oyun + wireless modem görevlerini son derece başarılı olarak yerine getiren, çok kaliteli bir ekrana sahip güzel bir telefon ve şu anki 1000 TL'lik fiyatıyla da son derece cazip.

    Telefonun bence en büyük kusuru, belli bir seride olduğunu zannettiğim ekranın arkasına toz kaçma problemi.

    Bendede var toz kaçma onları servise yollucam yazı bekliyorum ama o ısınma olayı her şeyde var2 dakika whatsapp twitter ama söyle bişey var insan vucudu bile bu sıcakta ısınıyorsa telefon nasıl ısınmasın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albaycan

    valla üstadım çok doğru yazmışın ben bu teli bilerek ve severek aldım ve telefonumuda seviyorum..

    Çok teşekkür ederim. Artık fenalık gelmişti. Desteğinizle şimdi biraz ferahladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZZreyizZZ

    rootlamadan çekirdek sayısını düşüremiyormuyuz acaba

    Maalesef sisteme müdahale edebilmek için bu yetki gerekli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilos

    Arkadaşlar bu telefonu masaüstü bilgisiyarınızla kıyaslıyor gibisiniz 20dakika oyun oynayınca ısınıyorsa 10dakika bekleyin öyle oynayın hem kafanıza gözünüze yararı olur illa oyun oynacaksanız tablet alın sadece oyun oynayın bu telefonun kapasitesi bu daha artırılamaz 1200 tl verip hbden aldım ve çok mutluyum çevremede tavsiye ediyorum..

    Teşekkürler. Ferahlığım biraz daha arttı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZZreyizZZ

    Bendede var toz kaçma onları servise yollucam yazı bekliyorum ama o ısınma olayı her şeyde var2 dakika whatsapp twitter ama söyle bişey var insan vucudu bile bu sıcakta ısınıyorsa telefon nasıl ısınmasın..

    En doğrusunu yaparsınız. Çünkü burada yazmayla ekranınızdaki tozlar temizlenmiyor. İyi düşünmüş ve bu tozları temizleyebilecek, gerekirse parçaları değiştirecek, hatta parça bulamazsa telefonunuzu değiştirecek olan tek mercii olan Servise yollamaya karar vermişsiniz. Bence yazı beklemeyin hemen gönderin. Nasıl olsa yaza kadar yine toz girecektir. O zaman tekrar gönderirsiniz. Daha sonra da Temmuz-Ağustos sıcaklarına gelince, telefon durduğu yerde sapıtacağı için 3. kere yollamış olursunuz ve değişim talep edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HillHold

    Tegra pişmanlıktır gerçekten pişmanım.

    inşallah şu işe bi çözüm bulunur

    +1 bundan önce Tegra 2 kullandım onda bu kadar hissetmemiştim farkı ama bir sonraki telefonumda Tegra 5 olacak biraz farkına vardilar işin .Siz siz olun yakınlarınıza Tegra 3 aldırmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62

    Bir fikrim var. İstanbul dışındaki arkadaşlar da gelebilsinler diye Pazar günü olsun, Mecidiyeköy Merkez Servis önünde yada LG Türkiye önünde eylem yapalım. Pankartlardan anlayan arkadaşlar pankartları hazırlasınlar. Gidelim servisi yerle bir edelim, yağmalayalım, telefonları suratlarına fırlatalım yada ortada toplayıp yakalım. Yada başka fikri olan arkadaşlar varsa belirtsinler bir eylem planı hazırlayalım. Bakalım bir daha böyle cihaz üretecekler mi?


    Hocam gülme krizine soktun beni valla sen beni güldürdün Allah ta seni güldürdün




  • Tekrar diyorum bu konu şişti de şişti. neden? uzun süredir telefonu kullanan arkadaslar ve son teknosa indiriminden sonra bu telefonu alan baya bi kişi bu konuya sıkışmış durumda. gerçekten bu işten anlayıp bişeyler yapab arkadaslar yanında , bu işlere çok yabancı kişiler /örneğin ben/ aynı forumdan yararlanmak durumunda olduğumuz için arada sırada sürtüşmeler olabiliyor. ama ben bu konunun yaklaşık 80 sayfasını falan takip ettim az çok ritmi yakalamış durumdayım. neyse
    Ben hemen hemen hiçbi zaman türkiyede yayın yapan yada türkiye kaynaklı bişeylere tek başına güvenmem. neden? çünkü ülkeye gönderilen seri yada yazılım problemli olabilir ve farklı ülke insanlarıyla bu konularda bilgi alışverişi yapmak yararlıdır.dediğimiz gibi başda xda.developers olmak üzere bu telefona eğilen biçok sitede bolca gezdim tozdum ve yüzde 90 akıcılık probleminin hard reset le çözüldüğü gerçeği,bizdeki kadar senkron problemlerin yaşanmadığı ki toz kaçma bi örnektir. ve ufak tefek problemlerin her ürün gibi bundada olduğu görülebilir bu forumlarda.
    PROBLEMLER
    1 ısınma = Overall diyebiliceğimiz normal kullanımda hemen her telefon kadar hatta daha az ısınması var.Oyuna girerseniz bolca ısınıyo,ısınınca performas düşüyo ve oyundan soğuyosunuz.
    2 batarya = Bataryası normal.övemem. bugun 4 te evden çıktım. okulda derse gittim ve 10:50 ye kadar elimden düşürmedim.konuştum,derste internette gezdim,bir iki oyun oynadım. bataryam %48 oldu.oyun olmasa %60 olurdu heralde. oynadığım oyun da 10 dakkadan az DEAD TRIGGEr
    3 Ekran. Çok iyi.iyi ötesi.haliyle hem boyutu hem kalitesi nedeniye bataryaya yük bindiriyo. %30 parlaklıkta kullanın sizce mutlu olun batarya da
    4 Performans= Overall kullanımda eksiksiz.her isteğinize yanıt vericektir.açıyosunuz youtube a giriyosunuz 3g üzerinden hd klip izliyosunuz. mesela INNA.İndia. kız da güzel, keyifli oluyo.Gps i hızlı,wifi da hızlı takır takır kullanıma hazır
    5 Kamera=ortalamanın az üstü. gece kullanmayın ağlatır ama.Focus merkezini ayarlayabilmeniz çok iyi bişey mesela sony de bu yok. bi fotoda o odak noktasını en aydınlık yere getirirseniz fotonuz biraz daha kararız. visa verse
    6.Arayüz..Optimus arayüz güzel. akıcılığı var ama bi kullanım kolaylığını görmedim. uygulamalar bölümü dururken neden ikinci bi arayüze gerek var anlamış da değilim. umarım ilerki sürümlerde kalkar bu.tabi s3 te ortada açık haber ekranı gibi kat kat şey güzel olurdu ama şu an sahip değiliz.
    Kıyaslama. aklıma geldi s3 deyince bunu da yazim dedim.A veya B telefonla kıyaslamaya değmez bence. Nexus alıcaktım adam ballandırdı ama elime aldım akıcı ama hoş değildi. Muadili xperia p yada HTc nin bi modeli vardı. sony çok ufak. htc ise top gibi bişedi. Bu telefonu aldıysanız mutlu oldun çünkü hem boyutu hem genel performansıyla parasını hak ediyor.
    Birazdan buraya bikaç foto atıcam telefonla çektiğim. kamerası kötü diyen arkadaslara bi fikir olur en azından
    ve UMARIM TELEFONU ALICAM AMA NASI ACABA DEYİP FORUMA GİREN ARKADASLARA BU YORUM BİR YOL GÖSTERİCİ OLUR!




  • Hocam sen bilgili ve yetkili bir abimizmişsin. Yakın zamanda telefon almayı düşünüyorum. Bütçem önce 500 tl idi. Daha sonra 100 lira verip x modeli almak mantıklı geldi. Sonra bir 100 lira daha artırıp y modeli almak daha mantıklı geldi böyle böyle en sonunda bu telefon ve motorola razr arasında kaldım. Kararsızlık gerçekten çok kötü. Bir akıl verirseniz sevinirim.
  • Markaların çıkarmış oldukları son model cihazları forumda takip ediyorum herkes eleştiri yağmuruna tutmuş kullanmakta oldukları cihazları hepsinde de sorun var ısınma ses donma kasılma toz su geçirmeyen telefonların su alması havuza telefon atıp deneme yapanlar yeni çıkan model olan s4 ün ekranının kasadan ayrı durması yerinden çıkması kamera sorunu htc nin kamera peforması, batarya konusunu ise hiç söylemiyorum herkes şikayetçi eskiden kara düzen telefonlar vardı alo deyip mesaj yazıyorduk şarjz 1 hafta gidiyordu şimdi ise akıllı telefonlar var her şeyi yapıyorsun ama şarjzı akşama eve gelebilirsem oluyor
  • Agziniza saglik Cetin bey, moralim duzeldi biraz. Yakinda karalar baglayacaktim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kagan55kagan

    forumu sureklı takıp edıyorum sureklı yazmasamda.ben sahsı fıkırlerımı ıletmek ıstıyorum(telıme degısım kararı cıkdı nexus beklıyorum aynısı gelırse dırek satıcam)

    -telefonda ısınma problemı dıyorlarr evet her telefonda oldugu gbı bundada var ama asırı deıl.
    -kamerasına laf edılıyor kamerasıda bence gayet guzel
    -oyunlarda donma falan dıyorlar sahsen bende hıc donma gbı bı durum soz konusu olma(ısınma var ve oturup pcdekı gbı 1 saat oyun oynamıyorum max 20dk)
    -lakın gel gelelım tasarımı sorunlu. ekrana toz alması cozulemedı benımkınde. 2 kere parca deıstı ve toplamda 6 kere servıse gıttı. ama yok arkadas o toz ılla gırıyor. en son geldıgınde boyle kullanayım dedım 1 haftada yıne ekran doldu tozla.
    -sarzı bana 1 gun hertulu yetıyor 2 gun de kullandıgım oldu cok kere.
    -jb ıle ram kullanımı arttı fakat bunun bence sarza yada performansa etkısı olmadı. hatta estetık acıdan daha cekıcı bır hal aldı. gecısler daha akıcı oldu.tek sıkıntı arama ekranında ekran kararmasıydı oda cozuldu zaten gızlı menuden.

    not: farklı rom hıc kullanmadım. hep orjınal guncellemelerı kullandım. ekrana toz almasaydı eger degıstırmek ıstemezdım. nexus 4ude pek ısteyerek almıyorum fakat bezdım artık toz olayından. 5 ayda 6 kere servıs ne demekdır arkadas?

    umarım faydalı olmusumdur. ha dersenızkı alalımmı fıyata gore alınacak telefon ama ben olsam s3 yada note2 alır keyfıme bakardım.

    Hocam hayırlı sabahlar. Geçmişolsun sizin adınıza üzüldüm :( ama size şunu söylemek isterim yazınızda nexus u isteyerek almıyorum demişsiniz bence kullanmadan böyle bir yorum yapmayın inanın kullanmaya bşlayınca keşke daha önceden bu telefonu alsaymışım dedirtecek kalitede ben yorumunuzu okudum ve şahsi fikrimi belirtmek istedim benim için hiç tartışmasız piyasanın en iyi ve önde gelen bir telefonuna sahip olacaksınız ben bu yorumu dikkate alın derim ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhanozturk
    4 Performans= Overall kullanımda eksiksiz.her isteğinize yanıt vericektir.açıyosunuz youtube a giriyosunuz 3g üzerinden hd klip izliyosunuz. mesela INNA.İndia. kız da güzel, keyifli oluyo.Gps i hızlı,wifi da hızlı takır takır kullanıma hazır

    Özellikle İstanbul'daki çatı klibi....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nabukadnezar

    Hocam sen bilgili ve yetkili bir abimizmişsin. Yakın zamanda telefon almayı düşünüyorum. Bütçem önce 500 tl idi. Daha sonra 100 lira verip x modeli almak mantıklı geldi. Sonra bir 100 lira daha artırıp y modeli almak daha mantıklı geldi böyle böyle en sonunda bu telefon ve motorola razr arasında kaldım. Kararsızlık gerçekten çok kötü. Bir akıl verirseniz sevinirim.

    Son iki üç sayfayı okuyun. Okuduktan sonra haberdar edin, kafanıza takılanları yazın. Bunları konuşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 23 Mayıs 2013; 8:30:03 >




  • telefonuna toz girenler, gerçekten çok merak ediyorum bu tozları telefonun içerisine nasıl sokuyorlar acaba, elimden bir çok marka ve model telefon geldi geçti daha bu güne kadar toz problemim olmadı, sadece beim değil yakın çevremde de 3 telefon mevcut onlarda da bir çok marka ve model ellerinden geldi geçti toz şikayetimiz olmadı, ayrıca, bu telefonu alalı neredeyse yedi ay oldu ve toz diye bir şeye rastlamadım,
    telefonun en kızdığım yönü bazen neden olduğunu halen çözebilmiş değilim önemli işim olduğunda kasması rehberin gelmemesi, ekranların gelmemesi yani geç gelmesi, onun dışında ısınma problemim yok neden yok derseniz oyun oynamam zaten oynayacak vaktimde yok, evimde 3 tane bilgisayarım var hiç birisinde de oyun yüklü değildir, zaten buna zamanım da yok.
    benim laptop yaklaşık bir yıldır masanın üzerinde sürekli açık daha bir gün olsun ne ekranının nede klawyesinin tozlandığını görmedim , arada bir ters çevirir üzerine dökülen saç kıllarını falan üflerim o kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62

    Bu belki de duruma göre buradaki son ciddi mesajım olacak. Artık şalterlerim attı.
    Hemen üstündeki mesajı bile okumayanlar, ya bu adam bu kadar şey yazmış acaba neler yazmış diye merak ederler mi bilmiyorum ama umarım herkes bu yazımı okur. 3 yıldan fazla bir süredir bu forumda bulunduğum hiçbir konuda (Galaxy S, IDEOS X5, WD TV Live, Nexus7, AuroraII v.s), bu konudaki kadar markaya yönelik linç girişimini bir arada görmedim. İçlerinde en sorunlu olan cihaz olan AuroraII'de bile bu kadar sorun çıkmıyor, linç edilmiyordu. Herkes aldığı şeyin ne olduğunu biliyor, kendisinden 2 katı fiyatı olan ürünlerle karşılaştırma yapmıyordu.
    Bu konudaki kadar emeğe saygısı olmayan üyeyi de başka bir yerde görmedim. Postacik arkadaşımız haricinde, bırakın bir Allah'ın kulunu, emek sahibinin bile sesi soluğu çıkmadı. Çünkü konuda daha sonra yazılmış mesajları var. Kimse kusura bakmasın ama madem emeğe değer verilmiyor, emek vermenin de bir anlamı yok.
    Artık kim istiyorsa, istediği her şeyi salakça, saçma, gereksiz, bir bo.. benzemiyor diye nitelendirebilir.

    Düzeyli yada düzeysiz olsun cihazı yerden yere vuran arkadaşlarımızı anlamak istiyorum ama olmuyor, anlayamıyorum. Çünkü çözüm adına birşey yapmıyorlar. Telefonu kötülemekten başka birşey yaptıkları yok. Eğer cihazınızdan memnun değilseniz verin servise, "kardeşim ben bunu alırken şu şu özelliklerine, şu vaadlerinize göre aldım. Ama bunların hiçbirini yerine getirmiyor, cihazdan hiç memnun değilim" deyin. Hiç olmazsa çözüme ulaşmak adına bir adım atmış olursunuz. Burada hergün onlarca linç mesajı okumaktan, içimiz karardı. Artık konuya girerken bile çok zorlanıyorum.

    Niye mi böyle düşünüyorum:

    Servis konusu:
    minik73 arkadaşımız yukarda yazmıştı. Öyle ki bu arkadaşımızın telefonu başka bir model ile değişti.

    quote:

    Orijinalden alıntı: minik73

    1. sefer
    30.03.2013 te teslim aldılar
    06.04.2013 de cihazı gönderdiler.
    Süre 7 gün

    2.sefer
    08-04 hemen cihazı geri gönderdim.
    13.04 de tekrar parça değişimi ile geri geldi.,
    Süre: 5 gün

    3.sefer
    16.04 de tekrar tozlanma problemi ile gönderdim.
    20.04.2013 parça değişimi ile geri geldi
    Süre: 4 gün

    4 .sefer
    30.04.2013 gönderim teslim aldıkları tarih
    07.05.2013 değişim kararı çıktı
    Süre: 7 gün

    21.05.2013 bugün nexus 4 ü teslim aldım
    Süre: 14 gün

    Servis hizmetlerini kötüleyenler ya yetkili servis görmemişler yada bunu kasten yapıyorlar. İnsaf yahu. Adamlar 4 günde, 5 günde, 7 günde hizmet veriyorlar yine de yaranamıyorlar.

    Fiyat konusu:
    Hiçbir kimse, hiçbir kimseyi herhangi bir cihazı almak için başına silah dayayıp zorlamıyor. Herkes hür iradesiyle kafasına uyan, cebine uyan, mantığına uyan araştırıp, özelliklerini öğrendiği cihazı alıyor. Aldığımız birşey bazen beklentilerimizi karşılamayabilir, hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Yeterli araştırma yapamamış olabiliriz. Bu bizim şanssızlığımız, bahtsızlığımız, hatamız, yanlış kararımız olabilir. Daha ucuza alabilmek adına yanlış kararlar verebiliriz. Hatta bazen açıkgözlük yapacağız diye yada verilen bilgilere göre dolandırılabilir, kandırılabiliriz. Bu, şahıslar, firmalar, üreticiler tarafından yapılmış olabilir. Ortada bir dolandırma, kandırma varsa başvurulacak mercii bellidir. Ayıplı bir ürün varsa başvurulacak mercii bellidir. Bir arıza varsa başvurulacak mercii bellidir. Diğer kişileri uyarmak adına da elbette bulunulan her ortamda, sosyal ağlarda olsun, forumlarda olsun, şikayet sitelerinde olsun bunu dile getirir, insanları uyarırsınız. Ama ben uyarımı yapıyorum, hakkımı arıyorum, bana vaadedileni istiyorum diye başka hiçbir şey yapmadan, hergün buraya onlarca mesaj yazamazsınız. Böyle bir hakkınız yok.

    Karşılaştırma konusu:
    Yukarda bir arkadaşımız yazmış. Bu telefondan kurtulup S4 alacağım diye. Yazacak laf bile bulamadım. Yahu 1999 liranız vardıysa niçin bu salak telefonu aldınız? Niye daha baştan önlem almak yerine, hem kendi sinirlerinizi hem bizim sinirlerimizi bozuyorsunuz? Ha eğer böyle olduğunu bilmiyordum diyorsanız kendinize daha fazla ayıp ediyorsunuz. Araştırmadan etmeden niçin paranızı çöpe attınız?
    HTC OneX ile kıyaslayan arkadaşlar. Madem donanım aynı niye onu almak yerine bunu aldınız? Niye 300-500TL daha fazla para verip mutlu! mesut! yaşamadınız?
    S3 ile kıyaslayan arkadaşlar, madem alabiliyordunuz niçin 300-500TL fazla para verip lag'sız! ısısız! S3 alıp mutlu! mesut! yaşamadınız?
    Bu cihazların da güllük gülistanlık olduğunu sanıyorsanız da çok ama çok yanılıyorsunuz ya, bundan bahsetmiyorum bile. Bugün 10 dakika kadar Xperia Z'ye bakma fırsatım oldu. Bırakın uygulama açmayı, sadece menülerde, uygulamalar ekranında, widget ekranlarında, ayarlarda gezdim. Bazı önemli ayarları, püf noktalarını anlattım. Sonra da gitmek zorunda olduğundan başka şeyler yapamadım. Evet hiç takılma v.s. olmadı ama bu 10 dakika içerisinde, benim 1 saat internete gezdiğimde aldığım ısıdan daha fazla ısındı.
    Herkes şapkasını önüne koysun. Kimse, bu telefonu alarak yaptığı hatanın ceremesini burada bizlere yüklemesin. Aramızda bir Allah'ın kulu, ben LG markasını sevdiğim için aldım, özellikleri tüm rakiplerinden daha iyi olduğu için aldım, fiyatına falan hiç bakmadım, aynı fiyata S3, OneX, XperiaZ olsa yine de LG'yi seçerdim diyebilir mi?
    600TL'ye S3 satan dolandırıcılara kanarak alışveriş yapıp sonra da gelen telefonun sahte olduğunu bas bas bağırmanın ne anlamı var. Evet biraz uç örnek verdim. Çünkü sinirden yazacak daha iyi birşey bulamadım. Evet sizler telefona sinirlendiğiniz gibi bizler de sizlere sinirlenebiliyoruz. Her zaman ucuz olan kötüdür diye bir olay yoktur ama ucuz etin yahnisi diye de bir deyimimiz var. Niye en baştan, bu fiyata bu cihaz olur mu diye sorgulayıp, vardır bir zamazingosu demediniz?
    1800TL'den alan ve memnun olmayan arkadaşlarımız niçin yaptığınız hatanın, araştırmadan etmeden yediğiniz kazığın ceremesini biz çekiyoruz?
    LG'nin zaten güncelleme ile ilgili sabıkası olduğunu biliyorken niçin burada güncelleme vermiyor diye ortalığı ayağa kaldırıyordunuz?
    Bunların hiçbirini kabul etmiyorsanız, yok kardeşim ben bunu şu özellikleri için, şunu şunu yapmak için aldım, ama bunları yapamıyorum, bu cihaz sorunlu diyorsanız da Servis'in telefonu belli yeri-yurdu belli. Vaadettiği şeyleri yapamıyorsa ayıplı mal demektir. Çözümü de bellidir. Görüldüğü kadarıyla sorunlar öyle güncelleme ile falan düzelecek gibi de değil. Eee o zaman zaten seve seve iade alacaklar demektir. İade edin gitsin. Siz de kurtulun biz de.
    Siz burada telefonu yerden yere vurdukça, elinizden çıkarabilme ihtimalini de gömdüğünüzün farkına varın artık. Bu yazıları okuyan birisi bu telefona 500TL'den fazla verir mi sanıyorsunuz? Eğer üzümlerde sorun varsa bağı yakmak, bağcıyı dövmek yerine üzüm olması için kazmak mı gerekiyor, ilaçlamak mı gerekiyor, sarmak mı gerekiyor, her neyse gerekenleri yapın. Yoksa bağı yakar, bağcıyı döverseniz üzümü nereden yiyeceksiniz?

    Toparlamak adına:
    Evet bu telefonda bazı serilerde üretim hatası olabilir. Bunu da Storm Bringer arkadaşımız ortaya koydu ve bunu kabul etmemek mümkün değil. Şimdi bu cihazlara sahip olan arkadaşlarımızın yapması gerekenler:
    1. Önce telefon servise yollanır bunları bunları yapmıyor denir. Sorun eğer üretim hatası ise zaten birşey yapamadan ya size geri yollayacak ya başka bir cihaz ile değiştirecek yada iade alacaklar. Yok sorun arızalı bir parça ise o parça değişecek, sorununuz giderilecektir.
    2. Servis, söylediğiniz problemleri kabul etmiyor, sizin hatanız, yüklediğiniz uygulamalar, kullanım alışkanlıklarınız v.s. gibi nedenlerle telefonu iade almıyor, başka bir cihaz ile değiştirmiyor ve mahkemeye verdiğiniz halde mahkeme sizi haksız buluyorsa yada böyle bir çekinceniz varsa, telefonunuzu satılığa çıkartır, olabilecek en yüksek fiyattan satmaya çalışır, zararın neresinden dönülse kardır hesabı en az zararla kurtulmaya çalışırsınız.

    Amaaaa şunu unutmayın ki siz burada hergün onlarca mesaj yazarak telefonu linç edip yerin dibine soktukça fiyatı da yerin dibine gidiyor. Buna en fazla sizlerin engel olup fiyatı düşürtmemeniz gerekir.

    +1
    dün buna benzer şeylerden bahsettiğiğimde bazı arkadaşlar kızmışlardı.
    Aynı görüşteyiz hocam.
    Şuan için Allah a şükür telefonla ilgili bir sıkıntım yok.




  • teknik servis onarılmış 24 ay garantili cihazları satıyor uydun fiyata



    400 tl ye atrix satılıyor bence bu cihaz bu fiyat çok iyi ( tegra 2 kullandım çift çekirdek olması ve yazılım konusunda sıkıntılı olmaması dolayısıyla 4x kadar ısınmıyor..custom romlar da ısı olayınıda çözmüşlerdi zaten )



    http://www.brightmobil.com/en-ucuz-motorola-atrix-fiyati-P523.aspx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62

    Bir fikrim var. İstanbul dışındaki arkadaşlar da gelebilsinler diye Pazar günü olsun, Mecidiyeköy Merkez Servis önünde yada LG Türkiye önünde eylem yapalım. Pankartlardan anlayan arkadaşlar pankartları hazırlasınlar. Gidelim servisi yerle bir edelim, yağmalayalım, telefonları suratlarına fırlatalım yada ortada toplayıp yakalım. Yada başka fikri olan arkadaşlar varsa belirtsinler bir eylem planı hazırlayalım. Bakalım bir daha böyle cihaz üretecekler mi?


    güzel fikir

    ben buradan bir otobüs tutarım geziye gidiyoruz masraflar benden derim. basarız lg. yi eylem yaparız,


    var mı başka katılannnnnn




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62


    Servis hizmetlerini kötüleyenler ya yetkili servis görmemişler yada bunu kasten yapıyorlar. İnsaf yahu. Adamlar 4 günde, 5 günde, 7 günde hizmet veriyorlar yine de yaranamıyorlar.



    Çetin hocam, ben servislerde çalıştım telefon servisi değildi ama sonuçta servisti yani,

    ve yaşadıklarımdan size bir kaç kesit sunayım.

    elektrikli ev aletleri servisinde çalışıyorum ilk girdiğimde maaşlı çalışıyordum daha sonra parça başına çevirdim yani ne kadar iş o kadar köfte oldu, ve çevremde benim gibi bir çok emekli çalışan yanı sıra stajyer (ve saygısız) çocuklar vardı.
    bir usta, eline blenderi aldı ve evirdi çevirdi, sabah 9 dan 15,30 kadar uğraştı ben bu arada 8-10 tane iş teslim ettim, sonunda dayanamadım usta ne yaptın oldumu blender dedim, yok dedi sökemedim, adamın blendereinı rezil etmiş açacağım diye. açmış ama arızayı bulamıyor, halbuki arıza ya kablodadır, yada kart ile motorda başka altarnatisi yok, söyledim gitti aşağıdan kart ve motoru getirdi kart soketlidir ve zorlayarak kartı ters takmış fişe bir taktı elindeki kart anında yandı, ee mecburen kart ve motor birlikte değişcek fabrikası öyle istiyor, neyse gitti bir daha getirdi taktı ama bu kez ben el attım da öyle taktı, kapağını kapadı, bilgisayara girdi ve müşteriye sms mesajı gitti ürününüz hazır diye ve ertesi günü müşteri geldi ben bunu teslim almam dedi
    nedir bu çizikler kapaların kenarındaki çatlaklar dedi ve ürünü almadı, patron bana ustam sen şuna bir el atıver dedi ve müşteriyi sakinleştirip oturttu, hemen ydek parçadan yeni bir kapak çıkardım, taktım ve müşteriye teslim ettik.

    bu anlattığım usta, hava ikmalden emekli ve elektrik teknisyeniyim diye geçinen birisi
    düşünün arık uçakların bakımları bu iş bilmez kafası çalışmazlara teslim ediliyor


    bir usta daha anlatayım size,
    tv tamircisiymiş ve dükkanı varmış işleri batırmış ve gelmiş orada çalışıyor,
    genelde süpürgelere buharlı ütülere el atıyor buharlı ütülerin içerisinde sensörler vardır ve ayrıca termikler mevcuttur, mesela birisi ütü soğumaya başlayınca devreye girer diğeri ısınınca aşırı sıcaklıktan korumak için devreden çıkartır.
    bizim usta bu termiklerin ne olduğundan bir haber bakıyor elektrik mi geçirmiyor hemen üzerine bir köprü atıyor ohhh misss, ütü ısınıyor mu ısınıyor ver müşteriye, ve ürün geri geliyor, yada ütü tost makinası servise evdeki kaçak akım sigortasını attırıyor diye geliyor, bizim usta tamir ettikten sonra kaçak akımdan sonra ana sigortalarıda attırıyor.

    kısacası bazıları servis açmışlar kurslara seminerlere gitmişler ama yanlarındaki eleman hiç bir şeyden anlamıyor,

    oto servislerine bakıma gidersiniz ( bir çok kez bu olayı yaşadım) adam sağlam verdiğiniz aracınızı sorunlu olarak geri verir, isteyen olursa bir kaç örnekte bundan anlatırım ama fazla kafa şişirmek istemem.

    en basitinden şunu söyleyeyim,

    adam eşinin üzerine gıda üzerine iş yeri açıyor ama dükkanda kendisi çalışıyor, halbuki işyeri açılırken sağlık kontrolünden geçilir portör muayenesi denir ve her altı ayda yada bir yılda iş yeri sahibi halk sağlığı labaratuarlarına giderek bu işi düzenli yaptırır. eşi iş yeri sahibi olduğundan o gider yaptırır, sağlam sa onaylanır karnesi.
    ama işi yapan iş yerini bekleyen kocasıdır, eğer onda bulaşıcı hastalık mevcutsa ne olacak. buna hiç kimse dikkat etmez.


    valla ben bir şeyler anlatmaya çalıştım ama anlayan oldumu bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 23 Mayıs 2013; 10:04:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emrah1245

    quote:

    Orijinalden alıntı: kagan55kagan

    forumu sureklı takıp edıyorum sureklı yazmasamda.ben sahsı fıkırlerımı ıletmek ıstıyorum(telıme degısım kararı cıkdı nexus beklıyorum aynısı gelırse dırek satıcam)

    -telefonda ısınma problemı dıyorlarr evet her telefonda oldugu gbı bundada var ama asırı deıl.
    -kamerasına laf edılıyor kamerasıda bence gayet guzel
    -oyunlarda donma falan dıyorlar sahsen bende hıc donma gbı bı durum soz konusu olma(ısınma var ve oturup pcdekı gbı 1 saat oyun oynamıyorum max 20dk)
    -lakın gel gelelım tasarımı sorunlu. ekrana toz alması cozulemedı benımkınde. 2 kere parca deıstı ve toplamda 6 kere servıse gıttı. ama yok arkadas o toz ılla gırıyor. en son geldıgınde boyle kullanayım dedım 1 haftada yıne ekran doldu tozla.
    -sarzı bana 1 gun hertulu yetıyor 2 gun de kullandıgım oldu cok kere.
    -jb ıle ram kullanımı arttı fakat bunun bence sarza yada performansa etkısı olmadı. hatta estetık acıdan daha cekıcı bır hal aldı. gecısler daha akıcı oldu.tek sıkıntı arama ekranında ekran kararmasıydı oda cozuldu zaten gızlı menuden.

    not: farklı rom hıc kullanmadım. hep orjınal guncellemelerı kullandım. ekrana toz almasaydı eger degıstırmek ıstemezdım. nexus 4ude pek ısteyerek almıyorum fakat bezdım artık toz olayından. 5 ayda 6 kere servıs ne demekdır arkadas?

    umarım faydalı olmusumdur. ha dersenızkı alalımmı fıyata gore alınacak telefon ama ben olsam s3 yada note2 alır keyfıme bakardım.

    Hocam hayırlı sabahlar. Geçmişolsun sizin adınıza üzüldüm :( ama size şunu söylemek isterim yazınızda nexus u isteyerek almıyorum demişsiniz bence kullanmadan böyle bir yorum yapmayın inanın kullanmaya bşlayınca keşke daha önceden bu telefonu alsaymışım dedirtecek kalitede ben yorumunuzu okudum ve şahsi fikrimi belirtmek istedim benim için hiç tartışmasız piyasanın en iyi ve önde gelen bir telefonuna sahip olacaksınız ben bu yorumu dikkate alın derim ;)

    Emrah1245 arkadaşım lütfen bu mesajımı üzerinize alınmayın. Kesinlikle size karşı yazmıyorum. Son günlerde çok fazla popüler olmaya başladı bu Nexus4, bunun için yazıyorum. Sanki Nexus4 gelecek tüm dertler bitecek gibi bir hava var. Daha sonra hayal kırıklığı yaşanmaması için bazı uyarılarda bulunacağım.

    Nexus 4 deniliyor. Yazılım desteği anlamında daha iyi bir cihaz olması mümkün değil. Ama Nexus 4'ten önceki Nexus'larda da durum aynı. Yani eski, günümüze nazaran daha zayıf özelliklere sahip Nexus'lar bile en iyi yazılım desteğine sahipler.
    Kaldı ki LG'yi tercih eden kimsenin yazılım ile işi olamaz. Ben bu telefonu (4X) görür görmez yaptığım araştırmada ilk öğrendiğim şey bu sabıkasıydı. Daha önce de itiraf etmiştim. LG desteği beklemiyordum zaten ama Custom olarak desteğinin bu kadar zayıf kalması benim en büyük hayal kırıklığımdır. Ama tabiki bunun için LG'yi suçlayamıyorum. Bile bile lades dediğim için kendimi suçluyorum.

    Şimdi yazılım desteğini bir kenara bırakacak olursak;
    Ekran sorunu:
    Nexus 4'ün ekranı ile 4X'in ekranını nasıl karşılaştırabiliyorsunuz? Renkler o kadar berbat ki. Belki ayrıntıları iyi farkedememeyen gözler için iyi gelebilir. Ama telefonları yan yana koyup aynı resmi açtığınızda aradaki fark o kadar bariz ortaya çıkıyor ki, farketmemek mümkün değil. Nexus4 konusunda da mutlaka bunun çok tartışması yapılmıştır. Ekran renk kalibrasyonu için haftalarca uğraşılıp Kernel'ler, kalibrasyon uygulamaları v.s. yazıldı. Bunları can sıkıntısından yapmadılar herhalde. Son durumda oldukça ilerleme kaydedilmişti ama yine de yeterli olmadığı için arkadaşım daha fazla dayanamayıp, bu renk ve ısınma sorunları yüzünden telefonu elinden çıkarttı. Şu ana kadar yan yana koyup test ettiğimiz cihazlar arasında, HTC OneX+ haricinde, bizim ekrandan daha iyi bir ekran görmedim ben.
    Şimdi bu Nexus 4'ü seçen arkadaşlar daha iyi bir ekrana mı sahip oluyorlar?

    Isınma sorunu:
    Nexus4'te de var. Hatta daha ilk geldiği günlerde en çok konuşulan sorun buydu. Telefonun arka kısmının cam olması sebebiyle falan çok ısındığı söyleniyordu. Ama sonuçta telefon ısınıp elinizi rahatsız ediyordu. Şimdi bu üretim hatası sınıfına girmiyor mu? Madem cam yüzünden ısınıyor niye cam yaptılar?
    Ayrıca bilen arkadaşlar lütfen cevaplasınlar. Cam mı daha hızlı ısınır yoksa incecik plastik mi? Pardon cam derken arka kapağı direk camdan değil, bir kapağın üzerine kaplama olarak cam yapılmıştı diye hatırlıyorum. Yani tek bir katman da değil, farklı maddelerden oluşmuş birkaç katman.
    Şimdi Nexus 4 ile değiştiren arkadaşlar ısınma sorunundan mı kurtuluyorlar?

    Bellek sorunu:
    Aldığınız cihaz 16GB'lık bir cihaz olacak (Belki de 8 ama biz 16 üzerinden gidelim). Herhangi bir artırma imkanı varmı? Hayır, bu mümkün değil. Ama bizim cihazlarımızda bırakın yasal olarak belirtilen 32GB'ı, 64GB kart okutturan arkadaşlar bile vardı. Daha fazla bellek ihtiyacınız vardır yada yoktur, o önemli değil. Eğer hayır önemli diyorsanız ben de benim için de oyun önemli değil derim o zaman.

    TV Out sorunu:
    MHL Adaptör ile bizler telefonumuzu TV'ye bağlayabiliyoruz. Nexus 4 ile bunu yapmak istiyorsanız üzgünüm.

    Şimdilik aklımda olanlar bunlar dı. Daha fazla bilgi için Nexus 4 konusuna bakabilirsiniz.


    Bu yazdıklarımdan, hiç kimse Nexus 4 alınmaz, beş para etmez, tü-kaka gibi anlamlar çıkartmasın. Eğer ihtiyaçlarınıza yanıt veriyorsa dört dörtlük bir cihazdır. Aynı bizim cihazlarımızın bizim ihtiyaçlarımızı karşıladığı gibi.

    Edit:
    Hay Allah, bu mesajım biraz ciddi olmuş ya. Eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 23 Mayıs 2013; 10:36:55 >




  • 
Sayfa: önceki 783784785786787
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.