Şimdi Ara

LG Optimus 4X hd P880 ANA KONU (226kişi) (1191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.951
Cevap
97
Favori
1.076.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11891190119111921193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı girişte LG takılıyken telden görüntü;

    Aynı kablo, aynı girişte Nexus7 takılıyken;

    Aynı kablo, aynı girişte LG takılıyken;

    Aynı kablo, aynı giriş Nexus7;

    LG;

    PC, usb bağlandı uyarı sesi bile vermemekte. 3 farklı bilgisayarda değişik kablolarla denedim.




  • telefonun şöyle bir sorunu var, usb ile bilgisayara bağlandığı zaman bilgisayarda herhangi bir donanım takılmamış gibi davranıyor. şarj oluyor ama veri depolama cihazı veya herhangi bir donanım olarak görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cooLpapa


    quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62

    quote:

    Orijinalden alıntı: cooLpapa


    quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62


    quote:

    Orijinalden alıntı: cooLpapa

    quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62

    quote:

    Orijinalden alıntı: cooLpapa

    Arkadaslar abiler buyuk bir sorunum var.
    Telefonuma enox rom atmistim, pc ye sikintisiz baglaniyordubfakat donmalarindan sikildim. Ondan sonra euphoria diye bir rom gordum ve yine telefonu bilgisayara baglayarak icine attim ve yukledim. Euphoria kullanirken hic bir sekilde pc ye baglanmadi. Eski romlarin vs kalintilari yedekleri oldugu icin full format attim her seyi tek tek secerek ve bu sefer enox v10 yukledim, bilgisayara bagladim ama yine tanimadi bilgisayarim telefonu, aygit yoneticisinden bakiyorum nexus7 mi takinca tasinabilir aygitlarda cikiyor ama lg telefomum cikmiyor, telefonumu servise verecegim icin bilgisayara baglayip orjinal roma donmem gerekiyor. Lutfen yardim edin.

    Ozetle, pc telefonu gormuyor, hata ayiklama vs acarak da denedim.

    LG Flash Tool ile yüklemeyi deneyin öyleyse. Tabi tüm videolu,resimli anlatımlar diğer kapanan konuda kaldı. O kadar söyledik, o konunun 1. Sayfası daha derli toplu, aranan herşeyi kapsıyor, burası kapansın, orası açık kalsın diye ama maalesef başarılı olamadık.
    Konuyu bulup linkini bu mesajıma eklerim. Şimdilik YouTube'taki p880 videolarıma bir göz atın. Chatin_62 diye aratırsanız 1. Olarak benim kanalım geliyor.

    Edit: Konu bu:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=77174033
    İlk sayfada benim 1. Mesajımda görebilirsiniz.

    Bu arada herkes icin yeniden yazıyorum. Lütfen custom rom yüklerken Recoveryden Nandroid Backup alın. Eğer bunu almış olsaydınız, ne olursa olsun, telefonun backup'ını aldığınız andaki haline dönmesi birkaç dakikanızı alacaktı.

    Bilgisayara bağlanmasını yapmak imkansız mı artık :/
    Farklı farklı kablolarla, farklı bilgisayarlarla denedim hiçbirinde görmedi. Kendi bilgisayarımda aynı usb girişinde nexus7 görüyor, LG yi görmüyor. Enox v10 yüklü şuan telefonda. Tot olayını anlamadım bu arada.

    Videoda yapılanlardan farklı birşey anlatamam. Videoda anlamadığınız bir yer varsa onun sorun daha ayrıntı verebileceksem veririm.

    Anlamadin derken hango video oldugunu anlamadim, videoyu bulamadim yani hocam, videonun linkini atabilir misiniz

    Hocam ilk yazdığım mesajı rica etsem tekrar okuyabilirmisiniz. Şimdi o mesajı yeniden kopyalayıp buraya yapıştırmış olsam yanlış anlaşılacak.

    Herkes herşeyi bilecek diye birşey yok tabiki. Kimse de ana karnında öğrenmedi bunları. Ama eğer bir konu hakkında bilgimiz yoksa ve birşeyler öğrenmek için de çaba sarfetmiyorsak, o konu ile ilgili olarak yapacağımız şeylerde çok büyük risk olur. Yanlış anlamayın ama sadece konunun linkini verip videonun da nerede olduğunu yazdığım mesajı bile anlayamadıysanız, o videodaki işlemleri yapmanız çok zor. Ya oturup P880 ile ilgili yazılan herşeyi okuyup biraz bilgi edineceksiniz yada bu işi birine yaptırıp o yaparken öğreneceksiniz. Aksi halde telefonu kullanılmaz hale getirme ihtimaliniz çok yüksek. Ben şahsen bu vebalin altına giremem.



    Edit oncesi lg flash tool yerine tot yazmistiniz, o yuzden anlamamistim. Lg flash tool denedim fakat pc baglantisi olmadigi icin ise yaramiyor. Telefonun tek yaptigi pc den sarj olmak, usb baglandi uyarisi bile vermiyor. Mobile odin bizim telefona var mi, orjinal rom atabilir miyim ki.

    Sokette sorun olabilir mi? Oksitlenme vs. Bir forumda s3 u dis fircasiyla temizleyince duzelmis ayni sorun.

    Neredeyse 1,5 seneye yakındır bu telefonu elime almadım. Yazdıklarımı buna göre değerlendirin lütfen. Bu yönteme şu anda kullandığım G2 dilinde tot yöntemi deniyor. Bu nedenle o şekilde yazmıştım. Ancak konuyu arayıp bulunca ve Flash Tool diye yazdığımı görünce, linki eklemek için mesajımı editlediğimde orayı da düzelttim. Siz mesajımı alıntı yaptığınızda zaten düzeltmiş olduğum mesajı alıntı yaptığınız için görmemiş olduğunuz aklıma bile gelmedi. Bunun için özür dilerim, belirtmem daha iyi olurdu.

    2. olarak, bu yöntemi kullanmamızın sebebi zaten bilgisayarın telefonu görmemesi. Bilgisayarımız telefonumuzu görseydi diğer PC Suite yada kdz yükleme yöntemleri ile çabucak işimizi görebilirdik. Videoyu dikkatlice izlerseniz telefon normal bildiğimiz şekilde bilgisayara bağlanmıyor. Pil çıkartılıyor, yeniden takılıyor, ses kısma tuşuna basılı tutularak usb kablosu takılıyor v.s. Bilgisayardaki aygıt yöneticisinde herhangi bir taşınabilir aygıt olarak değil, seri port olarak görecek. Doğal olarak ta Bilgisayarım penceresinde herhangi bir drive görülmeyecek. Bu yöntem 41. seri port üzerinden telefona romu yüklüyor. Bu nedenle bulduğu bu seri portun kapısını 41 yapıyoruz.
    Bu arada önemli bir hatırlatma. Videonun açıklamalarını da lütfen okuyun. Bazen video hazırlanırken atlanılan noktalar olabiliyor, bu noktalar açıklamalarda belirtilir.

    Eğer bu şekilde bağladığınızda seri port olarak ta görülemiyorsa o zaman telefonun girişinde sorun olabileceğini düşünebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 27 Şubat 2015; 9:13:01 >




  • postacik kullanıcısına yanıt
    Hocam naptın telefon hızlandı mı?
  • su ic islemler yeniden duzenleniyor sorununa cozum bilen varsa ozelden yazabilirmi arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Sayın LG kullanıcılarından bir ricam var. Şu An ROOTLU olarak kullandıkları cihazlarında en iyi performansı aldıkları hangi Custom rom yüklüdür. Linkini bana ayarlarda onu yükleyeceğim. Bir türlü telefonumdan memnun olacağım rom u bulamadım. Lütfen bana tavsiyelerini yazınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postacik

    Ben telefonu hala(!) kullanıyorum.

    2 seneyi geçirdim çok şükür, hedefim 4'ü tamamlamak.

    Son 1-2 aydır kasmalar başlayınca ve pil tüketimi artınca fabrika ayarlarına dönmeye karar vermiştim.

    Sadece veri açıkken telefonu kullanmadığım halde pil yokuş aşağı gidiyordu.

    Wakelock Detector ile baktığımda telefonu uyanık tutan bir uygulama da gözükmüyordu.

    Sık kullandığım programların ön bellek kullanımlarına bakınca bazılarının 400 MB seviyelerinde bellek kullandığını gördüm.

    Bunun üzerine tüm uygulamaların önbelleklerini temizledim. Sanıyorum önbellek için kullanılan hafıza bölgesinin aşırı dolması uygulamaları yavaşlatıyor. (sadece bir teori)

    LGP880 Booster ile CPU Governor = ondemand ve GPU Frequency = 200 MHz olarak ayarladım.

    Şimdilik pil tüketimi normale döndü gibi. Telefonu kullanmadığım saatler için pil tüketiminde düz bir çizgi görüyorum artık.

    Bu şekilde testlere devam edeceğim. "Sahte hap" etkisi değil ve gerçekten işe yarıyorsa tekrar yazacağım.

    Herkese yeni telefonlarıyla güzel günler diliyorum.

    En memnun kullanıcı olarak sizden hangi rom ve gapps ları kullandığınız bilmek istiyorum. Aynısını yükleyip bir de öyle denemek istiyorum :-) tabii müsaade ederseniz linkleri atın ben burdan alayım. Teşekkür ederim şimdiden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bulentster kullanıcısına yanıt
    Bülent hocam forumda bu telefonu kullanan herkes bugüne kadar onlarca ROM denedi fakat telefonun sorunlarını maalesef hiçbiri tam anlamıyla çözemedi.Isınma donma pil tüketimi vs. vs. vs. azalsa bile sorunu hiçbir rom çözemedi.Ben kedin adıma konuşayım. Cyanogenmod'un CM 11 snapshot sürümünü kullanıyorum.Oldukça memnunum.Yukarıda saydığım sorunlar çözüldü mü? Hayır.Fakat bana göre en aza indirgendi.Size naçizane tavsiyem bu sürümdür.Tabii ki Chatin_62,postacik vb. üstadlarımızın da size tavsiyeleri olacaktır ki forumda bu telefonu kullanmadığı halde hemen her soruna cevap vermeye çalışan Çetin abi gibi bana göre bir evliya var :) Linkihttps://download.cyanogenmod.org/?device=p880&type=snapshot . İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmalkoc -- 5 Mart 2015; 19:21:08 >




  • bmalkoc B kullanıcısına yanıt
    bulentster kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ama böyle hitaplar doğru değil. Değil evliya, tırnağı bile olamam.
    Elimden ne kadar geliyorsa yardımcı olmaktan zevk alıyorum o kadar.
    Telefonu 1,5 yıldır kullanmıyorum. Önce oğlum kullanıyordu şimdi kızım kullanıyor. Onunla ilgili işlemleri artık oğlum yapıyor. En son Cyanogen'de karar kılmışlar ve şu anda Cyanogen kuruluymuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 6 Mart 2015; 6:48:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentster kullanıcısına yanıt
    LG'nin kendi 4.1.2 (20d) sürümünü kullanıyorum, hiç custom ROM denemedim.

    http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW377785432109876543213/V20D_00.kdz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postacik -- 6 Mart 2015; 16:51:21 >
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Tamam abi böyle hitaplar kullanmıyorum artık :) Ama forumu bir araştıralım her sorunun imdadına (şimdi hızır dicem değilim diyeceksin :D )yetişmişsin.Napalım başımız sıkıştığında sendeyiz abi :)
  • çetin ağabeey bende n5 değişimcilerdenim telefonda bi sıkıntı oldu iki gün önce aklıma ilk sen geldin telefon kapandı elimdeyken güç tuşları reboot menu falan kesinlikle tepki vermiyor sadece sarja takınca google yazısı iki saniye geliyor sonra yeniden kapanıyor böyle döngü yapıyor kendine pil tamamen ölmüş olabilir mi acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bmalkoc

    Tamam abi böyle hitaplar kullanmıyorum artık :) Ama forumu bir araştıralım her sorunun imdadına (şimdi hızır dicem değilim diyeceksin :D )yetişmişsin.Napalım başımız sıkıştığında sendeyiz abi :)

    Başım üzere. Yeterki elimden birşey gelsin.


    @olimpiyas
    Spesifik bir durum ise, N5 konusundan daha doğru bir yardım alabilirsiniz.
    Genel olarak yazacak olursak, N7 tablette başıma gelmişti. Cihazı şarja takıp 10dk kadar beklemiştim açılmamıştı. Sonra işim vardı, şarjda bırakıp işime bakmıştım. Döndüğümde açılmıştı. Yani ne kadar şarjda kalması gerektiğini bilmiyorum ama pil tamamen bitince böyle şeyler olabiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bmalkoc

    Bülent hocam forumda bu telefonu kullanan herkes bugüne kadar onlarca ROM denedi fakat telefonun sorunlarını maalesef hiçbiri tam anlamıyla çözemedi.Isınma donma pil tüketimi vs. vs. vs. azalsa bile sorunu hiçbir rom çözemedi.Ben kedin adıma konuşayım. Cyanogenmod'un CM 11 snapshot sürümünü kullanıyorum.Oldukça memnunum.Yukarıda saydığım sorunlar çözüldü mü? Hayır.Fakat bana göre en aza indirgendi.Size naçizane tavsiyem bu sürümdür.Tabii ki Chatin_62,postacik vb. üstadlarımızın da size tavsiyeleri olacaktır ki forumda bu telefonu kullanmadığı halde hemen her soruna cevap vermeye çalışan Çetin abi gibi bana göre bir evliya var :) Linkihttps://download.cyanogenmod.org/?device=p880&type=snapshot . İyi forumlar

    Teşekkür ederim . Senin rom unu yükledim ama açılmadı bir türlü bende yüklemişken lolipop olsun dedim ve (http://forum.xda-developers.com/optimus-4x-hd/development/rom-euphoria-os-1-0-beta-unofficial-t2990338 ) ve buradaki romu yükledim şimdilik iyi gibi duruyor. Bakalım sonu ne olur. :)




  • bulentster kullanıcısına yanıt
    lolipop tan haberleri sizden bekliyoruz o zaman hocam.Artıları eksileri bilgilendirin lütfen
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Orada da bilgisi olan birisi yok heralde cevap gelmiyor yazilanlara Çetin agabey musait bi zamanda servise gidicem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olimpiyas

    Orada da bilgisi olan birisi yok heralde cevap gelmiyor yazilanlara Çetin agabey musait bi zamanda servise gidicem..

    Eğer uzun süre bağlı kaldığı halde şarj olmuyor ve kablo/adaptörünüzü de başka bir cihazda kontrol ettiyseniz başka yol kalmıyor. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar.XDA forumdaki lolipop u deneyen arkadaşlar var mı ? Bülent hocam deneyimlerini paylaşacaktı fakat ortalarda yok :) Romu ve gapps ı indirdim öylece duruyor bilgisayarda.
  • Arkadaşlar hepinize selamlar, telefonumun ekranının alt tarafındaki ışıklı dokunmatik tuşları çalışmamaya başladı, başına gelen veya bir çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Gizli menüde herhangibir test ayarı varmıdır. Yardımlarınız bekliyorum saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biyologyunus

    Arkadaşlar hepinize selamlar, telefonumun ekranının alt tarafındaki ışıklı dokunmatik tuşları çalışmamaya başladı, başına gelen veya bir çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Gizli menüde herhangibir test ayarı varmıdır. Yardımlarınız bekliyorum saygılar...

    optimus black'te olmuştu bu problem. 80 liraya falan kasayı değiştirebilirsin ya da marketten iphone'daki assistive touch benzeri şeyler var. onları indirebilirsin. bazı özellikleri root gerektiriyor ama.
  • 
Sayfa: önceki 11891190119111921193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.