Şimdi Ara

LG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
1
Favori
8.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • werty28 W kullanıcısına yanıt
    turkcele gittim geçen gün işim vardı o sıra samsung telefonlara bakayım dedim ekranda yanık izleri vardı ekran amoledmi ips mi dedim amoled dedi bu oled teknolojisi ne tv lerde nede telefonlarda sorunsuz olarak kullanılabilecek durumu yıllardır gelemedi böyle kullanıcıları oldukçada geleceğini sanmam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    turkcele gittim geçen gün işim vardı o sıra samsung telefonlara bakayım dedim ekranda yanık izleri vardı ekran amoledmi ips mi dedim amoled dedi bu oled teknolojisi ne tv lerde nede telefonlarda sorunsuz olarak kullanılabilecek durumu yıllardır gelemedi böyle kullanıcıları oldukçada geleceğini sanmam..
    Doğrudur yalnız Lg kötünün de kötüsü ips ekranlarınında da hep hayalet ekran sorunu çıkıyor. Mesela ben mi 6 kullanıyorum, arkadaşla aynı zaman aldık, onun ekranı lg idi benimki jdi ekran, 3-4 ay oldu onunkinde hayalet ekran sorunu çıktı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak bu kadar saçma bir cevap verilebilir!



    Tv de uzun süre aynı kanalı izleyen ev ahalisi yok mu bu kanalların üst köşede sabit logosu yok mu?



    Oled paneller görüntü kalitesine rağmen piksel yanması ve piksel ömürlerinin(kırmızı,mavi,yeşil) birbirinden farklı oluşu gibi sorunlar bu kaliteyi adama unutturur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından adamlar utanmışlar SAMSUNG olsaydı, OLED panel bu yapısı gereği gayet normal birşey diye açıklama yapardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen hiç loş ışıklı yada karanlık ortamda samsung led tv açıp izlememişsin anlaşılan o zaman gör bakalım o arkadan sızan ışık neleri unutturuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun süre aynı kanalı izleyen ev ahalisi oled tv almasın zaten daha doğrusu tv izlemek için oled tv almasınlar malum zaten kanallar 1080i yayın yapıyor 4K oled tv gereksiz masraf olur.
  • "Evde aynı görüntüyü oynatmıyor musun" diye soran arkadaş: Lütfen bir televizyon kanalı aç ve logonun belli aralıkla nasıl şekil değiştirdiğini gör. Hiç olmazsa o logo reklam arasında değişik bir hale bürünüyor. Televizyon kanalları bunu yapalı yıllar oluyor. Biraz dikkatli bir göz, fazla televizyon seyretmese bile bunu rahatlıkla görecektir.. OLED'in bu sorunu gayet aleni olduğu için OLED panel kullanan telefonlarda dahi durum çubuğu belli aralıkla sağa sola birkaç piksel kayar. En azından LineageOS veya LineageOs tabanlı ROM'lar böyle...

  • Lg firmasından lg g4 cep telefonundan sonra zerre haz etmeyen biri olarak söylemek gerekirse bence bunun altında reklam çalışması var bu reklam lg için değil diğer marka için yapılmış ve bence tamamiyle bir karalama kampanyası evet ekran yanması doğrudur ama bir diğer gerçekte şu ki organik led ekranlarda bu olur ama en iyi rengi alabileceğiniz tek modeldir şuan piyasada Q ibaresiyle satılan cihazlara normal tv görüntülerini verin ve yanına oled bir tv koyun aradaki o uçurum farkını kendiniz göreceksiniz

  • kadalt kullanıcısına yanıt
    hergün evde izliyorum arkadan sızan herhangi bir ışıkta yok siz samsungu bimde satılan axenle falan karıştırdınız sanırım..
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    piyasadaki en iyi renk gamutuna sahip modeller qled modeller..

    bu forumdaki en büyük problem insanların bilmeden bilirkişi yorumları yapması..

    soldaki samsung q8 rtingse girip bakabilirsiniz..

    LG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdıLG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdı




  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    ek olarak oledlerin mavi tonlama sorunu var oled ilk önce dümdüz beyaz verebilsin ana renklere mavi katmasın sonra en iyi renk kısmını konuşuruz..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Ben sana benim evdeki samsung curved televizyonumda ki bulutlanmanın resmini göndereyim, hayretler içinde bakarsın fakat babamda var samsungun 8 senelik lcd televizyonu panel o kadar temiz ki bulutlanma ışık sızması yok, axen dediğin televizyonun panelide ya samsung yada lg zaten hocam 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Panelin hatalı olduğu gün gibi ortada. Rtings'in yaptığı testte, OLED ışığı maximum da, tamamen statik elementler (özellikle kırmızı) ve günde 20 saatlik kullanım ile 3.000 saat sonra ancak kalıcı ekran yanığı elde edebilmiş adamlar.

    Yani deli değil (20 saat aynı kanalı veya içeriği tüketmiyorsanız) normal bir insansanız (günde 2-6 saat farklı içerik tüketiyorsanız) ve OLED ışığını maximum da tutmuyorsanız ki özellikle karanlık oda kullanımında 30'u, ışık alan bi yerde 50'yi (piksel aydınlatma olduğundan paneller cidden parlak) geçmemeli bu oran;O zaman hatasız, normal bi panelde kalıcı yanık elde etmeniz ortalama en az 5 yıl demek


    3000/20=150 saat
    150/24= 6,25 gün ~ 7 gün

    günde 2-6 saat arası kullanırsanız demişşiniz ama bu tip son kullanıcı ürünleri üretim standartlarına göre günde 8 saatlik kullanıma göre dizayn edilirler. bizim ülkemizde ise bu dünya ortalaması 8 saat olan tv izleme süresi ortalama 10 saate kadar yükselebilmektedir.
    ama hesabımızı dünya ortalaması 8 saat üzerinden yapacak olursak

    20/8= 2,5 kat TV yi daha az zorlayacaz demektir.

    bu tarz ürünlerde genel kullanım standartı kontrast %80 ve civarıdır (bkz TVlerin fabrika çıkışı ayarları) ama sizin dediğiniz şekizde kontrastı %50 olarak kabul edersek. basit bir hesapla %100 kontrasta göre %50 kontrast kullnımızla paneli 4 kat daha az zorlarız oran yarıya düşünce zorlanma karesi şeklinde azalır. ( Bu bir genel geçer teknik kabullenmedir, üreticiden gerçek değerler istenmelidir.) O yüzden 4 kat dedim.

    Bu hesaba göre : 7 gün x 4 x 2,5 = 70 gün yapar.

    Bu hesaba sizin TV yi dikkatli kullanıdığınızı yani sürekli 2 saatte bir kanal değiştirdiğinizi hesaba katarsak

    Benim hesabıma göre 8 saat tek kanal dı buda 4 kat daha uzun kullanım ömrü verir.

    Yani 70 x 4 = 280 gün yapar. Bu rakam ise evde olmadığınız ve televizyonun açılmadığı günleride eklerseniz ortalama 1 yıl olarak alınabilir.

    ülkemizde 4k bir led tvnin fiyatları dolar kurunun ve vergilerinde artmasıyla birlikte 55" için 8.000-10.000 TL den başlamaktadır. Ve 2 yıl garanti süresi vardır. Bu verilere göre standartların altında bir kullanım ile bu kadar para verilen bir ürünün en iyi şartlarla garanti süresinin ancak yarısını görmesi pazar açısından ne denli doğrudur bilinmez. Ancak benim OLED TV im var ve hiç bozulma yok diyenlerimiz var ise ya test yapsınlar sabit renk verek iz varmı baksınlar yada aynı ürünün pakedinin yeni açılmışıyla bir karşılaştırsınlar derim. Son olarak ekran temizleme olayı ise tam bir kandırmacadır. Ekran temizleme işinde (en gelişmişi) parlaklığı düşen pixellerin ya negatif götüntü verilerek cevre pixellerinde parlaklığı belli oranda düşürülüp tüm pixeller eşitlenir yada ful beyaz görüntü verilerek ortalama parlaklık kaybı eşiği belli bir seviyeye çekilir. Acıkcası çay lekesi olan beyaz tişörtünüzü yıkayarak temizlemek yerine komple her yerini eşitçe çaya bularsanız lekeyi görmezsiniz demek gibi birşey.

    Daha detaylı yazmak isterdim ama kabaca hesap ve değerler ortada.





  • kadalt kullanıcısına yanıt
    lg yada chemei panel var samsumg nadir denk gelir samsung olsa dahi samsungun kendi sattığı mu8 mu9 gibi panellerle performans olarak uzaktan yakından alakası yok olaya bu kadar sade bakmayın evdeki tv nizdede bulutlanma varsa servis çağırır rapor tuttursunuz ya tamir olur ya değişim sonuçta bu bir sorun panelle alakalı normal bir durum değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Valla hocam o kadar detayını bilmem ama bir daha televizyon alirsam samsung markasından uzak duracağım kesin, servis çağırdım 2 sene önce bu televizyonlar arkadan aydınlatmalı bu iyi bir oran bulutlanma için dediler. Yani kusurlu ürünü birde üstüne itelediler bize alışırsın izle işte gibisinden 😂 sen lendini şanslı say iyi bir panel denk gelmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadalt kullanıcısına yanıt
    bu samsungun değil sizin eksiğiniz bence neden bu durumu kabul ettinizki en kötü mahkemede alırdınız hakkınızı artı diğer markalarda özellikle philips ve lg de durum dahada kötü sızmayı bırakın banding bile aşırı olmayınca sorun olarak kabul etmiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oled eleştirisi herkes yapıyor fakat yine Oled mevzusundan hareketle reklam verenler konuya dahil olmuş. Oled tv de yanık ne kadar oluyorsa Led tv de ışık sızmaları en az onun kadar oluyor. Bana göre ışık sızması yanık kadar büyük bir sorun değil ama kabaca %80 edge led olan piyasada zaten bu sorun her markada var . Markalara baktığımızda geçmişten beri , en üst seviye ürettiği panellerde dahil Samsung bu konuda en çok şikayet alan markadır. Yanık konusunda LG'de olduğu gibi , Samsung da çoğunlukla geçiştirmeye çalışır bu durumu.
  • fottili kullanıcısına yanıt
    samsung ve diğer markalar kendi ürettiği tv ye garanti veriyor bu sorunlar için ama lg kendi ürettiği sorunlu tv ye garanti veremiyor olursa yapacak bişey yok diyor siz hala şahıslarla olan husumetiniz yüzünden bu saçma zihniyeti savunmaya devam edin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bende B7D var, arkadaşımda ise B6D. Adam 3 senedir kullanıyor TV'yi hemde 1.000 saat üstü oyun oynamış ama panel hala ilk günkü gibi. Aynı şeyleri vakti zamanında Plasma için de diyorlardı, tam 7 sene Panasonic VT20 kullandım hemde bilmem kaç bin saat konsol oyunu oynamıştım TV de. Bırakın yanığı, tek bir geçici ekran yapışması dahi görmedi cihaz ki kullanıcı raporlarına göre OLED TV,'lerde bu sorun Plasma,' ya göre çok daha düşük oranlarda.



    LED TV de karanlık bir oda da açın bir film izleyin bakalım. Alt ve üst siyah barlar gri-lacivert oluyor, üstüne üstük içerideki siyah bölgeler hiç bir zaman siyah değil. Bulutlanma, ışık sızması, blooming ve haloing, flashlighting, DSE gibi kronik LED sorunları da cabası.





    Kullanmasını bilmiyorsanız OLED den uzak durun ama buraya gelip aaa bak bu olmuş demeyin. OLED Panel teknolojisi,şuan marketteki en üst segment. OLED yapmam diyen Samsung bile high end segment de, LED TV ler in satış olarak OLED'in altında kalmasından dolayı 2019-20 de OLED'e geçiş yapıyor.



    Çok korkup aman OLED de neymiş diyorsanız bi 5 seneye MLED'ye geçsrsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FCKöln F kullanıcısına yanıt
    oledin bu konuda yazan problemini konuşmak yerine alakasız şekilde konuyla hiç alakası olmayan led modellerin problemlerini buraya yazıp konuyu çarpıtmak sizce doğrumu?



    bende o zaman örneklerinize karşılık şöyle bişey yazayım kafelerde oyun salonlarında gördüğüm bütün plazmalarda logo yapışmaları vardı çoğuda fifa tarzı oyunlardı



    oled en üst teknoloji diyorsunuz bu en üst teknoloji dediğiniz tv daha doğru düzgün gerçek beyazı veremiyor renklerin hepsinde mavi tonlamalar var ama size kalsa bunlarda yoktur varsa bile problem değildir çünkü ledlerdede falan filan problemleri vardır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.