Şimdi Ara

LG ilk Mini LED (QNED) televizyonunu satışa çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • LG, piyasaya sürdüğü ilk Mini LED (QNED) televizyonu ile Quantum Dot ve NanoCell teknolojilerini tek bir üründe birleştiriyor. Bu sayede çok daha doğru renkler üretirken 2500 karartma bölgesi ile yaklaşık 30.000 küçük LED sayesinde yüksek parlaklık değerleri ve 1.000.000:1 gibi yüksek kontrast oranlarına ulaşıyor.

    OLED'e alternatif olabilir

    Yenilikçi Mini LED (QNED) teknolojisi sahip olduğu Quantum Dot ve NanoCell teknolojileriyle geleneksel LCD televizyonlara göre çok daha yüksek kontrast oranı, renk doğruluğu ve parlaklık değerleri sunuyor fakat OLED ile kıyaslandığında LG'nin de belirtmiş olduğu gibi hem fiyatıyla hem de performansıyla OLED teknolojisinin gerisinde kalıyor. LG, Mini LED teknolojisiyle kullanıcılara daha ucuz fiyatlara OLED benzeri bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. OLED'in yüksek fiyatları düşünüldüğünde bir çok kullanıcı için iyi bir alternatif olacak gibi görünüyor.


    Yeni nesil konsollar için HDMI 2.1

    LG'nin satışa sunduğu Mini LED modeller arasında 86 inç gibi devasa boyutlar da yer alıyor. Bu boyuta kadar 10 yeni 4K ve 8K model duyuran LG, her iki çözünürlük için de 65, 75 ve 86 inç boyutlarında cihazları satışa sunuyor. Tazeleme hızı 60 ile 120Hz arası değişen cihazlardan sadece 4K olanları VRR desteğine sahip. Tüm Mini LED modellerinde HDR ve HDMI 2.1 desteğini de bulunduran LG, yeni nesil konsol oyuncularını da radarına almış gibi görünüyor.

    4K çözünürlükte 65 inç 1999$, 75 inç 2999$ ve 86 inç 3999$'dan satılırken 8K çözünürlükte fiyatlar doğal olarak yükseliyor ve 65 inç 3499$, 75 inç 4799$, 86 inç ise 6499$'dan satılıyor.



    Kaynak:https://www.techspot.com/news/90265-lg-first-mini-led-tvs-arrive-month.html
    Kaynak:https://www.lg.com/tr/lg-hakkinda/basin-ve-medya/lg-qned-mibi-led-tv-yi-ces-te-tanitacak







  • Valla kardeş oled sayfaları ağlayanlarla dolu.. 2018 yılın da 65e7 televizyonumda ekran yanması yaşadım. Daha sonra bana cıkardıkları sıkıntılar yuzunden avukatımla genel merkezlerine baskın yaptım.. Oradaki Bölge Teknik Servis Müdürü bile senin kadar savunamadı teknolojiyi.. bana söylediği Bu hassas bir teknoloji... Banane kardeşim hassaslıgından 22 bin TL vereceğim.. ışığı açma yok aynı ekranda kalma yok bu kanalı izleme yok bu kanalı izleme lan böyle saçma şey mi olur.. Kardeşim Avukatımla Gittim Bastım İade Faturamı Kestim Paramı Aldım.. Umarım 2 seneden sonra senin başına gelmez kardeş..

  • hala daha px anlamda teknik üstünlük olarak
    plazma teknolojisinin ötesine geçemediniz !

  • px ne? pixel mi? şu anki teknoloji Plazmanın çok ötesinde.

  • Samsung da çalışıyordu bu panel teknolojisi üstünde. LG hızlı davranıp oledden korkanlar için Samsung'a kaptırdığı pazar payına geri göz dikmiş anlaşılan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tanıdığım birisi bunu alıp monitör olarak kullanır.

  • JaiHuN kullanıcısına yanıt
    sonra da iade eder :D

  • JaiHuN kullanıcısına yanıt
    Biri benden bahsetmiş sanki xd

  • Burn in riski yoksa iyi bir alternatif olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1A2Abrams -- 5 Temmuz 2021; 14:10:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirtylive

    Samsung da çalışıyordu bu panel teknolojisi üstünde. LG hızlı davranıp oledden korkanlar için Samsung'a kaptırdığı pazar payına geri göz dikmiş anlaşılan.

    Aslında Samsung daha önce çıkardı, bu sene çıkan neo-qled serisi mini-led teknolojisine sahip. 65QN90A modeli örnek verilebilir.

  • ti7800 kullanıcısına yanıt

    plazma da her Px in kendi bağımsız aydınlatması var ! :D


    şu ana kadar bu seviye teknolojiye ulaşan bir ekran yok !

  • Hiçbir zaman Oled in keskin siyahlarını veremez. Fakat Oled TV ile normal TV yayını izlemek cihaza ölüm fermanını imzalatmak demek. Bir süre sonra logo ve kayan yazı izleri kalmaya başlıyor. O nedenle bu yeni çıkacak TV daha kullanışlı olacak gibi duruyor. Özet; Oled TV ler, sadece film izlerken kullanılmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 5 Temmuz 2021; 15:5:35 >
  • boylum kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum şöyle uygun 43" bişey bulsam sırf dizi film işleri için alıp asıcam odaya. Ama malum oledte de 50 nin altına pek bişey yok.

  • Çakma oled.

  • televizyon kullanıcıları için iyi bir alternatif olacak...

  • Samsung da yapmış Mini LED. 50" olanına baktım da, 1x HDMI 2.1 koymuşlar.


    Bravo !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Temmuz 2021; 16:55:52 >
  • Axenlerin bile 4-5k olduğu piyasada bunlari 10k altina beklemeyin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    2 bin dolardan başlangıç diyor zaten. Kıçkırık vestel arçelik ve beko tv ler bile 5-6k dan başlıyor. Bu yeni gelecekler lg nin 15 bin ile 30 bin aralığında olur.

  • Oled'leri kullanmayi bilmek lazim. Lg son modellerde burn ini cozdu zaten. Ama kendiniz de onlem alarak her haltta 100 oled light acmamalisiniz. Pc kullanirken masaustunde yuzde 10 lighti gecmeyin mesela. Isiga ne gerek var. Veya klasik tv yayini izlerken. Zaten les goruntu bizim kanallarda. Oyuna filme gectiginde yapistir sona lighti. Burn inin sebebi pikselin yuksek isik vermeye zorlanmasi ve renk degisimi yaptirilmadan ayni seyi vermesi (logo vs) yuksek isik yuksek voltaj demek. Surekli degisimsiz ayni renk ve isigin istedigi voltaji veren piksel de yanar. Ama sen oled lighti dusuk tutarsan istersen 100 saat kalsin o logo orada burn in olmaz cunku dusuk isik dusuk voltaj ve piksele zarar gelmez.



    Zaten lg nin burn in onleyicisi de bu mantikta calisir. Bakti logo var o bolgenin oled lightini indirir en asagi. Bunu iste kendiniz yaparak riski sifirlarsiniz. Ha yapmasaniz da burn in onleyici bunun ustesinden geliyor zaten ama bosuna tvyi yuksek isik gerek olmayan kullanimlarda dusuk kullanarak tvnin omrunu uzatin. 1.5 senelik oled kullanicisiyim tv ilk gunku gibi sukur.



    Siir gibi tvlerdir oledler. Ama kullanirken hayvan gibi davranmamak ve uzerine dusmek gerek. Karsiliginda hicbir tvde olmayan essiz bir goruntu verir size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Temmuz 2021; 20:39:36 >




  • Gözümden kaçmış o zaman hocam. Malum fiyatlar öyle uçtu ki bakmaya el gitmiyor. 165 ekranda 7400 serisi alıp ekranda aşırı bulutlanma yüzünden tüketici mahkemesi ile 1 yılda iade etmeyi başardıktan sonra Son bir gazla bütçenin maksimumuna çıkıp 140 ekran q80t aldım bu sene, artık gittiği yere kadar gidecek o 😅 zaten o zamana kadar da bu teknolojiler nispeten alınır hale gelir umarım. Ülkede ekonomi böyle giderse o da zor gibi ama :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    beni de bu korku zaten oled ten uzak tutuyordu 120 hz icin tv bakıyordum bu habere denk geldiğim iyi oldu. Zaten LG oled de kendini kanıtladı uygun gelirse bir tane almak lazım mini led deneyimlemis oluruz. Acaba Sony de böyle bir model çıkaracak mi cevap olarak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.