Şimdi Ara

LG HF60LS 1400 ANsİ LÜMEN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
6
Favori
14.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laziobass

    Aa öyle mi, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

    Şimdiye kadar hep 4k olarak gördüm siz söyleyince dikkat ettim bazı yerlerde 4k bazı yerlerde fhd yazıyor.

    İki cihazda taşınabilir boyutlarda ama görüntü kalitesi olarak kontrast değeri farkı var galiba.

    Çok taşımayacak, salonda köşede sabit tutacak 2-3 akşamda bir film izleyecek yeni kullanıcı için konstast değeri dışında pek bir farkı yok anladığım kadarıyla. O fark için 2-3bin tl farka değer mi, yada başka bir farkı var mıdır?



    Alıntıları Göster

    M2 ve Hf60ls'yi kullandım. Bu iki cihaz arasında fiyat farkına değecek kadar bir deneyim farkı yok. Birebir m2e kullanmadığım için o cihaz için bir şey diyemiyorum.





  • Birkaç gün önce amazondan aldım, kısa kısa yorumlalayım. Önce artılar;


    *1080p filmlerde ve dizilerde 120 inç ve 4 metre seyir mesafesiyle oldukça yeterli, 4k keskinliği kesinlikle yok fakat oldukça sinematik bir deneyim sunuyor. 55 inch tv de seyretmeyeceğim filmleri ağzım açık seyrettim (dunkirk ve cruella)

    *Kalın perdelerle gündüz bike rahatça kullanılabilecek bir parlaklığa sahip. Göz kamaştırmıyor fakat tv seyrediliyor. Yine de filmleri gece seyretmeli, kontrast gündüzleri ucuz tvlerden hallice.

    *projeksiyon için oldukça sessiz sayılır. Akkor lambalılar ortalığı yıkıyordu, bu ise biraz rahatsız ediyor o kadar (max parlaklıkta).

    *Epey bir ayar var, keyfinize göre ayarlıyabilşyorsunuz görüntüyü.

    *Oyun modunda gecikme düşük, oynanıyor. Tabi sadece oyun için alıyorsanız kesinlikle bütçeyi artırıp 120 hz düşük input laglı modellere yönlenin. AVR ye doğrudan bağlamadım o da ek input lag eklemesşn diye, HDMI arc ile sesi göndermeye çalıştığımda lip sync sorunu (ses gecikmesş) oluştu. Hala üstünden gelmeye çalışıyorum çeşitli cambazlıklarla.

    *Kaynak kalitesi iyiyse görüntü kesinlikle üzmüyor. Piksellenme olmadığı için 1080p 120 inch te bile çok sırıtmıyor (yine de 4k monitör veya oled le, lg cx6yla falan yan yana koymayın, soğursunuz tabi cihazdan ehehhe).


    eksiler;

    *Ekranın her yerine ne yaparsanız yapın tam fokus yapılamıyor. Ortayı netlerseniz sağ kenar kaçıyor, sağ kenarı netlerseniz alt kenar kaçıyor, onu netlerseniz orta kaçıyor vs. Lens ucuz plastik, sağdan sola netlemeye geçince görüntü hareket ediyor. Fokus halkası hareketi çok kaba, kesinlikle daha ince ayar yapılabilmeliydi. Neyse ki yazılarda göze batan bu fokus problemi filmlerde çok rahatsız etmiyor. Ama benim gibi biraz takıntılıysanız cihazdan soğutabilir. (Cihaz duvata tam 90 derece açıda)

    *Fokustan sonraki en büyük sorun kontrast. Şimdi bu konuda çok şikayet etmeye hakkım yok çünkü şampanya bir duvara yansıtıyorum. Bununla beraber siyahı gri yapıp detayların kaybolmamasını sağlıyorsunuz ya da gamma ve hdmi black ayarıyla siyahlrı koyu siyah yapıp detayları kaybediyorsunuz. Gri bir perde tam keyif için bence şart.

    *Oyun modu harici neredeyse çeyrek saniye gecikme var. Menülerde gezmek bile zorlayabiliyor.


    ne eksi ne artılar

    *Fps ler rekabetçi olmayan modda az çok oynanıyor. Cold war zombies oynadım ve keyif aldım ama 144 hz 2k monitöre dönmek istedim oyun bittiğinde. 30fps 3rd person oyunlarda ise keyifli. Bloodborne müthişti. Ratchet clank te ise renkler (özellikle siyahlar ve kötü kontrast) çok keyif vermedi.

    *Youtube çalışıyor, kumandası wii remote gibi, hoş ama olmasa da olurmuş çünkü youtube harici netflix prime vs olmadığından çok kullanılmıyor. Hdmi cec sayesinde cihazlarınızda da kullanabilirsiniz ama benim kullandığım bütün cihazların kendi kumandası vardı zaten. Ha, bi tv stick takıp tek kumandayla kullanacaksanız ideal.

    *hafif olması artı olduğu kadar eksi de, fokus yaparken hareket edip görüntü kayabiliyor.


    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kornman887 -- 9 Ağustos 2021; 19:21:27 >




  • Hayırlı olsun cihazınız. Bende görüntüde beliren beyaz parlak piksel probleminden dolayı iade etmiştim tekrar alsam mı diyorum fiyatı düşmüşken. Bahsettiğiniz fokus problemi benimkinde de vardı burada yazan pek çok kişi de olduğu gibi ama dediğiniz gibi çok problem olmuyor film izlerken. Birde şöyle bir şey farketmiştim cihazı açtıktan bir süre sonra fokus oturuyodu benimkinde sanırım biraz ısınması lazım cihazın açılıştan sonra, genede %100 mükemmel diyemem o durumda bile.


    Lens konusunda bildiğim kadarıyla plastik cam parça asıl lens in önünde koruyucu görevi görüyor. Zaten plastik bir lensinde ısıya dayanabileceğini düşünmüyorum.


    Kontrast konusunda katılmıyorum, bu fiyat bandında bence kontrastı çok iyi ben perde de kullanıyordum. Siyahların grimsi gözükmesi normal bence 10k üzeri fiyatlı 4k cihazlarda bile siyahların grimsi gözükmesinden şikayet edenleri gördüm nette.


    Sizdeki cihazda konuda görselide paylaşılan düz siyah veya koyu ekran da ekranın %70 lik kısmı daha açık tonda kalan kısmınında daha koyu gözükmesi durumu varmı bu arada merak ettim. Farketmeniz için karanlık ortamda siyah bi ekran açmanız lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 9 Ağustos 2021; 23:41:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdass

    Hayırlı olsun cihazınız. Bende görüntüde beliren beyaz parlak piksel probleminden dolayı iade etmiştim tekrar alsam mı diyorum fiyatı düşmüşken. Bahsettiğiniz fokus problemi benimkinde de vardı burada yazan pek çok kişi de olduğu gibi ama dediğiniz gibi çok problem olmuyor film izlerken. Birde şöyle bir şey farketmiştim cihazı açtıktan bir süre sonra fokus oturuyodu benimkinde sanırım biraz ısınması lazım cihazın açılıştan sonra, genede %100 mükemmel diyemem o durumda bile.


    Lens konusunda bildiğim kadarıyla plastik cam parça asıl lens in önünde koruyucu görevi görüyor. Zaten plastik bir lensinde ısıya dayanabileceğini düşünmüyorum.


    Kontrast konusunda katılmıyorum, bu fiyat bandında bence kontrastı çok iyi ben perde de kullanıyordum. Siyahların grimsi gözükmesi normal bence 10k üzeri fiyatlı 4k cihazlarda bile siyahların grimsi gözükmesinden şikayet edenleri gördüm nette.


    Sizdeki cihazda konuda görselide paylaşılan düz siyah veya koyu ekran da ekranın %70 lik kısmı daha açık tonda kalan kısmınında daha koyu gözükmesi durumu varmı bu arada merak ettim. Farketmeniz için karanlık ortamda siyah bi ekran açmanız lazım.

    Teşekkürler iyi diklekleriniz için.


    Konu başlığını biraz karıştırdım, beyaz/siyah nokta (sanırım çalışmayan aynalar, ölü pixel gibi bir sorun), veya ekran kararması yok gibi yaptığım testlerde şimdilik. Amazondan aldığım için çok dert etmemiştim açıkçası, herhangi bir sorunda kolay iade olduğu için.


    Evet cihazı açtıktan sonra ara ara tekrar fokus yaptım genleşmeden dolayı oluşan sorunların önüne geçmek için. Fokus problemi filmlerde çok belli olmasa bile göz yoruyor gibi, su terazisiyle tekrar ayar yapıp zoom u tamamen kapatınca epey azaldı (hala mükemmel değil ne yazık ki).


    Plastik lensle kastım dslr makinalarla gelen kit lenslerden bile oldukça kötü olmasıydı hissiyatının aslında. Geçişler çok kaba ve mekanizması 30 yıl önce hacıların getirdiği şaşı bak şaşır mekanizmaları gibi, ehehhehe. Merceği tabiki camdır, ama öyle anlaşılması normal yazdığımın haklısınız aslında.


    Kontrastı belirttiğim gibi iyi bir perdeyle tatminkar bir seviyeye gelebilir, fakat bu haliyle beni üzdü biraz açıkçası. Siz mutluysanız cihazınızla ne güzel. Ben biraz da tv den geçecekleri düşünüp yazdım fiyattan bağımsız, şaşkınlık olmasın diye.


    Günün sonunda "keşke almasaydım" demedim ama acaba xiaomi nin kendi kendine fokus yapan 6700 liralık bir modelini mi alsaydım birkaç ay daha bekleyip demedim değil. Ama bu işin de sonu yok, ona 6700 vereceğime 10 bine çıkıp 4k 120hz bakayım demeye başlıyor insan, bir yerden de girmek lazım.





  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Focus problemi kronik bir sorun, aynı problemi yaşayıp ürünü değiştirmiştim. Yeni gelen cihazla netlik dağılımıyla ilgili hiç bir problemim olmadı, dört köşe aynı netlikteydi. Cihazınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 14 Ağustos 2021; 12:20:42 >
  • furi kullanıcısına yanıt

    Fokus olayı tam bir piyango anladığım kadarıyla. Bende 2 ay önce cihazı değişime göndermiştim para iadesi kararı çıktı servisten tam bir zaman kaybı olmuştu benim için. Geçen günlerde indirime girince tekrar aldım amazondan fakat bu yeni cihazda da fokus bi tık sıkıntılı. Ne yaparsam yapayım bi taraf hep %5 civarı fokus kaybı yaşıyor. Ama genede ilk iade edilen cihazdan sonra bunada şükür dedim çünkü onda %10 %15 civarı fokus kaçıyordu. Yani minimal bir fokus kaybı yaşanıyorsa riske etmemekte fayda var diye düşünüyorum bende olduğu gibi değişim yapmıyıp direk iade de yapabilirler çünkü.

  • furi kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum ilginize, bu akşam yarım saat uğraşıp orta netlenip sağ kenar blurlu kalmaya devam edince amazon a iade prosedürünü başlattım.

  • Merhabalar,
    Bu cihazı almayı almayı planlıyorum. Tavana monte edeceğim uyumlu bir askı aparatı tavsiye edebilecek var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Incelemeniz icin tesekkur ederim. Size bir soru sormak istiyorum.


    Ben cihazi xbox series s 1080p oyun konsolu ile kullanmak istiyorum. Online oyun cok fazla oynadigim soylenemez ama arada bir battlefield girerim konsolda onun disinda hep hikaye tabanli aksiyon rpg tercihimdir.


    Oyun sırasında gecıkme derken tam olarak nasıl bır gecıkmeden bahsedıyoruz? Yani gamepadde bir tuşa bastığınızda cok mu gec tepkı verıyor yoksa soyledıgınız gecıkme tamamen onlıne multıplayer odaklı mı?


    Oyundakı akıcılık konsunda bıraz daha bılgı verırsenız sevınırım.


    Goruntu konusunda oyundaki karanlık yerlerdeki performansı sampanya bır duvara gore cok mu kotu?


    Trumotıon u oyunlarda deneyebıldınız mı? 30 fps oyunlarda nasıl bır performans sunuyor gercekten cok merak edıyorum


    ornegın

    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN kawailanyoutube
    The input delay on this particular LG model (42LA6200) is low enough that is not that bothersome and definitely gives a smoother feel that the native 30 fps being sent from the PS4.
    https://www.youtube.com/watch?v=Tlj3aalkRL0&ab_channel=kawailan



    Tesekkur ederım LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mratt -- 16 Ağustos 2021; 21:1:19 >




  • mratt kullanıcısına yanıt

    Selam. Bahsettiğim gecikme input lag olarak geçiyor, internet bağlantısı değil(offline-solo cold war zombies modu ve botlarla 1-2 maç yaptım test etmek için), tuşa bastığınız andan itibaren görüntüdeki harekete kadar geçen süre. Ben yıllarca 2009 model bir sony tv (kld 40w4000) de oynamaya alışık olduğumdan çok çok yormadı ama dediğim gibi fps oynadıktan sonra monitöre dönmek istedim (2k 144hz VA panel). Yani fps'te motion sickness yaşatmadı ama sağ analog stick i kullanırken gecikmeyi çok rahat anlıyorsunuz. Adam sanki ağır vasıta gibi dönüyor. Tahminimce (tamamen yanılıyor da olabilirim) 100ms nin altında fakat 50ms nin üstünde gibi (lip sync sorunlarını 200ms nin üstünde farkediyorum mesela örnek vermek gerekirse).


    Akıcılıkta sorun yok, native 60hz olduğu için herhangi bir tvden farksız (hatta 50hz tvlerden iyi).


    Bununla beraber bloodborne oynanıyordu, gayet rahat parry de yapabiliyordum. 30fps 3rd person oyunlar oynanır, çok batmıyor orda input lag. Bunula beraber oyun modunu seçtiğnizde bütün o ekstra görsel "iyileştirmeler" devre dışı kalıyor. Truemotion'ı açıp oyun oynayamıyorsunuz, çeyrek saniyeye yakın gecikme oluyor... tuşa basıp görüntünün gelmesini bekliyorsunuz neredeyse...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kornman887 -- 16 Ağustos 2021; 22:14:56 >




  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, daha önce Asus marka B1M model projeksiyon cihazı ile birçok oyun bitirdim. Onda input lag açısından hiçbir problem yaşamamıştım. Karşılaştırmak adına şuan da kullandığım asus b1m in input lag değeri ile Lg nin farkını öğrenebilme şansım var mıdır?


    ve sanırım almayı düşünüyorum şu an fiyatı 4294 TL amazonda, dün fiyat 4094 TL ye düşmüştü. Sizce bu fiyattan almak doğru olur mu?


    Teşekkürler tekrar.

  • mratt kullanıcısına yanıt

    Daha önce sadece sunum projeksiyonları kullandım, mouse hareketinde bu cihazın oyun moduna aşağı yukarı yakınlardı veya bu cihaz biraz daha iyiydi ama sizin cihazınızı kullanmadığımdan yorum yapamam, rtings tvlerin input laglarını ölçüyor ama projeksiyonlar için böyle bir site var mı bilmiyorum, olsa bile bu cihazla ilgili bilgi olacağını pek sanmıyorum, nedense doğru düzdün inceleme bile çok az internette bu cihazla ilgili.


    Fiyat bütçe meselesi, ben 5 binin altında kalmak istiyordum ama şu fokus problemi çok canımı sıktı, tekrar değiştirmekle uğraşmakta istemediğimden xiaomi mijia pro 2 ya da xgimi h2-h3 bakmayı düşünüyorum.

  • Evet bu projeksiyon icin yabanci kaynak dahi bilgi cok kısıtlı maalesef. Ben amazondan bugün itibar ile sipariş geçtim artık deneyerek göreceğiz bakalım. Fokus probleminden azımsanmayacak derecede şikayet okudum. çözüm olarak sadece projeksiyon konumu duvarın yatay yöndeki eğimi bunlar fokusa etken problemler olarak bahsediliyor ama kronik bir problem de olabilir.

  • mratt kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız. Kurulumunu yapıp bir kaç film seyredince izlenimlerinizi de paylaşırsanız güzel olur.

  • arkadaşlar LGHF60LS modelinde digiturk kutusu olmadan maç yayınlarını izleyebilir miyim web üzerinden? beinconnect uygulaması iner mi yani acaba hadi o inmedi diyelim laptoptan açsam bağlayabilirim değil mi izlemek için ? yazlığın terasında perde ile kullanmak istiyorumda..

  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, elbette bütün detayları buraya aktarmaya çalışıcam LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corticera

    arkadaşlar LGHF60LS modelinde digiturk kutusu olmadan maç yayınlarını izleyebilir miyim web üzerinden? beinconnect uygulaması iner mi yani acaba hadi o inmedi diyelim laptoptan açsam bağlayabilirim değil mi izlemek için ? yazlığın terasında perde ile kullanmak istiyorumda..

    Laptopda hdmi cikisi varsa lg ye baglanir veya uygulamayi telefona veya tablete kurup wireless lg ye yansitabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tekrar merhaba projeksiyona amazon üzerinden sahip oldum. 3 gündür aralıklarla kullanmaya başladım. Deneyimleri elimden geldiğince aktarmak istiyorum.


    Tasarımı, kalitesi, port çıkış zenginliği, kontrol kumandası gerçekten çok fonksiyonel. Daha önceki projeksiyon cihazım 720p 700 lümen kısa mesafe atış bir cihazdı. LG ye geçince ilk fark ettiğim şey parlaklık, çözünürlük ve sessiz çalışması oldu.


    Gelelim görüntü kalitesine;


    Cihazı yansıttığım duvar yatayda gözle görülebilir derecede yamuk ve açık yeşil bir pütürlü duvar rengine sahip.

    yaklaşık 270-280 cm mesafeden duvara yansıtıp 85 inch bir görüntü alıyorum. 3m mesafeden 100 inch görüntü ve 120 ye kadar gösterebildiğini kılavuzda okudum. Tabii unutmayın 120 inche kadar çıktığınızda parlaklıktan biraz ödünç vereceğiniz aklınızda olsun bu her projektör için geçerli bir kural.


    En önemli gördüğüm sorunlardan birisi fokus netleme problemi. Lg nin netleme halkası yeterince hassas değil. Her alanı netlesem bir alan %10 oranında fokus kaybı yaşıyordu özellikle sağ alt yoğunlukta olmak üzere bir netlik sorunu var. Orayı netlesem bu sefer merkez fokus kaybı yaşıyordu. Bu durum benim eski projeksiyon cihazımda da vardı fakat şimdiye kadar rahatsız edici bulmadım ama kurcalamaya devam edicem. Dediğim gibi düzlüğünden emin olduğum bir duvarda deneyip deneyimlerimi tekrar aktarmaya çalışıcam.



    Her duvar renginde (şampanya, gri, beyaz) gibi farklı renklerde farklı kontrast ve renk sonucu elde edersiniz. Benim senaryomda gayet güzel bir siyah dengesi, çok iyi parlaklık (maksimumda bile çok fazla genelde orta ayarda kullanıyorum sıfır ışıkta bile) renk çeşitliliği aldım. Birçok ince ayar ile istediğiniz kalibrasyonu gerçekleştirebiliriz ki bu çok önemli bir detay. Noise detaylarını azaltma mpeg görüntü filtresi gibi daha birçok görüntü kalitesini iyileştiren ayarlar mevcut. Herhangi bir ışık sızması ile karşılaşmadım, keystone da gayet güzel çalışıyor.


    Oyun konsolum üzerinden netflix uygulaması ve LG nin kendi yotube uygulaması üzeriden birçok video film seyrettim. Film ve videolarda (Oyun modu hariç) Trumotion teknolojisi gayet güzel akıcı çalışıyor. Çok hareketli aksiyon sahnelerine denk gelemedim fakat bu sahnelerde Trumotion daha da önemli oluyor. Biliyorsunuz ki filmler 24p fps formatında çekilir. Bu sayede doğal olarak hareketli sahneler yeterli netliğe ulaşamaz. Trumotion biraz bunu engelleyen bir teknoloji gibi duruyor. Bence futbol ya da spor müsabakaları izlerken Trumotion teknolojisi çok işinize yarabilir.


    Cihazı çoğunlukla oyun oynamak için almıştım. Şunu belirtmem gerekir ki, Eğer projeksiyonu oyun modunda kullanmazsanız çok ciddi input lag (giriş gecikmesi) ile karşılaşıyorsunuz. Örneklemek gerekirse zıplama tuşuna bastığınızda neredeyse 1sn sonra hareket ediyor. Neyseki bu oran oyun modunda ciddi oranda azaltılmış. Oyun modunda herhangi bir görüntü kalite bozukluğu yaşamadım. Aynı ince ayarları (Trumotion hariç) orada da kullanabildim. Eski ASUS B1M projeksiyonumda birçok oyun bitirmiş biri olarak input lagı orda karşılaştırdım, LG nin oyun modu ile neredeyse aynı idi.



    Şimdilik aktarcaklarım bu kadar, siz sorun elimden geldiğince cevaplamaya hazırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mratt -- 21 Ağustos 2021; 13:8:38 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.