Şimdi Ara

★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.948
Cevap
93
Favori
532.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★



    Teknik Özellikler

    Ekran: 5.3" IPS LCD QHD 1440 x 2560, (~554 ppi), Gorilla Glass 4

    Platform: Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)

    Chipset: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 - H850
    Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652 - H840

    CPU: Dual-core 2.15 GHz Kryo & dual-core 1.6 GHz Kryo - H850
    Quad-core Cortex-A72 & quad-core Cortex-A53 - H840

    GPU: Adreno 530 - H850
    Adreno 510 - H840

    Ram: 4 GB LPDDR4

    Depolama: 32 GB (microSD kart ile 200 GB’a kadar artırılabilir)

    Kamera: 16 MP (f/1.8) + 8 MP (f/2.4), laser autofocus, OIS (3-axis), LED flash, Konum etiketi, touch focus, yüz/gülümseme algılama, panorama, HDR

    Ön Kamera: 8 MP, f/2.0, 1080p@30fps

    Video: 2160p@30fps, 1080p@60fps, HDR, stereo ses kayıt

    Sensörler: Parmakizi okuyucu, Göz tarayıcı, ivmeölçer, jiroskop, yakınlık, pusula, barometre, color spectrum

    Batarya: 2800 mAh, Hızlı şarj 30 dk/%83, kablosuz şarj, değiştirilebilir batarya

    Radio: FM radio

    USB: v3.0, Type-C 1.0 reversible konnektör, USB On-The-Go

    Diğer: Herzaman açık ekran, metal kasa.



    LG G5 Tanıtım videoları:









    LG G5 Modüler Aksesuarları:


    LG CAM Plus

    LG'nin Cam Plus adını verdiği aksesuarı G5'i daha iddalı bir fotoğraf makinasına dönüştürüyor.
    Profesyonel kameralardaki rahat tutuşu ve konforu yakalayabilmek için LG bu aksesuarının üzerine güç, deklanşör, kayıt ve yakınlaştırma düğmeleri yerleştirmiş.
    Ayrıca Cam Plus'ın içinde bulunan 1200mAh batarya sayesinde G5'in bataryası toplamda 4000mAh'a çıkmış oluyor.
     ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★



    LG Hi-Fi Plus

    LG G5'in diğer modüler arkadaşı ise Hi-Fi Plus. Bu modüler aksesuar ise LG G5 üzerinde yüksek kalitede ses ve müzik deneyimini sunmak için.
    Taşınabilir bir ses oynatma cihazı vazifesi görmesi ve 32bit 384kHz yüksek ses formatlarını desteklemesi için Bang & Olufsen ortaklığı ile geliştirilen LG Hi-Fİ Plus, G5 dışındaki diğer akıllı telefonlara, Mac, Android ve Windows kullanan bilgisayarlara bağlanabilen bir yapıya sahip.
     ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★


    LG G5 Hi-Fi Dac İncelemesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 13 Ağustos 2016; 14:33:48 >



  • Apple telefonlarında istikrarlı bir şekilde fiyat artırdı. Bu yüzden de eski serilerini fiyatını düşürmek zorunda kalmadı.

    Şimdi iPhone 7'nin fiyatlandırması nasıl olacak? Ya fiyatları 4.000tl seviyesinden başlatacaklar. Böylece eski modellerin fiyatlarında hiç bir değişiklik yapmaya gerek olmaz.

    -Ve kullanıcılar da yaşasın telefonumun fiyatı düşmedi diye sevinmeye devam eder.

    Ama bu seferde yeni telefonu satınalmak çok daha zor ve imkansız olacak. En azından orta gelir seviyesi için.

    Bu yüzden ben bu politikayı tüketici lehine görmüyorum. Yani elinizdeki telefon değer kaybetmeli, kaybetmeli ki teknolojiyi 1 sene yada 2 sene geriden takip etse bile herkes o ürüne sahip olsun.

    1,5 yıl önce 2000tl ye aldığım LG G3 bugün 1000tl. Benim imkanım vardı ilk çıktığında bu parayı verip sahip oldum. Ama o parayı o gün veremeyen adam, zaten 1,5 sene beklemiş. Müsaade edin de uygun fiyata satın alabilsin.

    Apple gibi Samsung da fiyatlarını tırmandırmaya başladı. Bu tarz tüketici aleyhine yapılan fiyat politikaları sebebiyle direk firmalardan soğuyorum. Yani S7 Edge almam gider note 5 alırım demiyorum. Samsung'dan hiç bir ürün almam diyorum. Çünkü kendi tüketicisini ezmeye çalışıyor. Bu güne kadar hiç bir Apple ürünü almamamın başlıca sebebidir.

    Bu sadece teknoloji şirketleri için geçerli değil. Aynı şekilde çikolatalarında şeker den daha sağlıksız olan mısır şurubunu tercih eden firmaların ürünlerini de almıyorum. Sizi düşünmeyen firmayı siz de önemsemeyin, ürünlerini de görmezden gelin.. Her zaman bir alternatif vardır.
    Sen halen beni anlamamakta inad ediyorsun. Bak sana senin anlayabileceğin bir örnek vereyim, yoksa anlamayacaksın belli:

    - Diyelimki iş yerinde mesai 8:30'da başlıyor. Samsung S7 işe 8:30'da başladı ama HTC 10(yada LG G 5'de olabilir ikiside aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyor sonuçta) 8:35'te vardı işe biraz geç kaldı ama gün sonunda birde baktıkki; Samsung S7, 6 klasör dosya işlemi yapmışken HTC 10, 9 klasör dosya işlemi yapmış oluyor. Peki bu durumda patron olsan hangi çalışanını daha çok takdir edersin ? Tabikkide HTC 10'u değilmi ? Bak sonuçta daha fazla iş yapmış 3 Klasör kadar daha fazla iş yapmış. Böyle kıymetli bir elemanı ne diye 5 dk işe geç kaldı diye "sen çok kötüsün iş yapmıyorsun..." vs... şekilde kötüleyesinki ? adam zaten arı gibi çalışıyor iş yerine daha fazla faydası doknuyor...

    Şimdi sana kavraman için başka bir örnek daha vereyim: diyelimki senin bilgisayarda AMD 6850 Ekran kartı var ama SSD var. Benim bilgisayardada Asus GTX 970 ekran kartı var ama Seagate'in klasik HDD'si olsun.... Burada işlemci ve Ram gibi değerlerin aynı oluğunu kabul edersek ne olur sence ? Senin SSD'li Bilgisayarın daha hızlı oyunu açar ve gerekli aşamayı yükler ama ekran kartın vasat olduğu için oyundan pek keyif alamazsın, performansın düşük olur. Öte yandan benim PC'm seninkine göre oyunu geç açar ve aşamayı daha geç yükler ama ekran kartı çok daha iyi olduğu için. Oyundan aldığım keyif çok daha fazla olur..

    Şimdi gelelim test olayına, senin o pragramları 1-2 sn önce açan vasat ekran kartlı Samsung S7 yada Edge'in inan umrumda değil. Benim umrumda olan şey oyun içindeki performansıdır. Bak bunu kanıtlayacak 3D testinin resminide buraya atıyorum, görde ekran kartı nasıl olurmuş gör:



    Ek olarak S7 Edge'in içinde olan Mali T880 GPU "World of Tanks: Blitz" adlı oyunu maximum ayarlarda çalıştırmaktan acizken, Adreno 530 çok çok rahat bir şekilde maximum ayarlarda oyunu çalıştırabiliyor...

    Ayrıca yukarıdaki ifadende "Mali Cpu" demişsin ama Malinin GPU (ekran kartı) olduğunu bile bilmiyorsun... Birde bana burda çok bilmişlik taslamaya çalışma lütfen... Ben 1998 yılıdan beri Bilgisyar teknolojisi ile içiçeyim kendi bilgisayarımı kendim topluyorum ve oyun oynarken Ekran kartının, işlemciye göre daha etkili olduğunu biliyorum. Kaldıki Snapdragon dünyanın en çok satan mobil işlemcisi, Exynos 8890'un 8 çekirdekle yapmaya çalıştığını Snapdragon 820 4 çekirdekle yapıyor. Tekrar tekrar söylüyorum. Burada performans düşüşünün nedeni Mali GPU'dur, Exynos CPU değil, Samsung artık kendi ekran kartını kendi yapmalı taşeron şirket olan Mali'ye değil. Mali'nin , Adreno'yla boy ölçüşmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım...

    Cevabını aldıysan, lütfen vasat Samsung telefonunu ve Mali ekran kartını alda git. LG G5 ve HTC 10 forumlarında daha fazla ahkam kesip durma...
    Yani bu adamlar simdi barcelona da tum dunyaya tanittiklari telefondan 100 tane siparis edip turkiye magazalarinda teshir ve test edemiyorlar ve bir de 2800 fiyat cekiyorlar...demezler mi adama parasi yok yemeye bilmem atla gidiyor nereye...

    koca adam cikti dedi ki 2200 seviyesinde tutmaya calsiyoruz diye simdi de piyasa da yok adam:) cikip ne diyecek lansmanda ya da fiyatla ilgili bir soruda.

    Ayrica bu tekno siteleri niye bu ayibi haber yapmiyorlar ki. Boyle dedin de boyle cikti diye vs..

    Velev ki bu kadar tepkiden sonra telin fiyatini duusurdun..millet demeyecek mi demek ki goz gore gore bizi kekliyorlar. 21 subatta tel cikmis daha turkiyede mudurunde dahi bu telefon yok :)))

    test yapan adamlar dahi barcelona standindan goruntu vermis. Bu mudr kalite...gulelim bari. Merakla bekliyoruz fiyaskolari..
    Şahsen ben G5 alacak olsam 3,4 ay beklerim, sadece fiyatı için değil, LG yi takip ediyorum, hep bir LG telefona niyetleniyorum ama sonradan bir bir başlıyor kronik sorunlar. Bakınız LG G2 neredeyse tüm G2 ler ekran sararması sorunu yaşıyor, LG G3 kasa çatlaması ve batarya sorunu,neredeyse tüm G3 lerin kasası çatlıyor, LG G4 de kapanıp açılmama, ekran sorunları başgösterdi ve şuan çoğu insan bunlarla uğraşıyor...

    Tamam LG nin servisi düzgün çalışıyor olabilir ama telefonu sıfırla,servise teslim et, günlerce haftalarca bekle, telefonu teslim al, tekrar tek tek kurulum yap, bu arada yedek telefon temin et vs... vs... Bunlar benim için zulüm. O yüzden ben LG den çok korkuyorum vallahi. Şimdi kim bilir LG G5 hangi kronik sorunla gelir!!!
    Program kesinlikle yalan arkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın

    Benim 2 tane bataryam var. İlk önce sağlam olan yeni bataryamı taktım %3 hata buldu, iyi hoş dedim düzelt dedim. Sonra %100 sağlıklı oldu

    Diğer bozuk bataryamı taktım sonra. Bu batarya %30 a gelince kapanıyor, o kadar ölü bi batarya. Programla taratayım dedim, bir de ne göreyim %100 sağlıklıymış hala diğer batarya var sanıyor içinde çakal.

    Yani kısacası yalan dolan
    O adam diye hitabettiginiz kisi benim,utanmadanda dalga geciyorsunuz,bu ne curet.Fahri avukatimi oldunuz lg nin.Oyun oynamam ancak oynasamda oynasakta cihaz kusurlu.Led ekranda ilk ve tek firma bu kabiliyeti gosteren.Firmanin kusurlari ayyuka cikmis tr pazarindan cekilmis sizin zihniyetinize bakin.Kraldan cok kralci olmayin,kimsenin kayigina binmeyin.Sorun yasadiginizda yalanci coban gibi yardim eden inanan olmaz.

    Iyi forumlar.
    Herhangi bir telefonu kötülemek yada övmek için yazmıyorum sadece verdiğin örnekler çok anlamsız olduğunu belirtmekten geçemeyeceğim telefonları bir bütün gibi değerlendirmek lazım bir cihazın gpu su iyi diye ona çok iyi cihaz diyemezsiniz kamerasından yazılımına kadar tüm detaylara bakmak lazım
  • Eski konunun güncellenememesi ve yanlış bilgiler içermesi sebebiyle yeni LG G5 ANAKONU'sunu açtım. Hepbirlikte yeni G5'i buradan beklemeye devam edelim arkadaşlar.
  • Fiyat kaç olur acaba
    2200'ü geçerse g4 almayı dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırladığım kadarıyla G4 2300tl den giriş yapmıştı. Bu da bize G5 için az çok fikir verir. Şuan G3 ve G4 fiyat/performans olarak sayılı telefon arasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    Lg g4 2.399 tl den giriş yapmıştı, lg g5 ise tahminimce 2.599 tl den giriş yapar diye tahmin ediyorum diye yazmıştım ki V10 faktörünü unuttum.. Hatırlarsanız V10 2.600 lü rakamlarla çıkmıştı piyasaya, dolayısı ile bu rakamın altında piyasaya surerse kimse v10 u almaz, dolayısı ile fiyatı 2.799 a çekiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z@bers -- 13 Şubat 2016; 22:37:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    Konuyu ömür boyu güncel tutacak birikim ve sabıra sahipsen ana konuyu burası yapalım, diğer konudaki arkadaş uçurulmuş.
  • İyi olmuş konunun taşınması.

    Bu arada tüm kasa metal mi olacak acaba v10daki gibi belli yerlerimi? Bide hoperlörün altta olması oyun oynarken film izlerken el üstğne geldiği için büyük sıkıntı g2 de en büyük sorunlarımdandı yine aynı hata var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon çıktıktan sonra konuya büyük bir rabet olucaktır devamınıda gelicektir fiyat olarak 2.500 - 3.000 arası tahminde bulunmak istiyorum

    Benim asıl merak ettim g4 ten üstüne neler ekliycek ne gibi yenilikler sunacak tabikide en büyük büyük beklenti pil performansı'nın nasıl olucağı yine bir süpriz yapıp 3000 olucağı
  • Çok pahalı arkadaş ya2600 gibi fiyatlarla çıkarsa elveda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okadar iddialı olmasam da ilk mesajı elimden geldiğince güncel tutarım. İlerleyen dönemde memnuniyetle konuyu daha tecrübeli bir arkadaşa devrederim.


    2799tl pek rekabetçi bir fiyat olmaz G5 için. LG G5 tanıtımı S7 ile aynı gün olacağı için daha rekabetçi bir fiyata ihtiyacı olacak.

    Telefonun metal kasaya sahip olacağı ilgili en sağlam yabancı kaynaklarda söyleniyor. Hatta Quick Cover kılıfını metal renk tanıtılması bile LG'nin buna vurgu yaptığı yönünde. Yine de tam ayrıntıları ancak 21 şubatta öğreneceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, ana konu burası olsun. Başlığı biraz revize ettim gerisi sizde.
  • Ozelliklere bakarsak 2399-2599 arasindan giris yapacaktir diye dusunuyorum

    Batarya bilgisini goremedim 3100 mah mi acaba? Ayrica pil sorununa cozum.bulsunlar gun sonh degil 2 gunden fazla dayanan(butun ozellikleri acik tam verimli) telefonlari piyasa sursunler. Ne zamana kadar beklyecegiz?.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olgi

    Ozelliklere bakarsak 2399-2599 arasindan giris yapacaktir diye dusunuyorum

    Batarya bilgisini goremedim 3100 mah mi acaba? Ayrica pil sorununa cozum.bulsunlar gun sonh degil 2 gunden fazla dayanan(butun ozellikleri acik tam verimli) telefonlari piyasa sursunler. Ne zamana kadar beklyecegiz?.

    v10 2700 ile giriş yaptı, bu telefonun özellikleri daha üstün.
  • Sanırım Lg bu defa herşeyi ile olmus güzel bir telefon yaptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanız geliyor başta apple olmak üzere samsung sony htc ve diğerleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben fiyata 2199 diyorum
  • Merakla beklediğim bir telefon. 3 nesildir lg g serisi kullanıyorum. fiyatı uygun olduğu taktirde bende geçmeyi düşünüyorum. Bakalım beklentim çok yüksek. Özellikle batarya konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlarda benden gelsin LG g5 büyük ihtimal böyle gözükecek
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★ ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★ ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FerreT

    Bunlarda benden gelsin LG g5 büyük ihtimal böyle gözükecek
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★ ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★ ★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★

    fake gibi dursa da bu şekilde çıkarsa felaket
  • Dubaiden çekilmiş görüntüler ..Bence fake olma ihtimali çok düşük.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.