Şimdi Ara

LG G4 Burn In (Ghost Screen) Sorunu İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
7
Favori
27.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sorun yazılımsal değil arkadaşlar. Tamamen ekran paneliyle alakalı bir durum. Bilgisayarlardaki ekran koruyucunun amacı da budur zaten. Amoled ekranlarda da burn in diye geçer bu sorun. Hatta sürekli tanıtım ekranında kalan teşhir ürünü Samsung cihazlara bakın direkt görürsünüz. Bu sadece LG'nin ya da Samsung'un sorunu değil IPS ve AMOLED ekran kullanan tüm markalarda olabilir.
    Bunun önüne geçmeyi Samsung Lollipop'la düşünmüş. Eskiden saat, pil göstergesinin olduğu üst kısım hangi uygulamaya girerseniz girin siyahtı. Ama lollipop'la ekranın genel rengine göre renk değiştirmeye başladı üst kısım. Ekran ne kadar uzun süre aynı görüntüyü verirse sorunun ortaya çıkma ihtimali o kadar artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speziale -- 9 Şubat 2016; 0:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quick settings de dedigin gibi bende de var fakat sonra pixel test indirdim oyle bir sorun gozukmuyor, yan cevir yada baska arka plani koyu renkli bir uygulama ac ghosting yine olmuyor, lg sanirim sadece quick settings panele ozel efect yapmis

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KarakayaEmre K kullanıcısına yanıt
    Ben ayni sey oluyor demedim suan benmkinde yok he olsada gondermem cokda sorun degil 2 hafta hurda telefnla takilamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brynrdg kullanıcısına yanıt
    Hic bilmiyorum bna 505 geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VioLee
    Geçen sonye baktim ana menüde sabit kalmis bi telefon buldum göremedim ghost screen ama detaylı incelemedim incelemek lazım.
    Ben aslında Sony almaya gitmiştim media markt a telefonu aldım elime 2 kurcaladım telefon ölümüne ısındı mesaj geldi ekrana telefon ısındı lütfen bekleyin bilmem ne.
    G4 ü alıp çıktım marmara parktan :D kader..
    Aynen gri ekranda sanal tuslar simgeler saat gözüküyordu gri ekrandada test yapmıştım.

    Speziale
    Aynen hocam onu biliyorum fakat o izin kalması için baya bir durması gerekiyor diye biliyorum.
    Bir tanıdığım var elektrik elektronik üzerine çalışıyor ona bahsettim bu durumu aynı sizin dediklerinizi dedi.
    Sonra sıkıntıyı gösterdim bu kadar kısa sürede o izi bırakması normal değil dedi.

    volkie
    yok hocam keske sadece onla sınırlı olsa gri ekrana aldığımdada görüyorum. saati sanal tuşları cırtlak renklerdeki simgeleri.

    dark_machine41
    hocam memnunsanız sıkıntı yok keske deseler bana yeni cihazlarda yok sıkıntı çözüldü de alsam telefonumu kullansam. cidden çok seviyordum telefonumu.
    Ama bi yandan lg ile görüşmelerim takındıkları tavırlar iyice soğuttu beni nebiliyim.
    belki verdikleri telefonu alırım kullanırım ama birdaha lg macerasına bulaşacağımı sanmıyorum.




  • G2'mde maşallah hiç sorun yaşamadım ancak sararma falan yaşayanlar vardı, bundada böyle bir sıkıntı oluyormuş demekki. Panel üreticisi olan bir firmanın ürünlerinde böyle sıkıntılar olmamalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 9 Şubat 2016; 20:21:20 >
  • brynrdg kullanıcısına yanıt
    Hocam dogrudur da g5 mali yonden sknti olmazsa alicam da bi sene snra inince fiyat braz anca suanlk yok sorn ilerlyn zamanda olursda gondermeyi dusunmuyorm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suan aktif sınıntıyı yaşayan yada yaşamak istemeyen arkadaşlar android marketten color status bar uygulamasini indirip ghost screena bir çağre bulabilir.
  • brynrdg kullanıcısına yanıt
    Bende bisey yok suan ama genede aklmda tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ileridede olmasın diye dedim hocam.

    Bu arada dün hediye z5 geldi.
    Hemen oturup ghost screen testi yaptım :D
    sony nin ısınma problemini bilmeyen yoktur. Ha çok takmadım cünkü g4 de ısınıyordu bu sadece bir tık daha fazla.
    Telefonu ısıttım bir güzel internette dolaştım baya 1 saatlik kullanımdan sonra ghost screen vs. tertemiz.
    Zaten mağzanın birinde açık kalmış bir sony cihazına bakmıştım hangi modeli hatırlamıyorum ondada yoktu ghost screen ama detaylı incelemediğim için burda bas bas bağırmadım. adamlar lcd yi kaliteli takmış :D
  • Yahu kalıcı bi iz degilki 30 saniye snra kayboluyor. Normalde fark edilmiyor bile. Ne büyütdünüz hayret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brynrdg kullanıcısına yanıt
    Nasil z5 sony de bikac telefonunu kullandm ama o kamera ve kasa tipi hic hosuma gitmemistir kamera kagit ustunde 20mp uzeri g3 bile daha iyi isler cikariyodu modelini hatrlamiyrm kisa sureliydi ama sonuc olrk 21.7 olan bi telefndu ama ne tuhaftr kamera pert tasarmi hic hosuma gtmiyo zaten ama z5 guzel gibi de kamerasi cezbediyo yoksa gene almam. He panel olrkda lg de iyidr aslnda ama bilemedim elektronik sans isi dicem baska care yok ben evdede lg uhd tv kullanyrm on numara arada olur oyle samsung la kiyaslaynca en yakn olrk gene lg bi tik daha ust geliyo kagit uzernde daha guclu islemci olablir ama uzaya cikmiyacam sonuc itibariyle he ozaman g4 e de gerek yok diye kimse sacmalamasn demek istedgmi anlamssnzdr sanrm konu sapti biraz ama sonuc itibariyle lg iyidr g5 i bekliyoruz sanki alcakmsz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brynrdg kullanıcısına yanıt
    tabi ki süreci anlatabilirim. ilk olarak söylemeliyim ki süreç başvurduğunuz thh yoğunluğuna göre değişiyor benim 6 ayda sonuçlandı ve sonuç eve tebliğ edildi.aynı şekilde karşı tarafada. bursa da online sistem yok malesef. takip edemiyorsun yani,bazı illerde var ama her hafta değerlendirilen şikayetler kaymakamlığın sitesinden paylaşılabiliyor.
    süreç şu şekilde işliyor; faturada isim kimin adınaysa o başvuruyu şahsen yapmak zorunda,dilekçeler orada hazır olarak var olayı kısa sekilde özetleyip isteğinizi belirtiyorsunuz bunlar para iadesi yenisi ile değişim ya da tamir seçenekleri. şikayet edilecek yer kesinlikle TEKNIK SERVIS DEĞİL ÜRÜNÜ ALDIĞINIZ YER OLMALI. örnek teknosanın xx şubesinden alınıdysa o mağaza adresi yazılmalı. servis kağıtları vs varsa elinizde delil olarak koymanız istenecek belirli sayıda fotokopi istenecek orada ki memur sizi yönlendiriyor merak etmeyin. son olarak belirli nüshalar sizde kalıp belirli sayıda onlar alıp zarflayıp size veriyorlar sizde ptt'den iadeli taahütlü gönderiyorsunuz. bol şans.




  • LG4 konu sahibiyim. 6aydan fazla kullanıyorum cihazı böyle bir durumla karşılaşmadım. Üst bar rengi farklı ve işaretçiler farklı yerde. Kronik bir problem değil. Sabit kalması nedeniyle. Telefonu kapatın. Sabah açtığınızda kaybolduğunu görürsünüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha ya ne sorunlu bir telefonmus arakadas bu!!
  • Hocam Z5 gold cok hosuma gitti. Ekrana cok fazla onem veren biri oldugumdan bayildim diye bilirim. Ekran boyutu g4 den daha kucuk ve bunu eksi olarak hissettiriyor. Ekran kalitesi daha iyi ghost screen yok ve renkler daha cok canli geldi gozume. 5.5 inc olsa efsane olurmus. Kamera efsanevi cam gibi 10 numara 5 yildiz. Isinma kendini cok hissettiriyor. Ama bir yandanda bakarsak elimizdeki cihaz toz ve suya dayanikli kapali kutu a acidan biraz dogal karsiladim. Tabi zaman neleri gostereceki gorecegiz.

    Abzurtmen
    Hocam tecrubenizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim :)

    Seylem
    Malesef oyle hocam sadece bu ghost screen (burn in) degil cok kisi mesaj yaziyor yada mesajlarini goruyoruz kapanip acilmama sorunu. Led bildirim isigi sorunu. Ekranda cizgiler. Ekranin yarisinin silik silik olmasi. Tiz ses. Aklima gelen suan bukadar ama arasaniz daha bulursunuz. Ve bu sorunlari yasayanlar azimsanicak gibi degi. Cok fazla. Boyle bir telefonda bunlar olmamali. Teknik servis deseniz bos maille cevap verip attiginiz konulari cevap verildi olarak gozukuyorlar. Daha beter bir marka varmidir vardir ama lg ye yakismayan hareketler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim eşimde 4. Yılını doldurmuş bir s3 var hala taş gibi bataryası artık eskisi gibi dayanmıyor başkada bir sorunu yok ama bu ekranda iz kalma olayı benim gflex te de var 1 dakka aynı ekranda kalınca oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brynrdg kullanıcısına yanıt
    Dogrudur da baska hani sony tasarmi bana hitao etmiyo samsung da olablir iphone dsenz hic benlk degil derken bana en yakn lg dir oyuzden benm markam belli bi yerde belki fanatiklik ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lanet sorunu S3 te note 2 de ve note 3 te yaşadım amoled yanığı ve ekran değişimi olmadan geçmesi mümkün değil. Fakat g4 te gördüm ki ekranda beliren saat batarya çekim simgelerinin izleri kayboluyor. Enteresan.
  • şanslıymışsınız diyebilirim babamda s3 var ne galeriye giriyor ne başka birşey sanki güncellemelerle cihazın ömrünü 2 yıldan sonra hiç ediyor adamlar :)
    Gflex e gelirsek hocam lg nin bütün cihazlarında bu sorun var gerek kendi incelediklerimde gerek sizlerden gelen mesajlarda bu ortada. lcd ekrandan kaynaklı bir sorun olduğunu söylemiştim zaten.
    Gflex hakkında + bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

    dark_machine41
    Doğrudur hocam banada iphone un tasarımı hoş gelmiyor. üst ve alt kısımlarda gereksiz fazlalıklar var bence. (Not iphone a geçmek gibi bir düşünce yatıyor ama kafamda :D ios dan ötürü)
    Zevkler ve renkler tartışılmaz

    serdar_gs
    Aynen hocam kayboluyor. ama 1, 2 dakikaya tekrar beliriyor. bakmayın benim 10 dakika ana ekranda kalsın dediğime ben kesin sonuç alın diye öyle diyorum yoksa 2 dakikada yansıma tekrarlanıyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.