Şimdi Ara

LG Electronics Yasal İşlem (TÜKETİCİ HAKLARI İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ağustos ayında aldığım G2 telefonumu 6. ayın sonunda yere düşürerek parçaladım, garantisini yakmamak için yetkili servisine teslim edip süreç hakkında bilgi almak istedim.20 iş günü sonunda tamirin yasal süresi dolacağını ve bana yeni telefon gönderileceğini, gönderilecek modelin G3 veya G4 olacağını G2 nin artık piyasada pek bulunmadığını söyleyerek tamir bedeli olarak da 350 TL alacaklarını belirttiler.Tamam diyerek kabusun başlaması için gerekli işlemleri başlattık. 20 iş günü sonunda ödemeyi alıp değişim işlemini başlattılar birkaç gün sonra Vintek Teknik servisten LG değişim departmanına gönderilen ileti için onay geldi 17 Şubat 2016'da teslim ettiğim telefonun değişimi onaylandı.Onaylanan değişim sonrası sürekli LG yi arayarak takip ettim bir süre sonra bana G4 Stylus'u müşteri kabul eder mi diyerek 7-8. aramamda bir soru sordular.Bende telefonumun değeri G4 STYLUS'un 1.5kat üstünde olması sebebiyle reddettim o zaman beklemelisiniz, 4 5 güne birdaha arayın dediler.4-5 gün sonra yani bugün tekrar aradığımda depoda telefon bulunmadığı ve bu işleminde süresi dolduğu için PARA İADESİNİN YAPILACAĞINI, ANCAK 350 TL NİN ONLARDA KALACAĞINI SÖYLEDİLER.GAYET KİBAR BİR ŞEKİLDE 1,5 AYDAN FAZLA TELEFONSUZ KALMAMIN VE BU SÜRECİN SONUNDA GASP EDİLEN 350 LİRAMİN HANGİ HİZMET KARŞILIĞINDA ALINDIĞINI SORDUĞUMDA TELEFONDAKİ BAYAN SİNİRLİ BİR ŞEKİLDE PROSEDÜRÜN BU OLDUĞUNU VE PARAMIN KESİNLİKLE İADE EDİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Benim burda anlamadığım şu, bana verilen vaatlerin bir tanesi bile yerine getirilmemiş,yaklaşık 2 ay boyunca telefonsuz kalmış, sonunda değişim adı altında hizmet bedeli midir nedir 350TL haraç alınmış ve karşılığında telefonumun fatura bedelini geri alacağım söylenmiş biri olarak nasıl davranmalıyım?Başımı öne eğip beni soktukları durumu kabullenemem.O 350TL nin benden ne karşılığı istendiğini ve karşılığında aldığım bir hizmetin belgesi olmadan işin peşini de bırakamam.Benim düşündüğüm bütün olayı belgeleyip ödeme ve tarihlerin hatta görüşme kayıtlarının olduğu bir dosya hazırlayıp tüketici haklarına gitmek.Süreç uzun süreceğinden telefonumun geri ödemesini alıp 350 TL için Tüketici Hakları'na doğru yola koyulmak, bu konuda fikirlerinizi almak istedim.Süreci nasıl ilerletmeliyim neler yapmalıyım karşılığını alır mıyım vs vs... Herhangi bir fikir veya öneriye her türlü açığım şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Selametle

• Hocam valla cohazi parçalamışsiniz garantiye vermis ve 350tl gibi bir rakama bir üst modeli teklif etmişler buraya kadsr herşey süper. Burdsn sonrs sıkıntılar yaşamışsıniz ancaksizin kendinizin parçaladigi garanti kapsamina girmeyen bir cihazin fatura tutari size ödenecek sadece 350tl eksik ile ödenecek bence yinede çok iyi. Çünkü başka bir telefonun servisine gitseniz eliniz boş dönerdiniz.

Tüketici haklarını okursanız zaten böyle hakkınızda yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    değişim gerçekleştiremedikleri için ödeme yapma zorunluluğundalar zaten çünkü ellerinde bana verebilecekleri bir model yok.herhangi bir hizmet sağlamamalarının yanında benden 350 tl ücret talep ettiler, ücretin ne için istendiğine dair belge istediğimde elime geçen kağıtta parça değişimi sebebiyle olduğu yazıyor.Ama benim telefonumda tamir tarzı bir işlem olmadı.Olduysada benim elime geçmedi o telefon bana bir faydası yok. 20 iş günü süreyi aştıkları için telefonu değiştirmek zorundalar. Kendi iyi niyetlerinden kaynaklı bir şey değil bu.

Orijinalden alıntı: innovativengineer

değişim gerçekleştiremedikleri için ödeme yapma zorunluluğundalar zaten çünkü ellerinde bana verebilecekleri bir model yok.herhangi bir hizmet sağlamamalarının yanında benden 350 tl ücret talep ettiler, ücretin ne için istendiğine dair belge istediğimde elime geçen kağıtta parça değişimi sebebiyle olduğu yazıyor.Ama benim telefonumda tamir tarzı bir işlem olmadı.Olduysada benim elime geçmedi o telefon bana bir faydası yok. 20 iş günü süreyi aştıkları için telefonu değiştirmek zorundalar. Kendi iyi niyetlerinden kaynaklı bir şey değil bu.

Hocam yapmayın.. Adamlar sana telefon teklif etmiş, bir de sana en kötü 900 TL iade yapacaklar.
    Yahu nasıl bir milletiz..
  • güzel kardeşim bana teklif ettikleri telefon 699 lira
  • Hocam cihazi parcalamissiniz bunun bir tamir bedeli olacak bunu 350tl olarak düşünüp hareket edin ve size tamir edip tamir görmüş bir cihaz vereceklerine direk olarak para iadesi yapacaklar onunla gidip sıfır sıfır bir g2 alabilirsiniz

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.