Şimdi Ara

LG E2381VR Süper Slim Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şu sıralar monitör araştırmasındayım, sanırım monitör piyasaya çıkmamış ama sitesinde yazanlar ilgimi çekti ve kısa bir araştırmadan sonra sizlerle de paylaşmak istedim. online mağazalarda mevcut ancak birebir inceleme imkanım olmadı. bu monitörü kullanan veya araştırıp bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa burada bilgi paylaşımında bulunurlarsa mutlu olurum.

    LG SUPER LED E81 Serisinden Süper+ Çözünürlüklü, Süper Slim E2381VR

     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    Temel Özellikler

    -SÜPER+ Çözünürlü
    -SÜPER LED Arka plan ışığı
    -10M:1 Dinamik Kontrast Oranı
    -Full HD 1080p
    -Süper İnceTasarım
    -Energy Star Sertifikalı
    -EZ Kablolama
    -HDMI

    SÜPER+ Çözünürlük

    HD sayesinde daha da gerçekçi bir görüntü yaratan LG’nin SÜPER + Çözünürlük teknolojisi, E81VR ile canlı, parlak ve şaşırtıcı biçimde gerçekçi görüntüler sunar.
    İçeriğin orijinal netliği ne olursa olsun, SÜPER + sayesinde SD-kalite içerik bile daha üst seviyeye dönüştürülerek olabilecek en iyi şekilde görünür.
    Görüntü kalitesini sadece korumak değil, aynı zamanda daha iyi hale getirebilme özelliği sayesinde, SÜPER + Çözünürlük ile iyileştirilen ürünler, HD oyunlar, Blu-Ray filmler, HD web videoları, Full HD resimler ve kamera kayıtlarını izlemek için gerçekten de olağanüstü.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    IC-motoru sayesinde, SÜPER + Çözünürlük görüntü büyütülmesi sırasında yaşanabilecek çözünürlük kaybını hesaplar. Bu özellik sayesinde kenar ve gölgeli alanlardaki detay seviyesi artarken, parazit seviyesi azalır. Bunlara ek olarak devreye giren parazit filtresi de, düşük çözünürlüğe sahip içeriğin iyileştirilmesi sırasında meydana gelen paraziti neredeyse yok ederek görüntü kalitesini daha da artırır.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    Bunlara ek olarak, görüntü çıkışını rötüşlayan f-Motoru, kontrast oranını artırarak daha doğal, canlı ve renkli bir görüntü yaratır. Bütün bunlar bir araya geldiğinde de, SÜPER + Çözünürlük monitörlerin sahip olduğu özellikler, oyunlardan filmlere, web videolarından fotoğraflara kadar benzeri bulunmayan bir çözünürlük sunar.
    En iyi görüntü kalitesini sağlamak için, SÜPER + Çözünürlük tüm içerikleri üç çeşide ayırır: full HD, HD ile SD ve herbiri için en iyi modu sağlar. Full HD’de oyunlar daha da heyecanlı, high mode filmler gibi HD içerikleri daha da gerçekçi yapar ve web videoları gibi SD içerikler de medium mode sayesinde en iyi çözünürlük ve görüntüye sahip olur.
    Monitörün altında yer alan kolay kullanımlı dokunmatik SÜPER + Çözünürlük düğmesi, bu özelliği daha kolay erişiliebilir ve çekici hale getiriyor. Ekrana sadece bir dokunuşla, kullanıcı SÜPER + Çözünürlük modunu değiştirebilir veya hepten kapatabilir.
    SÜPER Görüntü Kalitesi serisinin keskinliği, LG’ye has SÜPER + Çözünürlük teknolojisi sayesinde gerçekleşiyor. SÜPER + Çözünürlük teknolojisi, kenarların iyileştirilmesi sürecinde oluşan paraziti azaltarak, büyütülen görüntünün kalitesini artırır ve bu sayede ortaya çıkan görüntünün kalitesi orijinali ile aynı olur. Ayrıca, yeni teknoloji fazla keskinleştirilmiş görüntüleri bastırarak, resimlerin daha doğal görünmesini sağlar.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    SÜPER + Çözünürlük teknolojisi, kenarların iyileştirilmesi sürecinde oluşan paraziti azaltarak, büyütülen görüntünün kalitesini artırır ve bu sayede ortaya çıkan görüntünün kalitesi orijinali ile aynı olur. Ayrıca görüntü büyütülünce oluşan pürüzlü kenarları ve bulanmaları saptayarak, daha iyi kalite ortaya çıkarır.
    *Model Kontrol OSD
    -SÜPER+ Çözünürlük modunda içeriğin çeşidine göre seçiniz;
    -Orijinaldeki bozukluğu en aza indirirken parlak görüntü için Low (düşük) (Fotoğraflar)
    -Orijinaldeki bozukluğu en aza indirirken SD kalitesinde içeriği parlak biçimde izlemek için Medium. (Orta) (Internet üzerinde videolar, SD kalitesinde resimler)
    -Gerçekçi oyun deneyimi veya high-def video klipler izlemek için High (yüksek) (oyunlar, Full HD görüntüler)
    -Görüntü modu seçmeden önce SÜPER+ Çözünürlük sayesinde oluşan görüntü ve orijinal görüntü arasında yan yana karşılaştırma yapmak için Demo.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    Görüntü işleme parametre ayarı çok yüksekse, SÜPER+ Çözünürlük işlemi gören görüntü keskin olurken, kenarlar aşılabilir veya ekranın tamamı fazla ışıklı görünebilir. Bu gibi durumlarda “shoot” ayarı ile fazla ışık bastırılarak, SÜPER+ Çözünürlük işlemi gören görüntünün daha doğal görünmesi sağlanır.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    *Nasıl çalışır:
    -Bulanıklık saptama: görüntü büyütülünce ortaya çıkan bulanık bölgeleri saptar
    -Netleştirme: renk ayrıştırma teknolojisi bulanıklıkları ortadan kaldırır
    -Görüntüleme süreci simülasyonu: düşük çözünürlük görüntü simüle edilerek orijinali ile karşılaştırma yapılır.
    -Farklılıkları saptama: giriş yapan görüntü ile yaratılan düşük çözünürlük görüntü arasındaki farklar en aza indirilir.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    SÜPER LED Arka Plan Işığı

    LED Backlighting (arkaplan ışığı) sayesinde, E81VR monitör olağandışı parlak ve net bir görüntü üretirken, mega kontrast oranı monitörün full HD görüntüsünün geniş bir alandan görünmesini sağlar.
    LG’nin LED teknolojisi incecik bir görünüm ve şaşırtıcı parlaklık, netlik ve renk detaylılığı sağlarken, geleneksel monitörlere kıyasla daha iyi enerji verimliliği sunar.
    LED arka plan ışığı, görüntü kalitesini şu ana kadar ulaştığımız en iyi seviyelere taşır. 10 milyona 1 dinamik kontrast sayesinde derin siyahlıkları, daha doğal renk sunumunu deneyimlerken, daha hızlı tepkime süresi sayesinde daha pürüzsüz ve doğal görüntü hareketi yaşayacaksınız.
    Normal LCD’ye oranla LED, Mega Kontrast Oranı sayesinde yaşam kadar gerçekçi resimler olduğu kadar çok daha ince ve hafif bir görünüm de sunuyor.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    Full HD 1080P

    Bu çarpıcı görüntü zaten en başından beri HD istemenizin sebebiydi. Neredeyse iki kat fazla piksel çözünürlüğü ile Full HD 1080’in görüntü kalitesi standart çözünürlükten çok daha üstün. Detayları ve renkleri daha önce hiç olmadığı gibi göreceksiniz.
    HD Ready 1080p (Full HD) 1920 x 1080p görüntü çözünürlüğü ile inanılmaz görüntü netliği ve canlı renkler üretir. Bu sayede standart netliğe kıyasla 5 kat fazla görüntü netliği ve detay ortaya çıkar. 1080p, sizi aksiyona daha da yaklaştırarak HD oyunlar ve Blu-Ray’in gerçek potansiyelini yaşayabilmenin tek yoludur.
    Full HD 1080p çözünürlük normal HD’den iki kat, standart netliğe sahip monitörlerden altı kat daha keskin.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    SÜPER İnce Tasarım

    E81VR, 11.9mm’lik SÜPER İnce gövdeye ve şık metalik görünüme sahip. Karmaşık kablo bağlamanın zorluklarını alıp götüren EZ kablolama, en üst seviye fütürist stili sizlere sunyor.
    Titanyum gümüş stand, ince gövdeyle beraber pratik kullanımıyla son derece alımlı. Monitörün arka tarafındaki bağlantıların artık taban bölümüne alınması sayesinde kabloları bağlama ve organize etme zorlukları ortadan kalkıyor. Derli toplu OSD ve Güç Düğmesi de E81VR’nin nefes kesici tasarımını tamamlıyor.
    Standın içinde yer alan yansıtıcı sprey, 11.9 mm’lik inceliği gerçeğe dönüştürüyor. Monitörün benzersiz inceliği de nefes kesici tasarımsal çekiciliğe son dokunuşu ekliyor.

    Monitör bağlantı soketlerinin standa kaydırılması sayesinde, LG SÜPER Slim, şaşırtıcı inceliğiyle çok havalı. Kaçınılmaz derecede stil sahibi ve sofistike tasarımıyla, LG SÜPER LED dünyadaki diğer LED monitörlerin hepsinden daha fazla ev içinde iyi etki ve alansal verimlilik sağlıyor.
    Kenar çizgileri ve ileri teknoloji görünümlü parlak trendy tasarım, odanıza farklı bir görünüm getiriyor. Krom kaplamalı boynuyla SÜPER Slim odanızda gizli kalmış alanlarda kullanılmak için ideal. E81VR’nin gizlenmiş sinyal terminali sayesinde de iç dekorasyonunuz temiz ve derli toplu.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    EZ Kablolama

    EZ kablo sisteminde elektrik kaynağı ve bağlantı soketi tabanın arkasında, görüntü dışında yer alarak daha temiz bir tasarım sağlar.
    Arayüz monitörün arkası yerine standın arkasında bulunur. Bu harika özellikle PC kabloları monitörün tabanına bağlanır ve daha organize kablo düzenine olanak tanır.
    OSD fonksiyonu ekran durumunu istediğiniz gibi ayarlamayı sağlar. OSD fonksiyonu sayesinde:
    -Ekran parlaklığı, kontrast ve tercih ettiğiniz renk
    -Ses işlevi
    -Koşullara göre ekran pozisyonu
    -Ekran videosu
    -PIP/POP/PBP mode işlevi
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    SÜPER Enerji Tasarrufu

    Green IT Sertifikası enerji verimliliğini artırır ve zararlı maddelerin oluşmasını bastırır. Çevre dostu LED arkaplan ışığı kullanan E81VR, “Energy Star” 5.0 (ABD Enerji Verimliliği Standardı) ve “EPEAT” Gold (ABD Enerji Çevresel İmi) sertifikalı dünya çapında bir yeşil monitördür.
    ENERGY STAR sertifikasına sahip olmak, ABD Çevre Koruma Departmanı ve Enerji Departmanları tarafından oluşturulan son derece sıkı enerji verimlilik standartlarına uyulduğunu gösterir. Monitörler için de anlamı, hem standby hem de aktif modlarda enerji tasarrufu yaptığıdır. ENERGY STAR sertifikalı monitörler, standart cihazlara göre %25 daha az enerji tüketirken, LG’nin SÜPER Enerji Tasarruf Teknolojisi sayesinde görüntü kaybı da olmaz.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör

    SÜPER Enerji Tasarruf İşlevi OSD
    OFF Mode: LED sayesinde CCFL’ye oranla saatte %40 daha az Watt tüketimi.
    On Mode: Rakip LED’lere oranla, SÜPER Enerji Tasarruf Teknolojisi sayesinde saatte %25 daha az Watt tüketimi.
    REST Mode: Dönemlere göre enerji tasarrufu hakkında bilgi almak için enerji tasarruf bilgileri sıfırlanabilir.
    CHECK Mode: E81VR’ye güç verildiğinde, ekranın üst bölümünde enerji tasarruf bilgileri görüntülenir.

    SÜPER Enerji Tasarruf teknolojisi parıldamayı azaltarak enerji tasarrufu yapar, veri kazanımını artırır ve LCD aralığını açarak görüntü parlaklığını korur. Bu süreç sırasında ortaya çıkabilecek parazit f-Motoru (RCM &ACE) sayesinde ortadan kaldırılır. Sonuç olarak, görüntülerde kayıp yaşanmadan enerji tüketimi azaltılır.
    LG’nin SÜPER Enerji Tasarruf teknolojisi kontrast ve parlaklığı çevre koşullarına göre otomatik olarak ayarlayarak, orijinal görüntü kalitesini sağlar. Geleneksel LED’lere göre enerji tüketimini %25 azaltırken görüntü kaybını engeller, arka plan ışığı azalırken de görüntü kalitesini korur.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    Yüksek Uyumluluk

    Monitör bütün ekran kartlarıyla çalışır ve bütün popüler PC işletim sistemleriyle uyumludur. HDMI 1.4 desteği sayesinde diğer cihazlarla kolayca bağlanır ve bu sayede bir PC olmadan bile her türlü medya ekranda oynatılabilir.
    E81VR bir çok çeşit multimedya cihaza bağlanabilir. Oyun konsollar, Blu-Ray oynatıcılar, set-top kutular, vs. HDMI 1.4 ile monitöre bağlanabilir. Artık, bir PC olmadan bile her türlü video, konsol oyunu, filmler ve yayınlar izlenebilir.
    Yani monitör sayesinde Blu-Ray görüntüler, PlayStation 3 oyunlar ve diğer HDMI tabanlı cihazlarda bulunan içerikler izlenebilir. Ayrıca çift bağlantılı standart DVI ve HDMI bağlantılar da desteklenmektedir.
     LG E2381VR Süper Slim Monitör


    -Alıntıdır-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _blackmamba_ -- 20 Aralık 2011; 16:13:31 >







  • Ürünü ilk defa görüyorum,yeni sanırım.Tasarımı her zaman ki gibi çok iyi.LG ve Samsung'un üstüne tanımam bu konu da.Onun dışında HDMI girişi yok gibi gözüküyor bu modelde.Belki HDMI girişli farklı bir modelde çıkartabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eagle Claw

    Ürünü ilk defa görüyorum,yeni sanırım.Tasarımı her zaman ki gibi çok iyi.LG ve Samsung'un üstüne tanımam bu konu da.Onun dışında HDMI girişi yok gibi gözüküyor bu modelde.Belki HDMI girişli farklı bir modelde çıkartabilirler.

    evet hocam tasarım konusunda oldukça başarılılar zaten bu model de ilk olarak tasarımı ile dikkatimi çekti benim de daha sonra diğer özelliklerini de görünce iyice üzerinde durdum. ayrıca resimlerde görünmüyor ancak HDMI mevcut cihazda temek özellikler kısmında da yazmakta dikkatinizden kaçmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _blackmamba_ -- 21 Aralık 2011; 14:09:45 >
  • Oralarını incelemedim,resimlerde göremeyince farklı bir HDMI'lı model çıkartırlar diye düşündüm.Aynı E2360'da olduğu gibi.2360V'de HDMI var,2360S'te yok.
  • yurt disinda yasiyorum bende yeni monitör aldim 3d olmasini istedigim icin acerdan aldim ama bu konudaki lgnin monitörünü bizzat media marktta denedim gördüm renkler ve kontrast harika bunu söyleyebilirim
  • IPS değil sanırım bu..........
  • Hakikaten tasarım olarak fena güzelmiş. IPS değil, TN panelli bir LED monitör ama özelliklerine bakarsak kağıt üstünden pek çok TN monitöre fark atacak türden yapmışlar bu modeli. LG TN monitörlerin amiral gemisi gibi olmuş HDMI girişi de görünüyor aslında benim monitörden baktığımda ancak fotoğraf karanlık olmuş, görmemeniz normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizaya

    IPS değil sanırım bu..........

    hayır IPS değil TN panelli bir monitör E2381VR ama süper plus çözürlük özelliği sayesinde normal TN panelli monitörlere oranla çok daha canlı renkler sergiliyor.
    ayrıca yanılmıyorsam forumda lg'nin IPS panelli monitörü ile ilgili de bir konu başlığı bulunmakta.
  • Gerçi neresinden baksan giriş seviyesinde bir IPS panelle aynı fiyatlarda olacaktır ilk piyasaya çıkışı. Valla isterse evdeki tüm bulaşıkları yıkayıp, ütüleri yapsın TN panelli monitöre o kadar para vermem ben.
  • Bende onu diyorum :) Ben Asus'un bi IPS monitörünü almıştım. onu iade ettim. özlüyorum onu...dahada almam TN panel, VA panel manel :P
  • ya tabi ki ikisinin de yeri ayrı IPS panel ayrı bir dünya, profesyonellere yönelik daha çok ne bileyim fotoğrafçılar, grafikçiler için ideal ama sıradan kullanıcılar için özellikle oyuncular için IPS panel pek tercih edilmiyor tepkime süresinden dolayı. tamam renkler, detaylar son derece başarılı ama bir oyuncu için tepkime süresinin yüksek olması sinir krizi anlamına geliyor neredeyse bu noktada TN panelli monitörler ön plana çıkıyor. gerçi son zamanda IPS panelli monitörlerin tepkime süresi de oldukça başarılı seviyelere ulaştı artık oyunculara da hitap etmeye başladılar ama bence hala biraz zamana ihtiyaçları var bu konuda. bir de E2381VR'ın olayı süper plus'tan falan ziyade tasarım olarak öne çıkıyor inceliği bir kenara bırakalım ayak kısmı, çerçevesi falan direk güze çarpıyor fazla şık bir monitör yapmışlar




  • Ona sözüm yok canım, güzel tasarım. Zaten bu tasarımla satacak bu monitör de ama yşne de aman IPS, canım IPS bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Ona sözüm yok canım, güzel tasarım. Zaten bu tasarımla satacak bu monitör de ama yşne de aman IPS, canım IPS bence.

    o zaman hem bu tarz tasarımı olan hem de IPS panelli, bir monitör üretmesini bekleyeceğiz lg'nin. gerçi şu anda piyadaki IPS monitörünü de birebir görme şansım oldu hafta sonunda teknosa'da o da şık ama bu bir başka şık geldi şahsıma
  • 1 Aydır kullanıyorum bu monitörü gerçekten çok zarif ve mükemmel 3 oyun bitirdim bu monitörle ah vah dediğim bir problemini yakalamadım.Tek kötü yanı bunun gibi bir monitörün dokunmatik panellerenine neden bir aydınlatma koyulmadığı karanlıkta menüleri kullanmak çok sıkıntılı oluyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.o.s58

    1 Aydır kullanıyorum bu monitörü gerçekten çok zarif ve mükemmel 3 oyun bitirdim bu monitörle ah vah dediğim bir problemini yakalamadım.Tek kötü yanı bunun gibi bir monitörün dokunmatik panellerenine neden bir aydınlatma koyulmadığı karanlıkta menüleri kullanmak çok sıkıntılı oluyor..

    Bu monitör piyasaya çıktı mı ki? Kaça ve nereden aldınız acaba? Vallahi bu forumda tek kullanan sizsiniz sanırım, ayrıntı isteriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.o.s58

    1 Aydır kullanıyorum bu monitörü gerçekten çok zarif ve mükemmel 3 oyun bitirdim bu monitörle ah vah dediğim bir problemini yakalamadım.Tek kötü yanı bunun gibi bir monitörün dokunmatik panellerenine neden bir aydınlatma koyulmadığı karanlıkta menüleri kullanmak çok sıkıntılı oluyor..

    Bu monitör piyasaya çıktı mı ki? Kaça ve nereden aldınız acaba? Vallahi bu forumda tek kullanan sizsiniz sanırım, ayrıntı isteriz

    Ben geçen ay aldığımda nette bir fiyat araştırması yaptım en ucuz 680tl gibi bir rakama buldum ama havalesi falan 700ü buluyodu almadım birgün dolaşırken evkuru gezeyim dedim baktım bu monitör sordum peşin fiyatı nedir diye 630 dediler e ne duruyoruz dedim hemen alalım almışken taksit yapalım dedim 10 taksit 675tl den aldım şuan netten 610lira gibi bir rakamdan alınabilinir.

    http://www.teknofiyat.com/?search=e2381vr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.o.s58 -- 9 Ocak 2012; 0:11:41 >




  • Arkadaşlar bende bu monitörü almayı düşünüyorum. Ps3 için performansı nasıldır bilenler veya kullananlar yardım edebilirse sevinirim.
  • TN panelli bir monitör olduğuna göre PS3'te iyi bir performans verecektir. Yalnız monitörün dahili hoparlörü yok. Ses olayını haricen çözmeniz gerekecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    TN panelli bir monitör olduğuna göre PS3'te iyi bir performans verecektir. Yalnız monitörün dahili hoparlörü yok. Ses olayını haricen çözmeniz gerekecek.

    Tesekkurler hocam ses olayini hoparlorden halledebilirim degil mi ?
  • Evet, halledebilirsin tabii ki. Monitörün kulaklık çıkışı var, oradan standart bir hoparlör ve HDMI bağlantısıyla ses sorunu olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.