Şimdi Ara

LG'den LED Aydınlatmalı LCD W2486L video inceleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
749
Cevap
1
Favori
86.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar monitörü birkaç gün önce aldım.. win7 ultimate64bit kullanıyorum.... monitörün driverını ne cd den nede web sitesindeki driver dan kuramadım.. genel PnP monitör olarak görünüyor.. lg nin forte manager yazılımını kuruyor fakat hiçbir ayarına girilmiyor.. hepsi pasif.. bu programıda kullanamıyorum.. sorun nerdedir. böyle bir sorun yaşayan varmı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WeekendWarrior

    arkadaşlar monitörü birkaç gün önce aldım.. win7 ultimate64bit kullanıyorum.... monitörün driverını ne cd den nede web sitesindeki driver dan kuramadım.. genel PnP monitör olarak görünüyor.. lg nin forte manager yazılımını kuruyor fakat hiçbir ayarına girilmiyor.. hepsi pasif.. bu programıda kullanamıyorum.. sorun nerdedir. böyle bir sorun yaşayan varmı...

    Aygıt yöneticisinden monitörü bulun, sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir..." seçeneğine tıklayıp elinizdeki driver'ı buradan yüklemeyi deneyin.
  • Bende bu monitörü aldım. Şu an genel görüşüm iyi yönde. Eski monitörüm 19 lcd Philips olduğu için bu monitörde renkler bayağı canlı tabiki. Fakat bir yandan göze zararlımı orası düşündürücü.. 24 inc modelini aldım vatan'dan. Sanırım herhangi bir ayar yapılması gerekmiyor. Driveri kurduğumda ne gibi bir özellik mevcut oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Azza_

    Bende bu monitörü aldım. Şu an genel görüşüm iyi yönde. Eski monitörüm 19 lcd Philips olduğu için bu monitörde renkler bayağı canlı tabiki. Fakat bir yandan göze zararlımı orası düşündürücü.. 24 inc modelini aldım vatan'dan. Sanırım herhangi bir ayar yapılması gerekmiyor. Driveri kurduğumda ne gibi bir özellik mevcut oluyor?

    Öncelikle hayırlı olsun, henüz almadım ama yaza doğru benim de bu monitörü almaya yönelik düşüncelerim var. Asıl merak ettiğim eğer bir önceki 19" LCD monitörünüz 4:3 formatındaysa yerine W2486L'yi koyduğunuzda yükseklik anlamında bir değişiklik oldu mu? Çünkü yeni alacağım monitörün öncekinden daha büyük olmasını istiyorum, widescreen olmasından dolayı sağa-sola doğru genişleme daha fazladır tabii ki ama benim için yükseklik de önemli. Kimileri çok büyük diyor ama hala ne kadar büyük olduğu konusunda şüphelerim var.

    LG yazılımı kurulduğunda bu menüye sahip program çıkıyor karşınıza, hiç kullanmadım ama sanırım ayarlamalar buradan da yapılabiliyor:

    LG'den LED Aydınlatmalı LCD W2486L video inceleme




  • programı kurmaya pek gerek yok. monitör üzerindeki menülerde yapılan işlerin windowsda yapılabilmesini sağlıyor. çok fazla incelemeye fırsatım olmadı ama ekstra getirdigi pek bir şey yok gibi.
    movie mod için task barda bir çiçek simgesi çıkıyor tıklayınca youtube gibi webden video izlediğiniz sayfalarda videonun üzerine tekrar tıklayıp sayfanın geri kalan kısmıyla videonun kendi kontrastını dengeliyor filan gibi bir özellik. pratikte bir anlamı yok. yani programın kurulmasını gerektirecek önemli bir özellik yok. en azından bir kaç günlük kısıtlı kullanımda benim görebildiğim bu.
    büyüklük konusuna gelince 16:9 oranlı 24inçlik bir monitör inanılmaz konforlu bir kullanım sağlıyor.
    günlük kullanımda internette oyun oynarken film izlerken iyi ki daha küçük değil diyorsunuz kesinlikle tavsiye ederim. yalnız kullanacağınız masanın yeterli derinliğe sahip olması lazım. arkası kapalı raflı küçük bilgisayar masalarında bu büyüklükte bir monitörü kullanmak çok zor olur. yeterli genişlik ve derinliğe sahip bir masada biraz uzağa yerleştirerek optimal mesafeden kullanarak tam performans almak mümkün.
    ayrıca bu büyüklükte bir monitörde full hd çözünürlük yetersiz kalıyor nokta aralıkları nedeniyle görüntü keskinliği düşük olur gibi söylentilere inanmayın. ofis programlarında filmlerde oyunlarda internette her şey jilet kadar keskin. pikselleri gözle ayırt edebilmek digonal hatlarda testere etkisini görmek mümkün değil. hatta bu çözünürlüğün 1-2 inç daha büyük monitörler için bile gayet yeterli olduğu söyleyebilirim.
    22 inçlik 1680x1050 monitörlerde ben rahatlıkla pikselleri seçebiliyorum keskinlik düşük oluyor ama full hd 24 inç monitör için fazlasıyla yeterli.
    Amatörce de olsa yıllardır fotoğraf düzenleme işi ile uğraşırım. bu amaçla kullanım için asla bir CRT monitörün yerini tutamaz ama dünya üzerindeki en iyi tn panellerden biri diyebilirim.
    çevremde, işyerimde çeşit çeşit samsung hp philips monitör var. lg nin bu modelinin yanına bile yaklaşamazlar.
    http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php
    iyi bir kalibrasyonla bu sayfadaki renk çubuklarının tamamını gösterebiliyor.
    CRT kadar başarılı olmasa da 32 çubuğun tamamını ayrı ayrı görebilirsiniz.
    bütün renklerde aynı başarıyı gösteriyor.
    ofiste kullandığım samsung sondaki 7 çubuğu tek parça blok halinde gösterebiliyor :)
    yani orada 7 farklı ton sarı var ama samsungda 1 tane kocaman sarı blok görünüyor.
    her renkte aynı şekilde başarısız.
    kısacası, w2486 dediğim gibi CRT nin yerini tutmaz ama grafik işleri için de amatör kullanım için yeterli.
    oyunlarda ve filmlerde de renkler çok başarılı, abartısız ve doğala yakın. özellikle beyaz ve siyah inanılmaz gerçeğe yakın. daha önce hiç bir lcd de böyle beyaz ve siyah görmemiştim.
    gidip görüp incelemekte yarar var tabi kullanmadan anlaşılmıyor monitörler.
    kesinlikle pişman etmeyecek kaliteli bir ürün.
    merak ettiğiniz birşey olursa sorulara cevap vermeye çalışırım elinden geldiğince.




  • Arkadaşlar bu monitöre WD TV HD MEDIA PLAYER bağlayan var mı? Ya da bu şekilde bir ikili yapıp verim alabilirmiyiz ne dersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _tatar_

    Arkadaşlar bu monitöre WD TV HD MEDIA PLAYER bağlayan var mı? Ya da bu şekilde bir ikili yapıp verim alabilirmiyiz ne dersiniz?


    ben yeni aldım bu mönitörü ama daha tam olarak deneyemedim bende de şey var popcorn hour-a110 var onu bağlayıp deneme yapacağıım duruma göre buraya yazarım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Susturucu10Şanlı


    quote:

    Orijinalden alıntı: _tatar_

    Arkadaşlar bu monitöre WD TV HD MEDIA PLAYER bağlayan var mı? Ya da bu şekilde bir ikili yapıp verim alabilirmiyiz ne dersiniz?


    ben yeni aldım bu mönitörü ama daha tam olarak deneyemedim bende de şey var popcorn hour-a110 var onu bağlayıp deneme yapacağıım duruma göre buraya yazarım....



    çok makbule geçer
  • monitörü dün vatandan aldım %18 indirimli 593tl'ye geldi.
    mağazada incelediğimdede beyaz renklerdeki aşırı parlaklık ayrıntıları kaybediyordu.
    evde kurulumu yaptım 2 gündür en iyi ayarları bulmaya çalışıyorum. çünkü renkler eski monitörümden daha parlak ancak daha az dolgun. yani koyu renkler pastel renker yok herşey pırıl pırıl.
    mesela donanımhaberin turuncu rengi şu an sarı gibi gözüküyor. tamam kontrast yüksek siyah beyaz karşıtlık oranı çok yüksek ancak ara renklerde sorun var gibi. renklerin tonları farklı. ayrıca parlaklık bi süre sonra gözümü yormaya başladı.
    gözüm daha alışamamıştır dicem ama bi tuhaflık var ve düzgün bi şekilde kalibrasyon yapmak lazım.
    kullanan arkadaşlar yaptıkları parlaklık-gama-renk v.s ayarlarını yazarlarsa herkes için iyi olacağını düşünüyorum.
  • 2 hafta önce bu ürünü aldım. Monitör konusunda tedirgindim ölü pixelden korkuyordum. fakat son derece memnunum monitörde tasarımcı olarak alınabilecek en iyi monitör olduğunu düşünüyorum zaten vatandaki yetkililerde öyle söyledi (satmak için değil öyle olsaydı 900 tllik samsung'u satmaya çalışırlardı) kesinlikle tavsiye ediyorum...


    Ayarlarına gelince ilk aldığımda gözümü çok ağrıttım sebebi parlaklık ayarları ve kontrast idi.. otomatik ayarla seçeneği ile düzeldi şuan ortama göre şiddetini kendi ayarlıyor...
  • Yapılan yorumların ürünü almamda etkisi büyük oldu. O kadar memnunumki anlatamam. Hazır fırsatını bulmuşken sorayım; Monitörün kurulum cd'sini kurmaya çalıştım lakin ürün cinsini seçerken hata veriyor, dolayısyla kurulum yapamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
  • yüksekliğin ayarlanamaması almaktan vazgeçmeme neden oldu aslında tam ps3 bağlamak için ideal bir monitör üstelik full hd
  • Açıkçası, genel itibariyle yüksekliğin ayarlanamıyor oluşu gram rahatsız etmedi beni. Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi sağdan bakınca soldan bakınca ekran kararıyor gibi bir şey de söz konusu değil. 5 yıldızlı tafsiye benden.

    Az evvel bahsetmiş olduğum kurulum sorunu ile ilgili olarak Windows 7 kullanıyorum ve ilgili modeli girmeme rağemn hata veriyor. Acaba windows sürümüne bağlı bir aksaklık mıdır bu durum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Franz Liszt

    yüksekliğin ayarlanamaması almaktan vazgeçmeme neden oldu aslında tam ps3 bağlamak için ideal bir monitör üstelik full hd


    içinizi rahat tutun yükseklik ayarlansa bile ihtiyaç duymazdım. nitekimde duymuyorsunuz zaten alabilirsiniz gönül rahatlığı ile.
  • dvı dönüştürücü ile hdmı kabloyla pcye bağladım menüde değişiklikler oldu black level düzeyi vs. ancak game mode ve sport mode açılmadı.
    hala f-engine= move,internet,user,normal,demo seçenekleri var. oysa kullanım klavuzunda hdmı bağlantı yapınca move,game,user,normal ve sport mode olacağı gözüküyor.
    ayrıca hala renkler beni rahatsız ediyor. kullanıp beğenen arkadaşlar kullandıkları modu ve ayarları yazarlarsa sevinirim.
    eski monitörüm benq fp94vw renk olarak çok daha canlı ve doğal gözüküyor. ne yaptıysam düzeltemedim.

    auto brıght: off
    f-engine: normal
    brıghtness: 80
    contrast: 60
    black level: low
    preset: 6500k
    red: 68
    green: 60
    blue: 60
    BAŞKA AYARDA AÇILMADI MALESEF (SATURATİON VE HUE GİBİ)


    monitörü iade etmemek için zor tutuyorum kendimi vatanda para iadesi yapmıyormuş ne yapıcam bilmiyorum atıcam sonunda balkondan




  • bu arada forte manageri uyumluluk modundan vista servis patch 2 olarak seçerseniz çalışıyor win7'de.
  • re SMOKE
    yaklaşık 10 gündür aynı monitörü kullanıyorum. işlerimin yoğunluğu nedeniyle akşamdan akşama 1-2 saat kullanabiliyorum.
    yazılımını kurcalamaya fazla fırsatım olmadı. ben doğrudan dvi ile bağladım. dvi bağlarsan sport ve game modu çıkmıyor.
    hdmi bağlarsan movie modu çıkmıyormuş. bana çok anlamsız geldi neden böyle bir kısıtlmaya gitmişler mantıklı bir açıklama bulamıyorum.
    sen dönüştürücü ile kullandığın için aletin kafası karışmış olabilir ayrıca. ama bunlar presetler olduğu için çok da gerekli değil..
    aynı ya da keyfine göre benzer modları kendin oluşturup kaydedebilirsin. kafaya takacak bir durum değil yani.
    dediğim gibi çok fazla uğraşıp kurcalamaya fırsatım olmadı ama şu an kullandığım ayarlardan memnunum biraz daha
    uğraşırsam daha iyi bir setup oluşturabileceğimden eminim.
    win XP ve ati kart ile kullanıyorum ve çok memnunum.

    brightness:60
    contrast:41
    gamma:0
    color temp:6500K
    sharpness:5
    RGB:52,48,53
    f-engine:normal

    kullandığım ortamın ışığına göre tabiki bu ayarlar, beyaz tavana çevrilmiş eco ampül takılı masa lambası var. auto bright off konumda bu koşullardayken.




  • 3 gündür kalibrasyonal uğraşıyorum:)
    http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php burdan siyah seviyesini
    http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php burdan beyaz seviyesini
    http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php burdan renk kontrastlarına
    ve en önemlisi foto ve hd videolardaki renk doğallığına bakıyorum.
    en iyi ayarları bu şekilde buldum. Bu haliyle benq fp94vw'dan biraz daha iyi durumda
    galiba eski monitörüm hala piyasanın en iyi 19" monitörü

    auto brıght: off
    f-engine: normal
    brıghtness: 75
    contrast: 60
    black level: hıgh
    red: 53
    green: 48
    blue: 50




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SMOKE

    bu arada forte manageri uyumluluk modundan vista servis patch 2 olarak seçerseniz çalışıyor win7'de.


    Çok teşekkürler !
  • Bu monitörü dıv dönüştürücü ile hdmı kabloyla pc'ye bağlayan varmı aramızda.
    Hdmı kabloyla bağlayınca kullanım klavuzunda gösterilen bazı ayarlar açıldı (black level v.s), bazıları açılmadı (saturation hue game mode sport mode v.s)
    Sorun bendeki monitördemi yoksa dönüştürücü kullandığımdanmı anlayamıyorum.
    sorun varsa 1 aylık süre geçmeden değiştirmek istiyorum monitörü.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.