Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (960. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.571
Cevap
139
Favori
2.034.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 958959960961962
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: datya85

    yaklasık 3 aydır sızın konunuzu takıb edıyorum.Gercektende bendekı Lg Led tv alma sevkı sızın konulardakı netlıgınızle cok daha alevlendı.55 Lg5500 almayı dusunuyordum ancak bır magazada 4500 ve 5500 u ızleme ımkanım oldu normal yayında hıcbır fark goremedım ama ıs 3D ye gelınce 4500 cok azda olsa kendını bellı ettı.ızledıgım 4500 un yanında bılgılerıde yazıordu O bılgılerde Kontras oranının 4500 de 8000000:1 oldugunu gordum.5500 de ıse bu oranın 7000000:1 oldugunu gordum.Hatta fıyat skalasındada 4500 daha pahalıydı.Sımdı sorum su eger ızın verırsenız
    1-Netten ozeellıklere baktıgım kadarıyla 55 Lg4500 de 8000000:1 kontras oranına rastlamadım.Acaba 55 Lg4500 un kendı ıcınde baska modellerıde bulunuyor mu?
    2-bu tvlerden bırını alsam hıcbır sekılde sorun yasamaksızın yanında neler amam gereklı.Dts Mkv vs.vs. gbı hıcbır promlemle karılasmak ıstemıoyrum.Ps3 de alacagım vee ev sınema sıstemı ıcınde kablosuz hangısını onerırsınız ...
    Sıze bır kez daha bu konuyu actıgınız ıcın tsk edıyorum tek kelıme Harıkasınız ne dıyım :))

    Kontrast değerlerine çok bakma, TV üreticileri arası bir ölçüm standardı olmadığından birşey ifade etmiyor o rakamlar.
    LW4500 de Smart TV yok ve video codec desteği az. LW4500 + WD Live Media player + Home Theater alırsan MKV DTS vs. hiçbir sorunun kalmaz, her türlü SBS 3D filmi izlersin.
  • Herkese Selam;

    42LW5400 de optik çıkıştan ev sinema sistemine sesi aktardım. Tv üzerinden usb'den bağladığım filmlerde Dolby Digital 5+1 surround ses almayı başardım. Oldukça başarılıydı. Ama hdmi kablo ile bağladığım notebookda 5+1 ses alma şansım olmadı. Sesi normal stereo olarak alabiliyorum. Yani notebookda 2 hoparlör destekliyor olarak görülüyor. Bunu aşma şansım var mı? Bildiğiniz herhangi bir ayar mevcut mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feiter

    quote:

    Orijinalden alıntı: akhlaur23

    NOT: ''amd vision engine control center'' ekran kartın bu olabilir diye tahmin ediyorum...

    Buldum dediğin gibi ekran çözünürlüğünden fakat amd vision engine control center doğru yüklenemiyor win7'ye, dolayısıyla programa giremiyorum.. Ayar da olmuyor Sen nereden yükledin, pm ile link gönderirsen onu yüklemeyi denerim bir de.

    Bu linkteki driverı indirip, kurman gerek. Win 7 64bit için radeon HD4XXX yazılımı budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepndark

    quote:

    Orijinalden alıntı: y.g.t

    quote:

    Orijinalden alıntı: deepndark

    42 LW 4500 alarak aranıza katıldım hemen netten half sbs filmleri indirdim , final destination 5, captan america vb 10 gb ortalama half sbs, hdmi üzerinden laptıop ile bağlıyorum direk geçebiliyorum 3d ye ayarlarıda yaptım evdeki herkes gözlükle izleyebiliyor 3d başarımı güzel, ayrıca 720 p ve 1080 p çözünürlükte dizi ve filmlerimi 2d den 3 d ye çevirdim inanın çok güzel herkes bayıldı , hd uydu alıcısından gelen hd kanalları dahi 3d ye çevirdiğimde sadece logolar ve yazılar 3d olurken kendi kaynaklarımdaki dizi ve filmle çok başarılı oldu 3 d olarak, tabi ayarlarda default 10 olarak gelen 3d ayarını 18 yaptım ben.

    Yanlız acaip canımı sıkan sorun ise belli bir süre sonra Half sbs filmlerde atlamalar ve takılmalar başlıyor, tüm filmlerde denedim hepsi aynı , t6600 -3g ram- 1gb ati 4650 ekran kartım var ve tüm sürücüler güncel. Filmleri ileri geri alınca kasılıyor kalıyor bu laptoptan kaynaklanan sorunmu acaba? aslında ekran kartı olarak gayet güçlü bir model çoğu oyunda işimi görüyordu bi filmde bu kadar kasması normalmi?

    eğer bu şekilde olacaksa bende media player alayım harici sinir sistemim çökücek...

    dostum ben hiç bir 3d filmi izleyemiyorum, konunun başında verilen programı yüklediğim halde. sen herhangi birşey yaptınmı? birde bilgisayardan görüntü almak için farklı bir hdmi kablosu gerekiyormuş sanırım benimki altın uçlu ama 3d ibaresi yok seninki 3d ibaresi olanlardanmı?

    hocam inan extra hiçbişey almadım, 1.4 versiyon hdmi kablo var ama ps3 te kullanıyorum, 4 sene önce aldığım hdmi kablo var şu anda laptop ile tv arasında half sbs filmleri açınca 3d ye geçiyorum ve menu çıkıyor karşıma direk basıp üst üste bindiriyorum,cama takılma sorunu sanırım laptopta bnm şu an filmleri half sbs filmleri deniyorum oynatırken normal mesela ama ileri geri sarmaya çalışımca acaip kasıyor. napçaz birde media player masrafı çıktı, 1 gb ekran kartlı laptopun oynatamadığı görüntüyü media player nasıl oynatıcak oda ayrı mevzu :))

    Ekran kartı değil, mobility ram kasıyor burda PC'yi. Kablo olayı da hiç farketmeyecektir PC kullanımında. HDMI, HDMI'dır hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodrap

    Arkadaşlar LG LW5500 aldım 3D film indirdim mkv olmasına rağmen oynatmıyor görüntü falan hiç yok vermiş olduğunu bilgilerden hareket etmeye çalışdım ama bulamadım yinede filmlerden birtanesinin özellikleri resimdeki gibi.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    http://imageshack.us/photo/my-images/829/filmzellii.jpg/



    MKV Merge ile düzeltmeyi dene filmi, ilk mesajda anlatılıyor nasıl yapılacağı.
  • Arkadaşlar ben de 42 LW 5500 aldım geçen hafta... Genel itibariyle memnunum diyebilirim fakat iki önemli sorunum var...

    Öncelikle filmleri Harici HDD ile izlemek derdindeyim... Bilgisayarımdaki ekran kartı 3D desteklemiyor...

    Televizyonun DTS formatındaki sesleri yürütmemesi gerçekten çok can sıkıcı hatta can sıkıcıdan da öte, her neyse bunu kabullendik... Uzun uğraşlar sonunda nihayet convert olayını öğrendim ve başardım...

    MKV2AC3 V1.03.03 Adlı programla DTS olan sesleri eac3to methodu ile çevirebildim... Herkes aften methodunu önermiş ama nedense bende işe yaramadı... Herneyse sorunlara gelelim:

    1-) Altyazılarla ilgili sıkıntıdayım ve bu sıkıntıyı bir türlü çözemedim...

    3D filmlerin ve imax belgesellerinin .srt formatında bulabildiğim altyazıları 3DSubtitler adlı program ile .idx .sub . xml gibi formatlara çeviriyorum fakat filmle aynı isim yaparak aynı klasöre koysam bile Tvde oynatırken altyazıları görmüyor... Sub dosyasını MKVMERGE ile filme ekliyorum yine görmüyor...

    Altyazıları hiç ellemeyip .srt olarak filmin yanına koyunca TVde gösteriyor (tam ortada) fakat arkada 3D bir görüntü olduğundan yazıları okumaya uğraşırken şaşı olmamak elde değil...

    Kısacası sorum şu: 3D bir filme uygun altyazıyı (side by side şeklinde) TVde filmle beraber nasıl açarım... LW5500 serisinin desteklediği özel altyazı türleri falan mı var?? Varsa böyle bir formata mı dönüştürmeliyim altyazıları?

    2-) Bir kaç filmi TVde açamadım... Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor acaba sebebi nedir ve bu filmleri başka bir formata çevirip oynatabilir miyim? Önereceğiniz bir program var mı? Bu filmlere ait infoları ekliyorum:

    Örnek-1 (Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor)


    Örnek -2 (Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor)


    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafanecip

    Arkadaşlar merhaba 42lw4500 serisind
    e usbden 3d film izleyebilen varmi
    ı forumu okudum kimisi izleyemedigini kimisi izleyebildigini soyluyo.youtube 3d channelsden video indirip flash bellekle izlemeye çalıştım.ama yan yana iki görüntüyu birlestirmedi tv.media player almak şartmi ?videolarin formatınin ne olması gerekiyor 3d görüntüyü alabilmek için? Şimdiden teşekkürler

    LW4500 için media player almak şart gibi birşey, çeviri ile uğraşmazsın. MKV 3D SBS filmleri ve videoları indireceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    Digiturk üyelik için hem kart hem kutu veriyormuş. Yani 650S deki dahili uydu alıcısı kullanılamıyormuş. Boşuna mı bu kadar para verdik. 5500 almadığıma pişman oldum.

    Yurt dışından digiturk üyeliği alarak halledenler olmuş,bu konuda türkiyeye destek yok galiba,tek çare d-smart..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepndark

    Merhabalar, uzun zamandır konuyu takip ediyorum tavsiyeleri incelemeleri okuyarak bende aranıza katıldım emek veren tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.

    Vatan bilgisayardan 1899 liraya 10 taksitle aldım 42 LW 4500 modelini tv yi bekliyorum kuruluma gelicekler. Piksel testi için hazırlıklarımı yaptım yeni fw yide yükledim usbye başka önerereciğiniz bişey varmı acaba?

    Clouding durumuna da bakabilirsin. Örnek 3D video var ilk mesajda onları indirip bir deneyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    42LW650S modeli Akıllı telefonla kumanda edilebiliyor mu arkadaşlar?

    Evet Magic Motion Remote destekli LW5/6/9 serileri, Smart TV yi kullanmayı çok kolaylaştırıyor. Eğer Android / iOS bir smartphone varsa LG remote application indirebilirsin ücretsiz ve güzel bir uygulama, çok güzel kontrol ediliyor TV. QWERTY klavyesi de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

    Arkadaşlar ben de 42 LW 5500 aldım geçen hafta... Genel itibariyle memnunum diyebilirim fakat iki önemli sorunum var...

    Öncelikle filmleri Harici HDD ile izlemek derdindeyim... Bilgisayarımdaki ekran kartı 3D desteklemiyor...

    Televizyonun DTS formatındaki sesleri yürütmemesi gerçekten çok can sıkıcı hatta can sıkıcıdan da öte, her neyse bunu kabullendik... Uzun uğraşlar sonunda nihayet convert olayını öğrendim ve başardım...

    MKV2AC3 V1.03.03 Adlı programla DTS olan sesleri eac3to methodu ile çevirebildim... Herkes aften methodunu önermiş ama nedense bende işe yaramadı... Herneyse sorunlara gelelim:

    1-) Altyazılarla ilgili sıkıntıdayım ve bu sıkıntıyı bir türlü çözemedim...

    3D filmlerin ve imax belgesellerinin .srt formatında bulabildiğim altyazıları 3DSubtitler adlı program ile .idx .sub . xml gibi formatlara çeviriyorum fakat filmle aynı isim yaparak aynı klasöre koysam bile Tvde oynatırken altyazıları görmüyor... Sub dosyasını MKVMERGE ile filme ekliyorum yine görmüyor...

    Altyazıları hiç ellemeyip .srt olarak filmin yanına koyunca TVde gösteriyor (tam ortada) fakat arkada 3D bir görüntü olduğundan yazıları okumaya uğraşırken şaşı olmamak elde değil...

    Kısacası sorum şu: 3D bir filme uygun altyazıyı (side by side şeklinde) TVde filmle beraber nasıl açarım... LW5500 serisinin desteklediği özel altyazı türleri falan mı var?? Varsa böyle bir formata mı dönüştürmeliyim altyazıları?

    2-) Bir kaç filmi TVde açamadım... Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor acaba sebebi nedir ve bu filmleri başka bir formata çevirip oynatabilir miyim? Önereceğiniz bir program var mı? Bu filmlere ait infoları ekliyorum:

    Örnek-1 (Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor)


    Örnek -2 (Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor)


    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...





    bu filmlerin açmamasının sebebi high@L5.1 olması....bunları 4....çevireceksin...
    altyazıya alternatif olarak filmler için türkçe ses dosyası bulup filme ekleyebilirsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemege35

    Bende Teknosadan 1 saat önce 47Lw570s alarak aranıza katıldım.Aslında 42lw5500 almak için gittim kalmamıştı..Bende gaza geldim 47lw570s aldım 2899tl'ye.Tv hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum(görüntü ayarları vb)...

    Bu konunun ilk mesajını baştan sona bir oku, çok güzel bilgiler edinirsin + örnek video görüntü ayarları da mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepndark

    Işık sızması sağ üst köşede mevcut biraz ama formda birçok kişi aynı sorunla karşılaşmış ya iade edicez ya kullanıcaz, ben çokta büyütülcek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

    Karanlık ortamda normal film izleme ayarlarında siyah şeritlerde sorun olmuyorsa bulutlanma sorun yapma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaybolan

    quote:

    Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

    Arkadaşlar ben de 42 LW 5500 aldım geçen hafta... Genel itibariyle memnunum diyebilirim fakat iki önemli sorunum var...

    Öncelikle filmleri Harici HDD ile izlemek derdindeyim... Bilgisayarımdaki ekran kartı 3D desteklemiyor...

    Televizyonun DTS formatındaki sesleri yürütmemesi gerçekten çok can sıkıcı hatta can sıkıcıdan da öte, her neyse bunu kabullendik... Uzun uğraşlar sonunda nihayet convert olayını öğrendim ve başardım...

    MKV2AC3 V1.03.03 Adlı programla DTS olan sesleri eac3to methodu ile çevirebildim... Herkes aften methodunu önermiş ama nedense bende işe yaramadı... Herneyse sorunlara gelelim:

    1-) Altyazılarla ilgili sıkıntıdayım ve bu sıkıntıyı bir türlü çözemedim...

    3D filmlerin ve imax belgesellerinin .srt formatında bulabildiğim altyazıları 3DSubtitler adlı program ile .idx .sub . xml gibi formatlara çeviriyorum fakat filmle aynı isim yaparak aynı klasöre koysam bile Tvde oynatırken altyazıları görmüyor... Sub dosyasını MKVMERGE ile filme ekliyorum yine görmüyor...

    Altyazıları hiç ellemeyip .srt olarak filmin yanına koyunca TVde gösteriyor (tam ortada) fakat arkada 3D bir görüntü olduğundan yazıları okumaya uğraşırken şaşı olmamak elde değil...

    Kısacası sorum şu: 3D bir filme uygun altyazıyı (side by side şeklinde) TVde filmle beraber nasıl açarım... LW5500 serisinin desteklediği özel altyazı türleri falan mı var?? Varsa böyle bir formata mı dönüştürmeliyim altyazıları?

    2-) Bir kaç filmi TVde açamadım... Bu dosya geçersiz diyor ve kapanıyor acaba sebebi nedir ve bu filmleri başka bir formata çevirip oynatabilir miyim? Önereceğiniz bir program var mı? Bu filmlere ait infoları ekliyorum:

    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...





    bu filmlerin açmamasının sebebi high@L5.1 olması....bunları 4....çevireceksin...
    altyazıya alternatif olarak filmler için türkçe ses dosyası bulup filme ekleyebilirsin..

    Hocam yanıtın için teşekkürler ama elimde 5.1 olan başka filmler var onları açıyor TV... Ayrıca konunun ilk mesajında birisi L5.1 olmasının bunla alakası yok denilmiş...

    Altyazı yerine türkçe ses dosyası bulmayı ben de düşündüm ama her film ya da belgesel için bulmak biraz zor sanki...

    Altyazı işini halletmem lazım usta... Mutlaka vardır bi yolu ama nasıl??? Teşekkürler...

    Mesela bu film de L5.1 ama açılıyor TVde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepndark

    Egreat Eg-R6B kullanan varmı arkadaşlar half sbs filmlerde nasıl performansı? laptop beni çıldırtmak üzere...

    Geçen hafta aldım ve yaklaşık 5 film seyrettim half-sbs olarak. Bence gayet güzel performansı. Laptop benide çıldırtıyordu. Şimdi ise sorun yok. Takılma ısınma vs hiç bir dert yok. Cihazın tek eksiği 3d bluray.iso ları oynatmıyormuş. Ama fiyat/performans olarak alanının bence 1 numarası. Özellikle LW4500 kulanıcılarına tavsiye ederim. Ayrıca dts ses sorununa da çözüm olması büyük avantaj.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebaboli

    quote:

    Orijinalden alıntı: Öner

    quote:

    Orijinalden alıntı: Öner

    arkadaşlar half sbs 3d filmlerde hiçbir sorunum yok.
    dün bir de "full sbs deneyeyim" dedim ve 39gb lık final destination 5 i indirdim.

    ancak filmi açtığımda zaten tam ekran ve çok net bir görüntü alıyorum.
    sanki 3d değil de normal blueray indirmişim gibi.

    tv deki diğer 3d seçeneklerini de denedim ama herhangi bir 3d derinliği yok.
    bu tv lerde full sbs izlenmiyor mu yoksa benim indirdiğim film mi 3d değil .

    full sbs bir filmden normal halde iken bir ekran görüntüsü koyar mısınız?

    arkadaşlar full sbs leri nasıl izliyoruz?


    quote:

    Orijinalden alıntı: thebaboli

    Egreat R6B cihazımla LG42LW650S tvmde fullsbs (3840 x 1080) filmi seyredebilirmiyim acaba?
    +1

    Bunu bilen biri yok mu?
  • TV duvar askısı için resimdekı vida yerlerini daha once kullanan var mı ? Goldmaster AS-210 Askı aparatı 42lw570s için uyumlumudur ?


  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    42LW650S modeli Akıllı telefonla kumanda edilebiliyor mu arkadaşlar?

    Evet Magic Motion Remote destekli LW5/6/9 serileri, Smart TV yi kullanmayı çok kolaylaştırıyor. Eğer Android / iOS bir smartphone varsa LG remote application indirebilirsin ücretsiz ve güzel bir uygulama, çok güzel kontrol ediliyor TV. QWERTY klavyesi de var.

    Telefonla tv arasında nasıl bir bağlantı bulunuyor? tv'de sadece kızılötesi olsa gerek, o da kumanda için. Eğer kızılötesi ile bağlanıyorsa sanırım telefonda da kızılötesi olması lazım. Başka yolla bağlanılıyorsa (wifi, bluetooth) tv'ye aparat takmamız gerekir. Sonuçta magic kumanda da tv'ye takılan bir aparat yardımı ile bağlantı kuruyor. Kullandığımız kablosuz mouselarda olduğu gibi.

    Android telefonlara yüklenen bu uygulama LG 42LW570S için de olur mu acaba? Kendisi magic remote destekler ama android değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: deepndark

    Işık sızması sağ üst köşede mevcut biraz ama formda birçok kişi aynı sorunla karşılaşmış ya iade edicez ya kullanıcaz, ben çokta büyütülcek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

    Karanlık ortamda normal film izleme ayarlarında siyah şeritlerde sorun olmuyorsa bulutlanma sorun yapma.

    Işık sızması ile bulutlanma aynı şey midir?
    Benim 650S bu hafta kurulur diye tahmin ediyorum. Piksel testi için resimleri attım flasa 2-3 tane de 16:9 film attım. Karanlık ortamda filmi açtığımız zaman alt üst siyah boşluklarda ışık mı gelecek veya bulutma testini de bu yöntemli yapacağız?

    Servis gündüz geleceği için bu testi ancak akşam yapabilirim. 3D film bulamadım. TV yi internete bağlayabilirsek youtube dan LG test videosu aracılığı ile denemeyi düşünüyorum. Ayrıca wifi aparatını da ayrıca almam gerekiyormuş. LG sadece 472 ve üzerine hediye ediyormuş.

    techraven; normal film izleme ayarı tek tuşla mı yapılıyor yoksa birkaç ayar var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    42LW650S modeli Akıllı telefonla kumanda edilebiliyor mu arkadaşlar?

    Evet Magic Motion Remote destekli LW5/6/9 serileri, Smart TV yi kullanmayı çok kolaylaştırıyor. Eğer Android / iOS bir smartphone varsa LG remote application indirebilirsin ücretsiz ve güzel bir uygulama, çok güzel kontrol ediliyor TV. QWERTY klavyesi de var.

    Telefonla tv arasında nasıl bir bağlantı bulunuyor? tv'de sadece kızılötesi olsa gerek, o da kumanda için. Eğer kızılötesi ile bağlanıyorsa sanırım telefonda da kızılötesi olması lazım. Başka yolla bağlanılıyorsa (wifi, bluetooth) tv'ye aparat takmamız gerekir. Sonuçta magic kumanda da tv'ye takılan bir aparat yardımı ile bağlantı kuruyor. Kullandığımız kablosuz mouselarda olduğu gibi.

    Android telefonlara yüklenen bu uygulama LG 42LW570S için de olur mu acaba? Kendisi magic remote destekler ama android değil.
  • 
Sayfa: önceki 958959960961962
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.