Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.571
Cevap
139
Favori
2.034.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada Samsung'ta 2012 de polarize gözlüklü (pasif) modeller çıkaracağını ilan etti.
    hdtvtest.co.uk/news/samsung-lcd-panel-full-hd-3d-201105171154.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 23 Mayıs 2011; 15:58:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    D7000 de local dimming yok yalnız, sadece Edge LED. Alacaksan ya D8000 al ya da LW6500.

    D7000 de local dimming c serisine göre geliştirilerek micro dimming adıyla mevcut. Fakat lw6500 de olup olmadığı konusunda hala şüphelerim devam ediyor. Local dimming olan model bu kadar kötü siyah vermez. Zaten bu kadar kötü siyah veriyorsa local dimming bi işe yaramıyor demektir.

    Ben yan yana izledim. Lg de siyahlar gayet iyi.
    Halen D7000'e takılmayın. LG daha iyi. Test edemedim internet yok diye ama netbrowser da var uygulamalar arasında.
    Aktiif gözlük teknolojisi yanlış. Tüm firmalar zaman içersinde pasif teknolojiye dönecek.
    LG 'yi yabana atmayın. 3 yıl önce o günkü şartlarda çok ucuza 1024x720p plazmasını almıştım.
    Beklentimin çok üzerinde çıkmıştı.




  • bende tv arastırması içerisindeyim ve LG nin 3D FPR gözlüklerini deneme sansına sahip oldum gerçekten çokk iyi düşünülmüş. kalitesine görede fiyatıda uygun geldi.
  • @Alsancak2007
    O pasif gözlük anlaşması bu yılın başında yapıldı, ancak onu geliştirmiyor şu anda Samsung 3D TVler için. CES 2011'de açıkladılar bu şekilde ve FPR değil de SG gözlükle deevam edecekerini söylediler. Geçen sayfadaki soru cevap kısmında basın danışmanları da pasif gözlük planlarının olmadıklarını söylemişti. Yine önceki sayfada yazmıştım, alıntılayım;



    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    CES 2011 fuarından Samsung yönetiminin basın toplantısını buldum. Pasif gözlükler ile ilgili kısımları özet geçeyim.

    Samsung, RealD ile gerçekleştirilen ortaklık ürünlerini tüketici pazarına sunmayacaklarmış. Bu ortaklık kapsamında geliştirdikleri 3D TV ler FPR gibi polarize gözlük teknolojisi kullanacak. Panel ise yine iki ayrı dalga boyunda iki gözlük camına ışınlar gönderecek, ancak panel iki tane 1080p görüntü verecek bu sefer. Şöyle daha kolay anlaşılabilir, iki adet 1080p TV yi yanyana koyup sonra onları bir panele gömdüğünüzü düşünün. İki ayrı görüntü kaynağından Full HD yayın alınabilecek ve bu görüntüler birer göze verilecek polarize tekniğiyle. Zaten LG Cinema 3D serisi ve sonraki serilerinde 3D teknolojisini hem aktif hem pasif karışık bir şekilde kullanmaya devam etmeyi (Cinema 3D serisi hep pasif kalacak sanırım, böyle ayıracaklar bu seriyi ve pasif gözlük kullanan serileri artacak giderek) ve AR-GE ağırlığını pasif gözlük yönünde yoğunlaştıracağını belirtmişti. Burda anlatılan uygulamayı LG da geliştiriyor ancak bu teknolojinin çok büyük bir sorunu var tabii ki, o da yüksek maliyet. Bir panele 2 tane 1080p görüntü verebilen ekranlar koyarsanız belli ki tüketicilerin yanaşmayacağı kadar büyük bir maliyet ortaya çıkıyor. Bu yüzden Samsung yeni serilerini SG gözlükler ile çıkartmaya devam edecek gibi görünüyor.

    Tüketici pazarı yerine bu teknoloji daha çok tıbbi alanda kullanılması düşünülüyorlar. Mesela, bir ameliyatı 3D izleyen 20 stajyer doktor için böyle bir uygulama çok iyi. Baş dönmesi, bulantı vb. olmadan rahat kullanılabilmesinden, geniş açıdan izlenebilmesinden, görüntünün kalitesi ve parlaklığından tutun, polarize gözlüklerin çok düşük maliyetleri de özellikle bu tür grup kullanımları bakımından çok avantajlı oluyor.

    Kaynak; http://www.bigpicturebigsound.com/Samsung-Execs-No-Immediate-Plans-for-Passive-or-Glasses-Free-3D-TV.shtml




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 23 Mayıs 2011; 16:17:20 >




  • CES2011 Ocak'ta sona erdi. Güvendiğim bir siteden link ile referans verdim. 17.05.2011 tarihli.
    Dün dündür bugün bügündür. Samsung RealD şirketiyle anlaşma sağlamış ve pasif gözlüklü modelleri üretmeye başlayacak.

    Korean TV manufacturer Samsung Electronics and California-based 3D specialist RealD have jointly developed a new three-dimensional LCD display technology that will deliver full HD 3D resolution to both eyes despite the use of polarized 3D glasses. Both parties have signed an agreement which paves the way for the panels to be manufactured as well as licensed to other HDTV makers.

    Although the exact details remain sketchy at this time of writing, the new technology from Samsung and RealD purportedly combines the best traits of both active and passive 3D TV technologies. Currently, active 3D has the upper hand in terms of resolution (in that it is capable of sending 3D full HD image to each eye), but its accompanying active-shutter glasses are not as appealing to consumers as the ones offered by the passive 3D camp. The polarized glasses that come with passive 3DTV sets are typically cheaper, lighter and more convenient to use (they do not require batteries, synchronisation nor charging), but the coating on film-type patterned retarder (FPR) LCD screens halves the resolution transmitted to each eye, which may result in visible scan lines and jagged edges upon closer inspection.

    Samsung and RealD claim that they have devised a way to preserve full HD 3D resolution even with the use of polarized 3D glasses: the trick is to implement the active-shutter technology on the LCD panel instead of on the eyewear. By syncing the alternating left-and-right frames on the television itself, full high-definition resolution can still be appreciated by viewers in both eyes without any flicker through the circularly polarised 3D glasses (which are similar to those handed out at 3D cinemas).

    The new tri-dimensional display technology is endorsed by no less a 3D grandmaster than James Cameron, the visionary director of the Avatar 3D movie which sparked the film industry’s and the public’s interest in 3D. Commenting as a member on RealD’s board of directors, he said the potent combination of 3D full high-def viewing (as intended by filmmakers) and the comfort plus practicality of RealD cinema 3D glasses will set a new standard for 3D entertainment at home.

    Samsung and RealD said the technology will initially be deployed on 23-inch and 27-inch TFT-LCD computer monitors by early next year. Following successful roll-out on PC displays, the companies plan to offer the technology on large HDTVs measuring 55 inches in diagonal screen size. Details on pricing as well as availability of other panel sizes will be announced in due course.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 23 Mayıs 2011; 16:26:42 >




  • ne zamana piyasaya cıkıcakmış bilginiz varmı
  • Yok okudum zaten linkinizi ben

    Verdiğiniz link yeni tarihli ama o açıklamanın yapıldığı tarih verilmemiş. Yani o tarih haberin siteye geçildiği tarih, o haber sadece Ocak ayında yapılan Samsung ve RealD arasındaki anlaşmayı anlatıyor. Benim linkime bakarsanız direk Samsung yönetiminin açıklamaları; çok pahalı bir üretim olduğu için önce farklı uygulamalarda kullanacakları, şu anki teknoloji ile pasif gözlükleri 3D TVler ile piyasaya sürmeyeceklerini belirtmişler. Sizin verdiğiniz link eski bir haber yani (çok büyük ihtimalle). Yine önceki sayfada Samsung basın sözcüsü 3D TV için böyle bir planlarının olmadıklarını söylemiş, ki o da 27 Şubat tarihli.
  • şimdilik samsung yapmıyor doğrumuuu
  • Arkadaşım tartışmaya girmek istemiyorum ama eski olan senin haberin. 7 Ocakta yayınlanmış. Tabi Samsung bir müddet elindeki aktif modeller patlmasın diye her türlü yalanı söyleyecektir.

    Published: 2011-01-07 - 17:15:23
    Home Theater : News and Show Reports

    Samsung Execs: No Immediate Plans for Passive or Glasses Free 3D TV
  • Google da " Samsung reald "diye tarama yaparsanız türkçe dahi bu haberleri görürsünüz.

    Samsung ve RealD birlikte üretecekleri paneller için bir lisans anlaşmasına vardıklarını duyurdu. Söz konusu panellerle aktif kapak teknolojisi doğrudan LCD’ye entegre edilecek ve her bir göze tam çözünürlükte HD görüntüler iletilmiş olacak.

    Samsung ve RealD’nin bu yaklaşımı Vizio ve LG’nin ekranlarında yer alan, toplam görüntü çözünürlüğünü ikiye bölerek her bir göze bu iki yarımı gönderen pasif film şekilli geciktirici teknolojisinden farklı. Yeni paneller RealD’nin sinemalarda kullanılan hafif 3D gözlükleriyle uyumlu olacak. 2012 yılının başlarında 23 ve 27 inç’lik PC ekranlarında görmeye başlayacağımız bu teknoloji sonrasında 55 inç TV ekranlarında da karşımıza çıkacak. Diğer ekran boyutlarıyla uyum veya çıkacak ürünlerin fiyatları hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil. Ancak içinde bulunduğumuz hafta içinde Los Angeles’ta düzenlenmekte olan SID Display Week etkinliğinde daha fazla ayrıntı ortaya çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 23 Mayıs 2011; 17:18:27 >




  • Peki öyle olsun. Yalnız şöyle söyleyeyim; o 3D TV teknolojisinin mantığı bir panele 2 adet 1080p görüntü vericisi gömmektir ve seneye böyle bir teknolojinin son kullanıcıya sunulması imkan dahilinde değil. Diğer bir ihtimalle aktif shutterı SG gözlük yerine panele yerleştirebilirmeyi düşünüyorlar; bu bir derece yapılabilir ama shutter olduğu sürece karanlık görüntü, baş dönmesi, bulantı, göz ağrısı gibi rahatsızlıklar ve flicker (görüntü titremesi) mutlaka olacak.

    Saygılar.
  • arkadaşlar ben birşey sorucam benım bıldığım 3d olan tvler (samsung ) en az 200hz olması gerekiyor ama lw5500 100hz

    son olarakta yazılanlara göre lw5500 la lw6500 arasında fark yok gibi değilmi

    valla tam samsung d7000 alıcakken şuanda samsung 5 serisi kullanan biri olarak lg acayip kafamı bulandırdı bursada yarın elektroworld e gidicem umarım deneyebilirim
  • arkadaslar active gozluklu 3d diyince tum markalar için aynı degil mi? markadan markaya degişsiyo mu bunun olayı?

    daha özeti, yani gozluk veya ilgili 3d film aynı degil mi? samsung 46C750 3d tvde izleyebildigim 3d filmi bu LGlerde izleyemez miyiim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    arkadaslar active gozluklu 3d diyince tum markalar için aynı degil mi? markadan markaya degişsiyo mu bunun olayı?

    daha özeti, yani gozluk veya ilgili 3d film aynı degil mi? samsung 46C750 3d tvde izleyebildigim 3d filmi bu LGlerde izleyemez miyiim?


    3d filimler ister aktif ister pasif ister gözlüksüz lcd veya led fark etmez hepsınde acıyor kımınde daha renklı daha kaliteli kiminde daha az
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HASAN4

    arkadaşlar ben birşey sorucam benım bıldığım 3d olan tvler (samsung ) en az 200hz olması gerekiyor ama lw5500 100hz

    son olarakta yazılanlara göre lw5500 la lw6500 arasında fark yok gibi değilmi

    valla tam samsung d7000 alıcakken şuanda samsung 5 serisi kullanan biri olarak lg acayip kafamı bulandırdı bursada yarın elektroworld e gidicem umarım deneyebilirim

    Birkaç gün önce Bursa Elektroworldda yoktu bu arada geldiyse bilmiyorum. Carrefour daki teknosada kapalı kutu lw5500 vardı ama teşhirde yoktu belki orda teşhire koymuşlardır. Mediamarkette lw5500 vardı galiba teşhirde (tam hatırlamıyorum ) Bursada gittiğin yerlerdeki durumu yazarsan sevinirim boşa gitmiş olmayalım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HASAN4

    arkadaşlar ben birşey sorucam benım bıldığım 3d olan tvler (samsung ) en az 200hz olması gerekiyor ama lw5500 100hz

    son olarakta yazılanlara göre lw5500 la lw6500 arasında fark yok gibi değilmi

    valla tam samsung d7000 alıcakken şuanda samsung 5 serisi kullanan biri olarak lg acayip kafamı bulandırdı bursada yarın elektroworld e gidicem umarım deneyebilirim


    Aktif (SG) gözlükler ile kullanacağınız bir 3D TV nin en az 200Hz olması gerekir, çünkü 200Hz ile çalışan bir 3D TV 3D görüntülerde 50Hz resim gösterme hızına düşecektir, ki bu rakam Blueray desteğinin alt sınırıdır (ayrıntılı bilgi için bu konunun birinci ve ikinci sayfalarına bakabilirsiniz). Ancak pasif (FPR) gözlük ile çalışan bir 3D TV de (LG Cinema 3D serisi buna dahildir) buna gerek yoktur, çünkü TV nin Hz değeri ne ise 3D görüntüde de aynı resim gösterme hızına sahip olacaktır.

    LW5500 ile LW6500 arasındaki fark kontrast ve resim gösterme hızıdır (yine bu konunun ilk ve ikinci sayfasında açıklanmıştır).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 24 Mayıs 2011; 0:10:15 >




  • Arkadaşlar merhaba,aranıza yeni katıldım.Bu 3d tv olayını ben de yakından takip etmekteyim.Araştırmalarım sonucu düzeyli,bilgi verici forumunuza denk geldim.Tecrübe ve bilgilerinizden yararlanabilmek için hemen üye olma gereksinimi duydum.Aslında geçen haftaya kadar bir başka markanın yakında çıkacak olan 3d tv lerini bekliyordum ama sizden edindiğim bilgiler doğrultusunda pasif gözlük ve lg marka hakkında daha da bilgilendim ve artık hedefim bu tv lerden yana oldu.Belirttiğim gibi pek bu konularda bilgim olmadığı için sizlerin bilgilendirmesi ve tecrübelerinizden istifa etmek istiyorum.LG tvlere şimdi daha sıcak baktığımı söylemiştim.Onun içinde yeni nesil lg 3d modellerini araştımaya başladım ve size birkaç soru sormak istiyorum:
    1-LG'nin stesinde farklı bir kumanda var.Ama LW650S modellerinin tanıtıldığı bir sitede hepimizin bildiği eski tip kumanda mevcut.Bu tv yi alırsak hangi kumanda bize verilecek?
    2-LW serisinde bazı sitelerde(yabancı stelerde)770S ve9500 modellerinden ve hatta nano teknolojisinden bahsedilmekte.Bu nano teknolojisi nedir?Bu belirttiğim modeller ülkemizde ne zaman satışa sunulacak?
    Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler.




  • sg gözlüklerle 50hz düşücekse hiçbir espirisi kalmıyor o zaman sg gözlüklerin. FPR gözlükleri daha cazip geliyor doğal olarak
  • HASAN4 bence LG 3D LED TV yi denedikten sonra kafan netleşecektir. ben de çok merak ediyordum ve gittim denedim. daha önce SG 3D TV teknolojisini denemiş biri olarak, LG nin çıkardığı bu son FPR gözlüklerini denedikten sonra gerçekten hayran kaldım. denedikten sonra senin de yorumlarını bekleriz
  • bende şişli satış noktasında denedim bende katılıyorum cendere02 ye .denemenizde fayda var FPR gözlükleriyle
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.