Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.571
Cevap
139
Favori
2.034.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drac82
    bugün izmir balçova mediamarkete gittim.
    42 lw650s - samsung 40d7000 - panasonic 42gt30 modellerinin arasında kaldığımı söledim.saolsunlar ilgilendiler ve 3 tv yi de aynı video eşliğinde 3d olarak izledim.
    daha önce sadece forumlardan tv ler hakkında yorumları okuduğumda(yerli ve yabancı forumlar : malesef şunu da belirtmeden geçemeyeceğim yerli forum kullanıcıları 1 e 1 yabancı forum kullanıcılarının çevirisini yapıp yazıyorlar) panasonic gt30 modeline yönelmiştim.teknosa da %20 indirimide fırsat bilerek alacaktım.
    ama 3 tv yide incelediğimde 3d açısından en mantıklı seçimin lg olduğu sonucuna vardım.
    kontrast düşüklüğü olsa da renkler ve görüntü akıcılığı gerçekten şahaneydi.
    ve tabiki en önemli özellik gözlük.
    ben bir göz doktoruyum benim için en büyük tercih sebebi sağlıktır. konforlu yaşamdır.
    neden 3d izlicem diye kendimi kasvetli ağır ve gri tonlu 1 gözlüğe hapsedeyim.gözüme taktığım birşeyde 1 pil yada şarj cihazının olduğunu bilmem bile beni rahatsız eder.
    teknik konuları bilmem
    her 3 tv yide hem sd hem 3d olarak izledim.benim izlenimim şudur.
    sd yayında 1.samsung d7000 2.lg 3.panasonic(bana çok kasvetli geldi,ve temiz bi görüntü vermiyor)
    3d yayında 1.lg(çok canlı renkli ve akıcı görüntüler) 2.samsung d 7000 3.panasonic gt30

    42 lw650 s model 3d tv mi aldım.(3.499 tl ye) içim çok rahat.
    tv almayı düşünen herkese tavsiyem kendi gözünüzle gidip görün öyle karar verin. saygılar.
    not:izletilen demo samsung demosuydu. her 3 tv yide kendi gözlükleriyle izledim.
    herkese

    Hayirli olsun dostum kimin kafasina hangi tv yatiyosa onu almali.

    Test sitelerinden yabanci forumlardan gorduklerimi inceledgm tv lerdeki izlenimlerimi anlattgmi soyledim. Fakat 1 kisinin soyledgyle degil 10 kisi ayni seyi soyluyorsa bende o konuda arastrma ve inceleme yapiyorm. Sonrasnda paylasiyorum.




  • Hayırlısı olsun. Plazmalarda logo yanığı korkusundan ilk 200 saat düşük kontraslı, silik ve canlı olmayan görüntülerler teşhire çıkarabiliyorlar. Plazmaların en büyük üstünlüğü futbol maçı gibi hareketli görüntülerde gözleri daha az yorması ve gerçek görüntü ayarları yapıldığında parlaklık oranı yüksek olduğundan lcdlere göre daha cilalı görüntüler vermesi, siyah kalitesi v.b. Ancak son zamanlarda öyle led tvler çıktıki siyah kalitesi, renkler, parlaklık çok iyi. Panasonic GT30 da renk ayarlarını dinamik'e getrirseniz farklı bir görüntü alırsınız. Buna rağmen LG üstün çıkıyorsa plazmaların sonu gelmiş demektir. Ancak öyle bir yerde rahat test edemezsiniz.

    Teşhirde gördüğüm kadaryla bu TVnin 3D kalitesi fena değil. Ancak bir tvde aranan özellikler konusunda 3d kalitesi daha sonra gelir.
    HD ve SD yayın kalitesi konusunda da izlenimleirinizi belirtirseniz memnun olurum.
    Renkler ne kadar gerçekçi?
    Gündüz CNBC izlerken altta kayan yazıda titreme var mı?
    Haparlör bas ses kalitesi yeterli mi?
    Maç izlerken sıkıntı var mı?
    Karanlık film sahnelerinde hd kalitesi düşüyor mu?




  • yeni eve geçiyorum 1 haftaya kadar. tv yi direk yeni evime kurduracağım için şimdilik daha ileri yorum yapamıcam.magic motion ve wifi dongle ücretli malesef ikisine 300 tl verdim artı olarak.
    her tv nin kumandasını elime alıp hemen hemen otomatik bütün modlarında denedim.panasonic benim için tam bi hayal kırıklığı oldu.samsung d serisi gerçekten güzel tvler şu gözlük olayı olmasa onu alırdım.sürekli tv değiştirmiyeceğim için 3d benim için önemli çok yaygınlaşacağını düşünüorum.yakında tv dizilerinde bile olacak bence uzun süre rahat 3d izlemi önemli olacak bence .bunlar benim şahsi düşüncelerim ve deneyimlerimdi. bu 3 tvyi de göz ardı etmeyin hepsi denemeye incelemeye değer.
  • sd yayında digitürk trt hd de tenis maçı vardı incelerken
  • dvb s var digitürk ve dsmart destekliyor mu diye denenmemiş dediler bana ama büyük ihtimalle onlara uymicaktır. web browser kullanışlı görünüyor
  • pany için 1 kötü şey daha o da mkv 3d lerde sorun çıkıyor.3 tv yede taktık elimizdeki hariciyi lg samsung bütün videoları görüp oynatıyor.pany 3 de 1ini.onu da mundar ederek takılarak izletti bize
  • http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1304582822


    DİKKAT DİKKAT!!!! LG CINEMA 3D TV leri için FIRMWARE UPDATE yayınlamış. Ayrıntılar yukarıdaki linkte.

    "Before the Cinema 3D technology worked like this: During a time period of 1/200 seconds the TV showed 2 frames; 540 lines for the left eye and 540 lines for the right eye.
    The new algorithm shows 4 frames instead of 2 during the 1/200 second time frame. It shows 1080i for the left eye and 1080i for the right eye."

    3d görüntüler çok daha kaliteli olmuş diyorlar.




  • lw5500 ü bugün gelip kurdular ama işe gitmem gerektiği için hiç kurcalayamadım. sadece bir kaç filme bir kaç dakika bakabildim. onlarıda 2d>3d olayına bakmak için açtım. tahmin ediceğiniz gibi sadece bir derinlik veriyor. samsung c7000 i incelemiştim bu convert olayını onunkinden daha sağlıklıymış gibi geldi ama dediğim gibi çok bakamadım. benimkisi kendini kandırmada olabilir. tv ile birlikte 7 adet gözlük verildi. gözlükler gerçekten çok hafif. daha iyi kurcalayıp izlenimlerimi objektif olarak yazmaya çalışıcam hatta bir kaç resim de koyup sizlere yardımcı olmaya çalışıcam.
    birde sorularınız olursa ona göre cevap yazıyım.
    Not:emre arkadaşımız dahili wi-fi dongle sormuştu...yok. yanındada vermiyorlar.
  • Bu arada
    @techraven
    arkadaşım dediğinde haklı çıktın lw5500 dede 2d den 3d ye dönüştürme olayı var.
    verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astragalusemk

    lw5500 ü bugün gelip kurdular ama işe gitmem gerektiği için hiç kurcalayamadım. sadece bir kaç filme bir kaç dakika bakabildim. onlarıda 2d>3d olayına bakmak için açtım. tahmin ediceğiniz gibi sadece bir derinlik veriyor. samsung c7000 i incelemiştim bu convert olayını onunkinden daha sağlıklıymış gibi geldi ama dediğim gibi çok bakamadım. benimkisi kendini kandırmada olabilir. tv ile birlikte 7 adet gözlük verildi. gözlükler gerçekten çok hafif. daha iyi kurcalayıp izlenimlerimi objektif olarak yazmaya çalışıcam hatta bir kaç resim de koyup sizlere yardımcı olmaya çalışıcam.
    birde sorularınız olursa ona göre cevap yazıyım.
    Not:emre arkadaşımız dahili wi-fi dongle sormuştu...yok. yanındada vermiyorlar.

    Bu tv 3D de c7000 den her türlü iyidir. c serisi 3D de hiç çekilmiyor.




  • @drac82, hayırlı olsun.
    @astragalusemk, rica ederim ne demek.

    İncelemelerinizi merakla bekliyoruz, özellikle yapabiliyorsanız donnidarko nun yukarda belirttiği firmware update yapıldıktan sonraki 3D görüntüleri merak ediyoruz

    TV nizi internete bağladığınız zaman bir şekilde update oluyor sanırım, ya kendiliğinden başlar ya da ayarlardan felan başlatılır.
  • Herkese Merhaba..
    Geçen Hafta teknosa'ya Panasonic v20t almak için gittim. Ama gözlüklerin pahalı olması ve bunun yanında bulunamaması nedeniyle oradaLG 42LW5500 Aldım.
    Bir haftadır kullanıyorum. Kısaca izlenimlerimi aktarayım.

    1-SD yayınlarda sıkıntı yok. Gayet başarılı..
    2-2D-3D çevriminde bir derinlik katıyor. Ama tam bir 3D deneyimi olduğu söylenemez. Ama bu tüm 3D'lerde aynı şekilde.
    3- Gözlükleri hafif ve kullanışlı. Şarj sorunu yok. Ayrıca yanında 7 adet gözlük veriyorlar.
    4- 3D Blueray player'im olmadığı için evde 3D'yi test edemedim. Ama mağazada oynayan demoda havada uçuşan baloncuklar vardı. Ve 7 yaşındaki kızım
    5 metre mesafeden baloncukları yakalamaya çalışıyordu. Anlıyacağınız mağazadaki performansı alabilirsem 3D süper....Ayrıca pasif gözlüklerde 3D çok daha
    aydınlık oluyor. Buda bir dip not.
    5-USB'den Divx,MPEG4,3GP ve 1080P Mkv. oynattım Sıfır Sorun.
    6-Ayrıca televizyona ethernet kablosu bağlanınca Youtube,Twitter ve Facebook'a doğrudan bağlanabiliyor ve orada videoları izleyebiliyorsunuz. Ayrıca basit bir internet
    browser mevcut. Bu browser aracılığıyla internette gezinebiliyorsunuz. Ama flash video oynatmıyor. Birde kumandadan surf biraz zahmetl oluyor. Ama zor zamanda
    iş görür. Ayrıca oyunlar ve bir iki yabancı öde-izle tarzı siteye bağlantı mevcut.
    7- Teknosada 490 TL farkla satılan 570s modelinde dahili DVB-S tuner var. Tek farkı bu. Ayrıca 6500 model ile tek farkı'da onun 200HZ olması. Diğer her şey aynı.

    Şimdilik bu kadar. Ama 3D oynatıcı alabilirsem onunla ilgili izlenimlerimide yazacağım buraya. USB'den 3D oynatmayı denedim ama ya bendeki filmler gerçek 3D değildi yada USDB'den 3D oynatmıyor. Bilmiyorum. LG teknikm desteği aradığımda bana USB'den 3D oynattığını ama filmin DivX olması gerektiğini söylediler. Onuda henüz deneyemedim. Herkese saygılar...




  • hayırlı olsun. paylaşım için teşekkürler. ben de geçen gün denedim mecidiköydeki LG satış&destek servisinde. özellikle 3D tv gözlük ( 3D TV FPR teknolojisi) olayı çok güzel. diğer deneyimlenizi de bekliyoruz
  • Ben bugün Samsung 40d7000 ile Lg 47LW5500 i denedim.
    c6820 de Atlanta HD boxta kaydedilmiş .ts formatındaki filmleri desteklerken d7000 nedense desteklemedi. Ayni belleği LG 'ye taktım sorunsuz destekledi ve benden +1 puan daha aldı.
    Standart kalitede çekilmiş altyazılı karanlık sahnesi bol Stargate Universe filminide denedim.
    40D7000 de tam bir çamur gibiyidi. C serinde SD kalite daha iyiyidi.Samsung görüntü kalitesinde geriye mi gitti acaba?
    LG deki SD görüntü D7000 den daha iyiydi.
    Ayrıca D7000 de ekran ayna gibi sanrımı ışığı plazmadan çok yansıtır. D7000 i tamamen aklımdan sildim.

    Ancak LG türkçe altyazı karakterlerini yanlış gösteriyor. Ayarlarla düzeltme imkanı var mı?
    Orman belgeselini izledim. 2D'yi 3D ye çevirdim. Gerçekten derinlik kazandırıyor. Ağaçlar önde hayvanlar arkada.

    Yeni TV alırsam LG yi alırım sanırım. Şu anda kafama takılan konu Lw6500 için fark vermeğe değer mi değmez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 23 Mayıs 2011; 11:33:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    LW5500 TruMotion 100Hz ve 5M kontrast (bu değer LG İngiltere sitesinde 8M olarak gösteriliyor sanırım doğru olan o), LW6500 Trumotion 200Hz ve 9M kontrast.

    Bunlardan başka farklar olabilir çünkü henüz broşürleri dahi basılmamış. Ama şurdan incelerseniz olabilecek en doğru bilgileri almış olursunuz herhalde. TR sitesinde henüz bu bilgiler geçmemiş o yüzden resmi UK sitesinden bakmak en iyisi olur.


    Bunu yazmıştım 1 hafta önce, ayrıca EmreFB1907 arkadaşın yukarıda verdiği tabloya da bakabilirsiniz. Tüm Cinema 3D TV lerin özellikleri var orada, ben başka bir fark göremedim şahsen. Yabancı forumlarda da tek fark olarak bu iki özellikten bahsediliyor. 700 TL gibi bir fiyat farkı var aşağı yukarı ikisinin arasında. Aralarındaki farklar açık ancak tamamen kişiye bağlı bir durum bence; gidip mağazaya ikisini de görüp görüntü kalitesini yeterli görüyorsanız LW5500 alıp kalan paraya 300-400TL daha koyulup güzel bir Blueray li HT alabilirsiniz. Ya da almışken en iyisini almayı düşünebilirsiniz.

    Altyazı konusunda ReJim adlı arkadaş şöyle yazmış;

    quote:

    Orijinalden alıntı: ReJim
    .
    .
    .

    - Arkadaşın söylediğine göre ( kendisi garanti verdi ) mkv oynatıyor. Kendisi denemiş ve kesin dedi. Türkçe altyazı desteği var. Onu da kendim bizzat gördüm.
    .
    .
    .


    Ayarı felan vardır belki, ya da direk bir siteden aldığınız altyazı bu şekilde gelebiliyor bazen. Önce bilgisayarda açıp incelemek gerekebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astragalusemk

    lw5500 ü bugün gelip kurdular ama işe gitmem gerektiği için hiç kurcalayamadım. sadece bir kaç filme bir kaç dakika bakabildim. onlarıda 2d>3d olayına bakmak için açtım. tahmin ediceğiniz gibi sadece bir derinlik veriyor. samsung c7000 i incelemiştim bu convert olayını onunkinden daha sağlıklıymış gibi geldi ama dediğim gibi çok bakamadım. benimkisi kendini kandırmada olabilir. tv ile birlikte 7 adet gözlük verildi. gözlükler gerçekten çok hafif. daha iyi kurcalayıp izlenimlerimi objektif olarak yazmaya çalışıcam hatta bir kaç resim de koyup sizlere yardımcı olmaya çalışıcam.
    birde sorularınız olursa ona göre cevap yazıyım.
    Not:emre arkadaşımız dahili wi-fi dongle sormuştu...yok. yanındada vermiyorlar.


    hocam ne zamandan beri şu incelemeni bekliyoruz, yapda rahatlayalım :)

    Konuyu hergün takip ediyorum, D7000 ile Lw6500 arasında kalmıştım. Yorumlar güzelleşmeye başladı Lg hakkında... bakalım!!!!!

    Aklıma takılan karanlıkta seytrederken Lw de siyahlar nasıl? tam siyah mı yoksa griye çalıyor mu? d7000 de youtube daki görüntüsünde tam siyahtı!




  • D7000 de local dimming yok yalnız, sadece Edge LED. Alacaksan ya D8000 al ya da LW6500.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    D7000 de local dimming yok yalnız, sadece Edge LED. Alacaksan ya D8000 al ya da LW6500.

    D7000 de local dimming c serisine göre geliştirilerek micro dimming adıyla mevcut. Fakat lw6500 de olup olmadığı konusunda hala şüphelerim devam ediyor. Local dimming olan model bu kadar kötü siyah vermez. Zaten bu kadar kötü siyah veriyorsa local dimming bi işe yaramıyor demektir.
  • Cinema 3D TV serisinde local dimming var (üst serileri Full LED olacak zaten), buyrun; LG Global

    Ayrıca bir soru - cevap buldum Samsung basın sözcüsü tarafından yapılan. Birkaç konuya açıklık getiriyor ancak sanıyorum ki D7000'de local contrast enchancher denilen bir şey var, D8000de ise yazılımsal local dimming - LW6500 gibi. Bundan başka, D serisinde Full LED TV olmayacak sanırım, "LG 2011'de LW serisiyle daha iyi bir görüntü kalitesi için Full LED TV lerini çıkaracak, neden Samsung Full LED 'den uzak kaldı" diye bir soruya "Şu anda veya daha sonra Full LED TV çıkarmak gibi bir planımız yok, Edge Lit LED TV lerin düşük enerji tüketimi ve ince yapıları var. Bu noktada söyleyebileceğim sadece bunlar" diye bir cevap vermiş ilgili soruya. Yine LG'nin 2011'de çıkaracağı Nano - LED teknolojisine karşı bir şey yapılıp yapılmayacağı sorusunu "bu konuda resmi bir bildiri yok" demiş. Bunu yaparlar ama bence, R&D gerektiren bir olay değil pek. Pasif gözlükler için de "henüz planımız yok" demişler; daha önce bir konuda söylediğim gibi bunu 3D TV lere değil de daha farklı alanlara uygulayacaklar sanırım.

    Link, FlatPanelsHD

    quote:

    Please inquire about the bezels and why Samsung is incorporating them at this point? Should their micro-dimming control that has reduced panel thickness not extend to the frame thickness itself? Why put a 1cm bezel around the frame when a mere 1 or 2mm solid frame will do?
    Second question to ask is why has Samsung strayed from local dimming technology, while LG in 2011 has their flagship lw9500 and 2nd top lcd lw7700 both with local dimming for better PQ? /pongball

    Micro dimming is actually not local dimming but instead a software analyzer,

    Samsung believes that Edge LED has a number of advantages such as lower power consumption and slimmer screens. They have no plans to introduce backlit LED models at this point but besides. That was all Samsung could say at this point.


    quote:

    Are there any news about the passive glasses from RealD and the RDZ LCD HDTVs? /mg85
    No plans. Active is focus at the moment. RDZ is still a prototype.


    quote:

    1) Will they be implementing their "Carbon Nanotube" Technology in any of the 2011 sets & how does it compare to LG's "Nano-Tech" development?
    2) Samsung announced at CES 2011 that they have partnered with Real-D & have jointly developed a "RDZ" Passive 3D System which they claim is better than LG's "Film Pattern Retarder" System as it offers Full HD to each eye with Passive Glasses. Please can they expand on this system & tell us which 2011 models will offer the Real-D Passive RDZ 3D System?
    3) How does the RDZ Passive System compare to the Active 3D system?
    4) Will The RDZ Passive 3D System be offered on both LCD & Plasma TV's?
    5) Apart from Screen Filters, what specific & meaningful progress has Samsung made with regards to improved Black Levels on their Plasma TV's?
    6) Why do the 2011 Plasma TV Models not have the 0.2" minimal bezel width like some of the LCD TV's?
    7) Which technology does Samsung feel offer the very best picture quality based on the tech they have employed in each - their top end LCD's or their top end Plasma's? /Baz
    1) No official statement regarding this.
    2+3+4) No plans yet
    5) See previous answers :)
    6) The 2011 plasma models have slimmer bezels than the 2010 models. Samsung has exhibited a prototype with slimmer bezel but there are no plans to release it at this point.
    7) Different advantages. Samsung believes that this is mostly an individual choice.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 23 Mayıs 2011; 15:28:26 >




  • bu arada LW serisinin smart tv özellikerini kullanırken zorluk çeken arkadaşlar:

    iphone'unuz ya da androidli bir smartphone'unuz varsa telefonunuzun ekranını kumanda ve mouse olarak kullanabiliyorsunuz, onun için adamlar application yapmışlar. Oldukça pratik ve güzel görünüyor. Bu application'ın benzerini samsung'da göremedim (iphone'da), ama android'de belki vardır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.