Şimdi Ara

LG BH6730T 3D Bluray 5.1 Ev Sinema Sistemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
11
Favori
33.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle rica ederim :) Evet ekran kartı direkt televizyona HDMI üzerinden bağlı. Ses de görüntü de HDMI üzerinden TV'ye gidiyor. Ses TV'nin optik çıkışından HTS'ye geçiyor.

    1-2 gün içerisinde deneyip size bilgi vereyim. Zira bir de ev taşıma işi çıktı ki sormayın. Bahsettiğiniz kriterleri dikkatle incelemeye çalışacağım.

    Bass sesler konusunda gayet tatminkar, boğucu sesler duymuyorsunuz ama bass'ın da hakkını veriyor. Tiz sesler zaten harika. Bir örnek vereyim kitap okurken müzik dinleme gibi bir alışkanlığım vardı. -Dı diyorum çünkü bu sistemi kullanmaya başlayıncaya kadar. O kadar güzel bir müzik ziyafeti sunuyor ki kitaba odaklanamıyorum. Oyun ve film performansı mükemmel üzerine konuşmayacağım bile. Yalnız şuna değinmek isterim, gerek fiyat gerek kalite gerekse teknoloji açısından daha iyi/daha kötü sistemler elbetteki vardır. Bunların hepsi de (fiyat konusu dışında) görecelidir. Kişinin kulağına, duymayı sevdiği frekanslara ve hatta takıntılarına kadar değişiklik gösteren bir olgudur. Genellikle kendi kulağıma iyi gelecek sesi yakalamak için kullandığım pek çok değişik sistemde sürekli ayarlamalar yapardım. Yok equalizer ayarları ile oyna, yok hoparlör kanal ses seviyelerini, gecikmelerini değiştir vs. vs. Şuan kullandığım bu sistemde sadece ses seviyesini ayarlıyorum. Sanki beni anlarcasına zevkime uygun sunuyor sesi.. Ama dediğim gibi bunların hepsi göreceli şeyler. Çok ciddi ses mühendisliği ürünü bir ürün ve yerleşimi kimine göre kusursuz olabilir ama bana göre hiçbir işe yaramayabilir.. Özetle tüm bunlar sizin zevkinize ve beklentinize kalmış bir durum. Yazdıklarınızdan edindiğim izlenim gerek fiyat gerek özellik gerek beklentilerinizi karşılayacak bir üründür.

    @turuncu55 arkadaşımıza da değerli paylaşımları için teşekkür ederim. Bir noktada arkadaşımızın düşüncelerinden ayrılıyorum. PC üzerinden analog/stereo ses alacaksanız mevzubahis olan kaliteli sesi yakalamak için kaliteli ses kartları kullanmanız gerekiyor. Bunu sonrasında da kaliteli anfi ve hoparlörlerle desteklemeniz gerekiyor. Ve hatta benim gibi analog ses konusunda takıntılıysanız altın kablolara ve altın jack'lara kadar gidiyor bu iş. Bilgisayardan alacağınız her ses zaten digital olarak kodlanmış durumda. Ya bunu kaliteli bir ses kartı ile analog sinyale çevirirsiniz ve devamındaki tüm komponentleri kaliteli tutmaya çalışırsınız ya da bunu optik ile ses sistemine aktardıktan sonra işi ses sistemine (HTS) bırakırsınız. Herşey tercihler ve bütçelerle ilgili ;)
  • @turuncu55 : Hocam öncelikle Bu kadar ayrintili bi açiklama için Çok teşekkürler.. Sistemleriniz şahane görünüyor.. Öyle bi sistemden sonra benim almayi planladiğim LG'nin ismi bile En tabi ki sizi Hiç bi anlamda tatmin etmez... Birde yukarida ki yorumumda dediğim gibi Bütçem şimdilik Ya LG BH6730T'e yada ne kadar beğenmesemde Logitech Z-906'a yetiyor.. Evde ses sistemi şuan X530 var ve Sub bozuk o yüzden müzik dinleme işini keyifli şekilde yapamiyorum.. Bir düşünün film izliyosunuz müzik dinliyosunuz ve BASS etkisi olmadan olamadan.. Yani acilen elimdeki para sağa sola çarçur olmadan bi sistem almam gerekiyor ve Şimdilik bütçem bu İkisine yetiyor.. Yoksa bütçem olsa Çok kaliteli bi sistem zaten kurarim.. Pioneer VSX 921-923 AVR ve yanina 3,000 TL'e bi Hoparlör takimini çoktan koymuştum ama Malesef ailevi durumlardan dolayi Bütçem en fazla Şimdilik 1,000 TL.. Bütçeyide Ancak 1-3 ay sonra arttirabilirim, O zamana kadar da boş boş durmak istemiyorum... Bu arada Logitech Z-906 dinledim beğenmedim derken Şurasini beğenmedim.. Sistemde Tizler çok çok zayif ? Başka beğenmediğim bi tarafi yok, Basslar yeterli geldi Apartman dairesindeyim zaten Bilgisayar için yeterli her anlamda, bi tek Tizler zayif işte.. Sorun ettiğim tek nokta budur.. yoksa bangir bangir bi ses sistemi... Oyun Film bi yere kadar ama Müzikte saçmaliyor tiz yok diye.. Ama işte yapacak bişiy yok Ya yine Z-906 alacağim bi kaç ay idare edeceğim ya da LG BH6730T'i alacağim Tahminim kismen daha memnun olacağim ama Bilemiyorum işte.. Paranin gözü kör olsun son olarak..

    @FaTBoYtr : Demek istediğinizi Anliyorum.. Dediğiniz gibi bu işler göreceli şeyler, Kimisine mükemmelken bi başkasina dinlenemez derecede geliyor.. Benim için Tizler ve Basslar önemlidir.. Oyun olsun Film olsun Müzik olsun değişmez.. Alabildiğim Duyabildiğim Tüm ayrintilari duymak isterim.. EE 1000 TL'de az para değil işte vermişken almişken insan en iyisini almak istiyor... Düz mantik bakarken LG6730T Daha makul daha iyi seçenek gibi geliyor ama işte öyle yani....

    Ben sizden Sistem-PC bağlantisi cevabini bekliyorum hocam müsait olduğunuzda bi test ederseniz En azindan kafamda bazi şeyleri şekillendireyim.. En azindan Olmuyorsa b hafta Z-906 alip bi müddet bu ses sistemi defterini kapatayim.. Şimdiden Çok teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız, acaba deneme imkaniniz oldu mu..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzgünüm taşınma telaşından deneme şansım olmadı. Yarın doğalgaz bağlantısı için evde olacağım gün içerisinde deneyip bilgi vereyim. Gecikme için kusura bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

    Üzgünüm taşınma telaşından deneme şansım olmadı. Yarın doğalgaz bağlantısı için evde olacağım gün içerisinde deneyip bilgi vereyim. Gecikme için kusura bakmayın.

    Öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler. Bende bu sistemi almayı düşünüyordum ancak bi kaç sorum olacak.
    3TB HDD var bende acaba bunu destekliyormu. Filmleri sorunsuz izleyebilirmiyim? Altyazı desteği nasıl? Altyazıları okunaklı mı?
    Ve son olarak .mkv uzantılı DTS True HD gibi ses formatlı filmlerimi hdd üzerinden çözümlüyor mu? Bazı HTS ler bluray disc takmadan bu formatları çözümlemiyormuş bildiğime göre. Böyle bir sıkıntısı varmı cihazın?

    Teşekkürler.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Hala bi cevap bekliyoruz sizden..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • areano A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Acaba altyazi boyutunu ve konumunu nasil degistirebiliyoruz. Soyleyebilirmisiniz? Tesekkurler
  • Çok üzgünüm eve ancak bu Pazar uğrayabildim. Test ettim kullandığım MSI anakart ve üzerindeki on-board chipset'li ses kartı ile optik çıkıştan çok güzel 5.1 ses aldım. Çeşitli kanal testleri, film, oyun ve müzik testleri yaptım. Hepsinde de çok başarılı, kendi kaynağından ses çıkarırcasına iyi olduğunu söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTBoYtr -- 28 Nisan 2014; 9:57:18 >
  • mtumtu M kullanıcısına yanıt
    İlgili videoyu açtıktan sonra kumandadan Tools düğmesine basıp menüden Opsiyon seçtiğinizde altyazı seçimini yapıp OK orta tuşuna bastığınızda altyazı ile ilgili menü açılacaktır. Burada boyut ve konum ayarı yapabiliyorsunuz.

    Not: Filmlerin içine gömülü olaran altyazılarda bu işlev çalışmamakta. Harici altyazı kullanıyorsanız bu ayarı yapabilirsiniz.
  • Unforgivengin kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Açıkçası elimde o kapasitede bir HDD olmadığı için test etme şansım maalesef yok. HDD problemi yaşamamanız durumunda filmleri sorunsuz izlersiniz. Altyazı ile ilgili hiç problem yaşamadım. Altyazılar için dil kodlamasını değiştirme, boyutunu ve konumunu değiştirme gibi seçenekler mevcut. Bu altyazı desteği ve okunaklılık sorularınıza cevap olacaktır.
    Desteklediği ses formatları aşağıdaki gibi. Ancak DTS TrueHD bir .mkv filmi denemedim. Bulabilirsem indirip HDD üzerinden test ederim sizin için.


    Dobly Digital Plus
    Dobly TrueHD
    DTS-HD High Resolution Audio
    DTS-HD Master Audio Essential
    MPEG 1/2 L2
    MP3
    ID3 Tag
    WMA
    AAC
    FLAC
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unforgivengin

    quote:

    Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

    Üzgünüm taşınma telaşından deneme şansım olmadı. Yarın doğalgaz bağlantısı için evde olacağım gün içerisinde deneyip bilgi vereyim. Gecikme için kusura bakmayın.

    Öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler. Bende bu sistemi almayı düşünüyordum ancak bi kaç sorum olacak.
    3TB HDD var bende acaba bunu destekliyormu. Filmleri sorunsuz izleyebilirmiyim? Altyazı desteği nasıl? Altyazıları okunaklı mı?
    Ve son olarak .mkv uzantılı DTS True HD gibi ses formatlı filmlerimi hdd üzerinden çözümlüyor mu? Bazı HTS ler bluray disc takmadan bu formatları çözümlemiyormuş bildiğime göre. Böyle bir sıkıntısı varmı cihazın?

    Teşekkürler.

    bu soruların cevaplarını bilen var mı ?
  • merhaba bu ses sistemine sahibim hep cd ve pc bağlantısı ile izlemiştim ama blu-ray pc den izlerken problem yaşıyorum o yüzden usb aldım ama usb den film izlerken altyazı problemi yaşıyorum..altyazılar çıkmıyor film problemsiz açılıyor..altyazıyı filme nasıl eklerim uğraştım ama yapamadım..bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • üstteki mesajları okuyarak hallettim teşekkür ederim yinede.
  • Arkadaslar merhaba yakinda evlenicegim icin uzun arastirmalar sonucu lg la47la660s televizyon aldim 5+1 ses sistemine cok fazla para ayiramiyacagim fakat 6730t yi arastirinca cok begendim performans ve ozellik olarakta forumlara baktigimda tatmin oldum fakat daha iki ay sure var fiyati daha dusermi yoksa beklemeyip hemen alayimmi tv yi alirkende bekledim az daha alamiyordum cogu firmanin stoklarinda bitmisti cunku su anki fiyati800-850 arasi ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepi topu ucuzlasa ucuzlasa 50 60 TL Ya ucuzlar yada ucuzlamaz.. Bence alacaksaniz alın.. Hee beklemek Size şöyle bi avantaj sağlar önümüzdeki günlerde yeni ürünler tanıtılacak aynı paraya BELKİ Daha iyi bir sistem alabilirsiniz net bişey söyleyemek zor..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba daha dun yazmistim urunun fiyati dusermi ona gore alayim diye bugun uygun fiyatli buldum ve siparis verdim hayirlisi artik insallah sorunsuz gelirsabirsuzlikla bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenkbayraktar C kullanıcısına yanıt
    Nereden/kaca aldiginizi da yazsaydiniz bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi burada dan aldım 699 tl ye
  • sazan84 S kullanıcısına yanıt
    dostum hepsi burada dan aldım 699 tl ye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkbayraktar

    dostum hepsi burada dan aldım 699 tl ye


    Öncelikle hayırlı olsun.Çok güzel bir sistem ve uygun fiyata almışsınız.Ben de LG BH6730S kullanıyorum ve çok memnunum.

    Merak ettiğim bir husus var;
    Hepsiburada'dan aldığınız ürün LG Türkiye garantili mi yoksa paralel ithalat yapan firmanın anlaştığı servis garantili mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 25 Mayıs 2014; 0:59:19 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.