Şimdi Ara

LG BH6730T 3D Bluray 5.1 Ev Sinema Sistemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
11
Favori
33.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rica ederim, yararlı olmasına sevindim.

    Sürekli kullanmaya başladıktan sonra daha da keyif almaya başladım bu sistemden. DTS, Dolby, AC3 vb. 5.1 ses codec'leri kullanan filmlerde ve hatta 2.0 stereo filmlerde dahi çok başaralı. Film izlerken 20-23 ses seviyesinin üstünde uzun süre izleyemiyorsunuz çünkü gerçekten çok fazla geliyor. Özellikle müstakil bir ev değilse etraftan çokça şikayet alabilirsiniz. Bass sesler harika, tam dozunda geliyor. Patlama efektleri, silah sesleri, çevresel hareketli sesler.. Gerçekten mükemmel. Almayı düşünenler pişman olmayacaklardır.
  • 5.1 çıkışlı kolonsuz bluray player bulunur mu?
  • Premium seçeneğinde fazla uygulama yok . Sadece facebook ve youtube'yi kullanıyorum. Daha fazla içerik indiremez miyim örneğin skype ?
  • LG Apps 'ten indirip kurabiliyorsunuz uygulamaları ancak henüz çok seçenek yok uygulama olarak da.. Zaman içinde gelişeceğini düşünüyorum.
  • cihazda radyo var mı acaba???
  • FM radyo yok maalesef. Ancak vTuner internet radyosu mevcut. (İnternetten yayın yapan yerli kanallar da dahil)
  • bu cihazda usb den 3d film izlerken altyazı sorunu yasanıyor mu.
  • arkadaşlar kurulum hakkında bilgi verirmisiniz lg turkiye ücretsiz olarak kendimi kuruyor yoksa biz kendi imkanlarımızlamı kuracağız
  • 3d filmlerde altyazı sorunu yaşamadım..
    cihazı kendim kurdum,kitapçığı okuyunca gayet kısa ve kolay oldu. @herkül67 @k700
  • ya arkadaşlar bugün lg bh6730t aldım lg tv ye bağladım... bilgisayardan online film izliyorum acaba pc deki sesi nasıl aktarabilirim ses sistemine..yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..
  • HDMI kablo ile aktarırsın,ancak net ten online izleyeceğin filmlerden kaliteli ses alamazsın.
  • areano A kullanıcısına yanıt
    selam
    bende bu cihazı düşünüyorum hem mediplayer hem ses sistemi olarak düşünüyorum.

    47 philps 6158 led tvim var malum phill in smart ve menüdeki ağırlığı mşhur.

    lg 6730 umedia player olarak rahatlıkla işimi göreceğine inanıyorum ama yinede kafamda bazı sorular var.

    benim bu cihazda merak ettiklerim

    1 -akıllı kumanda sı nasıl lg tvlerdiki gibimi.
    2-sd kalitesindeki filmleri hd up scale yapıyormu.
    3-smartı lg tvlerdeki gibimi yani lg nin vod uygulamasını mesela kullanabiliyormusun.smart özellikle nasıl...

    birde 9530 var fiyatı çok daha fazla ama bilemiyorum değermi 4k up scale bile var..

    saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: areano

    aldım.1 aydır kullanıyorum.memnunum.ürünle ilgili sorusu olan varsa fırsat buldukça cevaplamaya çalışırım.

    Acil Cevap lazım arkadaşlar... Bilgisayara bağlayıp hiç müzik dinlediniz mi.. Eğer PC'de çalışıyorsa Hafta sonu siparis vericem ona göre cevap verir misiniz lütfen.. PC'de 5+1 olarak Tüm hoparlörlerden ses alabiliyormuyuz, bağlayabilirmiyiz acaba..??
  • Fatboytr, Dostum yazdıkların o kadar faydalı oldu ki anlatamam çok teşekkürler.

    Benim bir kaç sorum olacaktı .

    1-) Arka kolonların kablo uzunlugu sanırım 5 m. Bu kabloyu uzatma şansım var mı ? duvar etrafından dolandırmak istiyorum. Eğer yapabiliyorsam neye ihtiyacım var neler yapmam lazım :)
    2-) Samsung marka Tv ile sorunsuz bır sekılde kullanabılır mıyım ?

    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fransuva7 -- 27 Mart 2014; 15:19:18 >
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle.. Yukarida bi arkadaş daha sormuş ama hala cevap alamamiş bi kez de ben hem sormak hemde Sizlerden bilgi almak istiyorum... Koskoca forumda kafamdaki Tüm sorulari cevaplayacak bi tek sizler varsiniz...

    Geçen hafta topkapi vatan computerde bu HTS'i ayak üstü kisa bi test ettim ses gücü basslar falan beni tatmin etti açikcasi ama rahatça geniş açidan test edemedim tabi ki... Ben 1-2 hafta içinde LG BH6730T modelini İnşAllah bi aksilik olmazsa KESİN alacağim.. Ancak ben bu sistemi alirsam ki almak istiyorum SADECE Bilgisayarda kullanmak amaciyla almak istiyorum.. Televizyon ile işim yok Tüm işlerimi PC üzerinden hallediyorum dolayisiyla Filmleride Müzikleride Oyunlarida PC üzerinden gayet güzel hallediyorum..

    Şimdi ben bu sistemi alirsam PC'de kullanma şansim var mi ? Anakartimin üzerinde dahili kaliteli bir ses chipi (ALC892) var bi çok harici sonradan alinan ses kartina eşit kalitede ses almama yaryor.. Ve ayrica Optik ses çikişi mevcut... Ama İlla başka ses karti almam gerekirse de Alirim sorun değil.. Sizce ben BH6730T'i PC'e sadece optik Kablo ile bağlarsam 5+1 sesi, Ve kalite sesi alabilirmiyim ? Zira önemli olan hem 5+1 ses almak hemde o sesi Kaliteli almak.. Bunu hiç denediniz mi çalişiyor mu diye baktiniz mi.. Veya deneme şansiniz varsa En net cevabi vermiş olacaksiniz zaten..

    Kisaca ben BH6730T'i alirsam PC'de kullanabilir miyim ? Bu arada belki önerecek olanlar vardir, Lütfen Logitech Z-906 önerecek arkadaşlar varsa önermesin kullanip evden atmiş biriyim, hiç memnun kalmadim.. Hem daha Pahali hemde çok kötü bir ses kalitesi vardi..

    Lütfen Cevaplarsaniz benim için çok iyi olacak, vereceğiniz cevaplara göre BH6730T'i ya alacağim ya da mecburen başka bişiyler ayarlamaya çalişacağim... Şimdiden Çok Teşekkürler ediyorum..

    @areano @andro_media @Muradi77 @FaTBoYtr @hoodan @fegabj @Sedat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 30 Mart 2014; 18:31:03 >




  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Sorunuza ben cevap vermeye çalışayım. Anakart optik ses çıkışından 5.1 olarak verebiliyorsa, 5.1 olarak alabilirsiniz. Harici bir ses kartı almanız gerekmez.

    Sorduğunuz cihazı bilmiyorum. Eğer Logitech Z906'yı dinleyip beğenmedi iseniz, bu Lg'nin de sizi müzikal anlamda tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. Filmlerde ve oyunlarda iş görebilir. Ama müzik konusunda başarılı olacağını düşünmüyorum.

    Bu sebeple bütçeyi biraz daha arttırıp AVR'li bir sisteme yönelmelisiniz. Ön hoparlörleri kule tipi yada raf tipi seçerek müzik performansını da arttırmış olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fransuva7 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sorularınızı da aynı sırayla cevaplamaya çalışayım.

    1) Kablo boyları 5 metreden fazla olmalı zira ben salonumda arka sağ hoparlör için soldan çektiğim kablo 10 metre civarında herhangi bir ek yapmadım. Arka sol içinse fazlasıyla arttı kablo.

    2) Bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Uygun HDMI ve optik kabloları kullanırsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum. Siz nasıl bir sorun yaşayacağınızı düşündünüz?
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle evet PC'de kullanma şansınız var. Ve hatta benim kullandığım setup'da PC HDMI'dan TV'ye (sesi de HDMI'dan TVye aktarıyor) TV de optikten (ses için) HTS'ye bağlı. Bu bağlantıda bile ben her oyun/multimedia'da gayet güzel kayıpsız ses alıyorum. İndirdiğim 5+1 müzik disklerini (loseless veya DTS), oyunları büyük keyifle oynuyorum. Direkt PC optik çıkışından HTS optik girişine bağlantı denemedim. Günümüzde pek çok on-board olsa da ses kartı stereo çıkıştan DTS veya Dolby sinyalini aktarabiliyor. Denediğim başka birşey var ki o da stereo çıkıştan DTS veya Dolby Pro Logic I/II sinyalini HTS'nin stereo arka girişinden bağladığınızda dahi bu sinyali işliyor. Bu akşam sizin için PC -> HTS optik bağlantısını deneyip bilgi veriyor olacağım. Logitech Z5300 bilenler bilir gayet muntazam ses verir ondan sonra bu sistem bana gayet yeterli geldi. Memnun kalacağınıza inanıyorum.
  • @turuncu55 : Hocam Optik çikişin 5+1 kanaldan ses verebileceğini nasil öğrenebilirim.. Dahili ses kartim 7+1 kanali destekliyor hatta şuan da 5+1 sistem kullaniyorum ama ses karti 7+1 kanaldan ses verebilme gücüne sahipse bu Optik bağlantida değişir mi, Farklimidir yoksa ses karti neyi veriyorsa onu Kesin verir mi ? Yani şunu demek istiyorum ses karti 7+1'i destekliyor dolayisiyla optik çikişta 7+1'i veya 5+1'i destekler demek ki.. Yoksa Optik çikişlar farkli olabilir mi ?

    Logitech Z-906'i Şu yönden beğenmiyorum.. TİZ yoksunu bir sistem.. Tiz olmadan Müzikte olamaz hocam bunu da biliyorsunuz zaten.. ee forumda bakiyorum (kimse üstüne alinmasin) SİRF Tiz sesleride alabilmek için gitmiş 1.000-1.100 TL'e Z-906 almiş sonra gitmiş çakma çukma oto teypçiden twitter almiş takmiş hoparlörü delmiş falan ? Eee bune şimdi bu Rezillik nedir yani.. ? Logitech'in tüm sistemleri Tiz yoksunu oluyor.. 10 Yıl önce çikardiği sistemlerde böyle bugun çikardiklarida.. Creative'in de üst seviye ses sistemleri yok.. S750'i üretti adamlar bakti hep iç devreler yaniyor üretimi kestiler.. Üst seviyede PC için Hazir ses sistemi yok.. Olanlarda hep noksan.. Edifier S760 D modeli bir 5+1 çikariyor Mükemmel bir şeye benziyor eğer ileride olursa Belki o bi seçenek olur ama o da daha piyasaya çikmadi..

    Sizin dediğiniz AVR ve Kaliteli Hoparlör takimi fikri bende hep var ama bütçem şimdilik müsait değil... İleride zaten ne yapip ne edip kendi evime geçince kuracağim kaliteli bi sistem.. Cevaplar için Çok Teşekkürler..


    @FaTBoYtr : Hocam öncelikle Çok Teşekkürler.. '' benim kullandığım setup'da PC HDMI'dan TV'ye bağlı. '' demişsiniz.. Yani Ekran kartindan Direk Televizyona HDMI diyorsunuz doğru mu anladim...

    Hocam musait olduğunuz bi zamanda PC -> HTS optik bağlantısını deneyip buraya haber verirseniz Süper olacaktir.. 5+1 kanaldan ses verdi mi, Ses kalitesi nasildi, Müzik, Film, Oyun performansi PC HDMI'dan TV'ye bağlıyken ki performansiyla arada fark var mi, Bass seslerin veya hoparlörlerin Ses seviyesinde herhangi bir düşme var gibisinden, Kisaca dikkatinizi ne çekerse sizden cevap bekliyorum..

    Ben sistemi LED TV'e bağli şekilde Topkapi Vatan computerde kisa şekilde test ettim ve bass sesler falan ayak üstü yaptiğim kisacik testte hoşuma gitti.. Ama işte bu aklimda ki sorulara Net cevap bulsam Kafamda bazi şeyler daha iyi yerine oturacak.. Aslinda sizin bana vereceğiniz cevap, Sistemi alacakmiyim almayacakmiyim sorusunun Net cevabi olacak hocam... Şimdiden çok Teşekkürler ediyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 1 Nisan 2014; 2:14:43 >




  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Dostum diğer konuda da ses kartı araştırdığını görünce konuyu komple düşünerek bir cevap yazmaya çalışacağım.

    Öncelikle anakartının çipseti ALC 892 ve optik çıkışı var demiştin. Bu durumda bahsettiğin LG ses sistemini alacaksan ve sistemi optik ile bağlayacaksan, ses kartının bir faydası olmaz. Çünkü optik bağlantı ile ses kartını atlamış oluyorsun ve tüm ses çözümlemelerini LG yapıyor olacak. Hali ile LG'yi almayı düşünüyorsan ses kartını alma. ALC 892'nin teknik özelliklerine bakınca optik çıkıştan 5.1 ses vermeme gibi bir olasığının olmadığını düşünüyorum.
    Ama şunu belirtmek isterim ki optik bağlantı ile müzik işi yalan. Hele ki bahsettiğin LG ile hiç olmaz. Eğer amacın kaliteli müzik dinlemek ise stereo ve analog bağlantı olayına geçmen lazım. İşte o zaman ses kartının faydasını görebilirsin.


    Bunun dışında naçizane müzik sistemleri deneyimimi ve elimdeki cihazları anlatayım, ona göre de bir öneride bulunayım.

    Evde 2 adet pc var. Birisi hdmi ile AVR'li ve orta karar (LG vs gibi sistemlere göre çok çok daha kaliteli olan) Heco Victa 601 hoparlörlere bağlı. Sistem aşağıdaki şekilde.
    http://www.amazon.co.uk/HECO-Victa-Cognac-Hi-Fi-Speaker/dp/B004C12XQM


    Bu sistemle 1 hafta öncesine kadar müzik dinlemek gerçekten çok keyifliydi. Ne zaman ki içerideki Asus Xonar Dx ses kartını olduğu pc'yi AVR'ye analog olarak bağladım, işte o zaman ben müzik dinlemiyormuşum dedim. Ses kartı üzerinden analog bağlantıyı yapınca iş tamamen değişti. Resmen hoparlörlerin önünde bir perde varmışta onu kaldırmışım gibi ses çok daha canlandı ve derinlik kazandı. Bu sebeple optik yada hdmi ile dijital olarak aktarılan ses sizi müzik anlamında tatmin etmeyecektir. Çok fazla film seyretmesem anında AVR'yi satıp stereo amfi alacağım ama bu sefer film işi tat vermeyecek.

    İşte bu yüzden diğer pc'de uyguladığım çözüm müzik anlamında gerçekten çok daha başarılı olacaktır. Filmlerde ve oyunlarda da sizi üzmez diye düşünüyorum.

    İşin müzik kısmını çözmek ve eldeki hoparlörleri değerlendirmek için ebay'dan 100 TL'ye T sınıfı 2021 çipli bir stereo amfi aldım.
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Big-Power-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-Power-Adapter-/290751162586?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item43b21ea8da




    Surround olayını tamamlamak için ise yine elde olan edifier M3500 hoparlör takımını kullandım.





    Açıkçası hem ev sineması hem de müzik olayını hakkı ile yapabilen bir sistem maalesef yok. Bu sebeple bu şekilde toplama bir sistem, daha iyi bir çözüm sağlıyor.

    Gelelim bu senaryoya göre alabileceğiniz ürünlere

    SMSL amfi yaklaşık 120 TL
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Big-Power-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-Power-Adapter-/290751162586?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item43b21ea8da

    Ses kartı, Asus DSX 100 TL

    Pioneer S-HM 50 hoparlör 120-160 TL arası yada daha kaliteli olarak kendi kullandığım Heco Victa 201 (400TL civarı)
    http://www.sanalpazar.com/Pioneer-S-hm50-Hoparlor__isp19047895&utm_source=ucuzu.com_pazaryeri&utm_medium=Adanet48&malid=SP_PYUC_0_Adanet48
    http://gsaelektronik.com/urun/heco-victa-201-raf-tipi-hoparlor_622.aspx?CatId=249

    Yada amfi ve hoparlöleri ayrı ayrı almak yerine aktif monitör hoparlör (kendinden amfili) alabilirsiniz. Onlarda 400-500 TL aralığında oluyor.
    https://www.compel.com.tr/P/2-10-2667
    http://www.batimuzikmarket.com/M-AUDIO-AV-40-StudioPhile-40-Watt-Masaustu-Power-Hoparlor-Sistemi,PR-2597.html


    Arkalar, merkez ve sub için ise herhangi bir 5.1 pc hoparlörü ile sistemi tamamlayabilirsiniz. Bendeki bu sistem müzikte ve oyunda gerçekten çok başarılı. Filmlerde de fena sayılmaz.

    Yazılarınızdan müzik konusunun sizin için çok önemli olduğu fikrine kapıldığım için bu şekilde teferruatlı bir sistem öneriyorum. Yoksa 906 ile de müzik dinlemekten memnun olan insanlar var. Ama siz 906'yı beğenmeyip satan biri olarak LG'den de memnun kalmayacaksınız, bunu bilesiniz.

    Bunun dışında ya dişinizi sıkıp biraz daha para biriktireceksiniz ve AVR'li bir sistem kurup, sinema ve oyun işini kökten çözeceksiniz. Müzikte de her ne kadar stereo amfi kadar tatmin etmeyecek olsa da piyasadaki birçok ürüne göre çok daha iyi bir çözüm üretmiş olacaksınız.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Nisan 2014; 3:50:04 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.