Şimdi Ara

LG BH6730T 3D Bluray 5.1 Ev Sinema Sistemi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
11
Favori
33.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: areano

    aldım.1 aydır kullanıyorum.memnunum.ürünle ilgili sorusu olan varsa fırsat buldukça cevaplamaya çalışırım.

    merhaba, lg tv imde kullanmaz üzere bu ürünü almayı düşünüyorum. ürünü hem film,hem müzik dinlemek amaçlı kullanacağım. ürünün sesi,kalitesi nasıldır. gümbür gümbür ses sistemi istiyorum açıkcası. bas kalitesi müzikde ve filmde nasıl acaba,tatmin edermi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pet_Bardak

    quote:

    Orijinalden alıntı: areano

    aldım.1 aydır kullanıyorum.memnunum.ürünle ilgili sorusu olan varsa fırsat buldukça cevaplamaya çalışırım.

    merhaba, lg tv imde kullanmaz üzere bu ürünü almayı düşünüyorum. ürünü hem film,hem müzik dinlemek amaçlı kullanacağım. ürünün sesi,kalitesi nasıldır. gümbür gümbür ses sistemi istiyorum açıkcası. bas kalitesi müzikde ve filmde nasıl acaba,tatmin edermi?

    zevkler görecelidir elbette ama, bir apartman dairesinde yaşıyorsan eğer sistem gayet yeterli,ama müstakil ve komşu kaygısı olmayan bir yerdeysen daha büyük ve profesyonel sistemlere bakabilirsin.




  • 2 gün önce bende bu aletten aldım ancak daha önceden 5+1 kültürüm olmadığı için konu üzerine ilgi bilgi ve tecrübesi olan arkdaşları sahneye davet eder ve sorularımı sorarım
    1)şimdi dediğim gibi daha yeni olduğum için bu aletlerd smart özelliği var. şimdi ben bu smart özelliğini tam olarak nasıl kullanıcam??
    2)kullanan ya da ses sistemlerinden anlayan arkadaşlar sizce film için ve müzik dinlemek için ses ayarları hangi konumda olmalıdır??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andro_media

    2 gün önce bende bu aletten aldım ancak daha önceden 5+1 kültürüm olmadığı için konu üzerine ilgi bilgi ve tecrübesi olan arkdaşları sahneye davet eder ve sorularımı sorarım
    1)şimdi dediğim gibi daha yeni olduğum için bu aletlerd smart özelliği var. şimdi ben bu smart özelliğini tam olarak nasıl kullanıcam??
    2)kullanan ya da ses sistemlerinden anlayan arkadaşlar sizce film için ve müzik dinlemek için ses ayarları hangi konumda olmalıdır??

    1-smart kullanımına ilişkin kullanıcı formunda hayli açıklama var..oraya bir göz at.
    2-en iyi sesi şöyle alırsın diye bir şey yok.ben genel ses ayarlarına dokunmadım hiç..odanın konumuna göre ister bası daha fazla açarsın.ister arka kolonların sesini arttırırsın bunlar tamamen senin zevkine bağlı..




  • arka hopölerlerin sesini daha fazla acmak hıc aklıma gelmemıstı arka hopölerlerden gelen sesleri tam olarak bir hissedemiyordum. bide bu benım ilk sınema sıstemım. daha önce bi 1000w sony müzik setim vardı ondan sonra cok bı ekstrasını goremedım gıbı geldı en basta ama sımdı alete alsmaya basladım bide blueray 3d bi film indirip izleyeyim tam notunu o zaman vericem smart özelliği hakkında yardımın ıcınde saol dostum bn bi foruma gömüleyim o zaman
  • bide dostum. bu alet usb'de en fazla kaç TB'tı desteklior. bir bilgin var mı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andro_media

    bide dostum. bu alet usb'de en fazla kaç TB'tı desteklior. bir bilgin var mı??

    bende 2 TB harici H.D var onunla kullanıyorum bir sorun yok..birde 5+1 ses almak için indireceğin filmlerin DTS 6 channel olmasına dikkat et, 2 ses kanallı bir film indirirsen sadece stereo ses alırsın.mesela 2000 yılı yapımı U-571 diye bir denizaltı savaş filmi var onun dts olanını indir (tr dublaj olmasın) bu film ses efektleri konusunda ödül almıştı sesi biraz açtığında patlayan torpidoları derinden hissediyorsun..
  • U-571 bilinmez mi hiç hatta film çıkıtığında ingilizler tepki göstermişti. herzamanki gibi amerikalılar kendilerini başrole koymuştu ama olayın aslında u-571 bir ingiliz denizaltısı bidaha izlenir o film. DTS'i biliodum ama 6channe'lı senden duydum indirirken dikkat ederim artık harddisk ftsh formatından exfat'e cevirdım bakalım bu aksamda olmazsa ikiye bölücem. sırf arşiv yapayım diye gittim 3TB aldım hariciden film izleyemiorum




  • Merhaba,
    Ben de çok baktım ama bu cihazda karar kıldım. Evde dekor işi bittiğinde alacam bir haftaya kadar İnş. Tavsiyesi veya şikayeti olan var mı?

    Yukarıda bir arkadaş satıyordu sattı mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bu ürünü dün hiç planda yokken almış bulundum. Zira asıl hedefim 2x HDMI giriş olan LG - HB1100RE idi ancak bulabildiğim tek yerde teşhir ürünü kalmış ve o da bozuk çıktı neyse ki almadan önce deneme şansım oldu. O ürün olmayınca daha önce gözüme takılan bu ürünü denedim ve ilk izlenimim güzel olduğu yönündeydi. Aldım eve geldim kurdum. Aşağıdaki yorumlarımda kısaca, LG'nin kendisinin de kullandığı HTS terimini kullanacağım HTS=Home Theatre System

    - LG marka bir TV ile kullanıyorum TV'yi HDMI yanısıra optik ses kablosuyla da bağladım. (Bu sayede TV'ye bağlı başka HDMI ya da ses kaynaklarından gelen sesleri kayıpsız, digital olarak HTS'ye aktarabiliyorsunuz.)

    - Ses kalitesini yorumlamam gerekirse elbetteki göreceli bir kavramdır ama ses seviyesi 0 - 40 arası ve 15-20 civarında dahi hayli yüksek, doyurucu bass'lar ile temiz ses alıyorsunuz. Her elektronik üründe olduğu gibi birden yüklenmek yerine 2-3 saat kullandıktan sonra ses seviyesi olarak maksimum seviyeye ulaştığımda halen bozulmayan net ve çok yüksek bir sese sahipti.

    - Smart TV özelliği,
    - Bluetooth üzerinden ses alma,
    - Private Sound özelliği (TV ve HTS'deki sesi kesip cihazla aynı networke wifi ile bağlı olan mobil cihaza sesi aktarıyor bu sayede başka bir odada örneğin telefondan ve haliyle telefonun hoparlörü ya da kulaklığından sesi alabiliyorsunuz),
    - DLNA,
    - önde karaoke için 2x MIC girişi,
    - yine önde 3.5mm ses girişi,
    - USB,
    - arkada 1 AUX girişi

    gibi özellikleri mevcut.

    - Aynı networkte olan mobil bir cihazdan ilgili uygulamasını kurarak HTS'yi uzaktan yönetebiliyorsunuz. (LG AV REMOTE APP) Bunu kesinlikle tavsiye ederim çünkü cihazın kendi kumandasından daha işlevsel. Örneğin Smart TV ekranında bir yere yazı yazmanız gerektiğinde telefonunuzun ekranını normal klavye gibi kullanıp yazdığınız veriyi HTS'ye gönderebiliyorsunuz. Ve hatta LG uygulamalarından bir oyun indirirseniz mobil cihaz ekranını gamepad olarak kullanabiliyorsunuz.

    - Bunun yanısıra bir youtube hesabınız varsa bu hesap ile eşleştirip örneğin mobil cihazınızda izlemekte olduğunuz bir videoyu tek tıkla HTS'den izlemeye başlayabiliyorsunuz.

    - Yaşadığım tek sorun 1TB WD Elements HDD'yi zaman zaman çıkarıp taktıktan sonra görmüyor. Farklı modlarda yaptığım denemeler sonunda gördüğüm şu ki Optik giriş modundayken HDD'yi bağlarsam anca o zaman görüyor kapatıp açmam dahi fayda etmedi. Yazılımsal birşey olduğunu düşünüyorum güncellemelerle giderilecektir giderilmese de işlevselliği çok etkileyen bir durum değil.

    - Değişik ses modları mevcut. Daha önce Panasonic bir sistem kullanıyordum. DolbyDigital vb. modları kendim seçebiliyordum ancak burada böyle bir seçenek yok. Değişik ses modları var. (BASS (5+1), LOUDNESS (2+1), P-FRONT(5+1), USER DEF.(2+1), NATURE PLUS, NATUREL, BYPASS) (bazılarının kanal sayısını hatırlayamadım.) Genellikle BASS 5+1 modu hayli yeterli geliyor. Sürekli 5+1 çıkış alıyorsunuz. Ses kaynağı stereo'da olsa. 5+1 bir ses sinyali gelirse otomatik olarak kanallara dağıtıyor sizin bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

    - Her kanalın ses seviyesini ekstra bir menüye girmeden kumanda üzerinden de ayarlayabiliyorsunuz. (Ek olarak cihazın ayarlar ekranında daha detaylı ayarlar yapabiliyorsunuz. Hoparlörün uzaklığı ve ses seviyesi ile ilgili)

    - HDD içindeki türlü DivX, MKV vb. dosyayı problemsiz izledim. Altyazılarda hiç sorun yaşamadım. İlgili klasörde 1'den fazla altyazı varsa manuel olarak da seçebiliyorsunuz. Yeri-konumu ve boyutunu ayarlayabiliyorsunuz.

    - Kendi kumandası özellikle TV'de LG ise çok işe yarıyor zira TV'nin kumandasını kaldırdım. Digiturk ve HTS'nin kumandası ile sayı ikiye düşmüş oldu.

    - TV'yi kapadığınızda HTS'de otomatik kapanıyor bu standart birşey ancak eğer ayarını aktif ederseniz TV'yi açtıktan sonra bir ses algılarsa HTS'de otomatik açılıyor.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İşlevselliğini etkilemeyen HDD sorunu dışında üründen gayet memnun kaldım ve kesinlikle tavsiye ederim. Fiyat/performans olarak hayli iyi olduğunu düşünüyorum. Bimeks'ten hediye çekim sebebiyle 849 TL'ye satın aldım. Daha ucuz/pahalı olduğu yerler illaki vardır. Bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplamaya hazırım.

    Dipnot: Cihaz internete ilk bağlandığında ilk iş olarak kendini güncelliyor bu yüzden kontrollü ve dikkatli olmakta fayda var. Zira güncelleme esnasında yanlışlıkla cihazı kapatmak sorunlara yol açabilir...




  • Dostum hayirli olsun oncelikle, gayet guzel bilgilendirmeler yapmissiniz. Bende ayni ses sisteminden kullaniyorum. Kullanirken sezdigim, sanki kumandadan komut verdigimizde cihaz bazen gec algiliyor,bazen algilamiyor yada yavas isledigi icin ben tekrar basiyorum tam anlamadim. Menu gecisleri filan bazen hizli bazen ,1-2 sn bekledikten sonra gecis yapiyor. Sizde boyle bir durum var mi ? Yoksa bnm cihaz da mi bir sorun var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 29 Aralık 2013; 11:57:26 >
  • merhaba,
    cihazın wireless ı yok sanırım, ethernet ile mi bağladınız internete?
    yoksa tv nin internetini kullanabiliyor mu?
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Menü geçişlerinde sorun yaşamadım ancak kumandanın çekim alanı ile ilgili bir kısıtlılık var sanırım ki aynı durum benim de dikkatimi çekti. Bende cihazın bulunduğu yer (Camekanlı TV sehpası) ile alakalı ve salonumdaki orta sehpanın da arada kalması sebebiyle dikkat ettiğimde kumandadan gelen komutu cihaz görmemiş, ekranındaki kırmızı ışık herhangi bir tepki vermemiş oluyor.
  • sazan84 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Evet wireless'ı yok. Ethernet ile bağladım. TV'imde internet yok daha doğrusu Smart özelliği yok. Halihazırda Digiturk için bir ethernet kablosu çekmiştim zaten bulunduğu yere. Şimdi bu kablo HTS'ye bağlı. Gerek görürsem araya bir tane switch koymayı planlıyorum hem Digiturk hem HTS için. Ethernet üzerinden wireless (n protokolü destekli) modeme bağlı olduğu ve hem LAN hem wifi aynı networkte olduğu için mobil cihaz erişimlerinde de bir yavaşlık ya da sıkıntı yaşamadım.
  • Son olarak dün 5 portlu bir switch aldım. Digiturk, HTS ve TV'ye bağlı PC'yi burada topladım. Uplink'i de modeme bağladım. Gayet güzel oldu. İnternet heryerde :)
  • Bu sistemi 3 gün önce aldım, ses konusunda fazlasıyla tatmin edici ve gayet memnunum. Ev ortamında 15'ten fazla açamıyorsunuz sesi zaten. Son ses olan 40'a kadar çıktım, seste bozulma yapmıyor. Smart özelliğinin olması en büyük avantajı, bilgisayarı bluetooth üzerinden cihazla eşleştirip mükemmel sesi yakalayabiliyorsunuz. Eğer bütçeniz 900-1000TL civarıyla kesinlikle bunu önerebilirim. Samsung-LG kıyaslamasına girmeyeceğim, ikisinde de sonucun aynı olduğunu düşünüyorum. 3 hafta araştırma sonucunda LG 'de karar kılıp aldım. Samsung televizyonuma, samsung ev sinema sistemini bağlamak isterdim ama maalesef gezdiğim her yerde samsung cihazları benim istediğim özelliklerde değildi. Fazla kafanızı karıştırmadan gönül rahatlığıyla bu sistemi önerebilirim.
  • gayet iyi sistem
  • Merhaba,
    bende bu cihazdan almayı düşünüyorum ama aklıma bişey takıldı ve emin olamadım, android telefondaki mp3 leri bluetooth yoluyla bu cihazda oynatabiliyormuyuz yoksa aynı network ağda olmalarımı gerekiyor.bu konuda tekno marketlerdeki satış temsilcilerine sorduğumda farklı cevaplar aldım lg nin sitesine baktığımda blutooth olduğu görünüyor.yardımlarınızı bekliyorum
  • Merhaba @rebelheart ,

    Bende bizzat android telefon kullanıyorum. Bluetooth üzerinden eşleştirerek mp3'leri daha doğrusu telefondaki tüm sesleri (video izlerken vs.) cihazdan alabiliyorsunuz. Bunun dışında eğer isterseniz DLNA desteği de var. Bu sayede ağ üzerinden içerik paylaşımı yapabiliyorsunuz. Aynı ağda iken cihaz ile youtube hesabınızı eşleştirirseniz telefonunuzda youtube'dan izlediğiniz birşeyi direkt bu cihaza göndererek oynatabiliyorsunuz. Telefonla yapabileceklerinize birkaç örnek vermeye çalıştım umarım yararlı olacaktır.
  • Merhaba @FaTBoYtr
    aktardığın bilgiler için teşekkür ederim.verdiğin bilgiler çok yararlı oldu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.