Şimdi Ara

LG AS-W126mmF0 Prestige inverter kullanan var mı ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
2
Favori
32.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kullananlardan yorum alabilir miyim ? Memnun musunuz ? 17 m2 odaya 9'luk yeter mi ? 12'lik mi almalıyım ?
  • 17 ise eğer, 9 luk size yeter. Ben 25 m2 odada kullanıyorum 12liği. Fazla fazla yetiyor. Aslında 9 lukda yeter 25liğe. İşin sırrı uzun süre çalıştırmak. Açıp yarım saat ısıtıp/soğutup kapatma yapacaksanız 12 ye de yönelebilirsiniz ama inverter o şekilde kullanıma pek uygun değil. Ben tüm kışı çıkarıtyorum mesela. Sürekli açık...
  • Arkadaşlar gelen bir özel mesaja yazdım da genel olarak güzel bilgiler var, paylaşmak istedim belki birilerine faydası olur diye.
    ----------------------
    Klimada önemli olan COP dur. COP 5.0 ise 1000w yakar, 5000w lık ısı alırsınız.
    Sizin klimanın COP unu bilmiyorum ama klima kapasitesi yükseldikçe COP düşer. Standart bir durum. O yüzden 18K lık klima asla 12K kadar verimli olmaz ve daha fazla enerji yakar.

    Kullanıma gelince, 20 derece aslında iyi ama biraz serin hissettirir. Odanın 23 derece olması ideal. Tabi arttırılan her derece elektrik tüketimini de arttırır.

    Bir de klima soğuk odayı 20 yaptın diye anında 20 ye getirmez. Mesela bizim 25 mt2 odamız var, 12K klima ile JET modunda (+30 derece son son hızda üflüyor) diyelim ki yarım saat-45 dakika alır ısınması.

    Isıtma konumu soğutmadan çok farklıdır. Çünkü sıcak hava yukarı gider. O yüzden klimanın alt kanatının aşağıya doğru bakması daha iyidir. Yukarı doğru bakarsa aşağıları asla ısıtamaz. Hızlı ısıtma için gezen kanat pozisyonu da iyi. Ayrıca fan hızı da yüksek olmalı sıcak havayı aşağı göndermek için. Düşük hızda gönderemez ki, sıcak hava yine yükselir hemen. Oda ısınana kadar azıcık fan sesi çekeceksin mecbur...

    Ben geçen kış 7/24 açık tuttum. gündüzleri tabi dereceyi düşürüyorduk evde olmadığımız için, bazen kapattığımız da olurdu çok soğuk olmadığında. Odanın dış yan duvarları yalıtımlı, çift camı var ama çatı katı ve tavanda izolasyon hiç yok. Isı direk tavandan kaçıyor diye düşün.

    Ne kadar elektrik geliyor.?

    Şu diyemem. Ama 2 yıl önce en fazla 250 TL doğal gaz faturası verip ısıttığım tek odayı geçen seneki aynı soğuklarda zamlara rağmen max 200TL toplam elektrik faturası ile ısıttım ki içinde aylık 70-80TL normal tüketimim var. Ayrıca o soğuklarda defreosta çok girip çıktı, ona rağmen bu değerler iyi. Diğer aylarda zaten 100-150 TL arası geldi.

    Tabii bizim klimanın COP oranı 5.0 ısıtma için. Mesela 3.0 değerli bir klimada o ay gelen fatura geçen kış nereden baksan 270 lere falan dayanır.. Alsında 12 değil de 9K lığından alsaydım keşke. Onun oranı 5.6 idi. Ama bu da iyi, pişman değilim.

    Ha şu da oluyor, 200TL elektrik faturasının geldiği ayda oda biraz serin olmuştu. Çünkü sıfırın altı soğuklarda klimanın BTU su da düşer defrosta girmese bile. Ama İzmirde öyle sorunlarla pek karşılaşmazsınız.

    Esasında tüm evi ısıtmayı da deneyecektim de, sıcak hava yükseldiğinden dubleks merdivenlerinden üst kata kaçıyor. Arayı kapatmak lazım yoksa anlamı yok... Ama yazın tüm alt katı 12K klima ile soğuttum. 120mt2 falan de. Sürekli çalıştığında tüm evi de de 1 günde rahat rahat ısıtacaktır eminim ki. Yani en azından soğuğu kırar. Çünkü soğuk hava aşağıda kaldığından onu yukardaki klima ile ısıtmaya çalışmak biraz sıkıntılı bir işlem. Tek odada sorun yok da, kapıdan geçen hava ile diğer odaların alt tarafındaki hava ne kadar ısınır bilemedim. Ama klima aşağıda olsaydı illaki tüm evi soğuttuğu gibi ısıtırdı. Vantilatörle falan belki başarılı sonuçlar yakalanır. Şu ara geçişi kapatayım, denerim olmadı.

    İnverter klima kullanmada önemli nokta kapasiteyi düşük tutmakta. Yani klimaya aniden yüklenmek değil de, uzun vadede az güçde çalıştırmak. COP u bu yükseltiyor. Ekonomi sağlıyor. Evde biri yoksa 20 ye alırsınız, fan hızını 2 de tutarsınız, (ısıtma modunda 1. kademe asla mantıklı değil Presitgelerde) eve gelince 25 e çeker fanı 4 lersiniz vs...

    Ha bir de, biz 3 zamanlı tarife kullanıyoruz. Geceleri %50 indirimli. 5-10 arası %50 zamlı. Geri kalan zamanda normal tarife. Odayı akşam 5 e kadar gerekli sıcaklığa hatta biraz fazlasına alırsanız zamlı tarifede yavaş yavaş 2-3 derece soğuması sizi pek etkilemez. Zamlı tarife geçti mi? 30 dereceye al kökle fırın gibi yap istersen. Bu da işin püf noktası. Tabi havanın nemli olması da gerekli. Nem ısıyı tutan en büyük etken. Yoksa kuru hava hemen soğur.

    Tek oda kullanıyorsanız onun enerjisini de odada tutmak mantıklı. Mutfakta çay kaynayacağına elektrikli ısıtıcı ile salonda kaynarsa ortamın nemine ve ıssısına katkıda bulunur. Tabi tek oda ısıtacaksanız.

    Son bir not, klimayı 25 e alırsanız, en iyi ihtimalle tavana yakın hava 25 olur. Sizin aşağıdaki havanız her zaman 1-3 derece daha düşük olacaktır. Özellikle fan hızı düşükse. O yüzden klimanın derecesini arttırmaktan korkmayın. Şu da var, her hal ve şartta doğal gaz ve ufo gibi dandik şeylerden çok çok daha ucuza ısınacağınızı bilin.

    Ha bir de temizlik şart. Dış ünite tozlanırsa iyi ısıtma yapmaz. Onu da saf su ile falan (reverse osmos sisteminiz varsa...) yada ısıtma modundayken buharla falan temizlemek lazım (mazgallara çarpan buharın sıcaklık enerisi emilir, hemen saf su haline gelir buhar, kolaycana temizlenir. Klima kapalıyken yada tam güç ısıtmadan başka konumdayken buharla temizlemeye sakın kalkmayın. İç basınç artacağından patlama bile olabilir.) ki ısı transferi kolay sağlansın...

    Ulan ben klimacı olmuşum iyice resmen. İşim gücüm de yok, gidip bir klimacı açayım bari.
    Hadi hayırlı günler.
  • Arkadaşlar merhaba bende klima almak üzereyim bayadır araştırıyorum lg prestij kafama baya yattı iyi gibi gözüküyor fiyatı da öle ancak geçen lg bayisine gittim ve prestij modelini sordum elimizde yok dedi zaten baya eski bi model yeni sirus modeli var ve fiyatı daha uygun olduğunu söyledi araştırdım ama forumda alüminyum olduğu resimler le gösterilmiş. Acaba prestij modelide alüminyum mu bilen arkadaşlar paylaşır ve bilgilendirirse sevinirim. Yada lg yerine daikin tegora mı almak daha mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kullanan arkadaşlardan ve ustalardan öneri bekliyorum alüminyum olayı ile ilgili ve gerçekten alüminyum olsa çok farkediyorum mu acaba performans ta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba yaklaşık 1.5 ay önce lg prestige 12 lik aldım 2775 tl. şanlıurfa da 45 derece sıcaklıkta tam bir ay günde minimum 15 saat çalıştı istisnasız her gün.20 saati bulduğu günlerde oldu.12 ağustos 2016 da faturam geldi.335 kw tüketim miktarı karşılığı fatura tutarı 142 tl.
  • Ekte paylaştığım fotodaki Isısan 'ın kurulumnu yaptığı Lg prestige klimanın sizce görseli için birşey yapmalı mıyım?Eşimle bu görüntüden oldukça rahatsız olduk ve kenardan, içerden boruyu geçirmeyi aklının ucundan bile geçirmedi teknik servis. İç ünitenin bulunduğu kısım beton olmasına rağmen aşağısı tuğla idi.
  • konuyu hortlatayım dedim :)

    2013 de 2500 fiyatlarda satın alan arkadaşlar hala sorunsuz kullanıyorlar mı acaba ?
    2019 temmuz ayında 2950 tl ye aldım montajı yapıldı ve hala bence 10 numara bir klima.
  • muglalı M kullanıcısına yanıt
    Cortladı......1500 anakart parası istiyorlar....
    Ne kadar LG aldıysam hepsinde pişman oldum....bir daha asla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muglalı

    konuyu hortlatayım dedim :)

    2013 de 2500 fiyatlarda satın alan arkadaşlar hala sorunsuz kullanıyorlar mı acaba ?
    2019 temmuz ayında 2950 tl ye aldım montajı yapıldı ve hala bence 10 numara bir klima.
    Ben de 9.000'lik olan modelini almak istiyorum, bu klima artık üretilmiyor, kanatlarının ve borularının alüminyum olduğu yönünde yorumlar var. Giriş fiyatına üst seviye klima almış oluyoruz. Anakart arızası kötü olmuş, bu her klimada yaşanabilir, benim de mitsubishi electrik sf42 klimam soğutmuyordu, tarif ettiğim şekliyle telefonda dış ünite ana kartı yanmıştır, sıfırı 1.500 lira, tamir edilirse 600 gibi bir fiyat çıkarmışlardı, servis geldi, kontrolünü yaptı, sadece kompresör sıkışmış, kartta bir sorun yokmuş. Klimayı 2013 yılından beri kullananlar memnun mudur acaba?
  • Arkadaşlar bu klimadan bende almak istiyorum. Yeni bir eve geçme durumumuz var. Öyle olursa 2 adet 12'lik (Oturma odası ve mutfak için), 2 adette 9'luk (yatak odası ve çalışma odası için) düşünüyorum. Ancak kullanıcıların yardımına ihtiyacım var. Kafama takılan sorular:

    1- Teknik verilere bakılırsa günümüzün A+++ klimaları ile eşdeğer. Gerçekten enerji tüketimi az mı?
    2- Sessiz mi? Yatak odası ve çalışma odalarında kullanılabilir mi?
    3- Garanti süresi kaç yıl? Montajda sıkıntı oluyor mu?

    Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Not: Fiyatı neredeyse 5-6 yıl önceki fiyatlarla aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burçak

    Arkadaşlar bu klimadan bende almak istiyorum. Yeni bir eve geçme durumumuz var. Öyle olursa 2 adet 12'lik (Oturma odası ve mutfak için), 2 adette 9'luk (yatak odası ve çalışma odası için) düşünüyorum. Ancak kullanıcıların yardımına ihtiyacım var. Kafama takılan sorular:

    1- Teknik verilere bakılırsa günümüzün A+++ klimaları ile eşdeğer. Gerçekten enerji tüketimi az mı?
    2- Sessiz mi? Yatak odası ve çalışma odalarında kullanılabilir mi?
    3- Garanti süresi kaç yıl? Montajda sıkıntı oluyor mu?

    Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Not: Fiyatı neredeyse 5-6 yıl önceki fiyatlarla aynı.
    Kullanıcılardan bu sorulara cevap verecek yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 16 Mayıs 2020; 3:45:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6 yıldır kullananlar memmun musunuz?
  • Evet nasıl memnuniyet babamlara almak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu makina güzel diye biliyorum ev ısıtmak için ideal doğru yaparsin
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.