Şimdi Ara

LG 49UH770V 4K Nasıldır ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
30
Favori
95.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ürünü 3.000 civarı bulan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün karanlik odada izlenmemeli. Izlenirse kansere yol acabilecek kadar banding olan ve vatan pc ve lg ist. Servisi calisanina kadar bunun normal olduğu nu soyluyorlar. Iade ettim. Sorun lg de degil ips panel olmasinda... 2 bucuk senelik lg si olan abimde boyle sacmaliklar yok ku7000 Samsungda da cunku va paneller. Garibim kaliteli led ortadaki mouse imlecini aydinlatmak icin alttan ustten ledleri nasil açıyor. Oysaki cok akici arayuzu guzel bir tv. Bendeki iade edebilmemdeki neden servis vs tanidik o karanlık ortamda dikey bulutlanmadan degil aletin özürlü olup sol kisminin renkeleri soluk gostermesi ve o kisimda banding oluşu. Dikkatinizi cekerim ilk dediğim sorunlari servis sorun olarak algilamiyor.. Garibim vatandaşım da burlarsa yorumda okudum gözümüz alisiyor diyor.. Heba etmeyin paranizi. Va panel alın. Yada varmidir o duzgunlukte ips panel bilmiyorum. 8k para verilip alınmış sony ile mahkemelik olan arkadas var forumda. Altyazi cikinca alttan 1 karış aydinlaniyormus. Lg deki gibi sony de normal demiş. Ama sony nin servisi de herkesin dedigi gibo rezalet olduundan mahkemelik olmuş. Ha ben karanlık odada izlemem sagi solu aydinlanmis olsa sorun etmem trt1 yazisi solda ciktiginda otaraf kpmple aydinlaniyor sorun etmem diyen varsa gonul rahatligiyla alabilir. Görüntüler cok akici arayuz cokguzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: etax

    Bu ürünü 3.000 civarı bulan var mı?

    Hocam gittigidiyor Teknosa mağazasında var.

    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/lg-49uh770v-4k-super-ultra-hd-webos-smart-led-tv-264843142
  • Teşekkür ederim.

    Acaba ne kadar bu fiyatta kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu yorumları okuduk, ürün sepette bekletmeye başladım.

    Fırsat mı tehdit mi bu tv karar veremedim 😊 :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün bugun Teknosa ve Vatanda 2.999 lira
  • Umarım bana da birkaç öneriniz olur.

    Durumu şöye izah edeyim:

    1- Kiracıyız.
    2- Salon için almak istiyoruz. Ortalama 22 m²
    3- TV ünitesi ile en uzak koltuk arsı 3,5 - 3,7 m.
    4- 55-60 inc gibi bir düşüncemiz var ekran için
    5- Genelde film ve PS4 için kullanılacak
    6- Bütçemiz max. 5.500 - TL.
    7- Marka tercihimiz LG - Sony ( Samsung' a sıcak bakamıyorum, renkleri hiç doğal gelmiyor bir türlü. Tabi siz önerirseniz orasına bakarız artık. )
    8- 3D özellik olmasa da olur.
    9- 4K UHD olsun tabi

    Şartlar bunlar
    Önerilerini bekliyoruz.
    Teşekkürler.


    Saygılar.
  • Ben de normal bir araştırmadan sonra geçen hafta bu tv yi almaya karar verdim. Ne banding ne ışık sızması kaymak gibi tv. Bir de renk ayarı çektim kendi göz zevkime göre. İşlem bana göre tamam. Yani boş siyah ekran da imleç çevresindeki aydınlığı kesinlike hata veya arıza olarak düşünmeyin. Çünkü bütün led tv lerde bunun normal olduğunu araştırırsanız göreceksiniz. Smart yanı çok çok iyi.. Kısacası kafanıza herşeyi takmayın. Yorumlara bakarsanız alınacak tv yok…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursoft41 -- 13 Mart 2017; 23:21:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gursoft41 G kullanıcısına yanıt
    Hocam özürlü tv leri böyle alışırız hata değil diye diye kullanıyor milletim. Nedemek hata degil. Bu forumda cogu kisi anladi tr ye 4. Kalite urunlerin geldigini..770v yi iade edeli 1 hafta oluyod. Karanlik ortamda boyle tv izleyecegime yemin olsun tüplü tv izlerim okadar. Kendinizi kandirmayin lutfen her tv de var diye. Arastirip bulucam videosunu da koyuc. 2 bucuk yillik arkadasimda vl650 lg mi ne var. Akıllı kumanda ayni 770gibi ayni testi yaptim dediginiz aydinlanma gram yok. Napicaz simdi? O tv sorunlumu ozaman sizdeki son model lg mi sorunlu? Haa 800 serisinde de var bu sorun 8 binlik dandik ips panelli sony de de var... Adam mahkemelik şimdi. Arkadas az degilki bi araba parasi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de ben karanlık ortamda film izleyebiliyorum. Farklı model den mi bahsediyoruz. Yani rahatsızlık veren bir sorun var da ben bunu kabullenmiş değilim. Netflix den film izledim akşam ışıklarda kapalı vallahi hiç bir sıkıntı yok. Ben bendeki tv üzerinden yorum yapıyorum. LG 49UH770V bana biri bu model sorunlu mu diye sorsa tabiki hayır diyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursoft41 -- 14 Mart 2017; 9:15:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Ürünü sitede yazılanların hepsini okuyacaktan bilerekten aldım arkadaşlar.cumartesi kurdurdum

    Uf7787 tv kullanıyordum kırıldığı icin bunu aldım.

    Yorumlarda özet geçecek olursak en fazla şikayet edilen karanlık ortamda ışık sızması (özellikle altyazılarda) ve vertical banding di

    Ürünü detaylı olarak inceleme sonra gerçekten led karartma açık (kapalı oldugunda da siyah siyah degil gri gibi oluyor)olduğunda karanlık odada karanlık sahnelerde veya ekranın bir tarafı aydınlık birtarafi karanlık sahnelerde gerçekten iskence.ben bu kadar yorumu okuduktan sonra belki abartılmıştır diye düşündüm ancak 16:9 oranında,karanlık altyazılı film izleyen arkadaşlar çok dikkat etmeliler.Maalesef gözümü alamıyorum bu durumdan.cok film izledigim içinde yanlış tercih yaptığımı düşündüm

    Gelelim diğer vertical bandıng denen olaya

    Açıkcası çok fazla futbol macı tarzı seyler izlemedigim icin sorun yaratmıyorum.ama test videolarinda gerçekten gozle görülüyor.ozellikle yeşil renkte.ekran Full sabit renklerde maalesef renkler dalgalı görünüyor.

    Benim icin diğer bir olayı webos 3 oldu.(2015 webos 2 uhd uf7787 kullanan biri olarak )

    Maalesef sistem webos 2 den Yavas.evet yavaş.yaptikaro ekstra iki ekran yan yana izleme ve zoom özelliği ki bunları da çok kullanmıyorsunuz.ara sora donmalar yaşanıyor.

    İnternetten eski webos 2 cihazımla sorunsuz film izlediğim siteler bunda birden kapanmaya,donmaya sayfayı yenilemeye başladı.sorunsuz film izlediğim siteler de var ama bu konu umarım güncelleme ile çözülecektir

    Günlük kullanım renk kalitesi içinse bana tv donuk geldi diyebilirim.belki standart ayarlari tatmin etmiyor ayar yapmak lazım ama uf7787 den daha karanlık tv

    sd kanal performansı kötü ,uydu geçişleri normal diyebilirim.

    Bu tvyi neden aldım derseniz webos arayüzü ve panel hızı icin

    Sunun hakkını verelim tv hareketli sahnelerde iyi .bu konuda sizi yormaz.

    Ürünü bir şekilde değiştirme fırsatım var ama piyasaya baktığımda maalesef 3.000 bandında adam akilli tv yok.

    Varsa lütfen önereceğiniz yazınız

    Yazdıklarım benim görüşlerim.baska sormak istediğiniz bir şey varsa cevap verebilirim

    Herkese iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egetugce -- 14 Mart 2017; 16:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zamanında bu ve diğer başlıktaki bilgileri okuyarak bu tv'yi almaya karar verdim. Gerek ışık sızması gerek banding problemleri nedeniyle alınmaması söylendi. Aldıktan tam 7 ay gibi bir süre geçti. İnanın iyi ki almışım diyorum. Bir çok kişiye de tavsiye ettim. Aldırdıklarım da teşekkür ediyor. Bir kere bu bahsedilen sorunlar görsel detaycılığı çok yüksek olan kişilerde farkedilir ve rahatsız edici olabilir. Şu ana kadar bu sorunun beni rahatsız ettiğini görmedim. Aynı zamanda bir çok akrabam arkadaşım evime gelip birlikte film/tv izledik. Kimse böyle bir sorundan bahsetmedi.

    Diyeceğim o ki. Amaç smartın hızlı olması ve gerçekten uzun ömürlü bir tv alınması ise bu tv'yi alın. Pişman olmayacaksınız.
  • dinamik kontrastı default ayarlarda "düşük" seçili iken yeşil renkte vertical banding(gölgelenme) vardı.
    Resimdeki gibi ayarlardan dinamik kontrastı "yüksek" yapınca çok iyi sonuç aldım.

     LG 49UH770V 4K Nasıldır ?

    Performans olarak çok iyi bir tv.
  • Arkadaşlar ben tv yi alalı 2 ay oldu. Nacizane fikrimi beyan etmek isterim belki alacak arkadaşlara fikir vermiş olurum.

    İyi yönleri:

    -Öncelikle tv nin arayüzü ve işlem gücü oldukça hızlı ve pratik magic kumanda büyük kolaylık.
    -3.0 usb desteklemesi de gayet iyi, taşınabilir harddisk i taktım devamlı duruyor. Film izleyeceğim zaman kumandadan seçmem yeterli filmlerin kaldığı yerden devam etmesi de güzel özellikle dizi izleyenler için.
    -Ses seviyesi yeterli bir tv ye göre. Sanal surround u da başarılı buldum. Dts, dolby filmlerde hissettiriyor.
    -Kanal geçişleri çok da yavaş olmasa da biraz gecikmeli ama sorun teşkil etmiyor. Favori vs düzenleme gayet iyi ve stabil.

    Şu ana kadar tv nin iyi yönlerinden bahsettim gelelim kötü taraflarına.

    -Malesef diğer arkadaşların dediği karanlık sahnelerin kötü olduğu yorumlara bende katılıyorum. Komple siyah oldu mu sorun yok fakat ekranda en ufak bir renkli nesne çıktı mı dikine ledler yanıyor kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu panelle ilgili bir sorun bu sebeple samsung un panel teknolojisi daha iyi buluyorum ve tavsiye ediyorum.
    -Aydınlık sahnelerde ve günlük kullanımda sorun yok renklerle ilgili fakat önemli bir noktaya parmak basacağım. Ve bu durum beni rahatsız etti.
    -Bu sorun sorun şu ki tv nin trumotion teknolojisi yeterince iyi değil. Hareketli sahnelerde pürüzsüz yapınca oldukça akıcı bir deneyim sunuyor fakat bunun malesef bir dezavantajı var. Hareketli nesnenin arkasında düz bir renk varsa iyi ancak çalı çırpı gibi yada baklava desenli bir demir çit varsa o nesne hareket ettiğinde işlemci geri kalıyor ve nesnenin etrafı bozuluyor pütürlenmelere sebep oluyor. Bu olay göze batıyor hiçbir şekilde düzeltilmiyor.
    -Uygulama mağazasında pek birşey yok az içerik.

    Sonuca gelecek olursak. Günlük kullanım için iyi bir tv. Ancak 1080p dizi film vs meraklıları için yukardaki trumotion olayını ve karanlık sahneyi düşünmelerini isterim. Çünkü beklentileri karşılamıyor. Söyleyeceklerim bu kadar. Saygılar..




  • Arkadaşlar bu tv ile karanlıkta sinemaskop film izlerken ışık sızması olduğunu söyleyip bunun çok rahatsız edici bir durum olduğunu dile getirenler oldu. Bilmiyorum ama benim seyrettiğim haliyle aşağıdaki linke bir bakın.. Var da belki ben fark etmiyorumdur.

    http://dosya.co/olw8c7buz1lw/MOV_0075.mp4.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürün güzel ancak benim kafamı taktıgım sey kanal sıralaması değişmiyor, sizlerde güncelleme no'su ne çıkıyor acaba arkadaslar? kanal sildirmiyorsun anladım da sıralamaya neden izin verilmiyor..

    2.si listede arama yaptıgımda mesela kanal adı yazdıgımda saçma sapan sonuclar, uygulamalar falan cıkıyor.. aradıgınız kanalı nasıl buluyorsunuz?


    son olarak bu truemotion ayarını rtings de yazan gibi mi yaptınız ya da genel ayarları oradaki gibi mi yaptınız merak ettim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAXville -- 22 Mart 2017; 14:25:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karacahan

    Ben hala tüplü televizyon kullanıyorum :) Televizyonumdan da hiç şikayetçi değilim aslında ama artık zamanının geldiğini düşünerek Led TV'ye geçiş kararı aldım. Ki, teknolojiyle oldukça içli dışlı biri olan ben geç bile kaldım sanırım. Samsung ve LG modellerini iyice araştırdım ve bu modelde karar kıldım. Zaten niyetimde de LG vardı. Konuyu baştan sona okudum da zamanında baya iyi fiyata alanlar olmuş. Ben en düşük 3129 liraya bulabildim 49 inç olanını. 2 gün içinde kargoya verilecek bakalım hayatımda neleri değiştirecek bu televizyon merakla bekliyorum.

    Düzenleme: 2 gün içinde kargoya verilir yazıyordu sitede ama siparişin üzerinden henüz 24 saat geçmişti ki kargo firması kapımı çaldı. Televizyon geldi. Bu hızlı gönderime çok şaşırdım. Kabaca gördüğüm kadarıyla kutusunda herhangi bir sorun yok. LG servisini aradım yarın gelecekler dediklerine göre. O zaman tam olarak incelerim.

    Düzenleme 2: Televizyon kuruldu. Herhangi bir sorun yok. Yalnız duvara astırmıştım televizyonu ama servis gidince pişman olup sehpa üzerine koymak istedim. Kutunun içerisinde ayağı filan var ama ayağı tv'ye montajlamak için vidaları yok. Kutuya koymuyorlar demek ki. En önemli şey aslında.

    8 aydır kullanıyorum TV'yi hiç şikayetçi değilim. İyi ki almışım diyorum. Bi tek WebOS 3,0'da Facebook, Twitter gibi sosyal ağ uygulamalarını kaldırmışlar ama bir süre sonra onların da gereksiz olduğunu düşündüğüm için o dezavantajı da eledim.. Digitürk kullandığım için normal yayınları izlemedim hiç o yüzden bu konuda yorumum yok. Digitürkün yayın standartlarını da anlatmama gerek yok sanırım...

    İnternetten çeşitli 4K ve 1080p video ve filmler indirip denedim. Bunların içinde 4K olup 60Fps hızında videolar da var. Hiç birisinde görüntü bozukluğu veya işlemci gecikmesi gibi bahsettiğiniz sorunları yaşamadım. Videoları oynattığım harddiskim USB 3,0 bile değil. 12 senelik harddisk.. Buna rağmen videolar ve görüntülerde hiç takılma yok. Özellikle de 60Fps videolarda hızlı ve slowmotion sahnelerinde dikkat ettim sonuç mükemmel! LG şahane bir iş başarmış..

    Bahsettiğiniz sorunlardan sadece bir tanesi mevcut, kumanda imleci aktif olduğunda oluşan belli belirsiz beyaz çizgi. O da sadece ekran siyahken oluyor. Herhangi bir görüntü varken öyle bi olay yok. Belki belli olmadığından biz göremiyoruz. Hiç bir görüntünün olmadığı siyah ekranda belli olan bi şey de sorun olmaz sanırım. Zaten imleç kapandığında da kayboluyor. Ha siz ben tv izlerken imleç de ekranın orta yerinde dursun öyle zevk alıyorum, ya da izlediğim yerde kumandayı elimde sallayıp imleci ekranda gezdirmeyi seviyorum diyorsanız o başka bi şey.

    Ya sizin aldığınız ürünlerde bi kusur var, ya da ben çok şanslıyım bana böyle bi şey denk gelmiş.




  • Arkadaslar bende uzun arastirmalar sonucunda bu urunu teknosa.com uzerinden 3000 liraya satin aldim

    Urun kurulumu yapildi gunduz yaptigim incelemelerde urunden gayet memnun kaldim. Tek hosuma gitmeyen kısim goruntu ayarlari fabrika ayarlarinda kullanmak istedigimde renkler cok cansiz zayif geldi. Goruntu ayarlarini manuel olarak ayarlamak gerekiyor. Zaman zaman ekranda bir parca titreme oluyormus gibi gozumu rahatsiz eden bir durumla karsilastim ama buyuk ekrana geciste alisma evresidir diye cok uzerinde durmadim.

    Beni asil rahatsiz eden kısımsa tv nin gece performansı oldu. Karanlik sahnelerde paneli çok başarısız buldum. Siyah performansi cok kotu. Benim gibi aksamdan aksama evde olup da film izlemeyi sevenlere tavsiye edebilecegim bir cihaz degil malesef. Diger markalari da cok arastirdim inceledim. IPS panellerin genel sorunu bu sanirim. Ve bir cok marka urunlerinde IPS paneli tercih ediyor. Farkli olarak samsung VA panel tipini kullaniyor ve şahsi kanaatim IPS le kiyaslandiginda VA paneller siyah performansinda açık ara önde ...

    Bu durumdan dolayi urunu iade edip samsunga yoneldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetakbudak -- 29 Mart 2017; 23:15:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar fiyatlar fırlamış durumda şu an. Gittigidiyorda 3259 tl şu an. Bonus ve %5 le 3000 tlye geliyor. Daha iyi önerisi olan var mı bu fiyata? Ya da almışken 400 tl verip 850v mi almalı?

    49pus6501 bakıyordum aslında androidden dolayı vazgeçmiş durumdayım. çok zormuş tv seçmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 mayıstan itibaren lg yeni modelleri geliyormuş mediamarkt dan söylendi
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.