Şimdi Ara

LG 49SJ800V kullanan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
31
Favori
92.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RGBW muhabbeti çok profesyonel bir konu bence. Mağazada 49mu8000 ile görüntüleri kıyaslayınca açıkçası bir kalitesizlik göremedim ben. Siyah kalitesi IPS panellerde malum zaten. Aynı görüntüyü önceki mesajlarımda söylediğim gibi çok çok daha akıcı oynatıyordu sj800v mu8000'e göre. mu7400 var alternatif olarak o da IPS panel zaten(Samsung PLS diye isimlendiriyor, nüans farkları olabilir). 55"'e çıkamıyorsanız ürünler bunlar yapacak bir şey yok zaten. Marka farketmeksizin 50 hz VA paneller aşırı renkli ve pudralı suratlar sunuyor sanki. Bundan sonra aslında önemli olan RNNN'ninde dikkat çektiği bence malı ederinde almak. 49sj800v ilk çıktığında 4900 tl idi. Evet o paraya göre çok dandik bir tv. Soru şu bu tv'nin etiket fiyatı ne olmalı. Diğer uj serileri vs. düşünüldüğünde daha iyi bir panele sahip. Şahsi fikrim 3200 Tl civarı piyasa koşullarında bu tv için ideal. Düşer düşmez orasını bilemem. Ama satın alan arkadaşlar bir kaç video çekip koyarlarsa burada bir çok insana yardımcı olacaklar. Soru işaretleri kalkar.
  • ben de 55sj850v var sorularınız varsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende bugün siparişimi vereceğim. Daha doğrusu sipariş vermiştim Samsung'un MU7500 Curved modelini ama iptal ettim.

    Son olarak 49MU8000 ile 49SJ800v arasında kararsız kaldım. Max 4000'e kadar da bütçe var. Ya Samsung olacak ya LG.

    Ne diyorsun SJ iyi midir ? Alsam niye MU8000 almadım diye bir pişmanlığım olur mu ?
  • ışık sızması hiç yok çözmüşler bu sene ses kumanda webos mükemmel. Görüş açısı çok iyi yan kanepeden renk kaybı olmadan izlenebiliyo. Va panelin siyahları ve canlılığı yok ama. Karanlık sahnelerde detaylar kaybolabiliyor. Bana geçen sene 2 kere samsung arızalı ürün geldiği için samsungtan soğudum lg aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki tek fark karanlık sahnelerdeki detay ise ve bunun da bariz bir göze batan farkı yoksa o halde Lg tercih sebebidir o zaman.

    Samsung'un renkleri daha cıvıl ama bu iyi anlamda değil.Sanki sulu boya gibi.

    Görüntü keskinliği ve netliği açısından bu tv iyidir diyorsan seçimim sanırım sj olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maho23

    Aradaki tek fark karanlık sahnelerdeki detay ise ve bunun da bariz bir göze batan farkı yoksa o halde Lg tercih sebebidir o zaman.

    Samsung'un renkleri daha cıvıl ama bu iyi anlamda değil.Sanki sulu boya gibi.

    Görüntü keskinliği ve netliği açısından bu tv iyidir diyorsan seçimim sanırım sj olacak.

    Bende Haftasonu 49sj800v modelini aldım. Bugün kurulumu yapılacak. İnşallah memnun kalırım. Sony Kd-49XD7005 modeli aklımı çok karıştırdı. Oled almak istiyordum fakat fiyatları hala çok yüksek. Bir sonraki artık. Kullanmadığım için daha tavsiye edemem. Kullandıkça izlenimlerimi paylaşırım.
  • barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Ben henüz televizyonun kurulumunu yaptırmadım. Mağazadan aldığım gibi duruyor. Alırken çok kararsız kaldım. Hareket duyarlı kumanda özelliğini çok sevdim. WebOS 3.5 kullanımı çok güzel geldi. Eve geldiğimde forumdaki yorumları okuyunca ve panelin 49SJ800 sadece bu modelde RGBW olması beni terettüde düşürdü. Geri iade edip, birazda para verip Samsung 55MU8000 olmayı düşünüyorum.

    Kurulum yapan ve kullanan arkadaşlar fikir verebilir mi?

    Ayrıca Televizyon Ses için Bluetooth Hoparlör bağlantısı yapılabiliyor mu?
    LG sitesinden Kullanım kılavuzunu okudum yazmıyordu. Samsung'da bu özellik var olduğunu okudum.
  • tirabzonli kullanıcısına yanıt
    izlenimlerinize fotoğraf video ekleyebilirseniz sevinirim.
  • arkadaşlar ben sj800v modelini önermiyorum şuanki fiyatınıda haketmiyor bu rgbw farkını ve renkleri yayma olayını anlayamanlar için 2 tane usb alın içine aynı foto ve videoları atın (4k olacak 1080p de bi fark olmuyor çünkü) sonra gidin mağazaya 49mu8000 ile 49sj800v modellerinde oynatın bu videoları ve 1-1.5 metre mesafeden izleyin yine aradaki keskinlik farkını anlamıyorsanız zaten sj800v alsanızda sizi üzmez demekki ayrıntıdan anlamıyorsunuz yada gözünüze çarpmıyor ama birde şöyle bi durum var sadece keskinliğe etki etmiyor bu durum renkleride yumuşatıyor nasıl derseniz tam olarak şu video örnek olabilir

    https://www.youtube.com/watch?v=v8cNMAFmriI


    tv almadan önce bu modeli baya incelemiştim hatta satın almıştım o arada bu rgbw muhabbetini öğrendim araştırdım sonra gidip tekrar test edince gerçektende öyle olduğunu gözlemledim ama dikkat etmezseniz öyle aman aman bi fark yok görüntüde keskinlik olarak yalnız renklerin yumuşatması biraz dikkat edince belli oluyor onun dışında tv nin motion performansı gayet güzel hoparlörleri ve tasarımıda gayet güzel yalnız kontrast ve siyah performansı olarak kendi fiyat aralığındaki tv lerden geride

    4100tl yada indirimle 3800 olsun diyelim bunlar az paralar değil daha geçen 4500tl 55xe8505 4800tl ye 55mu8000 satılıyordu bu tv ler lg nin yanında gerçekten tv diyebileceğimiz modeller onlar bu fiyatlara satılıyorsa lg nin edeceği maximum rakam 49 boyutta 3250tl dir lg bu sene çok kazık fiyatlarla girdi piyasaya giriş seviyesi tv si 3000 den başlıyor bir tık üstü sj800v 4000tl bu fiyatlarla giriş yaptı baktı olmuyor indirime gitti bu kafayla giderseler yine mecbur indirime girecekler çünkü bu tv leri bu işi bilen birisi bu fiyatları veripte almaz samsungun 55inch orta üst diyebileceğimiz 55mu8000 modeli ile sony nin yine aynı şekilde 55xe8505 modeli dediğim fiyatlardan satılabiliyorsa lg ninde fiyatlarını düzeltmesi gerekiyor

    bir örnek daha verirsek 55sj850v modelini 5-5500tl aralığında satmaya çalıştı bu tv rgbw değil bildiğimiz rgb ama ips edge led bi tv şimdi aynı fiyata samsung ve sony va panel 100hz 10bit tv ler varken yani daha iyileri varken kim neden daha kötüsüne 5000tl verip alsın ki kısacası lg yerse yaptı ama yemedi biraz daha bekleyin bu lg lerin fiyatları komple düşecek bence bu seneki tv leri bariz geride diğer markalardan zaten onlarda artık olede önem veriyor bunu oled harici çıkardığı modellerdende anlayabilirsiniz bir tane düzgün modeli yok düzgün tv isteyen oled alsına getiriyorlar işi :)
  • İki defa siparis verdim ikinci defa iptal ettim. En basta mu7500 curved almistim vazgectim mu8000 e yoneldim. Vatana gidip magazada inceledim. Enine boyuna ne varsa karsilastirdim. Demo yayinlarini kapattirip uydu yayini actirdim. Mu8000 den tiksindim. Ben sadece bir siyahi iyi gosteriyor diye Samsunga para vermem. Evimde yillardir Lg var. 2016 yilinda da 43uf7787 modelini gidip aldim 4k tv. Simdiye kadar hicbir yayinda ki bu ister sd ister hd ister 4k olsun beni hayal kirikligina ugratmadi. Bu sebeple bugun tekrardan vermis oldugum mu8000 siparisini de iptal edip sj800v modelini aldim. Herkes Va panelin renklerine deginmis fakat acin bi normal kanallari kanal d yi showu insanlarin yuzune bakin. Kontrast yapayim derken yagli boya caslismasi yapmislar resmen. Ayrica deginilmeyen bir baska konu da diger markalari da esas alirsak sadece Lg nin 49 inclik bu modelinde 10 bit panel ve 100 hertz gercek yenileme hizir var. Mu8000 de 8 bit panel ve 50 hertzlik bir hiz soz konusu. Butun bunlara ek olarak tizen webosun yanindan.bile gecemez. Sihirli kumandayi da dahil edelim buna. Varsin tek fark rgbw panel olsun.



    Tv de tercih Lg telefonda samsung olabilir. Secim size kalmis. Pisman olacagimi da dusunmuyorum. Alan arkadaslar izlenimlerini paylasirsa memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam peki 10 bit ve 8 bit +frc durumunu kıyasa nasıl koyacağız. LG gerçekten RGBW olmasına rağmen 10 bit görüntü derinliği verebiliyor. Diğer tarafta da 8 bit + yazılım desteğiyle buraya yaklaşmaya çalışan başka bir panel var. İnternette biraz araştırdıktan sonra 8 bit + frc 'nin 8 bitten daha iyi ama gerçek 10 bit gibi olmadığı sonuçlarını buldum. Burada karşılaştırırken aslında panelin renkleri ne kadar doğru verdiği daha önemli. Samsung kırmızıyı daha koyu veriyor ama peki doğada o kırmızı gerçekten öyle bir kırmızı mı? Onu görüntüde değerlendirmek gerekli bence. Birde tekrar dönecek olursak elinizde biraz daha soluk bir kırmızı var ama kırmızının tonlarını daha çok veriyor renk derinliği daha fazla üstelik 100 hz ve daha akıcı bir görüntüye sahip. Böyle olduğu vakit hangisi daha kıymetli? Bunlar benim kafamdaki sorular ortak akıl bir cevap bulabilirsek memnun olacağım.

    En mantıklısı aslında detaylara takılmayıp aynı videoyu iki tvde oynatıp gözünüzün neleri seçip neleri seçmediğine göre karar vermek. Onu da fiyatları biraz yüksek bulduğum için şuan yapmıyorum. Çünkü almayacakken insanları boşuna oyalamak hoşuma gitmiyor. Birde direk iki tv'nin yanyana olduğu yere şuana kadar rastlamadım :)
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anlamayın ama dediklerinizin tek bir tutar yanı yok va panelin sadece siyahalrı değil renkleride kontrastıda resim kaliteside daha iyi ayrıca mağazada uydu yayınlarından hiçbirşey anlaşılmaz çünkü bi yayını 20-30 tv ye bölüyorlar neredeyse kalite berbat oluyor artı renkleri öyle gösterme sebebi mağazada durduğu için canlı yada dinamik moda alıyorlar ondan öyle gözüküyor düzgün ayarlar yapıldığında sj800v mu8000 in yanına yaklaşamaz ne renk konusunda nede kontrast nede resim kalitesi her konuda daha üstün hadi bizler bilmiyoruz bu işleri rtings incelemerindeki farklara bakın mu8000 modeli bırakın sj800v yi sj850v den bile daha iyi bir model ayrıca mu8000 50hz değil 8 bitte değil 10bit 100hz sadece 49inch 50hz yalnız oda 8bit değil 10bit bu renk konusunda kimse benden takıntılı olmasın bu konuda zaten lg en sonda geliyor bu işi en iyi sony yapıyor sonra samsung sonra lg kaldı ki rgbw panelde hangi rengi düzgün alabileceksiniz ki 2 pikselde bir araya beyaz atıyor yukarda videosu var paylaştım açın izleyin neyse daha fazla uzatmaya gerek yok ben doğruları yazayımda okuyanda doğrusunu okusun seçimini ona göre yapsın..
  • okinavci O kullanıcısına yanıt
    49mu8000 gerçek 10bit 8bit+frc değil zaten ben onlara çakma 10 bit diyorum direk 10 bit demiyorum :) dediğiniz gibi gerçeğinin yerini tutmuyor..renk konusuna gelirsek en doğru renkleri sony veriyor sonrasında samsung geliyor düzgün ayarlarla samsunglarda çok düzgün doğru renkler verebiliyor sony den pek geri kalmıyor samsung renk konusunda gayet başarılı sizin o abartılı dediğiniz renklere insanları mağazadaki satış görevlileri alıştırdı tüm tv lere bastılar dinamik ayarları arka ışığı en sona aldılar vs.. insanlarda sanıyor ki bu tv ler hep böyle pastel boya gibi gösteriyor renkleri alakası yok ben mu9000 kullanıyorum şuan kullandığım ayarlarla renklerin derinliğini gerçekliğini yada insan tonlarını ayrıntılarını beğenmeyecek birisi çıksın yakarım tv yi o kadarda iddalı konuşuyorum bu konuda hadi bizler anlamıyoruz diyelim adamların işleri bu prof olarak bu işi yapıyorlar bizim gibi değiller bu adamlardamı yanlış biliyor yanlış bilgi veriyor ? lg zaten rgbw olduğu için renkleri doğru gerçek verme şansı direk azalıyor yukarda paylaştığım videoyu izleyin rgbw nin gerçek renkleri dönüştürdüğü hal tam olarak o isteyen istediğini alsın kişisel zevk tercih meselesi ama burda yanlışı doğru gibi anlatıp insanları yanlış yönlendirmeyelim insanlar burayı okuyup görece güzel paralar verip tv alıyor yazık verilen paralara o yüzden kimse lg nin bu seneki modellerini savunmasın doğru düzgün bir tane tv çıkarmadı bu sene oledleri satmak için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 26 Eylül 2017; 16:48:43 >
  • Hocam siz daha önce ki mesajlarda mağazada 2 defa test ettim renkler hoşuma gitti maçlar iyi banding yok hızlı vs demişsiniz bu konuda ne değişti ben onu anlamadım , sonuçta ne kadar teknik kısım olursa olsun lg 2 yıldır bu teknoloji ile devam ediyor ve gözle görenler daha çok beğeniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NcB N kullanıcısına yanıt
    benden bahsediyorsanız eğer söylediklerim yine geçerli ama bu söylediklerim sj800v modelinin mu8000 ve üzeri modellerden daha iyi olduğu anlamına gelmiyor :)
  • sj800v rgbw olduğu için kaale alıp incelememişler bile direk sj850v modelini incelemişler onunda hangi modellerin altında kaldığına kendiniz bakın mu9000 xe9005 modelleri falan sj800v modeli yanında üst model sayılır

    LG 49SJ800V kullanan var mı?

    burda incelemerde mevcut
    http://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/55-inch

    buda sj850v nin siyahları daha üst model aynı zamanda 4000tl para verip bu siyahları görmeyi kabullenebiliyorsanız problem yok :)
    http://i.rtings.com/images/reviews/sj8500/sj8500-uniformity-large.jpg

    yine aynı şekilde mu9000 in 4/1 kadar olan kontrastı

    LG 49SJ800V kullanan var mı? LG 49SJ800V kullanan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 26 Eylül 2017; 16:57:53 >
  • geri kalan resim kalitesi vs konularına girmiyorum bile isteyen istediğini alsın kullansın yeterki kendi tercihlerini doğruymuş gibi anlatıp insanları yanlış yönlendirmesin burası forum binlerce kişi okuyor burdaki mesajları..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    https://www.displayspecifications.com/en/model/c82db05

    Türkiye de satılan ue49mu8000 aslında avrupa'da ue49mu7000

    Burada görüleceği üzere maalesef 8 bit + frc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinavci -- 26 Eylül 2017; 17:28:21 >
  • okinavci O kullanıcısına yanıt
    hocam aylarca araştırdım ben bunları o bahsettiğiniz model olayı sadece mu8000 altındaki modellerde var mu8000 ve üzeri modeller aynı tv ler sadece geliş kodları farklı oda ülkelerdeki yayınlarla alakalı vs.. burdada yazıyor zaten

    LG 49SJ800V kullanan var mı?

    o sizin bahsettiğiniz 8bit +frc olan model ortadan tek ayaklı olan model ama ülkemizde satılan model o değil çift ayaklı olan 10bit model
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Çift ayaklı model açıp baktınız mı linke
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.