Şimdi Ara

LG 32MB25HM nasıl bir tv? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
5
Favori
26.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tv kalitesi nasıl arkadaşlar babama alacağım. Hareketli görüntülerde sıkıntı oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün gayet güzel. Hiçbir sıkıntı gözlemlemedim. HDMI-1'e uydu alıcıyı, HDMI-2'ye bilgisayarı bağladım. İkisinde de canavar gibi performans gösterdi. Ayarlardan yalnızca renk ayarını "canlı" yaptım. Başka da kurcalamadım.
    Işık sızması, gölgelenme vs... ancak ciddi derecede takıntı yapıp inat edenlerin belki bulabileceği şekilde olabilir. Ama o kadar inada bindirdikten sonra her ürünün bir eksisi bulunabilir. Ortalamanın üstü diyebileceğim bir teknoloji kullanıcısı olarak üründen son derece memnun kaldım.
    Fakat ben 680-TL fiyatla aldım. Şimdi 800 küsür fiyatlar görüyorum nette. Bence bekleyin, muhakkak yeniden indirime girer, o kadar düşmese bile...
  • Ben de bugun gidip 799 TL ye aldim. Kampanyalar bitti, annem de geliyor ve TV ihtiyaci dogdu. mecburen en uygun fiyat neredeyse gidip aldim. Kutunun tutma yerleri biraz yipranmisti, artik ne kadar tasidiysalar. Yarin sabahtan kurulum yapilacak, aksama ise bir iki test yapacagim. ozellikle input lag konusunu merak ediyorum ben. zira monitor olarak kullanmayi planliyorum ana olarak . Bu bakimdan eger bir monitor gibi kullanabiliyor ise dogrudan bilgisayarin karsisindaki duvara aski aparatini yapistircam :) . Fukarakola, senin durumla sanirim ben de karsilasicam, bakalim nolcak durum. bu arada, bu gunun guc adaptoru nasil bisi ? fotograf koyabilir misiniz ?
  • Bir de sorum olacak, cihazi acamadigim icin kontrol edemedim simdilik. kutu uzerinde divx yaziyor, ancak hangi ormatlari oynatabiliyor usb uzerinden ?
  • Bende ps4 ve laptop bağlamak için almayı düşünüyorum,
    şuan için en iyi f/p ürünü bu görünüyor.
    779 liraya buldum en uygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    evet beyler bu tvyi inceleyen kullanan var mı nasıldır performansı benim için maç izlerken titreme falan olmasın yeter hz'sini hiç bir yerde bulamadım ne kadar olduğunu kullanıcı yorumları falanda yok hiç bir yerde bilen eden var mıdır bunu?

    Aynısını arkadaşıma aldik kesinlikle almalısın fiyatını hakediyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 699 tl almıştık metro marketten hem tv hem pc monitörü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fukarakoala

    ben biraz ayarlarla oynayınca görüntü düzeldi.Ancak halen pc çıkışında yazıların full hd de okunabilirliği iyi değil.

    Sonradan aklima geldi, PC cikisndan kastiniz acaba DSUB mi ? hani su 15 pinli baglanti soketi mi ? Eger onu kullaniyorsaniz zaten HDMI veya DVI baglantisindaki gibi bir goruntu elde edemezsiniz. DSUB sinyali dijital olmadigi icin tarama islemini ekranin uzerindeki kontrolcu halleder ve her zaman net bir goruntu elde edemeyebilir. Hatirlarsaniz DSUB baglantili ekranlarda AUTO diye bir secenek vardi ve ekranin dogal cuzunurlugunu sectikten sonra buraya girmeniz gerekirdi goruntunun uygun bir sekilde oturmasi icin. bilgisayarinizda display port, hdmi veya dvi varsa bunlari kullanmanizi oneririm.
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    hdmi üerinden alıyorum görüntüyü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    Ben de bugun gidip 799 TL ye aldim. Kampanyalar bitti, annem de geliyor ve TV ihtiyaci dogdu. mecburen en uygun fiyat neredeyse gidip aldim. Kutunun tutma yerleri biraz yipranmisti, artik ne kadar tasidiysalar. Yarin sabahtan kurulum yapilacak, aksama ise bir iki test yapacagim. ozellikle input lag konusunu merak ediyorum ben. zira monitor olarak kullanmayi planliyorum ana olarak . Bu bakimdan eger bir monitor gibi kullanabiliyor ise dogrudan bilgisayarin karsisindaki duvara aski aparatini yapistircam :) . Fukarakola, senin durumla sanirim ben de karsilasicam, bakalim nolcak durum. bu arada, bu gunun guc adaptoru nasil bisi ? fotograf koyabilir misiniz ?

    hocam merhaba, ben de bu monitörü almayı düşünüyorum. test ettikten sonra yazarsanız sevinirim.
  • erenesto kullanıcısına yanıt
    Bende monitör olarak almayı düşünüyorum beyler. var mı oyle kullanıp yorum yapacak?
  • Bugun aksam eve gelince cihazi benim SONY ye HDMI ile bagladim. @fukarakoala nun bahsettigi sorun ile karsilasmadim. Goruntu ekrana tam oturdu ve gayet net bir goruntu verdi. TV leri bilgisayara baglarken en buyuk sorun input lagdir. Kullanimi imkansiz hale getirir. monitor oldugu icin bu konda sorun olmayacagini tahmine diyordum. ki tahmin ettigim gibi bayagi dusuk input lag var .

     LG 32MB25HM nasıl bir tv?

     LG 32MB25HM nasıl bir tv?

     LG 32MB25HM nasıl bir tv?


    Urunun altindan hafif isik sizmasi var, karanlik ortamda siyah bir ekrana bakinca hissediliyor, ancak rahatsiz edici bir sey degil kesinlikle. Banding yok, clouding yine isik sizmasi kadar, farkedilecek turden degil. Fazla izlemedim, ancak ghosting farketmedim. Ustteki fotograflardan anlasilacagi uzere urunun input lagi foto metodu ile 20 ms civrinda cikiyor. ancak gercek input lag 30-40ms araliginda, ki oyun oynamak ve ekran olarak kullanmak icin gayet yeterli bir sure.
  • Hocam bilgiler için teşekkürler. Input lag ile tepkime süresi farklı şeyler mi? Bu ürünün özelliklerinde 5ms tepkime süresi yazıyor o nedenle sordum. Bir de yine özelliklerde IPS Ekran yazıyor ama satın alan bazı kişiler IPS değil normal Led demiş hangisi doğrudur ? Bir de oyun oynadıktan sonraki görüşleriniz nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenesto

    Hocam bilgiler için teşekkürler. Input lag ile tepkime süresi farklı şeyler mi? Bu ürünün özelliklerinde 5ms tepkime süresi yazıyor o nedenle sordum. Bir de yine özelliklerde IPS Ekran yazıyor ama satın alan bazı kişiler IPS değil normal Led demiş hangisi doğrudur ? Bir de oyun oynadıktan sonraki görüşleriniz nedir ?


    Panel IPS panel, goruntuleme acisi 178-178. Tabiiki ust seviye cihazlardaki kadar kaliteli bir panel beklemek mumkun degil . ancak TN filan degil panel . Ayrica LED sadece arka aydinlatmayi ifade ediyor, IPS panel turunu, bu anlamda IPS degil normal LED denmesi sacma olmus. Input lag ve tepki suresi tamamen farkli mevzular, oyun icin dusunulen bir TV de her ikisinin de ayri ayri degerlendirilmesi gerekiyor. Bu cihazda tepki suresi 5ms, bu sure herhangibir pikselin farkli bir renge donusmesi icin gecen sureyi ifade eder. Ureticilerin kullandigi degerler genelde griden griye denilen, dusuk ton gecisleri ile olculur ve ideal sartlardan cok daha dusuk degerler cikar. Ortalama tepki sureleri 5ms denilen bir panel icin genelde 20ms civarlarindadir. Input lag ise goruntu kaynagindan gelen goruntunun panele yansima suresini ifade eder. Dyelimki PS4 u bagladin, PS4 un goruntu islemcisi sinyali gonderdikten sonra bu sinyal oncelikle HDMI uzerinden TV ye aktarilmasi 2ms surer, b noktada TV nin uzerindeki islemci bu goruntuyu islemeye baslar. Hani TV lerde gordugumuz goruntu duzeltme ozellikleri vardir ya, bu islemler. Bunlar islemcinin gucune gore belli miktarda zaman alir, islemci ne kadar guclu ise veya bu ozellikler ne kadar az ise (acilip kapatilabilmesi) o kadar hizli islem tamamlanir ve goruntu panele aktarilir. Panelin tepki suresini de hesaba katinca en nihayetinde goruntu panelde belirir. Iste, PS4 den veya bilgisayardan goruntunun TV ye aktarilmasi, islenmesi, panele aktarilmasi islemleri icin gecen surenin toplamina da input lag denir. Cok yuksek oldugunda interaktif islemler icin kullanilmaz hale gelir TV. Cektigim fotograflara bakar isen bilgisayar ekrani (bilgisayardaki ekranda input lag cok daha dusuktur, hicbir isleme yapilmadigi icin) uzerindeki sayac 20ms civarinda onden gitmektedir. bu cihazda gayet yeterli bu sure. daha once monitor niyetine aldigim bir LG den vazgecmek zorunda kaldim input lag yuzunden.
  • Hocam uzun uzun yazmışsın eline sağlık. Aslında Asus'un 23" bir monitörünü almayı düşünüyordum dizüstünü bağlayarak kullanmak için ama ps4 de alınca daha büyük bir monitör olmak istiyorum ve en uygun bunu buldum. Fiyatı uygun olduğu için kafamda sorun işareti yaratmıştı ama anlattığın kadarıyla sanırım gayet yeterli bir monitör. Tekrar teşekkürler bilgilendirme için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenesto -- 20 Ocak 2016; 14:02:13 >
  • Hocam merhaba,

    Monitör bugün geldi. Işık sızması ve bulutlanma için birkaç fotoğraf çektim.

    Şimdi ilk eklediğim foto monitörün kablosu takılı değilken çektiğim.
    İkinci foto 1920 x 1080 boyutlarında paintte hazırladığım siyah renk fon.
    Üçüncüyü ise film izlerken çektim. Film ekranı tam kaplamıyor altta üstte siyah bantları var o yüzden bunu çektim.

    Aslında sıkıntı yok gibi ama eklediğim 2. fotoğraf biraz kafamı karıştırdı.

    Sizce sıkıntı var mı ?

     LG 32MB25HM nasıl bir tv?

     LG 32MB25HM nasıl bir tv?

     LG 32MB25HM nasıl bir tv?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenesto -- 24 Ocak 2016; 11:01:37 >
  • Monitörü alan arkkadaşlar memnun musunuz? Playstation 3 ve 4 bağlayacağım ve IPS panel olduğu için.
  • Benim isik sizmasi ve bulutlanma olayi toleransim yuksektir, bu nedenle bana normal gorundu. Onemli olan sizin izlerken rahatsiz olup olmadiginiz. belli belirsiz bir isik dengesizligi var galiba, yuksek iso ve pozlama suresi ile cekilen fotograflar malesef pek faydali olmuyorlar. film izlerken karanlik sahneler nasil ? ayrica panel IPS olmasina ragmen ustten goruntulemeden isik daha dengesiz, bu nedenle monitoru goz hizasinin uzerinde tutarak izleyip siz kararinizi verin. cok rahatsiz olacaginiz bir durum varsa cagirin servisi ilgilensinler.
  • tv yi dün aldım birde full hd uydu aldım ..Uyduddan görüntüyü 1080p yapınca ekranda titreme oluyor kanal logolarında titreme olusuyor .Şuan benimde canım sıkkın ya da başka bi ayarı vardır inşallah diye umut ediyorum
  • Yavuz5454 Y kullanıcısına yanıt
    kardeşim bu tv yi dün aldım full hd bir de uydu cihazı aldım hometech. fakat uydu ayarını 1080p yaptıgımda ekranda titremeler oluyor kanal logolarında falan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.