Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj








  • Benimki geldi. Görüntü kalitesi ve akıcılık oldukça etkileyici ama gözüm hala alışamadı. Ayarları epey kurcaladım ama hala gözüme uyan ayarı yapamadım. Bir de bu kalibrasyon muhabbetinden hiç anlamıyorum özel cihaz alıp yapanlar görüyorum. Bu işlemi yapmak şart mı bu kadar önemli mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdo4

    Konumuz "1440p" monitör. 



    Alıntıları Göster

    Olsun hocam araya 4k serpiştirdim:)

  • anarcho A kullanıcısına yanıt

    Benim 970 e gidiyor şu anda, tabi hangi oyuna göre diye sorarlar 🙂

    Pubg de 1080p oynuyorum, diğer oyunlarimda da yetiyor. Elbette RDR2 için yeterli değil. Bu monitörün hakkını tam olarak 3070 gibi kartlar verir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • earth. E kullanıcısına yanıt

    Bence kendi gözünüze en güzel gelen ayarı bulun, oradan devam..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aresmar kullanıcısına yanıt

    Rehberi uyguladım ama ben renk profilleri arasındaki farkı ayırt edemedim. sizin dosyayı uyguladığımda sanki çok hafif bir kontrast farkı oluyor ama diğer profiller arasında geçiş yaptığımda hiçbir fark yok gibi. Böyle olması normal mi?

  • earth. E kullanıcısına yanıt

    Diğer profil dediğiniz nedir? ben sadece 1 tane profil linkledim. Eğer fark göremiyorsanız renk profili uygulamadan normal kullanın zaten.

  • aresmar kullanıcısına yanıt

    Hocam ben bu ayarlarınızı yaptım. Renk profilini oluşturdum.Sadece parlaklık 35 az geldiği için onu 60'a çıkardım.


    Lagnom.nl de black lvl kısmında ilk 2 kareyi fark edemiyorum gerisi OK (Black stabilization 50 yerine 55 olunca aşırı farkediyor ve o ilk iki kare görünüyor.)


    White saturation kısmında ise 254 numaralı karedeki gri kareleri göremiyorum gerisi Ok.


    Bir de ben gamer 2 kullanıyodum gamer 1'e geçtim sizin ayarlarınız ile birlikte. Ayarlar çok sature edilmiş, sarımtırak geldi. Bakalım alışmaya çalışacağız :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 25 Ekim 2020; 16:15:49 >
  • Renk yönetiminde ve verdiğiniz yazılımda görünen diğer profillerden bahsediyorum. Onlar arasında da geçiş yaptım ama hiçbirinde gözle görülür bir fark göremedim. Yanlış ya da kesik bir şey mi yapıyorum acaba. Yani bu profilleri seçtiğinde farkedilmesi zor küçük farklar mı oluyor? yoksa değiştirdimiz gibi bambaşka mı görünüyor? Eğer büyük bir fark oluşuyorsa ben yapmayı beceremedim demek ki.


    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 25 Ekim 2020; 21:54:8 >
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt

    Beyaz renk çok sarıya kaçıyor ise biraz RGB değerlerinden ufak ufak oynayarak istediğin tona getirebilirsin. Dediğim gibi panelden panele fark eder kalibrasyon.

  • earth. E kullanıcısına yanıt

    Oradaki değerler windows ile beraber gelen default değerler monitörünüze uymaz. Zaten aşırı değişim olmuyor. Monitör zaten fabrika çıkışı belli miktarda kalibreli geliyor. Benim kalibrasyon aleti ile yaptığım üstüne ince ayar oluyor.

  • aresmar kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bu arada hdr'nin bir olayı var mı? Windows'ta hdr'yi aktif ettiğimde görüntü çok kötü oluyor.

  • merhabalar uzun süredir aklımda 144hz monitöre geçme planı vardı. pandemi başında yaptığım incelemelerde vg27aq modeli gözüme çarpmıştı fakat stok sorunu fiyat istikrarsızlığı derken almaktan vazgeçmiştim. sonra lg'nin böyle bir modeli olduğunu gördüm. donanımhaber ve yurtdışı sitelerde yaptığım incelemeler sonucu 27gl850 modelinde karar kıldım.


    geçen hafta pazartesi akşamı amazon'dan verdiğim sipariş perşembe sabahı elime ulaştı.(biraz daha ucuza satan yerler vardı ama içimin rahat olması açısından amazon'u tercih ettim).


    monitöre gelirsem ölü piksel çıkmadı blb'de can sıkıcı derecede değil sol altta birazcık var ama zaten karanlıkta monitör kullanmadığım için pek önemli değil benim için. ilk izlenimlerime gelirsem;


    bir önceki monitörüm 27" asus mx279h modeliydi. ips panel olduğu için bu monitöre geçişimde renk konusunda başka panellerden geçen arkadaşlar kadar bir değişim olmadı benim adıma. lagom sitesinin de yardımıyla kontrast ve renk ayarlarını yaptım. r48-g47-b50'de beyazları normale çevirebildim. kontrast da 66'da(65-70 arası ince ayar yapılabilir göz zevkinize göre). parlaklığı 60-50 derken 35'e düşürdüm ki şu anda 35 bile parlak geliyor karanlık modu olmayan sitelerde. ilk izlenimlerimde renkler(özellikle kırmızı)biraz oversaturated geldi. bu söylediklerim gamer1 modu için geçerli.


    144hz olayı ise gerçekten denildiği kadar varmış. fps oyunlarında gerçekten fark yarattığını gördüm. işin benim açımdan kötü tarafı gtx1070 kullanan biri olarak monitörün yanında şimdi bir de ekran kartı bakmaya başladım :) ayarlarla oynayarak bir şekilde 1080p'de 144fps alabiliyorum ama monitörün zevkini almak için 1440p'de de yüksek fps alabilecek bir ekran kartı ihtiyacı ortaya çıktı.


    ekleme:herhangi bir firmware update yapmadım. direkt takıp çalıştırdım. firmware ve driver yüklemelerinin bir olayı var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjini -- 26 Ekim 2020; 2:10:14 >




  • aborjini A kullanıcısına yanıt

    Ben de pubg oynuyorum, 2k 144 fps için 3080 düşünüyorum.Ayni zamanda diğer hikayeli oyunlar için de 55" 4k da çalışacak. Sadece 2k için 3070 yeterli gelebilir, 3 gün sonra belli olur o da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aborjini A kullanıcısına yanıt

    Oversaturated gelmesi normal çünkü monitör wide gamut renk genişliğinde çalışıyor. Yani HDR renk kalitesine göre. Normal sRGB renkleri için sRGB moduna geçmeniz ya da renk kalibrasyonu yapmanız gerekli. Referans olabilecek bir kalibrasyon dosyası ve ayarları imzamda var deneyebilirsiniz.

  • earth. E kullanıcısına yanıt

    HDR'ı HDR video ya da HDR oyunlarda açınca bir anlamı olur desktop için değil.


    HDR bu monitör de çok iyi değil çünkü monitörün çok parlaklık verebilmesi (600 ve üzeri Nits) ve local dimming desteklemesi gerekli. HDR bu monitörde sadece geniş renk gamını destekliyor renkleri çok daha doygun görebilirsiniz HDR video ve oyunlarda ama kontrast kalitesi alamazsınız gerçek bir 600 ve üzeri nit parlaklık verebilen tvler / monitörler gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 26 Ekim 2020; 12:44:9 >
  • Bende 1080 TI var PUBG de 120 fps civarı. ultra kalitede değil ama.

  • aresmar kullanıcısına yanıt

    Pubg fps için işlemci ve ram de önemli.970 Ekran kartı,3600 MHZ CL16 crucial ram ve 3600x i( stok) ile ben 2kya alırsam 100fpsler civarı full hd ise 130-150 arası fps alıyorum.Ayarlar hepsi en düşük,sadece doku ve kenar yumuşatma düşükte.

  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.