Şimdi Ara

LG 27' 27UD58-B nasıldır kullanan var mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
10.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dz.ikm.CavusTurk kullanıcısına yanıt
    O videoda bahsi geçen monitörün input lag değeri 60ms civarları daha sonda revizyon gördü o model u28e590d oldu ve 10ms ye düştü, yine technopatta incelemesi mevcut bakabilirsiniz. Zaten şu an en hızlı 144hz monitörlerinde 9-10ms değerleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leingrad

    27UD58'in bir üst modeli olan 27UD68 modelini PS4 Pro ve Mac Mini ile kullanıyorum. Monitörü bu forumdan ikinci el olarak aldım...

    UD68 Türkiyede satılmıyor. Benim monitörün ilk sahibi olan beyde amazon.com'dan almış. Zaten UD68 ile UD58 aynı panellere ve %99 oranında aynı özelliklere sahipler. Sadece UD68'de çerçeveler daha ince ve parlaklık 300... UD58'deki 250 Parlaklık bile gündüz direk güneş ışığının odaya vurmadığı normal bir oda ortamında yeterli parlaklık sunuyor aslında... 300'ün üzeri bende feci baş ağrısı yapmaya başlıyor. Akşam olduğunda loş ışıklı odada parlaklığı kısıyorum. O yüzden 250 düşük bir değer bence değil. Ayrıca UD68'in ince çerçeveleri hoş duruyor ama UD58'e nazaran biraz daha kırılgan bir hissiyat veriyor. UD58 kadar sağlam durmuyor :)

    Mönitörü açıp, fabrika ayarlarına bakıp sakın bir kanıya varmayın. Fabrika ayarları kısmen düşük bir kontrast değerine ayarlanmış. Monitörü ilk kez açtığınızda yada menüden reset yapıp fabrika ayarlarına aldığınızda, renkler olması gerekenden soluk, siyahlar griye çalan tonda gözükebilir fakat bağladığınız cihaza uygun 2-3 ayar ile çok daha canlı, doygun, parlak ve keskin renkler alabiliyorsunuz. Aşağıda detaylı değineceğim...

    Genel olarak 10 numara bir IPS panele sahip. TN paneller ile zaten kıyaslamak başlı başına hata. Renklerin canlılığı, görüş açısı ve parlama yapmayan mat ekranı ile fiyatını gani gani hak ediyor. Bana fiyatını söylemeden bu mönitörü gösterseler ve fiyatını tahmin etmemi isteseler, minimum 3000 - 3500 TL falan derdim :) Vesa Mount desteğide var. Bende DARK DK-AC-VM14 model Vesa Ayaklık ile kullanıyorum. Dahili hoparlörleri yok ama arkasındaki kulaklık çıkışına istediğiniz ses sistemini bağlayabilirsiniz. Herhangi bir gecikme veya ses kalitesizliği olmuyor...

    4K 60Hz desteği sayesinde PS4 Pro ve Xbox One gibi günümüz konsollarına ve çok daha önemlisi ileriye dönük Native 4K verebilecek Xbox One X, Playstation 5 gibi konsollar ilede tam uyumlu olarak çalışabilir... Çok değil 2-3 sene sonra Playstation 5 ve Xbox One X gibi konsollar çıkıp, 4K konsol oyunları yaygınlaştığında monitörün çözünürlüğü yetersiz kaldığı için elinizde patlamaz. Konsol ile kullanacak iseniz zaten gidip 2K 144 Hz G-Sync panel falan almanın en ufak bir mantığı yok.

    Özellikle PS4 Pro ile kullancaksanız. Aşağıdaki adımları izlerseniz görüntü fabrika ayarlarına göre inanılmaz derecede parlak, canlı ve keskin olacaktır...

    1. Prodan 4K çöüzünürlük alabilmek için Menu>Picture>Picture Adjust kısmından HDMI ULTRA HD Deep Color seçeğini On yapın. PS4 Pro otomatik olarak 4K çözünürlüğe geçer. Geçmezse PS4'ün Video Çıkış ayarlarından 2160 RGB'yi seçin. PS4 Pro'nun içinden çıkan HDMI kablosunu yada başka bir HDMI 2.0 kablo kullanmayı unutmayın.
    2. Monitör üzerindeki aynı Menu>Picture>Picture Adjust menüsü içinden mutlaka Super ResolutionMiddle'a getirin. Görüntüyü bozmadan farkedilir derecede keskinleştiriyor. High'da çok daha fazla keskinleştirme yapıyor ve kumlanma belirgin hale geliyor. Middle seviye gayet ideal.
    3. Yine aynı Menu>Picture>Picture Adjust kısmından Black Level'ıda Low yapın. Ekranın üzerinden perde kalkmış gibi büyük bi etkisi oluyor. Hem parlaklık artıyor, hem renkler inanılmaz derecede canlanıyor, hemde siyahlar daha siyah gözükmeye başlıyor. Ayrıca PS4'ün Video Çıkış Ekran Ayarlarından RGB Sınırlı yapmayı unutmayın....
    4. Son olarak Menu>Picture>Game Adjust menüsünden Black Stabilizer20-25 seviyelerine getirin. Black Stabilizer çok karanlık oyunlarda, gölgelere saklanan düşmanlar canavarlar vs. daha rahat gözüksün diye ekrandaki karanlık bölgelerin kontrastı arttırıyor. Kıstığınızda renkler ciddi anlamda daha doygunlaşıyor. Black Stabilizer gereksiz bir özellik değil aksine Resident Evil, Outlast vs. gibi çok karanlık oyunlar oynadığınızda, 40'lı seviyelere getirmek yararlı oluyor...

    Bu ayarları yapmadan önceki ve yaptıktan sonraki renk canlılığı, parlaklık ve keskinlik farkı cidden inanılmaz derecede büyük...

    Input lag değeri gayet düşük. Malum monitörlerin üzerinde yazan değerler test laboratuvarlarında en uygun şartlarda test edilip alınan en düşük değerlerdir. Bu modelin pazarlaması 5ms diye yapılmasına rağmen ölçülen lag değeri ortalama 8-9ms yani fazlasıyla iyi... 1 ms diye pazarlanan ama gerçek değeri 3-4 ms olan TN paneller ile arasındaki fark hissedilmeyecek derecede. "Ben 4ms ile 8ms arasındaki 4 milisaniyelik farkı hissediyorum, oyunumu etkiliyor" diyeni zaten ben oyuncu diye kale almam açıkçası. Kısaca input lag açısından fazlasıyla iyi...

    Sonuç olarak ben fazlası ile memnun kaldım. Özellikle benim gibi konsol oyuncusu iseniz ve ileriye dönük 2 sene sonra çözünürlüğü yetersiz geldiği için elinizde kalmayacak bir monitör arıyorsanız kesinlikle 27UD58 27UD68 ve 27UD88 modellerini göz önünde bulundurun...






    Black stablizer ı fps oyunlarda daha da artırmak lazım di mi? Yani sahsen bf1 oyununda 40 yaptığımda adamları seçemez oldum. Sonra 60-70 e getirince rahat ettim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün ben de bu monitörü aldım. Ps4 pro da kullanıyorum. Görüntü gerçekten çok güzel. Black Stabilzer i 40 yapınca bf1 de ben de zorlandım. 70 yapınca net oldu. Monitör 4k nın hakkını veriyor. Yukarıda bir arkadaş driver dan bahsetmiş driver nasıl yükleniyor bu monitöre?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkbilir

    Dün ben de bu monitörü aldım. Ps4 pro da kullanıyorum. Görüntü gerçekten çok güzel. Black Stabilzer i 40 yapınca bf1 de ben de zorlandım. 70 yapınca net oldu. Monitör 4k nın hakkını veriyor. Yukarıda bir arkadaş driver dan bahsetmiş driver nasıl yükleniyor bu monitöre?
    Hocam güle güle kullanında monitörün parlaklığı çok düşük,ayrıca kontrast değeride çok düşük.O yüzden renk canlılığı bana berbat geldi ve sıfır olarak

    aldığım monitörü 1 gün sonra yarı fiyatına sattım referansımda da var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevil35

    Hocam güle güle kullanında monitörün parlaklığı çok düşük,ayrıca kontrast değeride çok düşük.O yüzden renk canlılığı bana berbat geldi ve sıfır olarak

    aldığım monitörü 1 gün sonra yarı fiyatına sattım referansımda da var.

    Alıntıları Göster
    Dostum bence yeterli. Renkleri de çok doğal. Yukarıda arkadaşın verdiği ayarları da yaptım çok iyi oldu. Yarı fiyatına sattığınız bilseydim sizden alırdım. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkbilir

    Dostum bence yeterli. Renkleri de çok doğal. Yukarıda arkadaşın verdiği ayarları da yaptım çok iyi oldu. Yarı fiyatına sattığınız bilseydim sizden alırdım. :)

    Alıntıları Göster
    Valla hocam 350 cd parlaklığa alışınca,250 cd parlaklık çok düşük geldi.Şuan birde hdr monitör kullanıyorum normal monitöre hiç alışamam heralde:) kısmet değilmiş hocam yarı fiyatına satmıştım.
  • bu ürün şu an piyasada alınabilecek en uygun fiyatlı ve en iyi görüntü kalitesini sunan monitör bence.

    yani parlaklığı da kontrastı da fiyatına göre gayet yeterli :) hdr için gerçek 1000 nit ve 144Hz monitörlerin fiyatı alınabilir seviyeye gelene kadar idare edecek mis gibi 4k monitör.

    samsung un 350 nit 3000:1 kontrastlı ama çöp va panellerinden sonra ilaç gibi geldi diyebilirim.

    bu niye daha parlak değil ya da siyahlar siyah değil ya da renkler canlı değil demedim şahsen. tercih meselesi.
  • dün aldım bu monitörü şimdilik memnunum ama bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

    lenovo legion y520 laptopum var ve onu kasa gibi kullanıyorum dolayısıyla monitörü de ona bağladım ama hdmi üzerinden max. 4k @30hz alabiliyorum. çözünürlüğü 2k yaptığımda 60hz alabiliyorum. anlaşılan benim laptopun hdmi soketi 1.4 versiyon.

    sorum şu laptopta usb type c portum da var. onun üzerinden "usb-c to displayport kablosu" alsam 4k 60hz alabilir miyim? usb-c portunun displayport v1.2 özelliklerini içerdiğini okudum bir yerde doğru mudur?
  • Teknosadan 1700 liraya aldım. Ps4 pro ile kullanıyorum. Yukarılarda görüntü ayarlarını veren kardeşimin dediği gibi yaptım. Mükemmel görüntü. Black ayarını oyundan oyuna farklı sevebilirsiniz ama ürünün kendisi mükemmel. Sorusu olan dm atabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yeni sipariş ettim teknosadan. İkinci monitör olarak kullanacağım. Heyecanla bekliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 Pro ve 1060'lı laptop ile kullanmayı düşünüyorum. 1080p upscale kalitesi nasıl arkadaşlar? Çok fazla blur oluyor mu?
  • ByKryL kullanıcısına yanıt
    Ben de ps4 pro ve 1060lı bir laptopla kullanıyorum. Ps4 pro ile zaten mükemmel benim fikrimce. 1060a gelince. World of warships oyununu denedim, ayrı klavyem olmadığı için rahat oynayamadım ama görüntüde sıkıntı yoktu. 1060la günlük kullanım yapmadım ama interstellar filmini 4k indirip(33gb boyutu) 1060ı ekrana bağlayıp izledim, mükkemmeldi.
    Şunu da söylemeden geçmeyim, çok fazla ekran denemiş bir insan değilim. Ps4 pro yu Amerikadayken sharp marka fhd ekranla kullanıyordum lg ona oranla mükemmel yani. LG de blur, gölge, titreme farketmedim daha, ekranın ses çıkışı olması da mükemmel ayrıca, aux girişinden sony xb30 bağlıyorum ekrana öyle oynuyorum. Ses kalitesi de güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakim66 -- 21 Kasım 2018; 15:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peasbo

    dün aldım bu monitörü şimdilik memnunum ama bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

    lenovo legion y520 laptopum var ve onu kasa gibi kullanıyorum dolayısıyla monitörü de ona bağladım ama hdmi üzerinden max. 4k @30hz alabiliyorum. çözünürlüğü 2k yaptığımda 60hz alabiliyorum. anlaşılan benim laptopun hdmi soketi 1.4 versiyon.

    sorum şu laptopta usb type c portum da var. onun üzerinden "usb-c to displayport kablosu" alsam 4k 60hz alabilir miyim? usb-c portunun displayport v1.2 özelliklerini içerdiğini okudum bir yerde doğru mudur?
    Sorunuza cevap buldunuzmu acaba. Bende bu monitörü alıp usb typ c bağlantısını kullanıp telefonumu monitöre bağlayıp oyun oynamayı düşünüyorum..



    Birde tavsiye edilirmi bu monitör kullanıcıları tarafından. Memnunmusunuz arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    7 Aydır kullanıyorum. Gerçekten çok kaliteli bir ürün. Monitörü gören televizyon mu taktın diyor :) Herkes çok beğeniyor. Görüntü kalitesi çok iyi. Zaten IPS panel olduğundan ve IPS panelin üreticisi ve patentinin sahibi LG olduğundan üründe dandik panel kullanılmadığını anlarsınız. Panelin hiç bir yerinde ışık sızması yok. Gece ve siyah sahnelerde çok başarılı. Gerçekten çok kaliteli bir panel mevcut. Herkese tavsiye ederim.

    Ürünün arkasında ;

    2 X HDMI
    1 X DisplayPort
    1 X Kulaklık Girişi

    mevcut.

    Ekran 27" olduğundan çerçeveler insanı rahatsız etmiyor.
    Hilal görünümünde ki ayaklığı çok hoş ve estetik duruyor.

    7 Ay önce Gittigidiyor Cadde Teknosa üzerinden 1605 TL'ye aldım. Ürün Teknosa faturası ile birlikte geldi.




  • Arkadaşlar ben cihazı ps4 için alacağım. Cihaz 4k ve ps4 pro için anladıgım kadarıyla. Ama ps4 pro almayı düşünmüyorum. Yani ps5 cıkacak zaten. Ps4 için kullanmam uygun olur mu?

    Bu arada cihazı cuma günü 1550 tlye ikinci el olarak alacağım. Garantisi devam ediyor. İyi durumda gözüküyor. Maks 1600 tl ye kadar daha iyi bir öneriniz var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyavuzz61 -- 6 Kasım 2019; 22:12:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.