Şimdi Ara

lewa, miui, nexus 2 custom rom da arka kamera sorunu (MAĞDURLAR BURAYA) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X.s.@.r.i.o

    durumu bende anlattım sürücüler ile alakalı dedi ama öncelikle telefondaki bir problem gm bunu orjinal yazılım ile bir şekilde çözmüş dedi. Bakalım ilkgi sürücülerin hangisi olduğunu bulabilsem orjinal romdan ekleyeceğim custom romlara. Fakat ilgili sürücü dosyasını bulamadım bilen varmı?

    sistem/lib/hw nin içinde kamera var. bende yapmaya çalışacağım hocam bakalım. makinede sorun çıkarmadan halledebilecek miyiz.?
  • @akare+bkare=ckare CWM üzerinden mevcut çalışan sürümün backup'ını alıp denemeye başla hocam.

    @onrrrdmrrr hocam miui rom için bende orjinal romun boot.img dosyasını ekleyerek flashladım bendede miui rom siyah ekran ile açıldı sizin durum boot.img dosyaysı sebebi ile oluşmuş görünüyor.

    @servetbaycan hocam lib klasöründen bir çok sürücü denemesi yaptım ama şimdiye kadar bir sonuca ulaşamadım.
  • X.s.@.r.i.o, hocam o zaman tahminimce olay boot.img dosyasıyla alakalı diye düşünüyorum, çünkü stock rom boot.img dosyasi ile miui rom arka kamera çalışıyor, ancak öyle oluncada ekranın siyah olup durma sorunu ile karşılaşıyoruz, bence olay boot.img dosyasında saklı, ekran sorunu yaşatması engellenebilirse, kamera olayıda otomatikmen çözülmüş olur.? Ne dersiniz:?
  • @onrrrdmrrr hocam haklı olabilirsiniz fakat ekranın siyah kalması problemi için boot.img dosyasını okuyup problemin kaynagını bulup düzeltmemiz lazım. Bunu nasıl yapacagız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X.s.@.r.i.o

    @akare+bkare=ckare CWM üzerinden mevcut çalışan sürümün backup'ını alıp denemeye başla hocam.


    hocam back up olayı tamam da, bende orjinal rom un dosyaları yok acaba onun nereden temin edebilirim bilgin var mı bu konuda? benim ki 4 Gb.
  • Hocam Aldığın Backupdaki rom orjinal rom degilmiydi? Orjinal rom ise sdcard/clockworkmod\backup\2013-x-x.x.x.x. isimli dosyanın içinde system.ext4.tar dosyası var o dosyayı açarak system içindeki lib dosyalarını kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X.s.@.r.i.o

    Hocam Aldığın Backupdaki rom orjinal rom degilmiydi? Orjinal rom ise sdcard/clockworkmod\backup\2013-x-x.x.x.x. isimli dosyanın içinde system.ext4.tar dosyası var o dosyayı açarak system içindeki lib dosyalarını kullanabilirsin.

    Tamam hocam eve gidince denemelere başlayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bencede orjinal yazilimdaki sürücülere ulaşıp GM discovery için hazırlanmış olan pack dosyasında bulunan tüm dosyalarını orjinaldekilerle değiştirerek yeni bir pack dosyası oluşturup o şekilde flashlayarak denemek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum orginal sitemden alarak tekrar yeni pack oluşturdum, miui üzerine bu pack dosyasını flashlayarak deneme yao isttersen?
    http://yadi.sk/d/K7ZrBks_DHSsA
  • Hocam Hemen Deneme yapıp geri dönüş yaparım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrrrdmrrr

    dostum orginal sitemden alarak tekrar yeni pack oluşturdum, miui üzerine bu pack dosyasını flashlayarak deneme yao isttersen?
    http://yadi.sk/d/K7ZrBks_DHSsA

    Hocam Deneme yaptım miui orjinal kamerası ve apkdan kurdugum kitkat ve lenovo super camera uygulamaların hepsinde programı acınca direk kamera uygulaması yanıt vermiyor hatası almaktayım. BU seferde olmadı :(
  • Şu koskoca forumda şu sorunu çözecek birileri çıkmadı ya ne diyeyim ben...


    Edit: hocam kurulu rom un içindeki sisteme nereden giriş yapabilirim öyle bir ihtimal var mı?? Yani çalışan sistemim içindeki dosyalara..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akare+bkare=ckare -- 25 Kasım 2013; 19:12:07 >
  • telefonun rootlu ise root explorer programı ile her türlü sistem dosyasına ulşabilirsin..
  • Arkadaşlar sizde herhangi bir gelişme varmı deneme yapmaktan telefonu önce kırpma problemi sonrasında brick yaptım zor kurtardım telelfon tuğla olmuştu. Fakat kurtarma işlemi sırasında bir şey farkettim brick olduktam sonra e3 firmware ile telefonu açtığımda ondada arka kamera çalışmıyordu. Sonra ekran kırpma problemi devam edince burak hocanın v6000 romu içindeki preloader dosyasını e3 dosyasınıki ile değiştirip tekrar flashladım v6000 romda kamera sorunsuz çalışıyordu sonra ilk güncelleme yaptım ve ikinci güncelleme yaptım suan 6172 orjinal romdayım bu orjinal romların hepsinde kamera çalıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X.s.@.r.i.o

    Arkadaşlar sizde herhangi bir gelişme varmı deneme yapmaktan telefonu önce kırpma problemi sonrasında brick yaptım zor kurtardım telelfon tuğla olmuştu. Fakat kurtarma işlemi sırasında bir şey farkettim brick olduktam sonra e3 firmware ile telefonu açtığımda ondada arka kamera çalışmıyordu. Sonra ekran kırpma problemi devam edince burak hocanın v6000 romu içindeki preloader dosyasını e3 dosyasınıki ile değiştirip tekrar flashladım v6000 romda kamera sorunsuz çalışıyordu sonra ilk güncelleme yaptım ve ikinci güncelleme yaptım suan 6172 orjinal romdayım bu orjinal romların hepsinde kamera çalıştı.

    Hocam tam anlamadim orjinal romlarda nadil cozuldu kamera sorunu? Customda da işe yariyacak mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X.s.@.r.i.o kullanıcısına yanıt
    miui romda çalışıyormu arka kamera ?? stock yazılımda arka kameram çalışıyor zaten, sorun miui de ;) ona bir çözüm bulabikdik mi.?
  • Yok hocam hala çözüm bulunamadı maalesef sadece eskiden v6000 sürüm yoktu en son sürüm yüklü gelmişti telefon ile birlikte ondan dolayı daha eski versiyonlardada çalışmıyor diye biliyordum .
  • Root cwm maceram bu kadarmış. stock rom a hapis olduk.. Buradan androidte kendini geliştirmeye çalışan geliştiricilere 2 çift sözüm var. Bizim şu sorunumuzla ilgilenmedinuz ya sizi kınıyorum. 2 şey flashlayınca kendinizi eşrişilmez zannediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.mihome2&hl=tr
    dostum linkteki dosyayı kur stock roma al sana miui rom, kilit ekranıda dahil :) her özelliği ile çalışmakta, orginal..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrrrdmrrr

    sayın arkadaşlarım bende miui rom yükleyip arka kamerası çalışmayan muzdariplerden biriyim, bir ton yöntem denedim fakat çalıştıramadım. Fakat stock rom üzerine miui romu kurup, wipe/data yapmadan telefonu açtım. Telefonun ekranı siyah olarak açılıyor ve ekran gelip gidiyor. Bu şekilde zor zahmet açtım ve direk kameraya girdim ve arka kameranın çalıştığını gördüm, bence sorun sistemsel kernel ve sürücelerle alakalı, üzerinde çalışıyorum, umarım bişeyler elde edebilirim..

    Hocam senin duruma benzer bir olay denedim bende miui romun içindeki boot.img dosyayı silerek orjinal romun boot.img dosyasını koyarak telefonunda tüm wipe işlemlerini yaparak miui romu flashladım.

    Rom ekran siyah durumda açılış animasyonu bile görünmüyor şekilde sende olduğu gibi siyah ekranda açıldı sonra power tusuna basarak açmaya calışınca ekran 1 saniye kadar görünyor bu yöntemle ilk kurulum ayarlarını geçtim ve hemen kamera uygulamasına tıkladım evet bahsettiğin gibi arka kamera çalışıyordu. ama ekranın siyah olarak kalması ve nedense dokunmatigin nerdeyse çalışmıyor kadar yavaş olmasına sebepde oldu bu orjinal boot.img dosyası bir şekilde boot.img dosyasını editlememiz gerekli ama nasıl?

    Yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Su problemi çözelim artık lütfen.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.