Şimdi Ara

Lepai 2020 ile Biamping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok methedildiği için bi adet lepai 2020 de ben almıştım. Henüz uygun amperli (3A) bi adaptörüm elime geçmemiş olsa da, 2A bir adaptör ile biraz kurcalıyım dedim. Sistemimde Dali Zensor 3, Wharfedale Diamond 9.6 ve Denon PMA520 var.

    Diamon 9.6 güç isteyen bi hoparlör ve PMA520 ile aslına bakarsanız çok memnun değilim. Dinamizm eksiği ve sesin perdeli olma durumu mevcut. Daha çok Zensor 3'ü kullanıyorum. Lepai ile de Zensor 3'ün performansı fena değil. Tabi ki amperin düşük geldiği belli oluyor düşük frekanslarda. Onun dışında gayet detaylı ve tatlı bi sesi var ton kontrolü devre dışı iken. İdare eder..

    Gelelim konumuza; Hali hazırda Denon'un sürmekte güçlük çektiği Diamond'ların iki çift terminali olmasından dolayı neden bi çılgınlık yapmayayım dedim ve horizontal biamp yaptım. Evet kulağa absürd gelebilir. 30 dolarlık bi amfi ile 300 dolarlık bi amfiyi kullanarak biamping :) Neden olmasın? Denon'un output'undan Lepai'ye bağlantı yaptım ve düşük frekansları Denon'a, yüksek frekansları ise Lepai'ye sürdürdüm. Horizontal biamping'de aslına bakarsanız ses amfilere gelmeden High Pass ve Low Pass filter uygulayan crossover network kullanılır, hangi frekans aralığını hangi amfi ile sürecekseniz fakat tabi ki benim öyle bi ekipmanım mevcut değil..

    Sonuç?

    - Başarılı, gayet başarılı.. Denon'da can çekişen detay ve midrange bu şekilde çok daha detaylı ve önde bi ses sundu. Hoparlörün rahatladığını hissediyorum. Özellikle düşük volume'da detay ve sahne ciddi anlamda gelişti. Daha önce duymadığım detayları duymamı sağlamadı, o kadar da değil :)

    Problem?

    - Kaynak cihazdan sesi sonda verip, amfiden ses ayarı yapmayı tercih ederim genelde. PMA520'de pre out çıkışı olmadığı için , bu şekilde malesef iki amfiyi ses dengesi oluşturacak şekilde, dinleyebileceğim üst limit ses şiddetine ayarlayıp, kaynak cihazdan ses kontrolü yapmam gerekiyor. Bu biraz can sıkıcı


    Sonuç olarak, enteresan bi deneyim olduğunu düşündüğüm için sizinle paylaşmak istedim. Belki birileri daha dener ve bize sonuç bildirir, neden olmasın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 18 Ekim 2015; 15:21:52 >







  • hahah çok güzel bir deneme...

    neden olmasın diye düşünülüp yapılan şeyleri çok seviyorum.

    elinize sağlık
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    "Daha önce duymadığım detayları duymamı sağlamadı, o kadar da değil :)" bu çok hoşuma gitti işte en azından 10bin dolarlık sisteme kablo takıp hiç duymadığım detayları duydum falan diyenlere örnek olur belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stakanar

    "Daha önce duymadığım detayları duymamı sağlamadı, o kadar da değil :)" bu çok hoşuma gitti işte en azından 10bin dolarlık sisteme kablo takıp hiç duymadığım detayları duydum falan diyenlere örnek olur belki

    Benim de en sevdiğim cümledir o, bir o kadar da anlamadığım
  • "Dinamizm eksiği ve sesin perdeli olma durumu mevcut " Aslında bu kısımda devreye girmek gerekirse hoparlör kablosu ve intercoonect uprage ile bu olaydan biraz daaha kurtulmak mümkün. Wharfedale güç isteyen hoparlörler olduğu için ve olayı biraz daha ilerleterek Yamaha nin eski de olsa üst seri amfi leri bu durumdan bir tık daha kurtulmak münkün. Açık canlı ve dinamikliği elden bırakmayan çoğu serisi.

    Yada Nad in amplileri bu kıstaslara uygun. :)

    Tabii ki, böyle ugraşlar güzel, özellikle elde ki kısıtlı imkanlarla yapmak daha güzel. :) Bende yapıyorum ufak tefek şeyler kablo uprage olsun. Elde ki maddiyatla ne oluyorsa. Elinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2

    "Dinamizm eksiği ve sesin perdeli olma durumu mevcut " Aslında bu kısımda devreye girmek gerekirse hoparlör kablosu ve intercoonect uprage ile bu olaydan biraz daaha kurtulmak mümkün. Wharfedale güç isteyen hoparlörler olduğu için ve olayı biraz daha ilerleterek Yamaha nin eski de olsa üst seri amfi leri bu durumdan bir tık daha kurtulmak münkün. Açık canlı ve dinamikliği elden bırakmayan çoğu serisi.

    Yada Nad in amplileri bu kıstaslara uygun. :)

    Tabii ki, böyle ugraşlar güzel, özellikle elde ki kısıtlı imkanlarla yapmak daha güzel. :) Bende yapıyorum ufak tefek şeyler kablo uprage olsun. Elde ki maddiyatla ne oluyorsa. Elinize sağlık.

    NAD C356 ya da Marantz PM7005 upgrade düşünürken ben de, bu yorumunuz beni iyice ateşe attı Aslında iki hoparlörü de satıp biraz daha üst seviye bi kule düşünüyorum ama henüz fırsat bulup bu iki amfinin ses karakteristiğine uygun hoparlörleri araştıramadım. Klipsch'ler benim tarzıma yakın geliyorlar gibi ama bu iki amfi ile uyumları nasıl olur dinlemek lazım dikmende falan




  • Dinleyeceğiniz odayı pek bilmiyorum. Odada tabii ki büyük bir etken. Ben gerekmedikçe, kule alınması taraftarı bir insan değilim. Çoğu bookshelf güzel desteklendiği alt yapı ve ampli olarak mutlu eden durumda. Mesala bana göre şuan durumunuz hifi ile hi-end arasında gidip geliyor. Amaç tam high-end olacaksa, hoparlör olarak PMC, Totem, Kudos, Castle, Quad, Epos, Dynaudio, Kef gibi markalara yönelinebilir. Aklıma gelenler şuanlık bunlar.

    Amfi seçimi olarak Creek, Roksan, Rega gibi markalara yönelebilirsiniz. Kaynak olarak bilgisayar ise orta dereceli bir dac düşünebilir. Veyahutta dac katı olan veya eklenen bir ampli düşünülebilir.

    Marantz pm7005 i KEF LS 50 ile dinlemiştim. Van Den Hull hoparlör kablolaları ve intercoonect ile dinledim. Bana kendini çok sevdirmişti. Kesinlikle küçümsenecek ürünler değil. Ve Kefte en çok etkileyen şey dipleri dengede tutup farklı sizi içinde tutan oval bir sahnesi sahnesi olmasıydı. Düşünmenizi öneririm. :)

    Ha unutmadan son derece ağır ve dengeli, iyi yere basan bir bookshelf ayağı listenize ekleyin, güvendiğiniz bir masanız veya standınız yoksa bu kombinasyonda.

    Bence hepsini satmanız ve tek sistem yapmanızı önereceğim. Bu sefer power kablosundan hoparlör kablolarına kadar. Pahallı birşey alın demiyorum. Bilindik markaların ürünleri olsun yeter ki alt seri olsun.


    Umarım aklınızda bir yol çizmeye yardımcı olmuşumdur. İyi günlerle.




  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Aklımdaki bi kombinasyonda da KEF R300'ler vardı. Odam çok da büyük değil. Dinleme mesafem 3-4 metre arası ve oda 25m^2 civarı. Zensor 3'lerin bu odayı doldurduğunu düşünürsek, bookshelf benim için gayet uygun olabilir. R300'ler okuduğum kadarıyla zor sürülen bi hoparlör değil o yüzden R300 + PM6005 kombinasyonu şu anda aklıma çok yatmış durumda. PM6005'in internal DAC'i olduğunu düşünürsek, extarnal bi DAC almam gerekir mi bunu zaman göstericek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 21 Ekim 2015; 11:47:54 >
  • Biraz konu dışı ama mizahi olsun diyeyazmak istedim.
    Sözüm size değil >> Bir manyak çıkıpda, 2 kanaldan fazla müzik editleyecek diye ödüm kopuyor. 4 kanallı bir ses, sanatçı önde müzik arkada, yada 3 kanallı, sanatçı center de, müzik front larda..
    Stereo sisteme cd yi takıyorsun > destelenmeyen format diyor. ille çok kanallı olacak.
    Reklam; xxx kişinin çokkanallı albümü satışa sunulmuştur
    Abi şurda bir müzikseti var,, oww eski aıwa lardan, abi şimdi bu yeni cd leri çalmazki, stereo bu sistem. neyy
    Bizim insanlarda farklışeyleri sever,, oğlum bak hele, adamın sesi bir yerden, vokalin sesi bir yerden, müziğin sesi bir yerden,,, sesi nasılacaba,, abi nasılı varmı, farklı çıkıyor diyorum farklı,,, sizin evde öylemi... bize gel abi sana sağdece sanatçının sesini dinletim,, sende bize gel, kablosunu çıkartıp,sadece müzikle karaoke yaparız. İyi forumlar




  • 16/44.1 24/192 dsd derken gelecek yeni teknoloji..... aslinda dediginiz dijital platformda yasanmiyor degil :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.