Şimdi Ara

leon FR tdi 6-dsg 58000 TL! çok ucuz değil mi?(ötv sonrası yorumlar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu motoru exeo ya koysalar bence passata rakip bile olabilir. cunku exeo kalite bakımından ustun bir arac. durus olarakta dolgun d sınıfı bir durusu var gercekten. onun dısında almayı dusundugunz arac cok cok iyi. vergisi problem degilse kesinlikle tadından yenmez.
  • Leon fr kesinlikle parasını sonuna kadar hakediyor. Kaç tane spor dizel Arac var bı bakın bakalım. Şayet alım gücüm elverişli olsaydı düşünmeden alırdım. Ama imkan meselesi tabiki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

bu marka fanatikliğini bir türlü anlamıyorum.
    bu fanatikliği yapanlar geneldede vw kullanıcıları oluyor. araç alırken motoru iyimi ,kasası güzel mi şanzımanı iyimi ,güvenli bir otomobil mi (euro ncap) servisi garantisi var mı ,fiyatı emsallerine göre uygun mu dye bakıp en son markasına bakarım ama forumdakiler maalesef araç alırken önce markasına sonra diğer özelliklerine bakıyorlar.

Anlamıyorlar işte arkadaş, bin defada anlatsan anlamıyorlar. Diyorlarki efendim ikinci elde iyi paraya satıyoruz. İyide kardeşim sen bunun sıfırını ne kadara alıyorsun. Örneğin şuan bir jetta yada golf alacak kişi 7-8 ay bekleyecek bir de üstüne 50-60 bin para verecek. İkisene kullanacak 35-45 bine satacak. Diyelimki citroen c4 yada ford aldı Sıfırını daha ucuzza alacak örneğin 35-45 bine alacak bir kaç sene sonrada 25-35 bine satacak. Gördüğünüz gibi hatta daha çok kar edecek yada daha az zarar edecek

Ben de anlamiyorum bunu. Alirken 10 bin TL fazla oduyorlar satarken 1-2 bin TL fazlaya satiyorlar, sonra da diyorlarki daha az zarar ettim.

Benim tahminim 5-6 sene sonra Leon FR 2.0TDI, Golf 1.6 TDI dan pahaliya bile satilabilir. O kadar zaman sonra vergisi dusmus olacak. Su an 2. el 2.0 LEonlarin hic biri 1.6 Golflerden ucuz degil sahibinden.com`da.

• Çok mantıklı bir seçim 170 Hp o aracı uçurur ve FR modeli olduğu içinde tamponlar vs. daha spor tasarlanmış hoş bir araç kafanıza yattı ise o fiyata kaçırılmıyacak bir araç...
  • 62000 yazıyor, 58 bn de nerden çıktı...
  • Çok güzel araç. Tadında yenmez 6-DSG ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Araba hızlıda sayılır aslında.

0-100 : 8 saniye, ama son hız 214 km/s. ( Bana az gibi geldi son hızı )

Ama donanımlarıda yerinde, fakat Leon çok eskidi yüz olarak. Seneye yeniside çıkıyor.

chip tuning ile 0-100 7 snye son hız 235km/s 200beygir gibi verilere ulaşabilir bir araç - bu aracın hastasıyım gerçekten
  • herkez olumlu görüş bildirmiş. çok kararsız kaldım,

1.6 tdi 7dsg jetta mı?
    2.0 tdi 6dsg FR mı?

leonun tek kusuru vergisi. ama verceği haz, ödenen verginin çok üzerinde. 100.000 tl lik passat cc (motor, şanzıman, direksiyon aynı) kullanmak gibi bir tat, olcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

şimdi, 1.6 dizel otomatik c sınıfı araçların 50-55000 aralığında satıldığını düşünürsek.

hatta jetta nın trendline ı 55000 e geliyor. jetta %37 vergi ile ithal ediliyor, leon fr tdi ise %60 ötv, aradaki fark devede kulak kalır. bu fiyata akıl sır erdiremedim???
    2.0 tdi 170 hp motorlu araçların fiyatları malum 90-100bin TL...

leon gibi c sınıfı bir aracın, artıları;
    +donanım olarak dolu,
    +17 jant ve büyük abat lastikler
    +2.0 tdi 170 gibi güncel bir motor.
    +FR ruhunu yansıtan tamponlar, dış tasarımdaki diğer unsurlar
    +özel FR koltuklar ve özel döşemesi, ve iç tasarımdaki extra bir çok özellik
    +daha iyi fren performansı
    +6-dsg ıslak kavramalı, 7-dsg den çok daha iyi... zaten passat cc ve daha yğksek motorlarda kullanıyor vw daha dayanıklı.

ve saymakla bitiremediğim, aklıma gelmiyenler...

gelelim eksilere;
    -2.0 motorun vergisi
    -yeni kasasının 1 sene sonra belki çıkacak olması.

bundan başka bir eksi yönünü göremiyorum kusura bakmayın :)

Bence o kadar vergi farkı göz ardı edilip alınabilir, yoksa yakıt olarak üzeceğini sanmıyorum..Nacizane tecrübem, her zaman büyük hacimli ve hacme bağlı güçlü araç her zaman iyidir. 2.0 TDI 170 HP..offf ene tork vardır bu araçta..Bu arada ilanda sıfır fiyatına yakın 2008 model araçta ekstra coilover var fiyatı bu yüzde yüksek olabilir..Gerçi coilover ortalam 1.000TL ama..

• quote:

herkez olumlu görüş bildirmiş. çok kararsız kaldım,

1.6 tdi 7dsg jetta mı?
    2.0 tdi 6dsg FR mı?

leonun tek kusuru vergisi. ama verceği haz, ödenen verginin çok üzerinde. 100.000 tl lik passat cc (motor, şanzıman, direksiyon aynı) kullanmak gibi bir tat, olcak.

birinde 1.6 7 vites birinde 2.0 6 vites ,bu iki araçta 6 vites ile kombine edilmiş olsaydı 2.0 motor tercih sebebi olurdu . sonuçta otomatik vites alıyorsun bu iki aracın sana hissettirecekleri 1-1.5 saniye gibi anlaşılması zor bir hızlanma farkından başka birşey olmayacaktır bu vites seçenekleri ile . belli belirsiz bir fark için onca vergi farkı ödeyeceksin . dersenki 2.0 manuel vites işte tadı orada çıkar ben hala jetta diyorum veya alabiliyorsan passat

• otomatik olmak zorunda, o yüzden passat 2.0 tdi fiyatları 100.000 lerde
    7 vites 6 vites o kadar fark edermi? sonuçta fr da 0-100 8 sn. jettada 12sn %50 fark var. ara hızlanma verilerini bilmiyorum ancak. söylediğiniz kadar az bir fark olduğunu sanmıyorum. 80-120 hızlanmasına bakmak lazım. ancak ben 2.0 tdi 170 6 vites diye, 1.6 tdi 105 hp 7 vitesle, nasıl aynı performans olur??? (yada sizin belirttiğiniz gibi az fark nasıl olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 31 Mart 2011; 12:46:42 >
  • quote:

otomatik olmak zorunda, o yüzden passat 2.0 tdi fiyatları 100.000 lerde
    7 vites 6 vites o kadar fark edermi? sonuçta fr da 0-100 8 sn. jettada 12sn %50 fark var. ara hızlanma verilerini bilmiyorum ancak. söylediğiniz kadar az bir fark olduğunu sanmıyorum. 80-120 hızlanmasına bakmak lazım. ancak ben 2.0 tdi 170 6 vites diye, 1.6 tdi 105 hp 7 vitesle, nasıl aynı performans olur??? (yada sizin belirttiğiniz gibi az fark nasıl olur)

2.0 motor 170 hp mi bunu gözden kaçırmışım ben 130-140 diye tahmin ettim o zaman doğru aradaki fark açılacaktır biraz
  • İç tasarımını sevmiyorum ancak;
    1234 TL mtv farkına rağmen, dış tasarımı, motoru ve şanzımanı için bu para verilir bence.
    Şu evi bi alayım yapacağımı biliyorum ben
    Bir sonraki kasanın değişim zamanında artık...

Edit : MTV tutarı düzeltmesi. @oquzdag`a teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 31 Mart 2011; 14:01:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

İç tasarımını sevmiyorum ancak;
    1000 TL mtv farkına rağmen, dış tasarımı, motoru ve şanzımanı için bu para verilir bence.
    Şu evi bi alayım yapacağımı biliyorum ben
    Bir sonraki kasanın değişim zamanında artık...

motor ve şanzıman zaten insanın iştahını kabartan, kasa olarak yeni astra, gibi güncel olsa hiç düşünmem. hatta yeni astraya 1.7 cdti 125 hp getirsinler At o bile alınır. 16. ile 1.7 arasında yıllık 500 tl fark var. 1.6 ile 2.0 arasında 1234 tl net fark var. 1000 tl diyerek yanılmış olmıyalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

otomatik olmak zorunda, o yüzden passat 2.0 tdi fiyatları 100.000 lerde

2.0 motor 170 hp mi bunu gözden kaçırmışım ben 130-140 diye tahmin ettim o zaman doğru aradaki fark açılacaktır biraz

az fark mı plakasını okuyamaz

• quote:

motor ve şanzıman zaten insanın iştahını kabartan, kasa olarak yeni astra, gibi güncel olsa hiç düşünmem. hatta yeni astraya 1.7 cdti 125 hp getirsinler At o bile alınır. 16. ile 1.7 arasında yıllık 500 tl fark var. 1.6 ile 2.0 arasında 1234 tl net fark var. 1000 tl diyerek yanılmış olmıyalım.

Düzelttim, 234 lira için birbirimizi kırmayalım

Dizel highline Golf yerine bu aracı tercih ederdim.
    Hem cepte para da kalır MTV için.
  • quote:

1.6 tdi 7dsg jetta mı?
    2.0 tdi 6dsg FR mı?

2.0 TDI 170 HP ve DSG kombinasyonuna sahip en ucuz araç olan Leon FR'ın 170 HP, 350 Nm ile 1.6 TDI Jetta'dan çok daha iyi performans vereceği aşikâr. Yeni Jetta'yı da beğensem de tercihim Leon olurdu bu durumda.

leon FR tdi 6-dsg 58000 TL! çok ucuz değil mi?(ötv sonrası yorumlar)

Fiyatları yakın olsa, Leon yakında kasa değiştireceği için Jetta önerirdim fakat arada oldukça fazla fiyat farkı var Jetta ile, fiyat farkını şu şekilde daha net anlayabiliriz: 1.6 TDI, DSG, Style donanımlı Leon'un liste fiyatı 49.000 TL iken, Jetta 1.6 TDI, DSG, Highline 60.800 TL. Jetta 1.6 TDI, DSG, Trendline dahi, 1.6 TDI, DSG, Style donanımlı Leon'dan 4600 TL daha pahalı. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi; size kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

quote:

1.6 tdi 7dsg jetta mı?
    2.0 tdi 6dsg FR mı?

2.0 TDI 170 HP ve DSG kombinasyonuna sahip en ucuz araç olan Leon FR'ın 170 HP, 350 Nm ile 1.6 TDI Jetta'dan çok daha iyi performans vereceği aşikâr. Yeni Jetta'yı da beğensem de tercihim Leon olurdu bu durumda.

leon FR tdi 6-dsg 58000 TL! çok ucuz değil mi?(ötv sonrası yorumlar)

Fiyatları yakın olsa, Leon yakında kasa değiştireceği için Jetta önerirdim fakat arada oldukça fazla fiyat farkı var Jetta ile, fiyat farkını şu şekilde daha net anlayabiliriz: 1.6 TDI, DSG, Style donanımlı Leon'un liste fiyatı 49.000 TL iken, Jetta 1.6 TDI, DSG, Highline 60.800 TL. Jetta 1.6 TDI, DSG, Trendline dahi, 1.6 TDI, DSG, Style donanımlı Leon'dan 4600 TL daha pahalı. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi; size kalmış.

Yaw arkadaşım güne göre düşünme, jettanın fiyatları şuan yeni kasa değiştirip aşırı talep olduğundan dolayı böyle seneye bu zamanlar fiyatı oturur. Millet 8-9 ay sonrası için teslime bile evet dedikten sonra tabi fiyatlar böyle olur. Bence arkadaş alacaksa bu leonu almalı. Zaten jettayı almak istese 7 ay bekler. Leonu alsın paşalar gibi 2.0 motorun keyfini sürsün iki araç arasında tercih yapacaksa

• arabaya binmek senin için zevkse leon al yok beni sadece bi yerden bi yere taşısın yeter diyorsan jetta al
  • Bildiğim kadarı ile 105 HP Jetta' nın 7 ileri DSG kutusu kuru kavramalı ve ses çıkardığı şeklinde oldukça şikayet duydum ancak VW servisleri bunu şikayet olarak algılamıyor.

Ancak 6 ileri DSG' lerde bu şikayeti duymadım.

Ayrıca ben başka markada 2.0 dizel, 160 HP, 350 TORK kullanıyorum. KEyfi çok farklı. Seat' ın ki +10 HP.

Sürüş keyfi açısından Jetta, Seat' ın yanına yaklaşamaz.

Daha fazla vergi vermeye değer.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.