Şimdi Ara

Leon 2011 TDI DSG kullanan arkadaşlardan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Sıfır olarak aldığım aracım 23000 Km'de. Alma aşamasında DSG hakkında çok çelişkili yorumlar okumuştum, bunlardan beni en çok korkutanı şanzımanın arıza yapıp 18-20 bin TL civarında masraf çıkması.
    Şu an arabam daha yeni 3 yılını doldurdu, maşallah her şeyinden bilhassa DSG şanzımandan çok memnunum ama şu elimde kalır korkusu hala geçmedi.
    Bununla ilgili bildiğiniz duyduğunuz veya bizzat yaşadığınız bir şeyler varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

    Bunun dışında aracım ilk defa dün seyir esnasında lastik basınç uyarısı verdi, hemen ilk benzinciye çektim, yakıp deposunun kapağının arkasında yazan değerlere göre hava bastım, daha doğrusu benim değerler yazandan hep yüksek çıktığı için basıncı düşürmüş oldum. Bu arabaya Bursa doğuş oto dışında hiç bir yerine asla müdahale edilmedi. Uzun lafın kısası arabamın ideal basınç değerleri nedir, ya da siz hangi değerlerde kullanıyorsunuz?

    Teşekkürler.



  • dsg genelde çok sık dur kalk yapılan tarfiklerde örneğin İstanbul trafiği gibi mekatronik arızası yapıyor ve garanti süresi içinde tamir ediliyor.Şu anda 4 .nesi dsg var ve sorun yok sanırım ancak sizinkinde ilk nesillerden olması lazım.Arıza vites düşürürken titreme karasızlık özellikle yokuş aşağı inerken gibi belirtiler gösteriyor.
    Lastik basınçları önler 35 arka 32 olması lazım...Yüke göre değerler biraz daha artabilir....
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Ben mesajınızı daha yeni gördüm kusura bakmayın, çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Bahsettiğiniz belirtiler benim aracımda kesinlikle yok ama bundan sonra dikkat edeceğim.
    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ten 2 ye vites düşürmede titreme ve ilk kalkış titremesi sanırım DSG 2010- ile 2012 arasında olabiliyor. çok sorunmu bence değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.