Şimdi Ara

Leon 1.4 TSI 140 hp, 120+ kullanımda yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
3.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantıklı gelmedi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İst.canakkale 100-110km hiz ort.85 km 1.6 hdi yla ort.5.5 lt ile dun aksam geldim. bunu sattirip tsi aldirayim bari ka.pedere ne ceksin traktor sesini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Yaklaşık 10 aydır aynı araca sahibim
    2013 leon 1.4 tsi 140 bg style

    Dün istanbul bağcılar-kumbağ arasi ortalama 80 km hizla geldim
    Konuyu açan arkadaşın bahsettiği tuketim degerlerini tutturmanin imkansiza yakin oldugunu dusunuyorum.
    Iyi gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icemy

    Tüketim değeri gayet güzel.yüksek hızlara çıktığınızı söylediğinize göre aynı motor dizel ortalama 5 yakacaktı muhtemelen

    Dizeller tabi ki daha az yakardı. Ama sanki hız arttıkça makas daralıyor. Mesela her iki araçla da 100 km ye sabitleyip gitsek, dizel çok daha az yakar. ama 150 ye sabitlesek, fark azalır gibi geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jestia

    Yavaş gittiğim zaman dikkatim dağılıyor ve ciddi manada sıkılıyorum, riskli biliyorum ama gece ve uzun yol ikilisini çok sevmeme rağmen hız yapmadan düşünemiyorum
    Kazasız belasız sürüşler dileğiyle

    Haklısınız Hocam 90-100 km de iyi değil. hele de trafik kalabalıksa kalabalığın içinde kalıyorsunuz. önünüze çıkan kamyonları geçmek için sol şeride geçmek de sıkıntı olabiliyor. Ayrıca yol uzuyor. ama 120 Den fazlası da risk. en güzeli 120 ye sabitleyip gitmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

    Araç gerçekten koklamış resmen.

    Hızlanmalarda vites düşmeden,6. viteste devam ederek mi hızlandınız ne yaptınız bu araç agresif kullanımda 5.5 l/100 kilometre mi yakıyor şimdi hayran kaldım açıkçası

    3500 devirde 170 km/h hız muhteşem benzinli bir motor için içeriye neredeyse sıfır ses olarak yansıyacaktır bu.TSI ların iyi olduğunu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum açıkçası.

    Ben kendi aracımda 140-170 km h arası sürekli agresif kullanarak yani 4. 5. vitesleri kullanarak 8.3 l yakalamıştım.Leon daha doğrusu 1.4 TSI ciddi manada çok başarılı bir motor olmuş.

    Hocam benim için tam bir test yolculuğu oldu. onu da denedim bunu da denedim. 6. viteste 170 ye çıkmak için önünüzde kestirdiğiniz bir düzlük yeterli oluyor. Ama gazı paspasa yapıştırmanıza rağmen araba devirlenmiyor. zaten 90 km hızda 2.000 devirde oluyor. 3100,3200 gibi 150 oluyor. hız artıyor ama devirlenme zaman alıyor. o yüzden başlarda 6. viteste hızlandım, sonra 4. vitesi kullandım. özellikle sollama yapacağım zaman. öyle olunca araba anında devirleniyor.

    Dediğim gibi araba ilk aldığımdaki verilerin altına indi. bu kadarını ben de beklemiyordum. Bir de arabada iki kişiydik ve bagaj yarı doluydu. Leon son kasada iyice hafiflemiş. onun da etkisi vardır az yakmasında. Hafif olmasının yol tutuşa olumsuz etkisi var mı? illa ki 1.5 tonluk astra yola daha güzel oturuyordur mesela, ama o farkı görebilmek için limitlerde kullanmak gerekir arabayı. normal ve normalin bir tık üstü performanslı kullanımda Leon kesinlikle çok güvenli gidiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Bu radar olayı trafiğin verimini düşürüyor.

    160'la geleceğimiz yolu 120'yle geliyoruz

    :) Yok Hocam Radar candır. Allah varlıklarını eksik etmesin. Artık çok güzel arabalar yapıyorlar. Hiçbiri hızı belli etmiyor. esp'si şusu busu hepsi virajları çok güzel alıyor felan, ama hiç biri yüksek hızlarda yapılacak bir kazada amele sümüğü gibi yapışacağımız gerçeğini değiştirmiyor. kaza testleri 60, 70 km hızla yapılıyor. sen 160 la git, karşıdaki ( yol duble de olsa bi lastik patlaması, ki yüksek hızlarda bu risk çok artar, bi dalgınlık, uyku hali, karşı şeritteki araba burnunuzun önünde bitebilir) 90 la gelse 250 km hız, Allah korusunu mezarımıza koyacak ceset bulamazlar. O yüzden radar iyidir:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: Berk Erden

    Zaten yol bilgisayarında 474 kmyi 4 saat 44 dk da gidilmiş yazıyor anlatılan agresiflikte ve hızda kullanılsaydı araç daha kısa bir zaman diliminde biterdi yol. Ben de yemedim yiyene de saygı duyarım

    tam olarak söylemek istediğim şey buydu işte.

    Tuh yakalandım:) Arkadaşlar sobeledi beni.
    Evet itiraf ediyorum, ben bilgisayar mühendisiyim. Arabaların yol bilgisayarlarının içine girip, ordaki verilerle oynayabiliyorum. Gece gece de insanları kandırıp kafa buluyorum. Seat satış elemanıyla da anlaşmam var, satışlarından % 10 hisse alıyorum. Özellikle de mübarek günlerde işliyorum böyle günahları ki cehennemde yerim garanti olsun :))
    Yapmayın arkadaşlar Allahaşkına. kime ne yalan borcum var? Arabayı gerçekten dediğim gibi 120 km hızın altına inmeden sürdüm. yolu boş gördüğümde de yüksek hızlara çıktım. Ortalama 110-115 km gösteriyordu. çünkü yolda ışık geliyordu, dur kalk yapıyordum. oralarda düşüyordu. esas düştüğü yer ise mola. çünkü dinlenme tesisine girdiğimde 5 dakka 1. viteste gidiyorum, park etmesi çıkması. çok kalabalık tesisler. ayrıca turbolu araçlarda uzun yoldan sonra motorun durmaması gerektiği için motoru da durdurmadım. arabayı bi 5,10 dakka durdurmayın, bi 5 dakka da birinci viteste gidin bakalım ortalama hızının kaç olacak :) Bir de şehir içleri çok kalabalık. Malım herkes tatile hucum etmiş durumda.
    Ekranda görmek istediğiniz değer 120 km ortalama hızdı anladığım kadarıyla. ama bu şartlarda onu tutturabilmek için sürekli 150 + da kullanmanız gerekir aracı, belki daha da fazla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    Böyle konular açınca benzinli araba aldım diye vicdan mı rahatlatılıyor anlamıyorum ki. O yazılan kullanım stiliyle bu arabanın 5.5 lt yakması im-kân-sız. 3 tane tsi motor kullanmasak inanacağız.

    Hocam takip ederseniz bilirsiniz, ben arabayı aldığımdan beri olumlu-olumsuz gördüğüm ne varsa konu açıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedat.y

    Merhaba,
    Yaklaşık 10 aydır aynı araca sahibim
    2013 leon 1.4 tsi 140 bg style

    Dün istanbul bağcılar-kumbağ arasi ortalama 80 km hizla geldim
    Konuyu açan arkadaşın bahsettiği tuketim degerlerini tutturmanin imkansiza yakin oldugunu dusunuyorum.
    Iyi gunler.

    Aynı arabaya aynı sürede sahibiz hocam.

    Bierşeyden ciddi ciddi şüpeleniyordum: düşük devirde kullanınca arabanın daha çok yaktığından. niye derseniz, ben çok dikkatli kullanırım, hemen vites yükseltirim. eşim dikkat etmez. ekranda vites uyarısı gelse de ya unutuyor ya beni gıcık etmek istiyor bilemiyorum, ama her nasılsa o sürdüğü zaman yol bilgisayarı bariz daha düşük gösteriyor. bunu uzun soluklu bir sürüşte zaten denemek istiyordum. mesela şöyle bir örnek vereyim, 84 km ortalama hızla 5.0 lt yakmıştım uzun yolda. 100 km ortalama hıza çıkmak için 450-500 km yolda, aradaki nasıl bir sürüş farkı olduğunu tahmin edersiniz. ama o sürüş farkının yansıması sadece 0,5 lt. hadi öyle de olmasın böyle de olmasın, 115 le gidelim. o zaman yakacak 5.2 lt, ortalama hız olacak 95 km.
    bence bu dediklerimi en az bir kere de olsa deneyin hocam. 1.500 devirde maksimum torku veriyor araba akıyor diye en az yaktığı , daha doğrusu en verimli olduğu yer oralar değil bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    İst.canakkale 100-110km hiz ort.85 km 1.6 hdi yla ort.5.5 lt ile dun aksam geldim. bunu sattirip tsi aldirayim bari ka.pedere ne ceksin traktor sesini

    Hocam araba C5 ise ellemeyin sonra kötü sopa yersiniz:) çünkü onu satıp Suberb ya da Passat alır. o da C5 ten sonra ocağına incir ağacı diker:) çünkü 308, C4 gibi araçlarda HDI motorun gerçekten çok az yaktığını duyuyoruz hep. hele 307 ler dünya rekoru kırıyor 1600 km menzille felan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    Böyle konular açınca benzinli araba aldım diye vicdan mı rahatlatılıyor anlamıyorum ki. O yazılan kullanım stiliyle bu arabanın 5.5 lt yakması im-kân-sız. 3 tane tsi motor kullanmasak inanacağız.

    Böyle yazınca da dizele fazladan 20 bin ödedim diye vicdan rahatlatılıyor olmalı.

    3 tane arabam oldu şimdiye kadar 1 tanesi bile dizel değildi genç rahat ol. 4 saatin 10 dk sı 2 gaza basmakla, bastım gürledim ama yine de 5.5 yaktı demeyeceksin. Herkesi yanlış yönlendirirsin. Madalya da vermiyorlar bildiğim kadarıyla doğuştan. Başka bir amaç gelmiyor aklıma.

    Adamın ortalama hızı belli 100. Gittiği süre belli.

    Hocam eğer yol bilgisayarı olan bir aracı kullanmışsanız, tam olarak arabayı nasıl kullandığımı anlarsınız. ki ben de zaten farklı birşey söylemedim. 120 hıza sabitleyerek tüm yolu bu şekilde sürerseniz, mola verdiğinizde de arabayı stop etmezseniz, asla 100 km ortalama hızı tutturamazsınız. ben defalarca denedim bunu.
    AYRICA: ben kesinlikle uçtum kaçtım diye yağıp gürlemedim ki :) 170 e bağlayıp geldim felan demedim. 170 lere çıktım ara ara, ama cesaret edip devam edemedim dedim. sürdüğüm hılzar 140-150. aksi bir durumu zaten iddia etmedim.

    Doğuş bana madalya felan vermez, çünkü ben artıları kadar eksilerini de paylaşıyorum burda. çoğu arkadaş" leon alma arefesinde bu paylaşımlar oldu mu birader" diye serzenişte bile bulundu. Mal bu arkadaşlar, benim de bütçem buydu. ne görüyor ne yaşıyorsam burda paylaşıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutu149

    Hocam yavaş gitmek iyi kaza bela olmasında.

    Hızlı gitmek isteğenler zaten iyi ihtimal Ambulans kötü ihtimal cenaze aracı ile emniyet şeridinden yardıra yardıra gidiyor.

    Geç olsun güç olmasın

    Hocam zaten bu tür bir sürüş tarzım değil. 110-120 arasıdır genel kullanımım. Ama bu kez deneyim dedim biraz arabayı. Zaten akşam olduğunda hızımı biraz daha düşürürüm. Zaten 1 saat ya oynuor ya oynamıyor böyle bir yolda çok basınca. Yarım saat erken çık, yarım saat geç var olsun bitsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Bahsedilen kullanım şekliyle benim 1.5 dci ölse 6 nın altına inmez. Aynı kullanımda turbo benzinli bir araç in ilginç bir tüketim.

    Benim bir arkadaşta 1.5 dci megane var, 80 hp galiba, 5-5,5 lt diyor en fazla yaktığı. bassam da böyle diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

    ben arasıra değil her zaman hızlı kullanırım, tabiki hava yol şartlarına bağlı olarak,,, arabam dizel, ortalamam 7,4 lt ,,, tasarruf için benzinliye geçmeyi düşünüyorum, tavsiye edermisiniz

    7.4 lt yaktınız ama nasıl yaktınız? uzun yol ortalamanız mı, tüm ortalama mı? benim leon'un 10 aylık ortalaması benzin fişlerine göre 6.6 lt idi. son uzujn yoldan sonra daha da aşağı inmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukdanis

    quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    Böyle konular açınca benzinli araba aldım diye vicdan mı rahatlatılıyor anlamıyorum ki. O yazılan kullanım stiliyle bu arabanın 5.5 lt yakması im-kân-sız. 3 tane tsi motor kullanmasak inanacağız.

    adam resim koyamasa size hak vereceğim de ortalama 100 km/sa 4:44 saat 5.5 litre alenen yazıyor. bu verilere göre oldukça güzel tüketimi var. arada 170 e çıkmışmı bilmem ama bu verilere göre oldukça iyi.
    bir sürü tsi motor kullanmış olabilirsiniz önemli olan yeni kasa 1,4 tsi leon kullandınız mı? kullandıysanız resim ekleyin görelim tüketiminizi.

    eskiye nazaran yeni tsi larda yakıt konusunda büyük fark var. motor revize edildi.

    ek olarak siz gidip tsi passat kullanmışsanız onunla bunu kıyaslayamazsınız zaten. leon un ağırlı belli.

    bu da başka bir yakıt testi:http://www.youtube.com/watch?v=uO3-RHzpGF0


    sizinde elinizde döküman varsa buyrun.

    Hocam 5 kişi, klima açıkken 60 km yi 4.2 lt ile geçmiştim bu arabayla. gezmelik bir yoldu, sakin sakin kullanmıştım. onu bu foruma getirmiyorum bile. şu paylaşıma bile kaç tane "yemedim" diyen arkadaş çıkmış, onu söylesem "60 km lik rampayı nerde buldun da saldın aşağı" derlerdi kesin :) 475 km olunca rampadan salma , tabi bi de 100 km hızla, durumu var demiyor kimse. inanmıyorlar tabi o ayrı da, canları sağolsun :)




  • 4 saat 44 dakikada 474 kilometre yol yapmışın ve performanslı kullanım?Bu araba 140-150 ile gitsin 5 litre yakması imkansız.Bunu geçtim dizel araba 5 litre yakarsa dua etsin.Olayın aslı şöyle gerçekleşti arkadaş 100-110 kmye hızını sabitledi.0.5-1 litre az gözüksün diye klimayı bile açmadı.Kendini zorlaya zorlaya 500 km yol gidip hemen foruma TSI konusu açtı ve sizde yediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer verilerde gözden kaçan bir hata yoksa tüplü ve dizel aaraçlar mizi yakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    İst.canakkale 100-110km hiz ort.85 km 1.6 hdi yla ort.5.5 lt ile dun aksam geldim. bunu sattirip tsi aldirayim bari ka.pedere ne ceksin traktor sesini

    1.6 hdı nında 3-4 litre yaktığını söyleyenler var
    herkes aracınımı övüyor anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apocalypto33

    4 saat 44 dakikada 474 kilometre yol yapmışın ve performanslı kullanım?Bu araba 140-150 ile gitsin 5 litre yakması imkansız.Bunu geçtim dizel araba 5 litre yakarsa dua etsin.Olayın aslı şöyle gerçekleşti arkadaş 100-110 kmye hızını sabitledi.0.5-1 litre az gözüksün diye klimayı bile açmadı.Kendini zorlaya zorlaya 500 km yol gidip hemen foruma TSI konusu açtı ve sizde yediniz.

    aynen o hızla gitse o yol 3 saat sürer 100-120 civarı gidilmis insanları yanıltıyor reklam anlaşması yapmıs sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.