Şimdi Ara

Leon 1.2 mi? 308 1.2 mi? ya da başka?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dostlar, yakın bir zamanda araç almayı planlıyoruz. Ancak birkaç modelde kararsız kaldım. Tavsiyenizi istiyorum.

    1.2 vti 308 130 bg Allure otomatik 63.500 (78.000 km)https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2014-model-sedefli-beyaz-308-yari-otomatik-510486934/detay

    ve

    1.2 tsi Leon 105 bg DSG (led paketli versiyonları) (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-1.2tsi-leon-dsg-plusled-paket-pluscam-tavan-508364158/detay)

    örnek ilanlar (peugeot'un zaten çok örneği yok, topu topu 9 tane allure var :D )

    Bu iki araç arasında karar veremedim. Peugeot 2. eli çok az. 308'lerin zaten 1.2 vti'ları az. Seçenek az olunca da insan hata yapmaktan korkuyor. Fiyat olarak 60bin ila 70bin arası değişiyor 2 aracın da fiyatları kilometresine göre.

    Ama bildiğim kadarıyla 308 allure paketiyle leondan daha kaliteli ve 1.2 vti motor da izlediğim testler ve yorumlardan beni kendine çekiyor. Ve DSG şanzımanın olası problemleri korkutuyor. Peugeot'nun yeni nesil tork konvertörlü otomatiğini biliyorum, babamda 5008 var ve güzel çalışıyor. DSG'yi de test ettim pek çok kez onun kullanımı hoş olsa da 2. el alacağım için aracı biraz kaygı var sorun çıkarır mı diye.


    Bir de bu fiyat aralığında C segmentinde önerebileceğiniz başka araç var mı?







  • 308 tam otomatikonu tavsiye ederim km çokmuş yavvv leonu boşver trim sesi dsg filan vs... 308 dah iyi ha ben ikisini de almam ama size uygun umarım kazasız belasız sürüşler dileeim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam pejo alirdim leon kizilay kasa oldu artik her iki kisiden birinde var. LEONlugu kalmadi yani. ama 308 ele ayaga dusmus degil nadir gorunuyor ve oturakli hos tasarimi var. su 2 ilanda pejo daha pahali gosteriyor kendini. bir de dsg olayi var iste negatif olarak leonun.
  • Motor, şanzıman ve sürüş dinamiklerinde 308 öne geçer. Ama Leon' a göre arkası bir miktar dar. Ön göğüs malzemesi 308'de daha yumuşak. Trim sesi sorunu iki araçta olabiliyor. 308 belli ısılarda ses yapabiliyor. Tasarım göreceli, bence bir bayiye gidip iki aracı da test edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 iyimiş ama motor revizyonu yapılmıştır diyor?
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Ben de onu soracaktım bu pejoların turbo benzinlilerinde yağ eksiltme sonucu motoru yeme kronikleşme var diyolla bi kaç sitede okumuştum acep benzinlisi dizel hdi gibi sağlam mı değel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarı otomatikmiş pejo o yüzden tercih etmezdim bu ikisi arasında leon derim

    ama eat6 olursa pejo leonun içinden geçer
  • Diğer olası seçenekler 60-70 bin TL bandında C sınıfı benzinli Giulietta,Auris

    Dizel İ30,Ceed,Megane3 olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 4 Golf 1.2 tsi 105 hp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az yakmasını istitorsanız leon diğer bütün şartlar için 308

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki de Leon. Fakat biraz daha ekleyip Golf düşünülmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dymmt

    yarı otomatikmiş pejo o yüzden tercih etmezdim bu ikisi arasında leon derim

    ama eat6 olursa pejo leonun içinden geçer

    1.2 130'larda yarı otomatik yok hepsi EAT6. Yanlış işaretlenmiş.
  • hayat kısa, kırmızı bir guiletta al. golf 7 1.6 tdi dsg comfortline'a 2 yıl bindim öyle ahım şahım bir araç değil. sorunsuz ve yumuşak ama ruhsuz bir sürüşü var. golf bu iken leon da özenilecek gözde büyütülecek bir araç hiç değil.
  • 1.2 Leon al geç. Yakıt az performans iyi. Ayrıca satacak olsan 308 elinde kalır moralin bozulur.

    Ayrıca FullLED far ile araç çok iyi görünüyor. Gece aydınlatması da müthiş.
  • PSA'nın 1.2 130'luk motorundan uzak durun. Yoksa 308 güzel araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308, ama bu araç sıkıntılı gibi.
  • İkisini de test ettin, performans farkı hissediliyor. Bunun yanında leonda multimedia, iç mekan genişliği ve oturuş pozisyonu biraz daha iyi ama geri kalan noktalarda 308 daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 genel olarak Leon'dan iyi bir otomobil. (Arka diz mesafesi, ve multimedya sistemi hariç, ve 2.el piyasası leona oranla biraz daha yavaş)

    Fakat 308'in sürüş dinamikleri, süspansiyon konforu ve malzeme kalitesi Leon'dan daha iyi, şanzımanı dsgye oranla sorunsuz, motorun performansı daha iyi, tabi leonu yazılımla 130 beygir yaparsanız, 130 beygirlik 308i geçebilir Ama PSA'nın 1.2 motorun standart halinden 130 beygir alması büyük avantaj, düşük vergi ve yüksek performans bir arada. 1.2 Puretech motor ve EAT6 şanzıman ikilisinin titreşimi çok yüksek, rölatindeki titreşim seviyesi rahatsız edebilecek bir boyutta. İlandaki araçta motor revizyonu yapılmış olması ise büyük bir soru işareti.

    Leon'u ise dsg alacaksanız garantisi bitmiş araçlardan uzak durmanızı tavsiye ederim, dsg çok riskli bir şanzıman ve olası arıza durumunda ödeyeceğiniz meblağ yüksek olabilir.




  • kesinlikle malzeme kalitesi olarak 308 bir gömlek yukarıda sıfır bir leon alın 1 ay sonra ummadığınız yerden trim sesi alacaksınız gözlemlediğim bir durumdur ve makyajlanmış halinde de durum mevcut, ancak 308 de tek ses duyduğum yer a sütununda sol tarafdaki airbaglerin olduğu plastik onun dışında trim sesi duymadım arnavut kaldırımı diye tabir ettiğimz yollarda ve gerçekten leon artık ayağa mı düştü ele mi düştü nasıl tabir ederseniz , trafikte herkeste mevcut olan bir araç yani kendi aracınızdan sıkılmanız olası olur.

    ilana gelirsek aracı satan şahısın arabadan anladığı yok. genelinin yokta neyse araç 1.2 vti değil 1.2 puretech aralarındaki fark vti atmosferik , puretechler turbo benzinli yarı otomatik dediği de yine vti de bulunan etg5dir. ama araç eat6 tam otomatik bence gidip görülüp yamalı yollarda 5-10 dakika kullanılıp bakılabilir. bu arada bilgi vermemiş ancak araç navigasyonsuz model



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 28 Aralık 2017; 16:53:46 >




  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim, ilan sahibine revizyonu sordum ama cevap alamadım henüz. Müsait bir zamanda arayıp soracağım. Bu km'de(78bin) revize edilir mi bir motor gerçekten ilginç geldi bana.



    İkinci el konusu biraz aklıma takıldığı için leonu seçeneklerime almıştım. Yoksa biliyorum 308 daha dolu, daha kaliteli bir araba.



    Hala tam karar veremedim, şimdi seçeneklerim arasına Kia Ceed de girdi. Bakalım artık düzgün, içime sinen bir model bulursam markasına bakmadan alıcaz inşallah. Teşekkür ederim tekrar yorumlar için :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 29 Aralık 2017; 14:15:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.