Şimdi Ara

Lens kullanmak ne kadar zararlı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lens kullanıyorum. 4yildir. Cok da memnunum. Göz kurulugu icin doktorum damla veriyor. Ama genelde ben Zten cok ağladığım icin problem olmuyor yeterince işleniyor gözlerim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __OsKi__

quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

6 yaşından beri gözlük kullanırım çok kırdım ettim çok lens alalim diye zorladim bizimkileri ama almadılar
    şimdi iyikide almamışlar diyorum dünyanın en büyük lens firmasının sahipleri bile kavanaoz altı gözlük kullanıp lens kullabmaiyorlarsa elbet bir bildikleri vardır

Kaynak ?

Bir de arkadaşlar ben nasıl lens kullanılacağını biliyorum 2 sene aralıksız kullandım. Sadece dışarı çıkacağımda kullanırım lensi, diğer türlü evdeyken gözlük takarım tertemiz hijyenik kullanırım. Merak ettiğim bütün bunlara rağmen uzun vadede zararı var mı ?

Uzun vadede zararları

Uzun yıllar lens kullanıldığında gözün kornea tabakasının beslenmesini bozmuş oluyoruz. Korneanın dışarıdan oksijen alan bir yapısı var, yani damarlar ona oksijen götürmüyor. Havadan oksijen alıyor.

Şimdi biz bunun üstünü şapka ile kapatır gibi yaşadığımızda kornea oksijensiz kalıyor ama bu ne öldüren ne de güldüren bir durum.

Yani oksijensiz kalıyor derken tamamen de oksijensiz kalmıyor. Kronik bir az havasızlık diyelim biz buna.
    Bu böyle devam ettiğinde de uzun yıllar sonra oksijende yeterli gelmediği için bu sefer göz kendine yeni damarlanmalar yapıyor. Korneanın etrafında gözümüzün o beyaz olan tabakasının olduğu yerlerde kırmızı damarlar ortaya çıkıyor, bu korneanın oksijensiz kaldığının bir belirtisi. (Göz kırmızılığı)

Lens takan hastalarıma şunu tavsiye ediyorum ; Eve geldiniz ve o akşam dışarı çıkmayacaksınız artık evdesiniz o zaman illa da yatmayı beklemeyin ve lensinizi çıkartın ki korneanız havalansın.

Kaynak
    http://www.efeoptik.com.tr/lens/bilgi/uzun-sure-lens-kullaniminin-goze-zarari-var-mi.html

• Göz kuruluğundan başka bir zararı yok diye biliyorum.Yarın üniversite hastahanesine gidicem , lazer ameliyatına uygun olup olmadığımı sorucam.Olmaz ise lens almayı düşünüyorum.
  • Wholk gazgecirgen sert lens kullaniyorum 2010 dan beri. Cok memnunum. Yine Wholk sert lens solusyonu kullaniyordum. Zor bulunuyor.Simdi baska bir kutu
    olmus sanki. Bilen var mi ambalaj mi degisti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

Keratokonus Hastalığım Var.
    Sert Kontakt Lens Kullanıyorum.
    Wöhlk Marka Lensim Var , Zamanında 400 Lira Verip Tek Lens Olarak Almıştım.
    Lanet Olsun diyorum Daha da Birşey Demiyorum.
    Taktığım Anda Birşeyin Gözümü Parçalayacak Kadar Zorladığını Hissediyorum.
    Batma Yapıyor , Yerinden Oynuyor , Gözü Kan Çanağına Çeviriyor.
    Izdıraptan Başka Birşey Değil.
    Ha Görüntü Cam Gibi Oluyor Ona Lafım Yok Ama Zorluklarından Sonra Görüntü Bile Razı Edemiyor Takmaya.

o hastalık korneanın şeklinin bozulması değil mi? bende de teşhis koymuşlardı. Ama 6 ay içinde kendiliğinden geçmiş hastalık. Ameliyata gerek kalmadı.

• 7 aydır lens kullanıyorum. Geçen doktora gittim. Ilerde ameliyat olmak istediğimi söyledim. Eger gozde devamli yanma batma sulanma oluyorsa lens ile yatıyorsan lens gözün kornea kısmını bozar ameliyat olamazsın dedi. Normal kullanimda ise bi 7 10 sene kullanırsan olamayabilirsin dedi.

• Konu biraz eski ama cevap yazayım.

Çok uzun süre kullanıldığında bazı insanlarda korneada incelmeye sebep olabiliyor.

Eğer bu şekilde kornean çok incelirse, şu anki teknolojiyle ameliyat olamıyorsun. Ama 5-10 yıla onları da ameliyat edecek teknolojiye ulaşılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: __OsKi__

Merhaba arkadaşlar daha önce lise döneminde son 2 sene sürekli olarak lens kullandım, internetten araştırmalarıma göre hava geçirgenliği daha çok olan Air Optix Aqua marka lens satın aldım 2 sene boyunca.

Marketten ekmek alır gibi herkese Bosh&Lomb veriyorlar ben de araştırıp kendim karar verdim. Hava geçirgenliği daha çok olunca gözde daha az kuruluk yapıyormuş diye öğrendim.

Ama ileride göz kuruluğu olabilir diye korktum ve 3 senedir lens kullanmıyorum gözlük kullanıyorum, kendime gözlüğü yakıştıramıyorum, lens gibi mükemmel görüntü ve rahatlık sağlayamıyor, gözlük çıkar tak çıkar tak gözümü iyice bozuyor gibime geliyor. Sadece camdan önünüzü net görebiliyorsunuz kenarlar buhulu kalıyor bu da yolda yürürken dengemi bile bozuyor kısaca lens kadar konforlu değil

Göz kuruluğu hakkında pek bir şey bilmiyorum ve lensin başka zararları var mıdır tekrar kullanmaya başlamak istiyorum Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Tekrar Air optix aqua almayı düşünüyorum

korneayı inceltiyor ve ileride dönüşü olmaz sorunlara yol açıyor. taki kornea nakli oluncaya kadar. göz muayenesine gidince doktora var mı dedim böyle bi durum oda evet var sık kullanmaktan kaçın dedi bana.

• 5yıldır kullanıyorum.Kullandığım marka Oasys.Aylık lens , doktor gözlerimi hafta da 1 gün dinlendirmemi söylemişti ve 1 - 1.5 ay sonunda değiştirmemi önermişti.Ben ev arkadaşım ile 3 ay boyunca gözümden cıkarmadığımı hatırlıyorum.Şuan 9-10saat gözümde lens olsun çapaklanma oluyor , yanma oluyor , lens kayıyor ve batıyor.Futbol oynadığım için lense geçmiştim.Tavsiye edilicek birşey değil yani en azından gözlük kadar sağlıklı birşey değil.Sadece dışarda takmanızı öneririm ve kesinlikle lensle uyumayın , rüyalar daha net gözükmüyor :) Uykuda zaten gözler kapalı oksijen alamıyor kornea ve lenste iyice yapışıyor zararlı olduğu aşikar ve uyuyorken takmanında bir anlamı yok bana göre.
  • çizdirme imkanın varsa çizdir, göz kuruluğu kaçınılmaz ama göz kuruluğu ne kadar tehlikeli olabilir bilmiyorum, yapay göz damlası vs ile durum hallolabilir. lens olarak hd 2purevision önerimdir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.