Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.677
Cevap
112
Favori
658.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artı rep iyi forumlar

    Ilk kez lens kullanicam astigmatim var. Hangi markayı önerirsiniz? Ayrıca günlük haftalık çeşit çeşit varmış hangisinden almalıyım.


    En rahatı aylık olandır. Acuve veya provision hd2 kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Purevision fiyat ne kadar acaba hocam gözlükcüden alicam. Bir de devlet hastahanesinde halledebilir miyim muayeneneyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artı rep iyi forumlar A kullanıcısına yanıt
    Evet devlet hastanesinden muayene olabilirsiniz. Acuvue 2 haftalıktır purevision 2 hd aylıktır. Onun dışında air optizx aqua nında astigmatlısı var lens herkeste aynı etki yaratmayabilir bir kişi purevision 2 hd yi beğenir diğeri air optix i kendinize göre en iyi lensi ya doktorunuz seçebilir ya da hepsini denemeniz gerekir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artı rep iyi forumlar

    Purevision fiyat ne kadar acaba hocam gözlükcüden alicam. Bir de devlet hastahanesinde halledebilir miyim muayeneneyi

    Devlette muayene olabilirsin. Ben internet üzeri sipariş ediyorum. Dükkanlarda 60 liralık lense 100 lira istiyorlar. Lensmarket.com veya lensal.com gayet güvenilirdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Sonrasında memnun kalırsam lensten internetten alırım da ilk olarak gözlükcüden almayı düşünüyorum. Siz hangi lensleri kullanıyorsunuz acaba? Memnun musunuz? Ve ücretleri ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artı rep iyi forumlar A kullanıcısına yanıt
    Acuvue oasys , purevision 2 hd , air optix aqua kullandım ama astigmatsız benimki.Olsun yapılma malzemeleri ayni bir fark olmaz . Görüntü kalitesi bakımından purevision 2 hd derim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar yorumlarınızı ve sorularınızı gördüm. göz hekimi olarak rutin numaralarda yani yüksek astigmat dışında kornea topografisi lens muayenesinde olmazsa olmaz değildir. topo çekilmeden lens verilmez, yok böyle birşey. marka olarak takıntınız olmasın çoğu gaz geçirgen su içerikleri yüksek lensler. bizim tavsiyemiz hep kullandığın markadan memnunsa o lens markasına devam. ve dr kontrolü olmadan asla kafanıza göre marka dğiştirmemeniz yönünde.
    yine sorular olursa cevaplamaya çalışırım
    esen kalın.
  • daha bugun lens muayenesi ve yarım yamalak uygulamasından gectim ... devlet hastenesinde!!
    yaklasık 15 sene oncesinde lens kullanmıstım malum ozamanlar astigmatlı lenslerde yoktu ama ozamanlar astigmatımda yoktu neyse durum su arkadaslar
    kullandıgım gozlugun aks degerleri muyenede belirlenen degerler ile ancak bugun yapılan olcumlerde bir gozumun aks degerini oldukca asagıda ve ters bir sekilde verdi ben size paylasıyorum lutfen fikri olan paylassın ne yapmaya calısmıs doktor bir anlayalım:

    lens olcum degerleri (makinadan cıkan degerler);
    (R) sağ göz
    (S) (C) (A)
    -2.00 -0.75 124
    -2.00 -0.75 126
    -2.00 -0.75 126
    -2.00 -0.75 126
    mm D deg
    <R1 7.88 42.75 159
    <R2 7.71 43.75 69
    <AVE 7.80 43.25
    <CYL -1.00 159>

    (L) sol göz
    (S) (C) (A)
    -2.00 -0.75 43
    -2.00 -0.75 44
    -2.00 -0.75 43
    -2.00 -0.75 43
    mm D deg
    <R1 7.81 43.25 11
    <R2 7.61 44.25 101
    <AVE 7.71 43.75
    <CYL -1.00 11>



    doktor ablamızın recetesi;

    sağ göz: sol göz:

    temel eğri -------------------------------------------> 8.6 ----------- 8.6
    diopri -----------------------------------------------> -2.00 ------- -2.00
    tüm çap ---------------------------------------------> 14.5 --------- 14.5
    torik astigmatizma aks ve dioptrisi ---------------> cyl/aks ------ cyl/aks
    ----------------------------------------------- -0.75/20 ------ -0.75/120
    benim anlayamadıgım sol gozumdeki astigmat aks degerim 43 iken neden 120 sag gozum astigmat aks degerim 126 iken neden 20 kullanmalıyım?
    Acuvua OASYS for astigmatism marka lens alıcam doktorun verdiği degerlerde mi lens almalıyım yorumlarınızı bekliyorum!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linus79x -- 11 Şubat 2014; 19:30:16 >




  • Acuvua Oasys miyop lensleri için hangi solüsyon önerirsiniz?
  • @linux79
    daha önce torik lens kullanmadıysanız deneme yapılmasında fayda var. edindiğiniz astigmat aksları ölçümlerinizle pek uyumlu değil. keza 1 numaranın altındaki astigmatlara her zaman rutin torik lens uygulaması yapılmamaktadır. önce sferik normal lenslerle deneme yapılmalı. mesela verdiğiniz göz ölçümlerine göre -2.25 standart kontakt lens uygulaması yapılabilir. ama denemeden kontakt lens reçetesi verilmesi çok uygun değildir. o yüzden deneyerek almanızda fayda var. hastane olarak devlet, özel , üniversite hangisinde deneme yapılıyorsa onu seçmenizde fayda var.

    lens solüsyonlarının çoğunun içeriği aynıdır. o yüzden fiyat / miktar oranının en uygun olduğu solüsyonları tercih etmeniz yararınızadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 16 Şubat 2014; 13:24:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conrade

    Acuvua Oasys miyop lensleri için hangi solüsyon önerirsiniz?

    Biotrue kullanabilirsiniz, aynı lens için bu markayı kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim purevision 2 hd lenste bu şimdi anlatacağım olayı hiç yaşamamıştım ilk defa oldu mesela sabah takıyorum 8-9 gibi derse gidiyorum daha sonra saat 2 de de derse gidiyorum saat 4 gibi filan lensde bulanıklaşma oluyor. Acaba lensin önünde bişeyler mi birikiyor ondan mı oluyoe ? Solo care aqua ve opti free lens solusyonu kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • gün içinde görüntünün bulanıklaşması çoğunlukla uzun süreli lens kullananlarda görülür. aslında epey bir sebebi var ama ensıklıkla gözyaşı yetmezliği gibi kuru göz yapabilen hastalıklardır. daha az sıklıkla lenste protein ve yağlı sekresyonların birikimi olabilir ancak mevcut solüsyonlar buna çare olduklarını belirtirler. benim tavsiyem bir kuru göz testi yaptırmanız ve lensleri ömürlerinden daha uzun kullanmamanızdır. unutmayın ki lensin temas ettiği bölgede deri gibi koruyucu katmanlar yok.
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim hocam bazı solüsyonlar bana iyi gelmedi en iyi ikili bu benim için hangisini bulursam ondan alıyorum ama her zaman solüsyon değiştirmekte iyi olmaz değil mi ? 30 günlük zamanı dolduğunda direkt atıyorum zaten büyük ihtimal rüzgarlı tozlu zamanlarda lensin üstünde bir şeyler birikti her gün elimde solüsyonlar lensin yüzünü temizleyeceğim artık . Belki de lenste kalıcılılaşmışsa leke ikinci lenslerin zamanından sonrda olursa doktorun yolu gözükecek galiba inş bir sorun çıkmaz teşekkürler tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Öncelikle numaralarımı yazayım :
    Sağ göz Sph: -0,50 Cyl: -0,50 Aks: 125 Bc 8.6
    Sol göz Sph: -0,75 Cyl: -0,50 Aks: 40 Bc 8.6

    Geçtiğimiz hafta bu numaralara en yakın olan Cyl 0,75 değerlerinde Acuvue Oasys for Astigmatism ile yanında deneme lensi olarak Air Optix for Astigmatism sipariş ettim.
    Lensler elime ulaştığında her ikisini de ayrı ayrı günlerde denedim fakat sonuç beklediğim gibi olmadı. Oldukça batma ve sulanma yapıyordu. Haftasonu yeniden göz doktoruma gittim. Doktorum bana -0,50 Cyl değeri için astigmat lens kullanmaya gerek olmadığını, onun yerine -1,25 Miyop lens almamı önerdi.

    Bunun üzerine ben de, geçen hafta aldığım lensleri iade ettim. Elimde sadece Air Optix 'in deneme lensi var Cyl 0,75 olan. Ve bunları kullanmaya çalışırken lense alıştığımı farkettim. Üstelik görüntü bu lenslerde çok net. Sadece ufak yanma ve batmalar oluyor. Bu durumda kafam karışmaya başladı. Acaba bu lensler ile mi devam edeyim, yoksa 1,25 miyop lens siparişi mi vereyim. Tahminimce astigmatl olan lenslere göre netlik azalacak fakat rahatlık biraz daha artacak. Lens konusunda tecrubesi olan arkadaşlardan konu hakkında görüş ve önerileri bekliyorum.

    teşekkürler.




  • Bugün Air Optix Aqua denedim Oasy ve Acuvue2'ye göre netlik olarak daha iyi geldi bana.0,4 daha büyük DC değer,batmasa da lensi şuan hissediyorum bakalım takalı 1-2 saat oldu yarın tüm gün dışarıda deneyeceğim umarım göz alışır zira oasy ve acuvue2'den yana bazı sıkıntılarım mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sentez*

    Bugün Air Optix Aqua denedim Oasy ve Acuvue2'ye göre netlik olarak daha iyi geldi bana.0,4 daha büyük DC değer,batmasa da lensi şuan hissediyorum bakalım takalı 1-2 saat oldu yarın tüm gün dışarıda deneyeceğim umarım göz alışır zira oasy ve acuvue2'den yana bazı sıkıntılarım mevcut.

    Hocam iyi tercih yapmışsın ben şuana kadar hiç değiştirmedim bazı günler zorunluluktan dolayı çıkarmadığım geceler oldu yine de netlik bozulmuyor du.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde 4 adet +3.75 Acuvue Oasys lens var. -3.75 kullanıyorum, dikkat etmeyerek miyop yerine hipermetrop sipariş vermişim. Lenslerimi gözüme takınca farkettim . Kutudaki 4 adet +3.75 lensi çok uygun fiyata bırakabilirim. Lenslerin son kullanma tarihi Nisan 2016.
  • Merhaba BEYLER: Lens Kullanan varsa pm atabilirmi Bişey sorcam Lens hakkında ilk defa kullancam..... Daha almadık
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.