Şimdi Ara

Lenovo Yoga 510, BDH, UPS ve garanti hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo yoga 510 14ikb bilgisayarımın kısa bir garanti serüveninden bahsetmek istiyorum


    24 Ağustos tarihinde lenovo yoga 510 14ikb marka bilgisayarımı n11 üzerinden teşhir ürünü olarak satın aldım. Aradan 3 hafta geçmesi sonrasında 19 eylül akşamı ekranın beyazlaması, parlaması sonucu bozuldu. Sabah hemen lenovo destek merkezini aradım sorunumu belirttim. İzmir’de yaşıyorum eğer yakınlarda lenovo bakım tamir merkezi varsa bilgisini istedim ancak müşteri hizmetleri yetkilisi bana bilgisayarımın ideapad olarak geçtiği ve ancak İstanbul'da tamir olabileceğini belirtti. İlk başta bana saçma gelmişti ancak sonunda ne kadar haklı olduğunu anladım. Yani sonuçta tamirci tamircidir en fazla lcd değişir o da yurtdışından gelir demiştim. Bana UPS kargodan gelip alacaklarını ve güzelce kutulamamı istediler ve diğer prosedürlerden bahsettiler. UPS kargonun salyangoz hızının çekilmezliğini aklıma getirdim ve gidip kendim teslim etmek istediğimi söyledim. Öğleden sonra da kargom çoktan yola çıkmıştı bile. Evet şaka yapmıyorum ertesi gün “yedek parça tamini için yurtdışından sipariş verilmiştir.” mesajı geldi. Sevindim bu kadar çabuk olmasına ama sevincim çok sürmedi internet üzerinden en az 20 günde gelir yedek parçanız, BDH (tamir için gönderdiğim firma) çok berbat, 2 aydır makinem onlarda gibi yorumları okudukça endişem arttı. Okul yeni başlamış ve elim ayağım kesilmiş gibiydim. Tez yazanlar, bilgisayarı etkin kullananlar bu duyguyu iyi bilirler 😊 20 eylül arıza tespit, 21 eylül yedek parçanın temini(şaka yapmıyorum o lcd ekran 1 günde geldi yurtdışından), 22 eylül ups kargo bilgisayarımı elime ulaştırdı.

    Sonuç olarak BDH çok temiz biçimde sorunumu çözdü. Müşteri hizmetleri yetkilisinin “ancak İstanbul'da tamir olur” demesinin sebebi istenen yedek parçanın 1 günde yetiştirebilen UPS kargonun yurt dışı kargo alım-gönderiminde fazlasıyla etkin olmasıymış.
    UPS hızlı, güvenli biçimde ve paketimi herhangi bir çizik, ezik, bozuk olmadan elime ulaştırdı.
    BDH lcd ekranı 1 gün içinde yurtdışından parça isteyerek tamir etti ve gönderdi.

    Ancak siz siz olun teşhir ürün alırken uzun uzun düşünün çünkü asıl dumuru lenovonun destek sitesinde bilgisayarın daha önce tamire gönderildiğini öğrendiğimde oldum. Belki sadece bakım ve temizlik için de gönderilmiş olabilir. Çünkü BDH’nin faturasında fan temizliği ve genel bakımının yapıldığı yazıyordu.

    Bunları neden yazdım? İnternet şikayetten geçilmiyor ve insanların ne markaya ne de kargo şirketlerine güveni kalıyor. Sırf bu yüzden Media Markt’ın kapatılmasına 10 dakika kala lenovo’yu satsam yerine hangi marka alabilirim siz hangi markayı satıyorsunuz ve sattığınız lenovolardan şikayet var mı diye sormak için gittim. Oradaki görevliler(gayet sakin nezih ve dürüst biçimde, vatan bilgisayara da gitmiştim oradaki görevli bir şey bilmediği gibi üstüne ne işin var burada, bozmuşsun bilgisayarı der gibi ‘%90 kullanıcı hatasıdır ekranın bozulması’ demişti) “Biz burda ayda 300 bilgisayar satıyoruz ve 250 tanesi lenovo” şikayet alıyor musunuz sorusuna cevapları ise yok 4 5 ayda bir ancak demişti. Müşteri memnuniyeti geri bildirimler oldukça anlam kazanır, şikayetiniz varsa elbette yazın ancak mutlaka sorunsuz biçimde çözülen işlemlerinizi de belirtin ki güven ortamı oluşsun.
    Ancak üzülerek söylüyorum ki artık Türk insanı internet üzerinden paylaşımlarını-yardımlarını azalttı. Bundan 4 5 yıl önce forum sitelerinde iyisiyle kötüsüyle binlerce yorum-çözüm bulurken artık son birkaç yıldır sorulan en küçük bir soruya bile cevap verilmiyor…

    Umarım bu söylediklerim bir domino etkisi yapar ve eskisinden daha paylaşımcı-yardımcı oluruz milletçe. Çünkü buna eskisinden daha fazla ihtiyacımız var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazarindenizi -- 24 Eylül 2017; 2:30:47 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.