Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
542
Cevap
21
Favori
38.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende dün aldım i5lisini öneri olarak gü ç tasarrufuna almayın bence ben aldım lol internet filan kasıyo güç tasarrufunda inş sadece bende değildir bu durum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel rapid i nasıl kuruyorduk arkadaşlar? düz deneyince no need to install diyor ve kurmuyor.
  • benim bilgisayar 1 dakikadan önce açılmıyor. nedenini çözemedim, startup taki gereksiz şeyleri de kaldırdım ama bir sonuç yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bibucuk

    benim bilgisayar 1 dakikadan önce açılmıyor. nedenini çözemedim, startup taki gereksiz şeyleri de kaldırdım ama bir sonuç yok.

    Bende i5lisi var yaklaşık 25 saniye de açılıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excalibour09


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bibucuk

    benim bilgisayar 1 dakikadan önce açılmıyor. nedenini çözemedim, startup taki gereksiz şeyleri de kaldırdım ama bir sonuç yok.

    Bende i5lisi var yaklaşık 25 saniye de açılıyo

    Aynen bendede 25 sn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Lenovo Y50-70 model notebookun i5 işlemcili modeline sahibim. Notebook birçok açıdan oldukça güzel ve kaiteli. Ancak önemli bir problem yaşamaktayım. Bildiğiniz üzere Y50-70 notebooklar çift fan sistemine sahiptir. Bu fanlardan bir tanesi küçük, diğer ise daha büyük olan fandır. Bilgisayarda işlemci sıcaklığı 43C-46C'lere ulaştığında büyük fan tam dönü hızını alamadığı için cızırtı/takılma/tıklama şeklinde ses yapmaktadır. 43C'nin altı ve 46C'nin üzerinde ise herhangi bir ses ve gürültü yoktur. Bu problem nedeniyle bugün bilgisayarımı yenisi ile değiştirdim. Ancak yeni aldığım bilgisayarda da aynı problem mevcuttur.

    Bu sorun hakkında Lenovo support forumlarında yüzlerce kullanıcının mesajı bulunmaktadır. Kullanıcılar bahsettiğim sıcaklık değerlerinde büyük fanın cızırtı sesi çıkardığını söylemektedir. Burada problem donanımsal bir problem olmayıp, yazılım problemi olduğu tartışılmaktadır. Lenovo yeni bir bios update ile büyük fanın devreye girme sıcaklığını yada söz konusu fanın daha yüksek hızla çalışmasını sağlayabilir. Bu forumlarda söz konusu problemi yaşayan birçok kullanıcı Lenovo'dan probleme yönelik bios update beklemektedirler. Ayrıca forumda Türk bir kullanıcı ile tanıştım ve kendisi de aynı problemden muzdariptir.

    Ayrıca Lenovo spport forumnda, Lenovo yetkilisi problem ile ilgili açıklamada bulunmuş, konunun farkında olduklarını beyan etmiştir. Sanırım sorun kronik ve dünya çapında birçok Y50-70 kullanıcısı tarafından yaşanmaktadır.

    Konun tartışıldığı lenovo forum başlığı:http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Y50-Big-fan-pulsating-and-clicking/td-p/1648380

    Problemin videoları:https://www.youtube.com/watch?v=9VejHqJHfXc&feature=youtu.be
    http://www.youtube.com/watch?v=4Bem66ATLqM&feature=youtu.be




  • Arkadaşlar merhaba.

    Ben de aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Benim çözemediğim iki konu var sizlere danışmak istedim.

    1. Fn tuşuyla ya da başka bir kombinasyonla sesi tek seferde kapatıp tekrar aynı seviyede açmayı bulamadım bir türlü. (Mute olayı)
    2. Bilgisayar çalışırken ekranını kapatırsak fan ızgaralarının önü kapandığı için ısınıyor gibi bir yorum gördüm youtube da. HDMI ile tv'ye bağlayıp ekranı kapatıp oyun oynamak istiyorum ama bilemedim doğru mu. Ekran açık da hiç hoş durmuyor.

    Cevaplarınız için teşekkürler.
  • forgotten2006 kullanıcısına yanıt
    hocam mute'yi hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama fn+sağ,sol yön tuşlarıyla sesi açıp kapatabilirsiniz, fn+f2 tuşuyla da ekranı kapatabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bibucuk

    benim bilgisayar 1 dakikadan önce açılmıyor. nedenini çözemedim, startup taki gereksiz şeyleri de kaldırdım ama bir sonuç yok.

    intel rapid storage i kurdun mu

    bir de bilgisayar kac gunluk?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedsaid -- 30 Ekim 2014; 16:04:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytaccgl

    intel rapid i nasıl kuruyorduk arkadaşlar? düz deneyince no need to install diyor ve kurmuyor.

    intel rapid storage i manuel olarak kurmak gerekiyor tabiri caizse. herkeste 'zaten yuklu' vs diyor'

    yerel disk c de drivers klasorunun icinde intel r.s. ordan setup unu calistir ve oyle kurmayi dene. bende ise yaradi.

    benim bilgisayar ortalama 12sn de sifre girme ekranina geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedsaid kullanıcısına yanıt
    kurulu ancak çözdüm olayı. ben hotmail hesabında login yapıyordum ondan uzun sürüyordu. şimdi kaldırdım ve normal hesaba geçtim sıkıntı kalmadı.
  • hurizarcemile kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyorum videodan mıdır ama şunu fark ettim:
    Büyük fan en sağa geldiği zaman yavaşlıyor. Dikkatli bakarsanız fark edeceksiniz sanırsam sorun bundan kaynaklanıyor olmalı.
  • Merhabalar arkadaşlar

    Bazı sorunlarım var bu berbat bilgisayar hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

    1)Disk kullanımı geçenlerde çözmüştüm bugüne kadar yoktu bu gün tekrar başladı %100 disk kullanımı oluyor bilgisayarım acayip yavaşlıyor. Neden olduğunu çözemedim.
    2)Burdan bakarak uzun sürede kapanma ve açılma sorununu çözmüştüm %100 kullanım oldugundan 4 dk bekliyorum inanin çıldırmamak elde değil 3.000 liraya aldıgım bilgisayarda böyle sorunların çıkması beni delirtti zaten kısacak zamanım var birde bu sorunlarla ugrasıyorum inanın canımdan bezdirdi.
    3)Wifi çekim gücü zaten sürünüyor arttırmak için ne yapabilirim ?

    İyi günler, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazenidd -- 1 Kasım 2014; 14:30:05 >
  • S.a Arkadaslar Y50 im Telefonumdan paylaştığım Wifi yi görmüyor malesef her türlü wifiyi görüyor sadece telefonumunkini görmüyor sorun telefondamı diye baktım Arkadasın bilgisayarı telefonun wifisine baglanabiliyor benim bilgisayarda görmüyor bile nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 olan modelini aldım
    1)bende numlock aktif olunca açık olduğunu belli edecek şeklde ışık yanıyor fakat aynı şey capslk tuşunda geçerli değil haliyle bazen şifre falan yazarken büyük küçük karışıyor sizde bu yanıyormu
    2)cod advanved varfare yükledm oyunu daha başlangıç videosunda aşırı derecede kastı zar zor açtı ayarları nerdeyse en düşüğe aldım hala kasmalar var ram yetersiz geldi galiba i5 modelinde ram yükseltme yapıpta oyunu oynayan oldumu yani am yükseltince akıcı şekilde oynanıyormu acaba.
    cevaplar için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
  • erdem4242 E kullanıcısına yanıt
    nasıl yani 4 ramle açabildin mi :D açtıysan bende yükliyim :d
  • evet oyunu açıyor ama dediğim gibi oynama şansın yok sürekli takılıyor her iki saniyede takılma oluyor yani oynamak imkansız ayarları en düşüğe aldım çoğunu off a aldım ama yine aynı takılma sürekli oluyor bu ramdan mi kaynaklanıyor yoksa benim pc ye özel mi anlamadım gitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem4242

    evet oyunu açıyor ama dediğim gibi oynama şansın yok sürekli takılıyor her iki saniyede takılma oluyor yani oynamak imkansız ayarları en düşüğe aldım çoğunu off a aldım ama yine aynı takılma sürekli oluyor bu ramdan mi kaynaklanıyor yoksa benim pc ye özel mi anlamadım gitti

    belki cpu ekran kartını kullanıyordur yada ramden kaynaklıdır başka bir nedeni olamaz gibi
  • bende ram a bağlıyorum artık ama şimdi yeni gameready driver buldum COD WF için destek olduğu yazıyor bide onu indirince bakacağım inş düzelir yinede açması lazım gibi geliyor bana.
     Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)
  • Oyuna sağ tuş yapıp grafik işlemciyle çalıştırı seçip, yüksek performaslı nvidia ile çalıştırı seçin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.