Şimdi Ara

Lenovo V330 (15IKB) Serisi Kullanıcıları - Ana Konu - NVMe SSD Kurulumu & Performansı Eklendi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
5
Favori
12.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    81AX00FPTX modelinden iş arkadaşıma aldık.

    Windows 10 pro kurdum, sürücüleri sitesinden indirip kurdum.

    Bana yavaş geldi makina, geç açılıyor, akıcı değil sanki.

    i5-8250u frekansından dolayı mıdır , Harddiskin 5400 Rpm olmasından dolayı mıdır bilmiyorum,
    i5-7200 almayalım , daha iyi işlemci olsun dedim ama biraz üzdü beni.
  • musti35 kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle diskten dolayı yavaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C_K kullanıcısına yanıt
    SSD şart hocam.

    Masaüstü işlemciler gibi değil işlemci performansları da.
  • ideapad 330 serisiyle v 330 serisinin farkı nedir arkadaşlar
  • osmann68 O kullanıcısına yanıt
    Halledebildinmi hocam sonra, win10 fln deneseydin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuninger_haa kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de elime aynı model geçtide, bazı yerlerde bi tane daha ram slotu olduğundan bahsediyor, ona bakabildinizmi asıl ram lehimli olduğundan ram arttırmak diğer türlü mümkün olmaz da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar autocad gibi programlar kullanmam gerekiyor onları açınca çok fazla ısınıyor 10 dakika olmadan +60 derecelere çıkıyor ve bu çok tedirgin edici birde fan egzozunu ekranın altına koymuşlar sıcak havayı ekrana üflüyor ekranda alev alev oluyor ben buna nasıl bir çözüm üretebilirim. Dostlar tavsiyelerinizi bekliyorum. AutoCAD 2019 yükledim bunu silip daha eski sürüm yüklesem iyileşme olur mu acaba. Piyasada adam akıllı soğutucu göremedim tavsiyeleriniz bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu makineye dvd caddy almak gerekiyor mu SSD monte etmek için, SSD slotu yok gördüğüm kadarıyla.

    SSD'siz kullansak sorun olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazi almayi dusunuyorum ssd upgrade yapinca garanti devre disi kaliyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 81AX00ESTX modeli ile Euro Truck Simulator 2'de kaç FPS alırım? (1920*1080, yüksek)
    Dell XPS L502X'te (2011) bile bu ayarlarla 15 FPS alıyorum.

    Bir de bu laptop için soğutucu kullanmak gerekir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Aylardır foruma girmiyordum ve tecrübelerimi paylaşmak için geldim. Esasen desktop kullanıcısıyım ancak işim gereği laptopa da ihtiyaç duyuyorum ve hayatımı biraz daha mobiliteye açık yaşamaya karar verdim. 2009 yılından beri samsung r520 laptopumu kullanıyordum(hala bozulmadı, hala sapasağlam, günde en az 3 saat çalıştı 10 yıl boyunca, içini bir kez dahi açmadım), geçen sene n3350 (1.1 ghz celeron) işlemcili bir lenovo laptop hediyesi almıştım ve o samsung r520'den bile kötü. Bir sesli kitaplarla ilgili dijital yayınevi kuracağım ve bunun için bir süredir ses kayıtlarımızda kullanmak üzere ucuz bir bilgisayar bakıyordum(ve bu bilgisayar win10 olmalıydı, desktopumda win7 kullanıyorum, 2 farklı işletim sistemi ve bilgisayar konforum ve isteklerim için en ideali olacaktı). Ses kartı olarak roland rubix24, mikrofon olaraksa rode nt1-a ve rode nt usb almıştım ve Cubase ve photoshop'ta sorun çıkarmayacağını isteyeceğim ucuz bir laptopa ihtiyacım vardı.
    Bu hafta Lenovo v330-15IKB 81AX00Q6TX modelini satın aldım. (i5 8250u, 4 çekirdek/8 thread) 8 gb ram, radeon 530, 120 gb ssd, 1 tb hdd) Bu bilgisayara 3825 tl ödedim. (şuan en ucuz yerde 4199 tl olmuş maalesef, döviz umarım bir an önce düşer ve hayallerimizi ertelemek zorunda kalmayız)
    Tam 10 yıl sonra intel p7350 işlemcili samsung r520'den geçtiğim bu laptop ile ilgili sizlere görüşlerimi yazmak isterim.

    Öncelikle, windows 10 tüm driverları kuruyor ama doğru kurmuyor. Bu yuzden mutlaka kendiniz kurun.(windows 10'un kurduğu driverlarda fn tuşlarım çalışıyor ama işlevsiz kalıyordu, ben tek tek elimle kurdum ve şimdi herşey çok daha iyi)

    Ürünün +ları
    SSD'si çok hızlı. 650 mb civarı okuma hızı var benchmarkta(windows 10 pro'nun bu ssd üzerine kurulu olduğunu düşünürsek başarısı önplana çıkar, hızı sanıyorum biraz daha yüksek) Sistem çok hızlı boot oluyor. Photoshop 2-3 sn gibi şaşırtıcı bir sürede açılıyor.

    i5 8250u 7. nesil i7 7500u gibi bir işlemciden çok daha hızlı. Sadece 15w çekiyor. I7 8550u'dan ise sadece 0.2 ghz düşük ve aralarındaki 2 mb'lık cache farkı fiyat/performans karşılaştırınca çok önemsiz(%3-5 arası daha yavaş sadece). İşlemci ısınmıyor. Photoshop 2019'u sadece 45 derecede çalıştırıyor. Tabi şuan bodrum soğuk ve epey ayaz var, 2 ay sonra umarım bu durum çok değişmez. Cubase'te ve Corel videostudio 2019'da henüz deneme fırsatım
    olmadı, onlar biraz daha ısıtacaktır. İhtiyaç duyarsanız önümüzdeki haftalarda onların da ısı düzeylerini yazarım.

    8 gb ram Cubase programı için ideal(bilmeyenler için, cubase dinlediğiniz global çaptaki şarkıların ortalama %30'unda kullanılan müzik daw'ıdır). Yani benim ihtiyacımı karşılıyor. Masaüstümde 24 gb ram var, o mixing ihtiyacımı ve render ihtiyacımı karşılayacaktır, yani benim 2 farklı bilgisayarı kullanma lüksüm var. Kayıtlarımı laptop ile, düzenlemelerimi masaüstüm ile yapabiliyorum ve bu yüzden yetiyor, bu bilgisayarı tek bir ana bilgisayar, çalışma istasyonu olarak düşünmedim. Masaüstü bilgisayarıma destek ve mobilite ihtiyacım doğrultusunda doğru tercih.

    Laptopta oyun oynamıyorum ancak radeon 530'un olması çok iyi bir avantaj. Böylece hem işlemcim daha az ısınacaktır hem corel ve photoshop daha rahat çalışacaktır. Photoshop calısmalarımda bir bug ile karşılaşmadım, sıkı bir nvidia fanıyım, masaüstümde 6 gb gtx 1060 var ve içtenlikle söyleyebilirim ki AMD kendini geliştirmiş, driver problemlerini büyük ölçüde çözmüş.(ben photoshop 2019'da bir hata ile karşılaşmadım, umarım corel videostudio 2019'da da karşılaşmam. Bu arada, bu gpu ile 1080p oyun oynanabileceğini pek fazla zannetmiyorum. Sanıyorum 720p'de pek çok oyunu oynatabilir, bu konuda bilgi sahibi değilim sadece tahmin.)

    Bu fiyatlarda laptopların yarısından fazlası hala 720p, bu bilgisayarın 1080p olması çok güzel bir durum.

    Bios'u çok basit, boot menüsü çok basit, windows 10 kurmak çok basit. Driverları kurmak fn tuşlarını vs aktive etmek çok basit. Yıllardır teknik işlerden uzak biri olarak hiç zorlanmadım. Ben yaptıysam siz de yaparsanız işletim sistemi olmaması sizi üzmesin. Ekonomik durumlarımız biraz sıkıntıda olabilir, mecburen bir şeylerden kısacağız.

    Laptop ince ve hafif.

    Touchpad'e genelde kötü diyorlar ama ben touchpad'ini sevdim. Sanırım bu, önceki laptopumun 2009 model samsung r520 olmasından kaynaklanıyor ya da biraz kişisel tercih meselesi olabilir.

    Bu laptop ile bazı albüm kayıtlarını ve sesli kitap kayıtlarını yapacağım ve Cubase'te bizi yarı yolda bırakmayacağını düşünüyorum.

    Eksilerine gelirsek;

    Renkler kötü ve soluk. Yani kötü ve soluk olurda bu kadar mı kötü ve sluk olur? Maalesef kötü ve soluk. Full hd olması bu gerçeği değiştirmiyor. İkincisi, panel ips değil, bakış açınıza göre görüntü değişiyor. Evimde Aoc'un 31.5" 2k monitoru var, onunla kıyaslarsam kötü bir ekranı var. Renkler sizi yanıltıyor. Contrast, saturation sizi yanıltıyor. Grafikerseniz bu ekran iyi bir seçim olmayabilir, ben sesli kitap kayıtları yapacağım için ve çizdiğim karakalemleri tarayıp photoshopta 1-2 dklık brightness contrast ayarı yapacağım için benim için problem değil fakat dijital tasarımla ticari olarak uğraşan biri olsaydım bu ciddi bir problem olurdu, dediğim gibi bir kişisel seçim meselesi ve aynı fiyata alternatif bir 4 çekirdek intel i5'li full hd ssd'li sistemimiz yok. Bu fiyata şimdilik en iyisi bu.

    İçindeki hard disk çok kötü. Üzerine bir kaç dosya yazsanız ısısı 50-55 derecelere çıkıyor ve binlerce raw read error rate atıyor. 3 küsür saat boyunca bad sector testi yaptım, sağlam çıktı, healt yeşil gözüküyor hd tune'da fakat bu hard disk insana diğer kullanıcılarında dediği gibi güven vermiyor. Korkarım bu hard disk samsung r520'min içindeki 10 yıllık hdd kadar uzun ömürlü olmayabilir. Hard diski tam bir felaket. 1 TB olmasına güvenmeyin. Hızı ise 100-110 mb civarında. Yani bildiğiniz laptop hard diski. Hdd'den bir western digital kalitesi ve sessizliği sakın beklemeyin, hard disk çok kötü.

    Usb giriş sayısı çok yetersiz. Bir adet ses kartı taktığımda ya da usb mikrofon taktıgımda usb bellekten mi mikrofondan mı klavyeden mi taşınabilir hdd'den mi neden vazgeçeceğim? Bu bilgisayarı aldığınızda çoklayıcı almaya da hazır olun. Usb'lerden biri yüzlerce tak çıkar sonrası elinizde kalırsa dram yaşamanız çok yüksek olasılık. Ben usb sayısına dikkat etmeden almıştım.

    -----------------------------------------------

    Kullandıkça, sorularınız oldukça yazarım. Pişman değilim ama bütçem daha yüksek olsaydı bu ürünü tercih etmezdim. Lenovo legion serisi daha ideal olabilirdi.

    Alanlara hayırlı olsun. Sorularınız varsa kullandıkça cevaplarım. Soğutucu fan vs gerekir mi diye yanıtlayacak kadar çok kullanmadım şimdilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 11 Mayıs 2019; 6:20:19 >
  • Merhaba arkadaşlar bu laptoplarda bu modelde tauchpad sag kenardan tek parmak ile scroll "kaydırma" yı destekliyormu acaba, yoksa sadece çift parmak scrollmü, synaptick tauchpad sürücüsü ile uyumlumu? Kullananlar yazarsa ellerim engelli o yüzden çok önemli benim için.

    Veya destekleyen model önerirmisiniz.
  • parhim kullanıcısına yanıt
    Hocam Lenovo'nun touchpad programını çok kurcaladım ama ne yazık ki bulamadım tek parmak ile kaydırmayı. Çift parmak tıklamayı etkinleştir/devre dışı bırak ayarı var sadece.
  • adata xpg sx6000 256 gb m2 ssd taktım göremdi varmı sorun yaşayan yada m2 de hangi modeli kullanıyorsunuz

    http://www.xpg.com/us/feature/500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camouflage-dm -- 13 Haziran 2019; 16:3:48 >
  • C_K kullanıcısına yanıt
    Üstad v330 aldım ssd li parmak izini uyumsuz diye tanımıyor Windows hello. Driver ı yeniden yükledim olmadı. Aygıt yöneticisinde uyumsuz gösteriyor ünlem işareti var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar laptopun hangi ekran kartını kullandığını göremiyorum, yani onboard intel grafik işlemcisi mi yoksa radeon mu anlayamıyorum. radeon ekran kartının driverlar güncel ancak masaüstüne sağ tıkladığımda her iki kartın da ayarlar sekmesi çıkıyor. Sorunu nasıl çözebilirim?
  • başka parmak ekle den aynı parmağı düzgünce tanıt; ben öyle yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LimitedEdition kullanıcısına yanıt
    1 ay olmuş çözmemişsen , görev yöneticisinden-perfonmastan hangisinin çalıştığı görebiliyorsun ; benim modelde steamden oyunda açsam bile hep intel çalışıyor; radeon ayarlarından da ayarlanmıyor, ayarlar>sistem>monitör>grafik ayarları(aşağıda biraz)>göz at diyip kendin ekleyip perfonmas modunu seçebiliyosun.
    ilk 1 ay ekran kartını çok kötü sanmıştım ,sanırım 2 oyun hariç hep intel çalışıyormuş meğerse

    Lenovo V330 (15IKB) Serisi Kullanıcıları - Ana Konu - NVMe SSD Kurulumu & Performansı Eklendi
    https://store.donanimhaber.com/5a/3b/d2/5a3bd267f3b00fe32add2877fa4d14c9.jpeg
    şu şekide bende mesala
    not : güç ayarlarından yüksek yapınca radeon çalışıyor sanırım hep



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biezard jer -- 25 Temmuz 2019; 15:1:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatq S kullanıcısına yanıt
    +60 derece hiçbişey cihazın sıcaklık koruma mekanizmaları var fan çıkışı elini bile yaksa makina kapanmıyorsa güvenli sıcaklıklardasın demektir.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    fan biraz saçma koyulmuş, havanın bir kısmını ekrana üflüyor(90 dereceden geniş açıyla kullanmıyorsan); benide tedirgin ediyor böyle olması. Sıkıntı yaratmazmı uzun sürelerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.