Şimdi Ara

LENOVO Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Arkadaşlar Amerika dan bir tanıdığım bilgisayar gönderecek haftaya. Benim yarına kadar seçim yapmam gerekiyor. Marka olarak sadece lenovo alma şansım var. Başka marka olmayacak. Kendim Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Yazılım grafik ile uğraşacağım. Performanslı, kolay taşınabilir, Isınmayan sessiz, Dayanıklı bir bilgisayar tavsiyesi istiyorum. Gönlüm Thinkpad serisinden yana ama hangisi karar veremedim. Mesela harddisk 1 tb istiyordum ama solid state diye birşeyler var ama 128 veya 256 gb bunlar normal harddisk kapasitesi gibimi pek bilemediğim kavramlar. Bilgisayar mühendisi bilmez mi diyeceksiniz henüz 1. sınıfım. Fiyatı amerikadan olacağından önemi yok. Önemli olan yıllarca beni sorunsuz performanslı idare edecek bir makine lazım. Birde 14 inc maksimum 15 inc olursa tadından yenmez. Şiddetle tavsiyelerinizi bekliyorum.

• arkadaslar kimsenin bir fikri yok mu? Thinkpad serisinde en iyisi hangisi bana link veya model soyleyin lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-T440s-20AQ-S00500-Notebook.103199.0.html

bu bilgisayarı almanı oneririm. Bu sitenin incelemelerinde verdiği sonuçlara güveniyorum.

Bu lenovo yeni nesil intel işlemci ile alırsan iyi olur. 14" ekrani var ki tam istediğin boyut. Fakat hiç yüksek çözünürlüklü notebook kullanmadım. uzun süre ekrana bakip yazi yazmada sana bir negatif etkisi olur mu bilemem. Ben de ekranları inceledim. IPS tarzı ekranları bir grup kullanıcı text okumada beğeniyor.

Ayrıca lenovo amerikadaki sitesine girip bu T440s modelinden kendine toplayabilirsin.

Yazılım ile uğraşacaksan klavyesi en iyi olandan almak gerek. Ekrani mat olmalı. Ayrıca geceleri de sessiz ortamda çalışma yapacağından sessiz olmalı.

Kesinlikle SSD almalısın 256gb olursa çok iyi olur. Rami de maximum yap. Sonradan ugrasmazsın. Omurluk makina olur.

Ayrıca diğer modellerin top10 listesinin linkinide veriyorum.

http://www.notebookcheck.net/Top-10-Office-Laptops.17048.0.html

Hayırlı olsun şimdiden.

ekleme: modeli yazıyım. Lenovo Thinkpad T440s serisi.

ekleme2: CPU yu Intel Core i5-4300U Processor (3MB Cache, up to 2.90GHz) alabilirsin. Fazladan bir sanallaştırma komut seti var. Ama ısınmaya negatif bir etkisi olabilir. Temel programlamada bir düşük modeli yeter ama ilerisi için ne yaparsın bilemiyorum. araştırmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkwave -- 9 Kasım 2013; 1:46:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkwave

Selam,

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-T440s-20AQ-S00500-Notebook.103199.0.html

bu bilgisayarı almanı oneririm. Bu sitenin incelemelerinde verdiği sonuçlara güveniyorum.

Bu lenovo yeni nesil intel işlemci ile alırsan iyi olur. 14" ekrani var ki tam istediğin boyut. Fakat hiç yüksek çözünürlüklü notebook kullanmadım. uzun süre ekrana bakip yazi yazmada sana bir negatif etkisi olur mu bilemem. Ben de ekranları inceledim. IPS tarzı ekranları bir grup kullanıcı text okumada beğeniyor.

Ayrıca lenovo amerikadaki sitesine girip bu T440s modelinden kendine toplayabilirsin.

Yazılım ile uğraşacaksan klavyesi en iyi olandan almak gerek. Ekrani mat olmalı. Ayrıca geceleri de sessiz ortamda çalışma yapacağından sessiz olmalı.

Kesinlikle SSD almalısın 256gb olursa çok iyi olur. Rami de maximum yap. Sonradan ugrasmazsın. Omurluk makina olur.

Ayrıca diğer modellerin top10 listesinin linkinide veriyorum.

http://www.notebookcheck.net/Top-10-Office-Laptops.17048.0.html

Hayırlı olsun şimdiden.

ekleme: modeli yazıyım. Lenovo Thinkpad T440s serisi.

ekleme2: CPU yu Intel Core i5-4300U Processor (3MB Cache, up to 2.90GHz) alabilirsin. Fazladan bir sanallaştırma komut seti var. Ama ısınmaya negatif bir etkisi olabilir. Temel programlamada bir düşük modeli yeter ama ilerisi için ne yaparsın bilemiyorum. araştırmak gerek.

tavsiyeniz icin cok ama cok tesekkur ederim. benim gonlumden gecen modelde buydu. ama stokta yokmus 23 kasim gibi girecekmis stoga. lenovo amerika sitesinden alinacak. t440 t440s t440p t431s t430s t430p t430 gibi modelleri var ve aradaki farklari anlayamadim. sonucta hepsi islmcisinden ramine ekranina secimle degisik versiyon elde edilebiliyor ama bu seri farklari nedir. hemen alinabilecek sekilde olanlar maalesef 430 serileri gorunuyor.

• Lenovo Carbon x1 ultrabooklara da bakmanı öneririm ben kullanıyorum , biraz pahalı ama hem hafif hem çok kullanışlı bir ürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBMachines

Lenovo Carbon x1 ultrabooklara da bakmanı öneririm ben kullanıyorum , biraz pahalı ama hem hafif hem çok kullanışlı bir ürün

lenovo x1 ler yazilim grafik isleri icin uygun mu acaba? onlarida inceledim ve 1 modeli sanirim 14 inc digerleri 11 ve 13 inc gibi birsey.

• Bence haswell işlemcili bir notebook almalısın. uzun ömürlü olması açısından.

X1 bana göre yazılım için iyi olaiblir ama grafik işlemleri için iyi olmaz. Grafik programları için daha iyi bir notebook alacaksin ki soğutması yük altında iken notebook ısısını stabil tutacak. Ama Fanlarda kesin ses gelir. X1 sanırım apple nin macbook air in sınıfında. T serisi ise sanırım ultrabook ile normal notebook arasında olmalı.

T440s de ekran kartı yok. T440p ise ekran karti var oda Nvidia gt 730N 1Gb lık modeli var.

Ben sana yük altında bile sessiz ve de serin çalışan bir notebook öbermiştim. Ama ekran karti yok işlemcinin kendi ekran kartını kullanıyor.

Ayrıca alacaksan Windows 7 li alarak yanına rahat bir şekilde ubuntu yükleyebilirsin.

ayrıca bu sitenin foruma bakmanı oneririm.

http://forum.notebookreview.com/lenovo/

Autocad veya benzeri ağır programlar kullanacaksan workstation notebook sınıfına bakacaksın.

http://www.notebookcheck.net/Top-10-Workstation-Laptops.65537.0.html

burdan ilk olan Dell notebook çok iyi duruyor.

bu notebookları normal kullancı seviyesinde alan sanırım yoktur. Netten sipariş ile alıyorlardır. Ben de fırsatım olursa alıp kullanmak isterdim ama mağazalarda bile teşhir ürünleri yok.

yabancı kaynaklı forumlardan araştirma yapman gerekecek.

• Bu ekran kartı yok dediğiniz nasıl oluyor yani paylaşımlı ekran kartı mı?
  • İntel işlemcilerin içinde ekran kartları mevcut. HD 4400 yazanlar işlemcinin kendi ekran kartı.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.