Şimdi Ara

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
4
Favori
64.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bende sl500 kullanıcısıyım benımde soyle ıkı problemım var....dinleyıp yardımcı olursanız duacınız olurum...öncelıkle ogretmenım ve sırnaktayım dolayısıyla yetkılılere ulasmakta sıkıntı cekıyorum ve laptop da her daım lazım oldugu ıcın teknık servıse yollayamıyorum...az cok anlıyorum bılgısayardan...1. sorunum kameram bırgun durduk yere acılmamaya basladı ve mekanık olarak bı problem oldugunu dusunuyorum cunku hıcbırsekılde kamerayı gormuyor bılgısayarım...baska bı kamera aldım ve asıl ılgınc olan calısan bı kamerayı takıp tanıttıgımda contrast dusuk sevıyede gosterıyor basımın cercevesı gozukuyor sadece hatlar belırgın deıl ve aklınıza gelen her turlu programla goruntu ayarlarını degıstırerek denedım ama sonuc sıfır...kameramı kullanamıyorum....2 sorunum daha buyuk... bios a guvenlık ıcın master , supervisor passwordlerı kurdum ve acılısta gırerek acılıyodu...ama benım zekı ablamın 10 kere ustuste yanlıs gırmesı sonucu artık makınam nedendır bılınmez bataryayı goruyor fakat bataryayla calısmıyor...!!! yanı ılla guc kablosunu takarak calıstırmam gerekıyor.. kabloyu fısten cektıgım an batarya takılı olsa bıle şak dıye kapanıyor makınam.. ve batarya takılı haldeyken sarj ısıgı sarı bı sekılde yanıp sonuyor durmadan ama dedıgım gıbı power manager programında bataryayı gordugu halde 100 de "0" dolu dio...cozum bulmaadım bıosundakı sıfreyı kaldırmayı denedım fakat kalkmıyor yıne aynı sıfreyı gırerek acabılıyorum makınayı...bios guncellemesı yapmak ıstedım ondada full sarjlı batery olması lazım dıo program hanı elektrıkler gıder felan dıye batery guvenlıgını sorguluyor...sarjımda hıc full olmadıgı ıcın bunu da yapamadım....çözen olursa duacısı olurum.....sımdıden ılgılenenlere tesekkur ederım...




  • kameraya bir şey diyemicem ama batarya hususunun çözümü için sistem geri yüklemeden bilgisayarı şifrelerin yanlış girildiği tarihten önceki bir tarihe geri yüklemeni öneririm. O da olmazsa Recovery Dvd leri ile makineyi yeniden kurmayı dene. artı bir de sorununu buraya da yazmanı öneririm. :http://forum.donanimhaber.com/m_46097702/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46097702



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymirza -- 16 Şubat 2011; 3:19:25 >
  • Arda Bey takip ediyorsanız bir sorum olacak. Sl500 ü kapağını kapattığımda uyuyacak şekilde ayarladım. Kapağını kapatıyorum uyuyor. Aradan biraz zaman geçiyor, makine kapağı kapalıyken, kendi kendine çalışmaya başlıyor, 15-20 sn kadar çalışıyor, sonra tekrar uykuya geçiyor. (Formattan önce hiç böle yapmazdı) Bios tan wake on lan özelliğini kapattım, yine de yapıyor. Formattan önce kapağını her açtığımda makine uyanırdı. Şimdi kapağını açtığımda bazen uyanıyor bazen uyanmıyor, mecbur power düğmesine basmak zorunda kalıyorum.
  • Arkadaşlar ben 2-3 sene önce Lenovo SL 500 aldım,pek oyun falan oynamam,iş için ve internet için almıştım ,yazılar küçük falan idare ediyorduk ancak dün pilde çalışırken birden kapandı,fişi taktım çalıştı ve şarj etmeye başladı,fakat %32 ye kadar şaj etti durdu,bu günde aynı şarjda,fişi çekince bilgisayar kapanıyor,acaba farkına varmadan bir tuşamı bastım bilmiyorum,adaptürde sorun olsa bilgisayar çalışmaz,2 gündür kafayı yedim ,yardım lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: basçı

    Arkadaşlar ben 2-3 sene önce Lenovo SL 500 aldım,pek oyun falan oynamam,iş için ve internet için almıştım ,yazılar küçük falan idare ediyorduk ancak dün pilde çalışırken birden kapandı,fişi taktım çalıştı ve şarj etmeye başladı,fakat %32 ye kadar şaj etti durdu,bu günde aynı şarjda,fişi çekince bilgisayar kapanıyor,acaba farkına varmadan bir tuşamı bastım bilmiyorum,adaptürde sorun olsa bilgisayar çalışmaz,2 gündür kafayı yedim ,yardım lütfen.

    yeni bir batarya edininiz.
  • Bazı arkadaslar "islemci de 32 bıt 64 bıt olmaz" demısler ama yanılıyorlar. Cogu eskı ıslemcı sadece 32 bıt verı yolu kullanabılır. Bu yuzden 64bıt işletim sistemi kurulamaz. SL500 de bulunan P serısı ıslemcılerın tamamı 64 bıt desteklemektedır ve sadece satıs stratejısı oalrak Vista lar 32 bıt tır. Ben su an w7 Ultimate 64 bit kullanıyorum.

    Cihazımın kodu ıse 2746-A78 (A18 degil). Satın alırken cihaz kodu olarak 609do66 kodu kafanızı karıstırmasın. Bu 609do66 kodu sadece satısta kullanılan koddur. Lenovo nun driver sitesinde falan aratırken 2746-A78 seklınde aratabılırsınız.

    Win7 de HDMI ım ılk baslarda calısıyordu ama gecenelrde denedıgımde calısmadıgını farkettım. Sebebını bılmıyorum. Cok da elzem bısey degıl benım ıcın.

    Webcam ın sag ve solundakı mıkrofonlarım (ekran 90-100 derece acıkken) calısmadıgını farkettım. Eskiden calısıyordu. Ekranı 30 dereceye kadar kıstıgımda ıse mıkrofonlar calısıyor. Muhtemelen kasadan ekrana gıden "film-kablo" ların mıkrofon kablolarını ıceren kısmında bır sorun var. O da benım ıcın elzem degıl (zaten mını kulaklık mıkrofon kullanıyorum harıcı lazım olursa cok)

    NFS Undergorund u en dusuk grafık sevıyelerınde oynayabılıyorum ve "vay şöyle grafıkelr vay hıc takılmadı" dıyen arkadaslara gıpta veya supheyle bakmam gerektıgını dusunuyorum ama hangısıyle bakacagıma tam karar veremedım:))

    Cıhaz yaklasık 1 yasını doldurdugunda bırden bıre pili öldü. Sadece adaptor takılı ıken kullanabılıyordum. HEmen servıse goturdum cıhazı+pili. Servis kaydı tutup pili alıkoydular cıhazı gerı verdıler. Yeni pil geldı 8 gunde ve o pıl ıle devam edıyorum hayatıma. Ama eskı pıl ıle bır sarj (kısık ekran wifi acık bt kapalı ıken) cok rahat 3,5 saat goruyor ıken yenı pıl ıle aynı durumda sadece max 2 saat kullanabılıyorum. Hele pilde iken film falan ızlemeye kalkarsam asla fılmın sonunu goremem.

    Cıhazı ılk alıp kurdugum gun DVD lerını (ıcındekı yardımcı programla) kendım olusturdum. 4 tane recoveryDVD bır de 2 tane bıdıbıdı DVD lerı olusturtmustu. Evde bı yerde duruyolar. Onlardan kurarsam Yıne Vısta gelır. Ama Win7 saolsun, ıster temız kurulum, ister win7 acık ıken Win7 dvd sını takıp "Windows recovery" dedıgımde harıka sonuclar verdıgı ıcın, evdekı Lenovo RecoveryDVD lerını sırf "yarın oburgun satarsam yanında verırım" dıye bulunduruyorum.

    Trackpoint benım de sureklı parmaklarımın takılmasına sebep oluyordu, kutusunun ıcınde trackpoınt kafaları olara bır mınık poset vardı, oradan "yassı kafa" yı sectım, artık yazı yazarken takılmıyor trackpoınt (parmaklarıma).

    1680-1050 kıme gereklı bılmıyorum ama ben aldıgım ılk gun o cozunurlugu gorunce gozlerımın benım ıcın kıymetlı olduguna kanaat getırıp 1280-800 kullanmaya karar verdım. O gun bgundur cozunurluk o sekılde. Fanım sureklı ama sessız claısıyor. BIOS versıyonumu bılmıyorum.

    Win7 yı Vista uzerıne "upgrade" seklinde kurdugum ıcın Lenovo drıverı aramak zorunda hıc kalmadım. Butun donanımlarım (parmak ızı okuyucu dahıl) calıstı.

    Durum raporu vermıs gıbı oldum. Ama buna benzer "6 okka" bır notebook daha beklıyorum Lenovo dan. KEza bunu degıstırme zamanı yaklasıyor.




  • SL500 üme Macintosh kurdum. 10.6.3 ü güncellemeyle 10.6.8 e getirdim. ekran 1680 e 1050 ne işe yarıyor o zaman anlıyorsunuz. pürüzsüz kaliteli görüntü elde ediyorsunuz. bir tek wifi çalışmıyordu mac te. onun yerine başka marka taktım ona da bios izin vermedi. neyse sonra wifi kartın pinlerinden birini bios kontrolünü geçecek şekilde bantlayıp taktım ve orjinal wifi driveri ile sorunsuz kullanıyorum. ekran kartı nvidia 9300m gayet film vs için yeterli. farcry2 oynadığımı hatırlıyorum.

    Pili öldü şarj tutmuyo diyenler pili nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar. Kullanmasanız bile haftada bir mutlaka boşaltıp tekrar doldurun. pili biraz kullanıp sonra şarja takmayın. tamamen bitmeden şarj etmeyin. (%5 e kadar bitsin) Ben bu şekilde kullandım ve laptop 3 senelik olmasına rağmen 2 2,5 saat pili gidiyor. hiç garantiye girmedi ve hiçbirşeyi değişmedi. Yani olay kullanıcıda bitiyor. Pili öldü diyenler problemin kaynağı olarak >kendilerine< baksınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kestamit

    SL500 üme Macintosh kurdum. 10.6.3 ü güncellemeyle 10.6.8 e getirdim. ekran 1680 e 1050 ne işe yarıyor o zaman anlıyorsunuz. pürüzsüz kaliteli görüntü elde ediyorsunuz. bir tek wifi çalışmıyordu mac te. onun yerine başka marka taktım ona da bios izin vermedi. neyse sonra wifi kartın pinlerinden birini bios kontrolünü geçecek şekilde bantlayıp taktım ve orjinal wifi driveri ile sorunsuz kullanıyorum. ekran kartı nvidia 9300m gayet film vs için yeterli. farcry2 oynadığımı hatırlıyorum.

    Pili öldü şarj tutmuyo diyenler pili nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar. Kullanmasanız bile haftada bir mutlaka boşaltıp tekrar doldurun. pili biraz kullanıp sonra şarja takmayın. tamamen bitmeden şarj etmeyin. (%5 e kadar bitsin) Ben bu şekilde kullandım ve laptop 3 senelik olmasına rağmen 2 2,5 saat pili gidiyor. hiç garantiye girmedi ve hiçbirşeyi değişmedi. Yani olay kullanıcıda bitiyor. Pili öldü diyenler problemin kaynağı olarak >kendilerine< baksınlar.


    SL500 unuze MacOS kurmuşsunuzdur siz ;)

    Ben pili kullanmayı bılırım de ıkıncı gelen pilin ıcındekı "cell" ler dandık galıba. Ya da ılk zaman kı sarj-desarj surecını dogru yonetmemıs olabılırm.

    Ama dedıgınız gıbı 3 senelık dı mı? evet, catır catır. Hala catır catır. i5/i7 hevesım yok hıc. Alet tas gıbı canavar gıbı. Patlayana catlayana kadar kullanılır yani. Hakediyor bunu...




  • Selam arkadaşlar, Lenovo SL500 kullanıcısıyım bir kaç ay önce bilgisayarım birden kapandı ve bir daha pil ile çalıştıramadım. Sadece prize takılı olarak kullanabiliyorum.4-5 teknik servise götürdüğümde ellerinde yedek pil olmadığından çok detaylı olarak bakamadılar fakat üstün körü bataryanın arızalı olduğunu söylediler. Çok zor bi tahmin değildi zaten , önceki gün orjinal olmayan sıfır bi pil sipariş ettim ve makinaya taktım bu sefer yine aynı sorunu veriyo fakat pil simgesi turuncu olarak yanıp sönüyor. işletim sisteminde pil simgesinde yine pil takılı ama dolmuyor diyor. Önceki pilden farklı olarak kasadaki pil simgesi turuncu olarak yanıp sönüyor. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyorum tam olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sAkOrA -- 8 Aralık 2011; 1:02:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sAkOrA

    Selam arkadaşlar, Lenovo SL500 kullanıcısıyım bir kaç ay önce bilgisayarım birden kapandı ve bir daha pil ile çalıştıramadım. Sadece prize takılı olarak kullanabiliyorum.4-5 teknik servise götürdüğümde ellerinde yedek pil olmadığından çok detaylı olarak bakamadılar fakat üstün körü bataryanın arızalı olduğunu söylediler. Çok zor bi tahmin değildi zaten , önceki gün orjinal olmayan sıfır bi pil sipariş ettim ve makinaya taktım bu sefer yine aynı sorunu veriyo fakat pil simgesi turuncu olarak yanıp sönüyor. işletim sisteminde pil simgesinde yine pil takılı ama dolmuyor diyor. Önceki pilden farklı olarak kasadaki pil simgesi turuncu olarak yanıp sönüyor. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyorum tam olarak.

    win7'nin pil seçtiğini duymuştum...




  • 2 hafta kadar once "çakma" pil aldım. win7 pıl falan secmedı acıkcası. Ama lenovo nun kendı battery manager ını dısable etmıstım ben. Win7 uyarmadı aa o program uyarabılır bılemıyorum. Su halde cakma pıl (kısık ısık kapalı blutut acık wifi) 2s40d sure verıyo. Isık acık bt kapalı wifi acıkken 1s40d verıyor.


    Bilginiz olsun. DealExtreme de T60 ve/veya R60 R61 modelı pıllere bakabılırsınız. Sl500 dıye ararsanız yok ama pıller bırebır aynı T60 R60 ve R61 pıllerı ıle SL500 pıllerı. 40 ıla 80 dolar arası bulabılırsınız.
  • Arkadaşlar ben sl500 2746 A-18 modeli için DVD-RW arıyorum. Nerden bulabileceğim hakkında bir fikri olan var mı? İstanbuldayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baymirza

    Arkadaşlar ben sl500 2746 A-18 modeli için DVD-RW arıyorum. Nerden bulabileceğim hakkında bir fikri olan var mı? İstanbuldayım.

    http://www.ebay.com/sch/?_from=R40&_nkw=Lenovo%20SL500%20DVD&_sacat=See-All-Categories&_trksid=m194&ssPageName=STRK:MEFSRCHX:SRCH
  • ebay dan hiç alışveriş yapmadım. Tereddütlüyüm. Yine de teşekkürler.
  • tereddut etmeyın, pek cok alısverıs yaptım ebay den dealextreme den. cok kolaylık ve Turkıyede alacagınız fıyaıtn yarısına gelıyor neredeyse...
  • arkadaşlar merhaba. ilk aldığımdan bu yana xp kullandığım sl 500'e bu aralar win 7 ultim. yükledim.fakat xp de Fn+F5 yaptığımda çıkan wireless ve bluetooth'dan,win 7 de sadece wireless olduğunu gördüm.ne yaptıysam burda bluetooth açma kapama olayını bu bölümde çıkaramadım.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahercc

    arkadaşlar merhaba. ilk aldığımdan bu yana xp kullandığım sl 500'e bu aralar win 7 ultim. yükledim.fakat xp de Fn+F5 yaptığımda çıkan wireless ve bluetooth'dan,win 7 de sadece wireless olduğunu gördüm.ne yaptıysam burda bluetooth açma kapama olayını bu bölümde çıkaramadım.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    Mavi Tuş (soldakı lenovo tuşu) a basınca cıkıyo mu bluetooth? Bende de Fn+F5 te bt cıkmıyor. lenovo tusuna basınca cıkıyor. Win7Ultima
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yako2k3

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahercc

    arkadaşlar merhaba. ilk aldığımdan bu yana xp kullandığım sl 500'e bu aralar win 7 ultim. yükledim.fakat xp de Fn+F5 yaptığımda çıkan wireless ve bluetooth'dan,win 7 de sadece wireless olduğunu gördüm.ne yaptıysam burda bluetooth açma kapama olayını bu bölümde çıkaramadım.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    Mavi Tuş (soldakı lenovo tuşu) a basınca cıkıyo mu bluetooth? Bende de Fn+F5 te bt cıkmıyor. lenovo tusuna basınca cıkıyor. Win7Ultima


    bende mavi tuş aktif değil.bastığımda herhangi bir şey çıkmıyor.zaten daha önceleride hiç kullanmadım.dediğim gib ixp de bluetooth Fn+f5 de wireless ile alt alta çıkıyodu ama win 7 de ne yaptıysam olmadı.yanlış anlaşılma olmasın bluetooth aktif kullanabiliyoru ama açıp kapama işlemini yapmak için Fn tuşundan mudahale yapmak istiyorum. Başka bir sorunumda aygıt yöneticisinde ''ACPI\LEN0014'' adında bir donanım yüklenmedi olarak gösteriyor bunun ne olduğunuda bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahercc -- 10 Mart 2012; 15:15:28 >




  • Söylediğiniz şeyler işletim sisteminden ziyade sl500 ün sürücüleri ile alakalı. Sürücüleri tam olarak yüklediğinize emin misiniz? Lenovo System Update 4 ü yükleyin, o gerisini halleder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahercc
    ...

    Driverların eksık gorunuyor dostum. mavi tuş herşey :)))
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.