Şimdi Ara

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
4
Favori
64.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugun ölesine tekrar bakınırken yine bu forumda,bazı arkadaşlar daha önceden vistada benim yaşadığım sorunu yaşamışlar.biriside çözümün windows'u kurmak istediğimiz sürücüye mouse ile değilde klavyeyi kullanarak seçip enterlayacaksınız gibi bişey demiş.bende win7 dvdlerin birinde denedim ve gerçektende oldu ama xp nin üzerine kurmuştum 7 yi tekrar formatlayıp bu sefer türkçe 7 kurmaya kalktım aynı yöntemle olmadı bu sefer yani aynı günde sevinç ve hüzünü biarada yaşadım.ne yalan söleyim diğer pc de bu kadar uğraşmamıştım.hirens boot 9.4 ile evdeki masaüstü ve n200 de hatta diğer pc lerde ghost ile birçok defa image almama rağmen bunda alamadım.hirens boot cd ile boot ederken bi yerde takılıp kalıyo.ya benim pc de sorun var yada bi yerde yanlışlık yapıyom ama nerde?

    canhantas kurulum hakkındaki görüşlerini bekliyorum umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın...




  • valla bu gün elime geçti laptop beklentilerimi karşıladı açıkçası. kasada korktuğum gibi problemler yok, ölü pixel çıkmadı sonradan da oluşmaz umarım. 1680*1050 ne güzel bir nimettir allahım :D
    örnek olarak şöyle söyliyim empathy(linuxda bir chat programı) ile sohbet ederken pencereyi tam ekran yaptığımda aynı anda 50 satır yazıyı görebiliyorum :D nerdeyse tüm msn penceresi bi seferde :D kaydırmaya gerek yok ehehhe.

    yarın okulda msdn hesabımdan windows 7 indirip admin arkadaşımdan da yeni bir lisans vermesini isteyip kuracağım inşallah bir problemle karşılaşmam. şu anda ubuntudayım gayet de memnunum :)
  • hadi bakalım güle güle kullan kardeş..kasa nasıl resimlerdeki gibi abartı bi kabalığı yok değilmi,resimlerden sonra pc elime geçince bana biraz daha kibar gelmiştide ondan sorayım dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahercc -- 9 Aralık 2009; 0:17:18 >
  • Merhaba arkadaşlar şu anda deneme amaçlı Windows 7 Ultimate 64bit kurdum makineye. Lisansım olmadığından serial yazmadan yükledim 30 gün sürem var anlayacağınız. Zaten amaç kurulumu test etmekti sadece.
    Aşağıda yükleme sırasında çektiğim bazı fotoğrafları görebilirsiniz. Kullandığım dvd yi bir torrent sitesinden indirmiştim. yani kaçak ancak herhangi bir crack falan yapmadım. sadece windows 7 yeni çıktığında denemek maksadıyla indirmiştim. kimse yanlış anlamasın, kimseyi kaçak yazılım kullanmaya teşvik etmiş olmak istemem. Lisansınız yok ise Ubuntu kurup wine yükleyerek birçok işinizi halledebilir windows uygulamalarını da çalıştırabilirsiniz.

    Kurulumda herhangi bir sorunla karşılaşmadım. ubuntu kurarken zaten ntfs formatında bir partition yaratmıştım. onu seçip formatla dedim. daha sonra sürüm seçtim. kurduğum dvd de tüm sürümlerine 32 ve 64 bit olanları vardı ben Ultimate 64 seçtim. onun dışında kullanıcı adı vs girdim. herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

    Fotoğraf-1
    Fotoğraf-2
    Fotoğraf-3
    Fotoğraf-4
    Fotoğraf-5
    Fotoğraf-6
    Fotoğraf-7
    Fotoğraf-8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canhantas -- 9 Aralık 2009; 1:06:08 >




  • Arkadaşlar SL500 e 1066 mhz ramler takabiliyormuyuz ?
  • SL500 yanlızca DDR2 bellek destekliyor. DDR2 sodimm(laptop) 1066Mhz ram bulmak zor olsa gerek. Hatta hiç üretilmiyor bile olabilir.
  • teşekkürler. o zaman ddr2 - 800 takacağız. Bir de Win 7 kurup verim alabilen varmı ? yani pil performansı , think vantage ile gelen kolay erişimlerin hepsi? birde win 7 ile hdmi çıkışında sorun oluyormu ?
  • Windows 7 de verim alabilmekten kastınız nedir acaba? Benim makinemde Windows 7 de kurulu ancak genellikle Ubuntu ile çalışıyorum. Windows altında gayet stabil ve hızlı çalışıyor. HDMI çıkış henüz denemedim ancak evde HDMI kablo bulabilirsem sizin için bir deneme yaparım.
  • Arkadaşlar bilgisayarıma windows 7 yüklettim. Ancak lenova driverlarını yüklemedim. Acaba bilgisayar açılırken parmak izini isteten ve sesi açıp kapamamızı saağlayan yandaki tuşların driverlarını öğrenebilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahercc

    bugun ölesine tekrar bakınırken yine bu forumda,bazı arkadaşlar daha önceden vistada benim yaşadığım sorunu yaşamışlar.biriside çözümün windows'u kurmak istediğimiz sürücüye mouse ile değilde klavyeyi kullanarak seçip enterlayacaksınız gibi bişey demiş.bende win7 dvdlerin birinde denedim ve gerçektende oldu ama xp nin üzerine kurmuştum 7 yi tekrar formatlayıp bu sefer türkçe 7 kurmaya kalktım aynı yöntemle olmadı bu sefer yani aynı günde sevinç ve hüzünü biarada yaşadım.ne yalan söleyim diğer pc de bu kadar uğraşmamıştım.hirens boot 9.4 ile evdeki masaüstü ve n200 de hatta diğer pc lerde ghost ile birçok defa image almama rağmen bunda alamadım.hirens boot cd ile boot ederken bi yerde takılıp kalıyo.ya benim pc de sorun var yada bi yerde yanlışlık yapıyom ama nerde?

    canhantas kurulum hakkındaki görüşlerini bekliyorum umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın...

    Sata optik sürücü destekli bir Hiren cd'si temin edersen sorun kalmaz sanıyorum




  • Ben 64 bit windows 7 kurdum çok iyi performans aldım hepinize tavsiye ederim
    ramleri degiştirdim Kingston +gb 800MHZ ram taktım
    7200rpm sata 500gb harddisk taktım.
  • Arkadaşlar Bende Lenova ailesine katıldım. Beklentilerimin çok üstün de çıktı.XP sp2 pro kullanıyorum. Masa üstünde aldığım performanstan kat kat fazlasını aldım. Çok Memmunum. İlk aldığım da DVD nin üzerin de sadece CD RW yazıyor beni korkuttu DVD yazmıyo diye ama sistemi kurduktan sonra O korkuda yersiz oldunu gördüm.
    İnternet Hız Süper
    Birden Fazla Proğram çalıştırıyorum Hiç Tık bile yok.
    Ufak tefek takılmalar oluyor ama o da Virüs Proğramlarında oluyor... Doğal Olarak Karşılıyorum
    Ekran Çözünürlüğü Hayran Kaldım vaallll
    Tüm Arkadaşlara Tavsiye derim...
    Biraz Kalın Ama o da ısınma sorununu ortadan kaldırıyor...

    Benim sorunum sadece Bleootu çalştıramamdım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kervan_81

    Arkadaşlar Bende Lenova ailesine katıldım. Beklentilerimin çok üstün de çıktı.XP sp2 pro kullanıyorum. Masa üstünde aldığım performanstan kat kat fazlasını aldım. Çok Memmunum. İlk aldığım da DVD nin üzerin de sadece CD RW yazıyor beni korkuttu DVD yazmıyo diye ama sistemi kurduktan sonra O korkuda yersiz oldunu gördüm.
    İnternet Hız Süper
    Birden Fazla Proğram çalıştırıyorum Hiç Tık bile yok.
    Ufak tefek takılmalar oluyor ama o da Virüs Proğramlarında oluyor... Doğal Olarak Karşılıyorum
    Ekran Çözünürlüğü Hayran Kaldım vaallll
    Tüm Arkadaşlara Tavsiye derim...
    Biraz Kalın Ama o da ısınma sorununu ortadan kaldırıyor...

    Benim sorunum sadece Bleootu çalştıramamdım...

    Bluetooth yazılımını yüklersen sorun ortadan kalkacaktır.

    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-70450

    toplamda 107mb'lık bir dosya




  • Arkadaşlar bende SL500c modeli var . Makina geldiğinde Linux yüklüydü Xp ye çevirdim tüm driverları tamam ancak 2 tane problemim var.

    1. Wireless kapsama alanı içindeyken sinyal mükemmel olmasına rağmen yaklaşık 3 4 dkda kendini kapatıp açıp tekrar bağlanıo . O yüzden AirTiesin usb adaptörünü kullanarak wirelesstan yaralanıorum bunu nasıl çözebilirim.

    2. Klavye boardunun üstünde sol kenardaki ses buttonlarını kullanamamıyorum hiçbir işlevleri yokmuş gibiler XP yükledikten sonra.
  • ses butonları hakkında bir bilgim yok xp yüklemediğim için ancak wireless ın kesilme sebebi tasarruf modunda çalışmasındandır.Access connections programında tools sekmesine gelin burada global settings i tıklayıp 2. seçenek olan allow wifi radio turn off when inactive seçeneğinin kutusu içindeki tiki kaldırın.Eğer glabal settings görünmüyorsa üst sol tarafta professional moda geçmemişsinizdir.Switc to kısmından pro moda geçin gene yapamazsanız pm atın.Çok bakmıyorum bu konuya.Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar,

    SL500 (P8600)'ün işlemcisi 32 bit mi 64 bit mi ? Sanırım işletim sistemim 32 bit (Vista Home Premium). İşlemci kaç bit bir türlü bulamadım.
  • bahsettiğiniz işlemcinin bit olayı ile alakası yoktur.32 bit işletim sistemi ile 64 bit işletim sistemi arasındaki fark 32bit 3gb ramden ötesini görmez.4 gb raminiz yoksa 64 bit işletim sistemi yüklemenin size bir yararı olmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arifgokcen

    bahsettiğiniz işlemcinin bit olayı ile alakası yoktur.32 bit işletim sistemi ile 64 bit işletim sistemi arasındaki fark 32bit 3gb ramden ötesini görmez.4 gb raminiz yoksa 64 bit işletim sistemi yüklemenin size bir yararı olmayacaktır.



    Ben yanlış mı biliyorum, kafam biraz karıştı. Şimdi 64-bitlik işletim sistemi, 64-bit işlemcilere yönelik tasarlanıyor benim bildiğim. Belleği adresleyen de zaten işletim sistemi değil aslında işlemci, işletim sistemi işlemcinin çalıştırdığı bir program aslında. 4gb ve fazlasını gören aslında işlemcinin kendisi. İşlemci 64bit olduktan sonra ramini artırmak ihtiyaca kalmış. Ram ihtiyaçla alakalı bir olay. Size yetiyorsa 64bit işlemcili bir sisteme 2Gb ram de koyulabilir, ve hala 64bit veri işleme avantajınıza bir şey olmaz. Şimdi aslında tüm olay işlemcinin kaç bit olduğu. Sistemin(Board'un) ve işletim sisteminin tasarımı burdan başlıyor. Biraz ukalalık gibi oldu ama belki ben yanlış biliyorumdur diye yazayım dedim.

    Bu arada Intel'in sitesine tekrar baktım P8600'ün işlemci komut seti 64bit gösterilmiş dolayısıyla cevabı bulmuş oldum. İleride 64 bit işletim sistemi yükleyebilirim yani. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigciv33 -- 5 Ocak 2010; 15:33:15 >




  • Siz yanlış bilmiyorsunuz ben sadece sizin temel bilgisayar bilgisine sahip olduğunuzu düşündüm ve en kısa şekilde açıkladım.Komplike olarak açıklasam ve sizin bilginiz bu şekilde olmasaydı çok soru sorardınız ve benimde cevap verebilecek vaktim olmadığı için konu sorularla açıkta kalırdı.Siz zaten en açık anlatımı yapmışsınız.
  • değerli arkadaşlar. lenovo müş. hiz den talebim sonucu elime ulaşan recovery dvd lerimi kullanarak sistemi yeniden kurmuş bulunuyorum. sl500 elime ilk ulaştığında da kafamda beliren soru bu yeniden yükleme ertesinde de belirdi. bilgisayar üçe bölük: C, LenovoQ, ServiceS. şimdi bu LenovoQ bölümde 15,5gb lık arta kalan bir bölüm var. Ben o 15,5 gb tı ordan kurtarmak istiyorum. daha önce bilg. yeni aldığımda LenovoQ bölümünü tıkladığımda iki seçenek çıkmıştı sağlı sollu. kurtarma ortamı oluştur-sürücü alanını kurtar. ben kurtarma ortamı deyip dvd ye yazdıktan sonra sürücü alanını kurtar dediğimde ilgili program bu bölümü toptan sildi ve harddiskimde toplam 21,4 gb lık alan görünmez oldu. şimdi bilen arkadaşlardan arzum bu 15,5 gb lık alanı nasıl ordan ayırıp yeni bir bölüm olarak açabileceğim ya da nasıl C ye dahil edebileceğim konusunda yardımlarını esirgememeleridir. bunu yapan var mı? bunu partition magic veya muadili bir program kullanarak yapan var mı? Varsa nasıl? teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.