Şimdi Ara

★★Lenovo P70-A Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü★Herşey İlk Sayfada★8.1 Romları Geldi★ (654. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.311
Cevap
127
Favori
528.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuz1928

    2.5 senedir 4.4 de kullanıyorum hiç bir güncelleme almadım fabrika ayarına bile geri donmedim. Telefon hala taş gibi yere düşüyor kirilmiyor bataryası iyi dayanıyor yeni telefon alacak imkanında var ama her türlü işimi gördugunden vazgeçemiyorum.

    Bende aynı durumdayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-rose kullanıcısına yanıt
    Ben hiç güncellemedim teli aynı aldığım gibi 4-5 dk sonra hele birde terli isen hep yapıyor :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,



    Benim p70 de tuhaf bir sorun oluştu Android IS kendiliğinden 4G'den 5 GBtan fazla indirme yaptı, durdurmasam daha da devam edecek gibiydi. Buna ne sebep olmuştur bilen var mı?




    Edit: Tel. KVK'ya verdim bakalım onlar ne diyecek, yorumu olan varsa yine de cevabını beklerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sykoman -- 23 Şubat 2018; 17:29:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuz1928 kullanıcısına yanıt
    bende çok memnundum yağ gibi kayıyoduu kasma donma olmuyordu batarya da gayet iyidi. aklıma tüküreyim servise gönderen, arızasını yazdığım kağıtda özellikle belirttim güncellemeyin diye. rom işlerinden de hiç anlamam ne yapıcam bilmiyorum kamerada çöp oldu. SİZ SİZ OLUN GÜNCELLEMEYİN O TELEFONU.
  • Yardımcı olur mu bilmiyorum ama şurada orjinal romu var ve galiba Smart asisstant bilgisayardan rom atmaya yardımcı oluyormuş galiba:https://lenovomobilesupport.lenovo.com/tr/tr/products/phones/p-series/p70-a/downloads

    Edit:http://www.lenovoroot.com/2016/01/how-to-downgrade-lenovo-p70-to-android-kitkat-4.4.html

    bu sitede resimli anlatım şeklinde de var. Ayrıca şu videoya da bakabilirsin:
    https://www.youtube.com/watch?v=Lww_helFqoY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sykoman -- 24 Şubat 2018; 16:32:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sykoman

    Merhabalar,



    Benim p70 de tuhaf bir sorun oluştu Android IS kendiliğinden 4G'den 5 GBtan fazla indirme yaptı, durdurmasam daha da devam edecek gibiydi. Buna ne sebep olmuştur bilen var mı?




    Edit: Tel. KVK'ya verdim bakalım onlar ne diyecek, yorumu olan varsa yine de cevabını beklerim...

    Ewt bugün KVK sağolsun 4.4'e dönüş yapmak zorununda kaldım -____-" Sağolsunlar sorunun ne olduğunu çözemediklerinden çözümü format atmakta bulmuşlar....... Tabiki 5.1 olarak

    Zaten bu KVK'nın SORUNLARI "1 günde" çözebilmesine hayranım... En çok yardımcı oldukları zaman, herhalde parça değişimi ki o da gelmesi günlerce sürüyor.

    Neyse bu sorunu yaşayan veya yaşamış bir kimse varsa ve neyden kaynaklandığıyla alakalı bilgilendirirse sevinirim. Tekrar olmaması dileğiyle...




  • Sykoman kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bu işlerden anlayan birini bulursam ona yaptırıcam bu işlemi kendim cesaret edemiyorum malum önceki telefonu rootlarken bozmuştum.
  • Üstat çözerseniz mutlaka buraya yazın lollipoptan ben de dertliyim. Vallahi Kit kat ı özledik.
  • Selam arkadaşlar ..
    Kitkata dönmek mi istiyorsunuz yardımcı olabilirim sizlere
    Ben android 8.1 Oreo (2018) kullanıyorum Lenovo p70 te kitkat ise Android 4.4 (2013)



    Kurulum Aşamaları

    Selam arkadaşlar bazı arkadaşlar romu yüklemek için yardım istemişler bende kendi telefonuma kurarak yaptığım adımları size teker teker anlatmak istiyorum.( öncelikle aşağıda linklerde verdiğim tüm dosyaları önceden indirmenizi tavsiye ederim, ve kurulumdan önce tüm maddeleri okuyunuz)


    1. Flash tool kullanacağız. Flash tool kullanabilmek için öncelikle lenovo mtk sürücülerini yükleyeceğiz.

    2. lenovo mtk sürücülerini yükleyebilmek için Windows 8 ve 10’a yetki vermemiz gerekiyor. Alttaki videoda uygulamayı aynen yapın. Ve windowsu yetkilendirin.


    3. ikinci maddeyi yaptıktan sonra windows Yetki ekranı açıldıktan sonrahttp://www.mediafire.com/file/x12x3wz3zuqx2it/MTK+drivers.rar buradaki dosyayı açıp
    Videoda anlatıldığı şekilde yüklemeleri gerçekleştirin.

    4. Flashtool ile romu yükleyebilmek için ihtiyacımız olan Dosyaları indirelim.http://www.mediafire.com/file/obp6qfnop6n2ypv/KitKata+H%C3%BCcuum.zip

    İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı klasöre açıyoruz.

    5. sıra FLASHTOOL uygulamasını çalıştırmaya.http://spflashtool.com/download/SP_Flash_Tool_v5.1524.00.000.zip
    zipli dosyayı bir klasöre açın. Klasör içindeki flash_tool programını çalıştırın. “option—download” kısmındaki kutucuklara TİK koyun. (2 adet kutucuk var)
    flashtool programının ana sayfasındaki DOWNLOAD sekmesine tıklayarak SCATTER-LOADING tıklayarak 5.sekmede indirip açtığınız klasör içerisinden KitKata Hücuum/S136_20160912_Lite klasöründeki “MT6752_Android_scatter” seçin ve açı tıklayın.
    Açılan sayfada seçilebilen kısım içinden “firmware upgrade” seçin (Burası Önemli Download Only seçili kalırsa İmei niz uçar(İmeinizi bir yere not almayıda alışkanlık edinin) ve üst tarafta yeşil ok ile gösterilen “download” sekmesine basın. Telefonuz kapalı olsun ve usb kablosunu telefona bağlayın. Flashtool programı otomatik olarak upgrade işlemine başlayacak. Program ok dediğinde kabloyu çıkartın. Ve telefonunuzu açın; olurda telefon açılmaz ise açma kapama işlemini güç düğmesi ile bir iki kere deneyin.


    Kitkat Kurulumu ile birlikte gelen TWRP 2.8.7.0 yazılımı ile Flashable .zip dosyalarını sisteme kurabilir ve daha nice üst düzey yetkileri kullanabilirsiniz
    Twrp ye girebilmek için yapmanız gerekenler :

    telefon kapalı iken Power (Açılış) ve ses açma tuşlarına birlikte basın ardından çıkan 3 seçenekten :
    recoveryi ses kısma tuşuyla seçin bu kadar

    HEPSİ BU KADAR......
    Hayırlı olsun Artık Android 4.4 KitKatı kullanmaya başlayabilrsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matraxx22 -- 9 Mart 2018; 18:4:21 >




  • Arkadaşlar iyi günler arka kapağım baya eskidi. Aliexpressten kapak alan varsa link atabilir mi güvenemiyorum yorumlar falan çok az Bir değişiklik olsun beyaz kapak alayım diyorum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kitkatı deneyen var mı ?
    Kurulumda takılan yahut bi hata farkeden falan var mı ?

    Peki Android 8.1 Oreo yu P70 e nasıl kurabilirsiniz .. Kurulum aşamaları altta
    Belli kısımları Kitkata benzer Zaten bu konu alıntıdır "wings35" teşşekürler konu için bende biraz düzenleyerek sizlere tekrar sundum
    Buyrun başlayalım

    ( öncelikle aşağıda linklerde verdiğim 1,5,6, ve 7. Maddelerdeki tüm dosyaları önceden indirmenizi tavsiye ederim, ve kurulumdan önce tüm maddeleri okuyunuz)

    1. ilk olarak asıl yüklenecek olan dosyayı telefona değil telefona bağlı olan microSDCARD içine atın. (Bu dosyayı kesinlikle açmıyoruz; sıkıştırılmış şekilde SDCARD ın anadizinin içine atın.https://drive.google.com/file/d/1hvTvPCIRZh16xUP3VnFbU8np5IIywcvz/view ve ayrıca bu dosya ile birlikte kurulacak olan ek dosyaları da atın :http://www.mediafire.com/file/vybl999jxlctdsw/SR5-SuperSU-v2.82-SR5-20171001224502.zip vehttp://www.mediafire.com/file/6x3sqcqks2g0vyv/open_gapps-arm64-8.1-pico-20180222-UNOFFICIAL.zip

    2. Öncelikle cihazımız 32bitmi 64bitmi öğrenelim? Telefona antutu programını kurun ve oradan basic info kısmından kontrol edelim. Çoğumuzun telefonu 32 bit olduğundan Yazının devamı 32 bit olarak devam edeceğim.

    3. İstediğimiz romu telefona yüklemeden önce telefona 64bitlik başka bir sürüm yükleyeceğiz. Bu yüklemeyi yapabilmek için Flash tool kullanacağız. Flash tool kullanabilmek için öncelikle lenovo mtk sürücülerini yükleyeceğiz.

    4. lenovo mtk sürücülerini yükleyebilmek için Windows 8 ve 10’a yetki vermemiz gerekiyor. Alttaki videoda uygulamayı aynen yapın. Ve windowsu yetkilendirin.


    5. dördüncü maddeyi yaptıktan sonra windows Yetki ekranı açıldıktan sonrahttp://www.mediafire.com/file/x12x3wz3zuqx2it/MTK+drivers.rar buradaki dosyayı açıp
    Videoda anlatıldığı şekilde yüklemeleri gerçekleştirin.

    6. Flashtool ile 64 bitlik romu yükleyebilmek için ihtiyacımız olan 64 bitlik sürümünü indirelim.
    (depofiles Türkiye'de kapalı ama bi kaç Generator sitesinden linki kopyalayark indirebilirsiniz
    https://www.uploadedpremiumlink.xyz/https://www.deepbrid.com/downloader )http://depositfiles.com/files/3or2thwjz veyahttps://yadi.sk/d/hE7zrV3HzcTbJ (Diğer link çalışmazsa buradan indirin aynı dosyayı)

    İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı klasöre açıyoruz.

    7. sıra FLASHTOOL uygulamasını çalıştırmaya geldihttp://spflashtool.com/download/SP_Flash_Tool_v5.1524.00.000.zip
    zipli dosyayı bir klasöre açın. Klasör içindeki flash_tool programını çalıştırın. “option—download” kısmındaki kutucuklara TİK koyun. (2 adet kutucuk var)
    flashtool programının ana sayfasındaki DOWNLOAD sekmesine tıklayarak SCATTER-LOADING tıklayarak 5.sekmede indirip açtığınız klasör içerisinden TARGET_BIN klasöründeki “MT6752_Android_scatter_5.1” seçin ve açı tıklayın.
    Açılan sayfada seçilebilen kısım içinden “firmware upgrade” seçin ve üst tarafta yeşil ok ile gösterilen “download” sekmesine basın. Telefonuz kapalı olsun ve usb kablosunu telefona bağlayın. Flashtool programı otomatik olarak upgrade işlemine başlayacak. Program ok dediğinde kabloyu çıkartın. Ve telefonunuzu açın; olurda telefon açılmaz ise açma kapama işlemini güç düğmesi ile bir iki kere deneyin.

    8. Telefon artık yeni 64 bit sürüm ile açılacak; benimkinde rusça falan yazıyordu. Ben skip diyerek telefonu açtım. Herhangi bir gmail gibi wireless gibi kurulum yapmayın sadece telefonun ana ekranı görünsün yeter. Şimdi telefon açıldığına göre tekrar telefonu kapatın.



    9. Sekizinci maddede telefonu kapatmıştık şimdi kapalı olan telefonu GÜÇ VE SES ARTIŞ butonlarına aynı anda basın. Telefon titrediğinde güç düğmesinden elinizi çekin. Ekranan minik yazılarla yazılmış 3 madde gelecek ordan SES ARTIŞ TUŞU ile “recovery mode” SES AZALIŞ TUŞU ile onay vererek girin. Gelen ekrandaki en alttaki ok tuşunu sürükleyerek programa girin. Çıkan ekrandan sırayla “WIPE – ADVANCED WIPE” tıklayın. Oradan “delvik/art cache, system, cache, data kutucuklarına tık koyarak (internal storage ve microsdstroge kesinlikle tık koymayın) SWIPE TO WIPE tuşunu sağa kaydırın. sistem gerekli işlemi yaptığında mutlaka “back tuşu” ile geri gelin.

    10. Artık ana yüklemeyi başlatabiliriz. Dokuzuncu maddede geri geldiğimiz ekrandan INSTALL seçin aşağıdan SELECT STORAGE tıklayarak MICRO SDCARD “OK” diyerek “
    lineage-15.1-20180221-UNOFFICIAL-P70.zip” sıkıştırılmış olan dosyayı bulun ve seçin “swipe to confirm flash” sağa sürükleyerek işleme başlayın belli bi süre sonra otomatik restart atarak tekrar Twrp açılacak ardından tekrar INSTALL .. ilk bu dosyayı SR5-SuperSU-v2.82-SR5-20171001224502.zip kurun sonra open_gapps-arm64-8.1-pico-20180222-UNOFFICIAL.zip bu dosyaya geldiğinizde alttaki “reboot after installation is complete” tik koyarak “swipe to confirm flash” sağa sürükleyerek işleme başlayın. Ortalama 4-8 dk sürdükten sonra telefon açılacak gerekli işlemleri bitirin. ve Android 8.1 LineageOS 15.1 e Hoş geldiniz Yeni adnroidin keyfini sürün

    Note : Bu kurulumla birlikte telefona x64Bit lik TWRP yüklemiş olursunuz ki p70 için olan çoğu Costume Romu bu sayede kurabilirsiniz mesela :https://www.needrom.com/category/lenovo/serial-p/p70/ buradaki romların çoğunu x64Bit Twrp den kurabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matraxx22 -- 9 Mart 2018; 18:8:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KitKati bilgisayardan degilde telefondan Twrp ile kurmak isteyen varsa KitKat Twrp kurulum dosyasini paylasabilirim



    Rootlu bi sekilde 32bit twrp yukleme secenekli

    Kurulumla birlikte kurulacak bi cok yarayisli program ile birlikte icinde mesela : SuperSu ,Dolby(benzeri ses programlari) ,... (Sizde istediklerinizi belirtin )



    İsteyen varsa paylasabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matraxx22 -- 11 Mart 2018; 18:56:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon bu ara kendiliginden kapaniyor ve acilirken tekrar kapanip açılıyor. telefonun guc tusu sorunlu olsa, telefonu kullanirken surekli kilit moduna gecmesi gerek ama onda sorun yok. bu sorunu yaşayan ve çözen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal haliyle 3 yıldır kullanıyorum. Son iki aydır, haritalar dışındaki Google uygulamalari(YouTube, Gmail, Google analytics vb) mobil veride çalışmaz oldu. Wifi de hiçbir sorun olmadan çalışıyor bu uygulamalar. Benzer sorun yaşayan ve çözümünü bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i20ci İ kullanıcısına yanıt
    Sıkıntınız dns kaynaklı olabilir. Google playden dns değiştiren bir program indirip deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ratsorizzo

    telefon bu ara kendiliginden kapaniyor ve acilirken tekrar kapanip açılıyor. telefonun guc tusu sorunlu olsa, telefonu kullanirken surekli kilit moduna gecmesi gerek ama onda sorun yok. bu sorunu yaşayan ve çözen var mi?

    arkadaşlar yok mu bilgisi olan? hard reset yapayım dedim bu sefer telefon hiç açılmıyor. sürekli powered by android kısmında kalıp tekrardan kapanıp açılıyor. bataryayı boşaltıp tekrar şarj edip denedim ama olmuyor bir türlü. yeni rom mu atmak lazım? anakart sorunu olsa daha önce hiç açılmaması gerekirdi. ancak yine arada bir telefon açılıyordu, kapatınca sorun çıkıyordu.
  • Arkadaşlar telefonun wifisi biraz güçsüz mü yani arkadaşlarla aynı şeyi indiriyoruz onlar indiriyor benimki yavaş indiriyor onlara göre baya wifiyo kuvvetlendircek bi program falan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem Wi-Fi hem de hücresel veri yani hat çekim gücü yeterli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, telefonum geçenlerde elimden düştü ve kullanırken donmaya başladı. Hafif bir darbede (örneğin telefonu koltuğa falan atınca) ekran görüntüsü karıncalı tv yayını gibi oluyor, renkler birbirine giriyor, resetleyip açıyordum. Ancak artık telefon hiç açılmıyor anakartında sıkıntılı olabilir dediler. Telefoncuya vereceğim ama sormak istediğim; daha önce anakartını değiştiren varsa yaklaşık fiyatını söyleyebilir mi ? Durduk yere fazla para ödemeyelim. Şimdidten teşekkürler iyi forumlar.
  • ratsorizzo kullanıcısına yanıt
    Eğer hiç çözüm bulamadiysaniz orjinal rom flashlamayi deneyin.

    Tabii ki sorumluluk size ait.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.