Şimdi Ara

Lenovo OSX açılışta Kernel Panik ve fsck sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo N500 'e kurduğum 10.7.5 Lion sorunsuz çalışıyor fakat güç adaptör jakını çıkarıp taktıktan sonraki açılışlarda neredeyse her zaman Kernel Panik yapıyor, hard press ile kapattıktan sonraki açılışta harddiskten okurken bir yerde takılıyor ve hard press ile kapatıyorum o Kernel Panik kapatması olmadığı için sonraki açılışta fsck ile kontrole geçiyor (Apple logosu altında ilerleme çubuğu) ancak ondan sonra masaüstü açılıyor.

    Kernel Log kodları uzun olduğundan karışık görünmemesi için SS ekledim. Normalde inceler çözerim fakat bu sorun için yorum almam çok iyi olur.
    Lenovo OSX açılışta Kernel Panik  ve fsck sorunu (ÇÖZÜLDÜ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 15 Haziran 2017; 15:30:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Lenovo BIOS ayarlarında IDE 'yi AHCI yaptım, sorun hafifledi ancak tamamen kaybolmadı. Geçenlerde birgün laptopun köşesine elim takılıp masa üstünde zıplayınca harddisk'te sorun var mı diye SpeedToolsPro ile bad sector kontrolü yaptım, SS aşağıda, hiç bad sector bulmadı fakat bu kontrol sonrası güç adaptörünü takıp çıkarsam dahi açılışta Kernel Panik hiç çıkmadı. İlerde belki çıkabilir bilmem ancak 3-4 gündür hiç çıkmadı. İyi bir durum fakat ilginç, bad sector taraması iyi geldi.

    Lenovo OSX açılışta Kernel Panik  ve fsck sorunu (ÇÖZÜLDÜ)




    https : // i.hizliresim. com / 1gn7YG.png

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorunu çözdüm. Benzer sorun yaşayabilecek arkadaşlar için nasıl çözdüğüm kısaca: Öncelikle Chameleon 'un /Extra altındaki org.chameleon.Boot.plist dosyasında Kernel Flags kısmına -v yani verbose seceneğini ekledim ki her açılışta sade Apple ekranı değil de, siyah boot ekranında detaylar görülsün diye.



    Aslında bu değişiklik en önemli adım cunku o sayede boot esnasında karşılaştığı sorunları anında görebildim. Yukarda gönderdiğim SS'te yer almayan hata mesajları vardı, en cok Kext BCM43XX failed şeklinde hata mesajı dikkat cekti.Laptop 'taki WiFi kart BCM4311KFBG ve onun içinhttp://www.osx86.net/files/file/594-broadcom-bcm4311/ 'dan zaten Kext yüklemiştim, fakat bu hata mesajı başka bir Kext'e aitti yani WiFi kartı yüklerken Kext çakışması vardı. Soruna yol açan Kext dosyası IO802 ile başlayan dosyaydı onu Terminal'den



    cd /System/Library/Extensions

    sudo rm -R IO802.....kext (Dosya tam adını hatırlamıyorum sadece başı IO802 idi)

    bu şekilde sildikten sonra yeniden başlatınca bir daha hiç KP çıkmadı o yüzden sorun çözüldü diye işaretledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.