Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maksimum 87 dereceyi görmüşsünüz, bu sıcaklık değerleri oyun için normal. Eğer intel extreme tuning utility adlı programla işlemci voltajını düşürürseniz sıcaklık da düşüyor hem de herhangi bir performans kaybı olmadan. Undervolt diye aratıp bakabilirsiniz basit bir şey. Hdd cızırtısı da yıllardır lenovo modellerinde olan bir şey maalesef.

    Ses kalitesi ve yüksekliğinde haklısınız. Benim 2014 yılında aldığım lenovo y50 jbl marka hoparlör kullanıyordu, y530'u alır almaz karşılaştırdım. Y50 hem ses kalitesi hem de yüksekliğinde çok daha iyi. Yükseklik açısından y530 da çok kötü değil ancak kalite daha iyi olabilirmiş. En net hâlinde bile sanki bir boğukluk var, ses derinden geliyormuş gibi. Kulaklık sesi daha kaliteli ama. Benzer bir şeyi ekran için de söyleyebilirim. Bazıları ekranın çok kaliteli olduğunu söylüyor ama rgb değerleri düşük olduğundan renk kalitesi kötü bence. Parlaklık seviyesi de eh işte.




  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    Hocam siz de kırmızı renkleri tuuncu gibi gösterme sorunu yaşıyordunuz galiba. Eski haline göre çok daha iyi hale getirdiğinizi söylemişsiniz. Beni de rahatsız etti renkler nasıl çözdüğünüz yazabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için. Güncellemeler derken lenovo sitesindeki driver güncellemelerini mi kastediyorsunuz? Hepsini güncelleyeyim mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam adaptör takılıyken oyunu baştan açıp denediniz mi? Bizzat denemişliğim yok ancak 1050ti fifa 19 diye aratıp baktığımda takılmaya yakın dahi olmayan 60fpsin üzerinde değerler gördüm hep. Hatta sizin cihaz yanlış hatırlamıyorsam 1060 modellliydi. Eğer öyleyse fps değerinin 3 haneli olması muhtemel. Ekran kartına yeni güncelleme geldi birkaç gün önce yüklemediyseniz onu da deneyin.

    Adaptörsüz kullanma konusunda da derin bir bilgim yok ancak kendi deneyimimi paylaşayım. Sayıca çok olmasa da 4-5 laptop kullandım. Hepsi de oyun bilgisayarı denebilecek ekran kartlarına sahipti. Hiçbirinin adaptörsüz kullanımı adaptörlü kadar iyi değildi. Hep fps düşüşleri oluyordu. Sadece oyunda değil, normal kullanımda da işlemci ve rami yoracak işler yaparsanız yine fark barizleşiyor. Dikkat ettiyseniz inceleme videolarında vs. oyun testlerinde hep adaptör takılı oluyor.
  • Fikir ve önerileriniz için teşekkürler,deneyip sonuçlarını yazmaya çalışacağım. Benim bir diğer tahminim güç ayarlarıyla ilgili bir problem var. Ve muhtemelen işlemci performansı adaptör takılı değilken direk minimuma iniyor.
  • Lenovo legion y530/730Lenovo legion y530/730Lenovo legion y530/730Lenovo legion y530/730

    Hocam şu an bu ayarları kullanıyorum. Ayrıca renk profilleri var internette. Y530 display/color profiles diye aratıp bakabilirsiniz. O da denetim masası/renk yönetimi adlı bölümden ekleniyor. Birden fazla profil ve renk ayarı mevcut olduğundan deneyerek kendinize en güzel geleni bulmaya çalışın.
    https://www.ultrabookreview.com/22037-lenovo-legion-y530-review/

    Örneğin bu incelemede calibrated color profile olarak geçiyor, orijinal hâline göre daha iyi bir profil.




  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    87 derece normal değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Turbo ile 3e çıkar o
    Lenovolarda böyle çok ses yapar ve işlemciyi de fazla soğutmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 17 Şubat 2019; 12:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakp20 Y kullanıcısına yanıt
    Lenovolarda böyle fan ve sıcaklıklar. Fanın da işlemciyi soğuttuğu söylenemez. Islci frekansı basit bir islemde bile turboya geçiyor. Normal masaüstünde islemler yaparken islemci mhzni düşürün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi bu konuda nasıldır bilginiz var mı acaba? gl63 modeli mesela?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksimum 87, ortalama 87 değil. Ayrıca Lenovo'larda böyle olduğunu siz söylemişsiniz zaten. Bu genellemeye göre Lenovo'larda işlemci sıcaklığı normal değil, yani Lenovo alınmaz deyip geçiyor muyuz? Ayrıca i5 8300h için intel'in kendi belirttiği maksimum sıcaklık 100 derece. Bu işlemci modelini kullanan birçok laptopta ağır oyunlarda 90 dereceler rahatlıkla görülüyor. Yabancı forumlarda da bu sıcaklık değerlerinin laptop için normal olduğu söyleniyor. Önemli olan bu değerlerle uzun süreli kullanımda performansın stabil kalıp kalmadığıdır bence.
  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    Max 87 derece gerçekten cok yüksek değer.
    O seviyelere geliyorsa islemci sıcaklığı soğutması, fanı, hava kanalları başarısızdır.
    Intelin max dedigi işlemci sıcaklıği, zaten o dereceye geldiği zaman islemci ya pcyi komple kapatır. Ya da islemciye ağır hasar verir. Illa max 100 diye 90 ve üstüne normal demek doğru değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Msi konusunda bilgim yok. Ama yıllardır oyuncu laptopları çıkarıyor.

    https://youtu.be/iqOQtQ7hKkc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 17 Şubat 2019; 14:42:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm y530lar böyle mi çünkü bazı arkadaşlar sorun yaşamadığını belirtmiş.Ayrıca Intel extreme tuning programını kullanmak olağan bir durum mu.Sonuçta bu kasanın i7-8750h ve 1050ti li versiyonu da var aynı soğutma sistemini kullanıyor benimki 87 dereceyi görüyorsa o modelin yanması gerekiyordur.Acaba değişim mi yapsam yoksa başka modellere mi yönelsem.Tuning programını daha uygulamadım ama umarım fan sorununu çözer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak işlemci kullanımı boştayken genelde %10-15 iken hız 3.50-3.70 GHz arasında sorun bu olabilir mi yine sıcaklığı ise 55° kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha sağlıklı karşılaştırma için sorun yaşamayan arkadaşlardan daha net bilgiler edinmek gerekli. Hangi oyunu ne kadar süre oynamışlar ve işlemci maksimum kaç dereceye çıkmış bunlara bakmak lazım. Eğer aynı oyunda aynı sürede sizinki bariz şekilde daha fazla ısınıyorsa o zaman bir sorun var demektir ama dediğim gibi bu değerler bence normal. Ben de 1050ti i5 8300h versiyonunu kullanıyorum. Cs go gibi bir oyunda 1024x768 çözünürlük ve yüksek ayarlarda 80 dereceleri görüyor bu işlemci. Fps ortalama 200'lerde ama performans gayet iyi yani. Belki 60'a falan sabitlesem daha az ısınabilir bilmiyorum. Battlefield 5'i high/ultra ayarlarda oynarken de 90'ları görmüştü ama bir sıkıntı olmadı. İşlemci kullanımı oyundan oyuna da farklılık gösteriyor. Dediğiniz gibi kullanım %10 civarı iken 3.80-90 ghz hızlarda dolaşıyor. Yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum cihazı herhangi bir sıkıntı olmadı. Undervolt olağan bir durum, program zaten intel'in resmi programı. Oyun amaçlı laptop kullanan birçok kişi tercih ediyor.




  • Hocam oyunu yükleyip denedim. Rendering quality - ultra, msaa 4x, 1080p çözünürlükte adaptör takılıyken ortalama 120 civarı fps alıyorum 1050ti ile ve herhangi bir takılma donma fps düşüşü yok. Adaptörü çıkardım oyun esnasında, fps yine yüksek ancak drop oluyor ve birkaç saniye takılıyor sonra tekrar düzeliyor. Ayarların yapıldığı bölümde fps sabitleme var. 60'a sabitledim, adaptör takılı değilken 60 fps ile gayet akıcı oynanabiliyor ve fps düşüşü olmuyor.
  • Güç modunu en iyi performansdan iyi performansa düşürdüm GHz 2 civarlarına düştü fanlar turboya pek geçmedi tuşlar eskisi kadar olmasa da yine biraz sıcak birkaç ufak ayar daha yapınca rahat ederim diye düşünüyorum desteğiniz için sağolun bu konularda bilgi sahibi oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    Çok garip ya, ben nasıl bir takılma yaşadığımla ilgili bir video çekmeye çalışacağım . İşlemciden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Windowstaki performans seçeneğinin de etkisi oluyor mu acaba?
  • Hangi performans seçeneği hocam denetim masası/güç seçenekleri mi?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.