Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslan3555 A kullanıcısına yanıt
    Sanırım kastettiğiniz durum ben de de var yani size özel bi şey değil gibi. Ama üründe acayip bi lag var nedense ya irst ya da realtek ses driverinden kaynaklandığını düşünüyorum.
  • Arkadaşlar legion y530 almayı düşünüyorum i7-8.nesil gtx 1050Tİ ekran kartlı olan modelinden. Kullanan arkadaşlar, tavsiye eder misiniz ya da etmez misiniz durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkemerarslann G kullanıcısına yanıt
    Beklentilerin neler ona göre tavsiyede bulunalım
  • gelmisine G kullanıcısına yanıt
    Almayı düşündüğüm model 8300 tl , az para vermediğimiz için çok kararsız kalıyorum yoksa çok büyük beklentilerim olduğundan değil. Birde 7300 tl ye monster abra a5 v14.1 modeli var aklımda bugün yarın işi bitirmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben cihazın gtx1060 modelini aldım driverleri çok garip geldi bana. Zira driverleri lenovo sitesi dışında yükleme yapmaya çalıştığında kabul etmiyor. (örneğin nvidia driverlerini resmi nvidia sitesinden indirip yükeleymiyorsun mecbur lenovodaki sürümü yükleyeceksin) Yazılımsal olarak fena değil mesela çok bloatware yok bilgisayarda.

    Donanımsal olarak ise klavye düzeni biraz farklı ona bi bak hoşuna gitmeyebilir. Ekranda "backlight bleed" problemi yaşanıyor sık sık alacağın cihazın ekranını mağazadan alacaksan karanlık ortamda %100 aydınlatma seviyesinde siyah bir göörüntüyü test ederek tespit edebilirsin.

    Kasa çok şık bence; plastik ama hoş bi dokusu var. Bilgisayardaki usb çıkış sayısı 3 tane o biraz az geldi bana. Kart okuyucu yok.

    Batarya ömrü yeterli geldi bana.

    Oyun performansını henüz test edemedim.

    Başka sorun varsa yanıtlamaya çalışırım.

    Monster almayı ben de çok düşündüm ama nacizane tavsiyem Türk malından uzak durulmalı.




  • Cevaplarınız için teşekkür ederim sanırım almışken daha güvenilir olan lenovo markasından almak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende de aynı şekilde, ekran kartı driverı yüzünden birkaç defa mavi ekran çıktı, windows sürümünü değiştirdim, geforce experience ile yükledim ancak en son lenovo'nun sitesindeki ile sorun çözüldü şimdilik. Driver çıkalı da 1 ayı geçti, yakında yenisi gelir muhtemelen, o da sorunlu olmaz umarım. Backlight bleeding bende de var. Önceki notebookum y50'de de vardı ama pek takılmadım ben ona. En çok sol alt bölümde var ve dokununca dalgalanıyor içe doğru. Fiber bez yönteminin çözme ihtimali olabilir. Renkler size nasıl geldi, kırmızı ya da yeşilde solukluk hissediyor musunuz? Başka bir cihazla karşılaştırma yaptınız mı hiç? Bayağı profil ve ayar denedim ben, her şeyle uyumlu olan tek bir ayar bulamadım. Şu an normal kullanım için, film izlemek için, siyah beyaz film için ve oyun için farklı ayarlar var. Ara ara bazı videolarda renkler tuhaf geliyor yine değiştiriyorum.




  • Siz nvidia daki driverleri yükleyebildiniz mi? Ben hiç bir şekilde sisteme kabul ettiremedim. Bir de windows 10'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

    Renkleri de en kısa zamanda test edip size sonucunu bildiririm.

    Bir de cihazda tuhaf bi lag var sende de yaşanıyor mu?
  • Windows 10 Pro 1809 sürümü. Cihazı ilk aldığımda 2 tane windows setupı vardı bende. Bir sürümde nvidia sitesinden indirip yükleyebilmiştim ancak daha sonra yine format atıp diğerine geçtim. Şu an nvidia sitesinden indirdiklerim kurulmuyor. Lenovo legion y530/730

    Görseldeki hatayı veriyor. Dün söyledim yakında yeni driver gelir muhtemelen diye bugün geldi. Geforce experience ile kurdum, yarım saat sonra yine mavi ekran geldi. Bu sefer emin değilim ancak driverdan mı diye çünkü undervolt yaptım işlemci sıcaklığı azalsın diye, onunla da ilgili olabilir.

    Lag yok bende, arada chrome çöküyor nedense anlamış değilim. Bir de çok nadir ekran kararıyor tekrar geliyor, o da driverla ilgili diye düşünüyorum ama yeni driverdan sonra olmadı henüz bakalım.




  • Bende de 1809 Aralık MSDN sürümü yüklü. Nvidia sitesinden ya da geforce experienceden hiçbir şekilde driver kuramadım. Ancak yabancı forumlarda zor ve zahmetli bir çözüm buldum vaktim olduğunda deneyip; sonuçları yazacağım inşallah :)
  • Arkadaslar bu cihazin i5 8300 + 1050ti konfigurasyonlu modelini 5864 liraya aldim hepsiburadadan carsamba gunu. Sabah kargoya verilmis bugun elime ulasacak gibi gozukuyor. E faturaya baktim da urunun fiyatini 4969 tl olarak girmisler. Kalan miktari urunun yaninda ucretsiz olarak verilen goruntulu online egitim platformu adli urune yazmislar. Acaba yanlislik mi yapilmis yoksa hepsiburadadan alanlar siz aldiginizda da mi bu sekildeydi fatura?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon dan i7 1050ti alanlar memnun mu? Herhangi bir sorun yaşadınız mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu lenovonun driver sistemi hiç hoşuma gitmedi gerçekten; oem driverler çok başarısız ve yetersiz geliyor.
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Dikkat edin bu durum gözüme pek normal bir durum gibi görünmedi; bedel iadesi durumunda size sıkıntı çıkarabilirler; diğer ürün hizmet kapsamında olduğu için bedel iadesi durumu yaşanırsa çamura yatabilirler. Bi müşteri hizmetlerini aramanızı öneririm.
  • gelmisine G kullanıcısına yanıt
    Ben de o şekilde düşündüm hocam. Müşteri hizmetlerine yazdım tatmin edici bir cevap alamazsam arayacağım bakalım. Siz nereden satın almıştınız?
  • Arkadaslar cihaz nihayet elime gecti. Windows 10 kurulumu icin microsofttan iso dosyasini indirdim. Rufus ile flash bellege aktardim tipki internetteki adimlari izleyerek. Ancak boot menude uefi first secenegi secmeme ragmen kurarken basta uefi secenegi belirmedi hic. Bu sekilde devam ettim kurulum yapiliyor su an. Acaba yanlis mi yaptim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rufus ile yazdırırken uefi için gpt bölüm düzeni seçtiyseniz eğer çıkması gerekiyor.

    https://youtu.be/ALMFFWRSN7U

    Videoda 45. saniyede olduğu gibi EFI USB Device yazmalı. Performans farkı olduğu söyleniyor o nedenle çok bir şey yüklememişken tekrar kurun bence. Bu arada satıcı teknoraks mıydı?
  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam. O EFI ibaresi yaziyordu sanirim bende de. Dogru yaptim sanirim zaten pc hizli aciliyor gayet akici su anda. Yalniz attiginiz videodan bir sey ilgimi cekti. Bende cihaz acilirken videodaki gibi Legion yazisi degil de Kirmizi Y simgesi gozukuyor Lenovo'nun. Bir terslik mi var acaba sizde durum nedir?



    Bu arada satici teknoraks degildi hepsiburada idi. Bu haftaki indirimlerde tesaduf eseri rastladim hemen satin aldim 5864 liradan. Ben aldiktan sonra tuhaf bir sekilde hepsiburada urunu satistan kaldirdi satici tekrar teknoraksa dondu. Sanirim sans eseri aldim biraz da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de legion yazıyor açılışta. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama. Teknoraks'tan aldım ben de 2 hafta oluyor yaklaşık, 6300tl idi. Güzel denk gelmiş size. Önceki sayfada bir mesajım vardı ekran renklerine dair. Kırmızı ve yeşil nasıl geldi size? Karşılaştırma yapabileceğiniz bir cihaz varsa telefon, pc vs. bakabilirseniz sevinirim.
  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    Hocam bana renkler gayet iyi geldi, gözüme batmadı hiç. Eski Dell inspiron 5520 laptopumla karşılaştırıp görüntüleri atarım size. Siz biraz takıntı yapmışsınız sanki bu durumu. Bu arada elimdeki cihaz sorunlu gibi maalesef fakat hiç değişime yollayasım gelmedi. Değişim yapılamama ihtimali korkutuyor beni. Işık sızması var ekranda bu durumu göz ardı etmeyi düşünüyorum ama fanlardan ilginç bir ses geliyor bazen tıkırtı gibi sanki bir şeye değiyor fanlar. Ayrıca kulağımı fanlara dayadığımda hafif bir cızırtıyla çalıştığını duyuyorum bu da normal değilmiş gibi geldi bana. Son olarak ara sıra ekranda kararmalar oluyor parlaklık azalıp artıyor. Ne yapsam bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schadenfreude666 -- 19 Ocak 2019; 21:48:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.