Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.646
Cevap
39
Favori
188.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustafa346 M kullanıcısına yanıt
    Değerli cevabın için çok teşekkür ediyorum.
    Şimdilik şanslıyım galiba,bir sorunum yok.

    Oyun performansına bakıp gerek yoksa bios güncellemeyeceğim.

    Ekran kartını güncelleyeceğim ama sizin tavsiye ettiğiniz şekilde mevcut olanı kaldırmam gerekiyor galiba.

    Daha önce yapmadım ama geçmiş sayfaları okuyup bilgileneceğim.
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam her zaman
  • drmert kullanıcısına yanıt
    ben nvidia drivers yazıp model seçip indiriyorum hocam kurarken temiz kurulum yap diyorum hepsi bu kadar standart tipi bizim ekran kartları orda tip soruyor bilginiz olsun geforce exp den indirmiyorum :) değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim kolay gelsin..
  • Beyler dolby uygulamasına girip kişiselleştir sekmesinden bass ekolayzır ayarları yapıyorum ve bu ayarları oyuniçinde de kullanmak istiyorum lakin olmuyor. Oyuna girdiğim zaman otomatik olarak kendi ses ayarlarına dönüyor, steam arayüzüne girdiğimde bile bass gidiyor normale dönüyor. Lenovo nerve sense'de ses geliştirme var onu kapattım yine de bu sorun var, yardımcı olabilecek var mı ?
  • Merhaba, Lenovo Y520 klavye+Tuş+Takımı ve toucpad arayan arkadaşlar bana ulaşabilirler. Klavye kasası ve tuş takımı satışımız vardır. Orjinaldir.
    Ürünü incelemek için bu adres den kontrol edebilirsiniz.-https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-lenovo-legion-y520-pc5yb-tur-orjinal-klavye-682228839/detay/
  • 1 ay önce bilgisayarı servise göndermiştim klavyede bazı harfler tutukluluk yapıyor diye klavyesi değişti geldi bugün fark ettim sağ tarafta sayı takımında yerleşik olan ileri sarma düğmesi yani bölme işareti olan tuş çalışmıyor başına gelen var mıdır acaba yoksa daha sonra servise göndereceğim.
  • Arkadaşlar Mustafa arkadaşım beni tanır arada bir girer insanlara yardımcı olurum bir kez daha girme vakti gelmiş.

    Bakın arkadaşlar bir kez daha söylüyorum 40 kodlu BIOS sürümü en sorunsuz sürümdür ve FPS Drop sorunu geçmektedir.Ancak bazı oyunlarda optimizasyon sorunu + online olmasından dolayı Drop olur buda sizden kaynaklı değildir.

    Öncelikle PUBG'den başlıyım bu oyunun mobile versiyonu adı üstünde mobile olduğu için bilgisayarla tam optimize olamadığı için kasmalar Droplar olması gayet normaldir.Aynı şekilde sürekli ping değişmelerinin olduğu online oyunlarda arada bir Drop yaşanması gayet normaldir.

    Misal benim bilgisayarda GTA 5 , Battlefield , Call of Duty , Fifa saatlerce oyna bu sorunsuz sürüm olan 40 sürümlü BIOS'ta en ufak drop olmuyor.

    Ancak optimizasyon sıkıntısı olan FM 2019 , CS GO gibi aynı şekil PUBG Mobile gibi oyunlarda Drop giriyor buna yapacak birşey yok.Bu oyunlarda optimizasyon + online olma durumundan kaynaklı arada bir drop giriyor.

    Herşeyi geçtim tüm incelemelerde bu ekran kartı açamaz dediği oyun olan Metro Exodus oyununu bile en ufak drop yemeden 1920 x 1080 çözünürlükte High ayarında ortalama 45-50 FPS alarak oynuyorum.

    Son olarak PUBG Mobile ayarlarda kare hızı tarzı ayar var o dengelide olursa zaten 30 FPS geçemezsin.

    Geçen dedim yine diyorum en ufak şeyde sorunu çözmek yerine Laptopta bulursak suçu kendimizi bazı konularda geliştiremeyiz.Optimizasyon sıkıntısıyla ilgili son bir örnek daha veriyim daha iyi anlaşılsın.Az önce bahsettiğim oyun olan Metro Exodusta ilk başlarda Drop vardı.İşin kolayına kaçsam direk bilgisayara söverdim.

    Ancak ben biliyordumki optimizasyon sorunu olmasa bu drop olmazdı.Çünkü BIOS + Ekran kartım hepsi sorunsuz durumda.Sonra baktımki oyunda sadece bende değil herkeste bu sorun varmış.Sonra oyun 4 GB'lık güncelleme çıkardı optimizasyon sağlandı ve Drop olayı geçti.

    Umarım anlatabilmişimdir..

    Herkese İyi Günler
  • Emre arkadaşımız da anlatmış olayı bir ekleme de ben yapayım şuan sorunsuz kullanmaktayım bır virüs girmişti recovery usb sınden recovery yaptım bu arada bu pc den alanlar lenovo müşteri hizmetlerini arayıp irlandadan recovery usb si isteme hakları var lenovo uzmanı isteği oluşturuyor 1 ay içinde geliyor 16 gb lık usb içinde geliyor evet bedava :=) o gün ciddi bir virüs bulaşmıştı sorunsuz şekilde hallettim bu recovery usb sınden siz de sitesinden oluşturabilirsiniz ama ben yapmamıştım lenovo uzmanı boyle bi hakkkın oldugunu soyleyince ben de istedim 1 ay içinde 1 ay veya ups ile gelmişti acil durumlar için birebir sadece kendi bilgisayarınıza yükleme yapabiliyorsunuz baska bilgisayarda hata veriyor onu da ekleyim iyi forumlar
  • Birkaç gündür bu laptoptan 5 saniye periyotlarla tıkırtı sesi geliyordu. Alttan flaş tutup pervaneleri incelediğimde laptop çalişirken iki fandan biri çalişiyor diğeri ise çalişmiyor yani dönmüyor. Her o tıkırtı sesi anında ise çalışmayan fan kendini ittiriyor 1cm falan ilerliyor anlık. Garantiye göndermek çok zahmetli olacak benim için, daha 1 yildan fazla var garantisi için, kendim kapağı söküp takılan fanı fixleyebilir miyim ve kapağı açınca garantisi bozuluyor mu laptopın bilen var mı ?
  • Arkadaşlar merhabalar,

    bir konuda yorumunuzu almak istiyorum

    Elimde Lenovo Y700 256 ssd i7 quad 6xxx , gtx960 4 gb .... olan bir laptop var.

    Bunu satıp i7 Lenovo Y520 alsam diyorum

    Y700 den memnunum hiç bir şikayetim yok. Y520 de beni bekleyen kronik sorunlar olacak mı ?

    Cihazımı satıp 2. el y520 alma niyetindeyim.

    Yorumlarınız nedir?
  • Dostlar selamlar. Haziran 2018'de aldım bilgisayarı, o günden beri sıkıntısız kullanıyorum. Fakat son 1 aydır kapağı açarken işaretli yerden ses geliyor. Sanki kasanın tırnağı çıkıyor. Parmakla çok hafif tırnak yerine oturuyor. Şuan ise dokunmaya gerek kalmadan kendiliğinden o 2.seste geliyor. Kullanıma engel değil fakat ileride sorun olabilir diye düşünüyorum.
    Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uufuukyilmaz -- 26 Mayıs 2019; 15:55:12 >
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    Pişman olmazsın ben Lenovo Legion Y520 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB SSD GTX1050 olanı kullanıyorum GTX 1060 olanı da var çok bir fark yok aslında ben sorun yaşamadım GTX 1050 de.Lenovo markasını uzun bir süreden beri kullanıyorum en sevdiğim yanı diğer marka modeller de olan kronik sorun yok genelde bunda.Hem dizayn hem kullanılabilirlik anlamında şahane.Ben ek olarak pc yi vatandan almıştım aldıktan 3 ay sonra WD Black 2.5" 1TB 32MB SATA 6 Gb/s 7200 RPM 9.5mm bunu aldım kendim açıp taktım.Cihazın üzerinde 1 TB var ssd den hariç ama bu HDD 5400 rpm hem sesli çalışıyordu hemde baya yavaştı hatta seri geçişlerde donmalar bile olmuştu şu an bir sıkıntı yok yağ gibi.Yani demem o al 2. el alacaksan kontrol et bir sıkıntı olmasın pişman olmazsın hiçbir şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingShip

    Pişman olmazsın ben Lenovo Legion Y520 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB SSD GTX1050 olanı kullanıyorum GTX 1060 olanı da var çok bir fark yok aslında ben sorun yaşamadım GTX 1050 de.Lenovo markasını uzun bir süreden beri kullanıyorum en sevdiğim yanı diğer marka modeller de olan kronik sorun yok genelde bunda.Hem dizayn hem kullanılabilirlik anlamında şahane.Ben ek olarak pc yi vatandan almıştım aldıktan 3 ay sonra WD Black 2.5" 1TB 32MB SATA 6 Gb/s 7200 RPM 9.5mm bunu aldım kendim açıp taktım.Cihazın üzerinde 1 TB var ssd den hariç ama bu HDD 5400 rpm hem sesli çalışıyordu hemde baya yavaştı hatta seri geçişlerde donmalar bile olmuştu şu an bir sıkıntı yok yağ gibi.Yani demem o al 2. el alacaksan kontrol et bir sıkıntı olmasın pişman olmazsın hiçbir şekilde.
    iki cihaz arasında;

    işlemciler Intel Core i7 6700HQ ile 7700HQ

    Ekran kartı GTX960 ile GTX1050 farkı var

    Bendeki y700 den y520 modeline geçmeye değer mi değmez mi bunu araştırıyorum.

    Teşekkürler
  • Lenovo y520 i7 1050ti olan model laptobum var. Viewsonic 2702 model olan gaming monitörü aldım. Paugge type c to display port kablo ile monitörle laptobu birbirine bağladım. 144 hz sorunsuz çalışıyor ancak cs go'da hala yırtılma ve takılma yaşıyorum. Ondan dolayı g sync açmak istiyorum. Ancak nvidia denetim masasına girdiğimde ekran sekmesi yok. Çünkü laptop olduğu için ekran intele bağlı. bu monitörde g sync yi nasıl açarım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

    Birkaç gündür bu laptoptan 5 saniye periyotlarla tıkırtı sesi geliyordu. Alttan flaş tutup pervaneleri incelediğimde laptop çalişirken iki fandan biri çalişiyor diğeri ise çalişmiyor yani dönmüyor. Her o tıkırtı sesi anında ise çalışmayan fan kendini ittiriyor 1cm falan ilerliyor anlık. Garantiye göndermek çok zahmetli olacak benim için, daha 1 yildan fazla var garantisi için, kendim kapağı söküp takılan fanı fixleyebilir miyim ve kapağı açınca garantisi bozuluyor mu laptopın bilen var mı ?
    Garanti bozmaz ancak fan arızalı bence...
  • i7 1050ti modeline sahibim son 2 haftadır oynadığım oyunda (rainbow six siege) fps dropları olmaya başladı anlık 30 fps e kadar düşüp tekrardan 110 fps lere çıkıyor, msi afterburner yükleyip gpu sıcaklığını kontrol ettim oyun oynarken 90 derecelere kadar çıkıyor sanırım soğutmayla ilgili bir sorunum var, ne yapabilirim? Bilgisayarı alalı 1.5 yıl oldu.
  • jackk001 kullanıcısına yanıt
    Basitten karmaşığa doğru olası nedenler çözümler;

    1-Arkaplan uygulamalarına bak, sürekli CPU veya GPU kullanan bir uygulama var mı.

    2-Arka kapağın ordaki hava kanallarını elektrikli süpürge ile çek, tozları temizle. Gerekirse arka kapağı söküp temizle.

    3-Temiz kurulum yap.

    4-Termal macun yenile veya yenilet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uufuukyilmaz

    Dostlar selamlar. Haziran 2018'de aldım bilgisayarı, o günden beri sıkıntısız kullanıyorum. Fakat son 1 aydır kapağı açarken işaretli yerden ses geliyor. Sanki kasanın tırnağı çıkıyor. Parmakla çok hafif tırnak yerine oturuyor. Şuan ise dokunmaya gerek kalmadan kendiliğinden o 2.seste geliyor. Kullanıma engel değil fakat ileride sorun olabilir diye düşünüyorum.
    Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu
    selamun aleyküm arkadaşım, resimdeki işaretlediğin yerden bendende ses geliyor ve işaretlediğin yerin üstünden çerçeve ekrandan ayrılıyor kapak sert açıldığı için oluyor bu bence, parmağımla itiyorum çıt diye yerine geçiyor çok rahatsız ediyor beni, sen bir çözüm bulabildinmi acaba?
  • sekor S kullanıcısına yanıt
    Hayır, benim ses azaldı ve ekranın ayrılması gibi bir durum söz konusu değil.
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Hocam arka kapağı çıkarıp içini güzel bir şekilde temizledim baya toz-saç birikmiş, sorun ortadan kalktı 20 derece kadar fark oldu, şimdi sıkıntı kalmadı.Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.