Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • loses kullanıcısına yanıt

    Yok hocam docka gerek duymuyorum anlamında dedim. Type c ile monitöre bağlıyorum. Type c boş kalsın isterseniz hdmi to dp kablo da kullanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle farklı bir çalışma var ne düşünüyorsunuz? 


    OWNorDisownyoutube
    Buying a laptop is difficult. Is it best to get a laptop with a higher TDP graphics card even though it has hybrid graphics and slower RAM? What effect does the GPU power actually have on gaming performance of a laptop? Is 140w better than 85w? I did 72 tests, 85w vs 100w v 140w using fast RAM, slow RAM, Hybrid graphics and dedicated graphics to find out! My test units were the Acer Nitro 5: Ryzen 7 5800H/ 85w & 100w RTX 3070 / 16 GB 1Rx8 3200Mhz RAM https://bit.ly/30DPkjI Lenovo Legion 7 Ryzen 7 5800H / 140w RTX 3070 / 16GB 1xR16 3200 Mhz RAM https://lenovo.vzew.net/vnjGzv Subscribe for more gaming laptop content: http://bit.ly/OWNorDisown Join our discord server: https://discord.gg/6shgvnT Want skins for your laptop? Support local small business m2skins: https://m2skins.com/ Use code OWNORDISOWN for 10% OFF ! Time Line: 00:00 Intro 01:45 Nitro 5 02:09 Lenovo Legion 7 02:45 How I recorded game play footage 03:33 Battlefield 5 results 05:13 Cyberpunk 2077 results 05:43 Death Stranding results 06:06 Far Cry 6 06:34 Far Cry New Dawn 06:48 Metro Exodus 07:05 Overwatch results 07:48 Shadow Of the Tomb Raider results 08:19 Assassins Creed Valhalla results 08:41 AVERAGES 10:11 Conclusion #nvidia
    https://www.youtube.com/watch?v=i3JM-ckFoUE
  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    Videoyu izlemedim daha ama watt değeri anormal düşük değilse çok da fark etmiyor onu anladım. Ancak ileri dönük bir laptop isteniyorsa belki faydası olur.


    WRC10 yükledim geçenlerde. Max performans'da default ayarlarda 2K görüntüde 130-150 fps alıyordum. Ama sıcaklık artıyordu haliyle. Stant da kullanmıyorum.


    Sonra diğer modları denedim, sessiz modda 60fps üstünü aldım 70 80 arası. Oynanabilir haldeydi. Balanced modda cpu boost olup gpu max 120'ye çıkıyordu ve 100 120fps aldım.


    CPU Boostu kapattım ve 100 110 fps arasında, 65-75 derece sıcaklıkta laptop arkasını kaldırmadan oynadım.


    Yani anormal yüksek fps almak ve bütün ayarları ultra yapayım gibi bir kaygınız yoksa RTX3050 modeller bile 4 sene kadar idare eder alanı. Ama bence 3060 normal. 3070 ise hem video foto işlemek hem de oyunlar için çok daha iyi tabiki.



    Kilit nota burada şu, GPU kalitesi, ram kalitesi, hızlı bir ssd ve mux swtich. GPU Vramler iyiyse, normal Ramlerin zamanlamaları iyi ve darboğaz yapmıyorsa watt'ın öyle dünyayı kurtaracak kadar bir etkisi yok. Ama elbette yüksek güç çekmesi iyi bir şey.


    Bakalım videoyu izleyeyim birazdan sonuç neymiş merak ettim  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Ekim 2021; 19:43:25 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    İzleyin izleyin.

    Bende dün GTA 5 indirdim kenar yumuşatma fxaa mxaa bir dolu şey her şeyi fullledim 38-45 fps arası veriyor.  Sonra Kenar yumuşatmaları falan kaldırdımda 70-100 arasında takıldım öyle.

    İnsan yeni laptop alıp birde içerisindeki bütün donanımlar son seviye olunca önceki çıkan oyunları 100-150 fps lerde görmek istiyor. Bir tek cs go oynarken o uçuk güzel fpsleri alıyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 19 Ekim 2021; 21:9:37 >
  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    O kadar para veriyoruz ama sonuçta laptop hocam yapacak bir şey yok. Masaüstü toplasak hadi neyse ama kabullenmek lazım biraz. rtx 3080 legion7 alsan da değişen çok bir şey olmayacak.  


    Oyunlardaki çoğu ayarın ultra versiyonu tamamen gereksiz. 2 3 pixel yumuşutuyor kenarlarda ama fps nin anasını ağlatıyor. Deneme yanılma ile göze en hoş gelen 60 fps üstünü stabil şekilde alacak ayarları optimize etmek lazım. Yoksa bunun sonu yok  


    Laptop alacağım sırada, iyi bir monitörüm olsaydı ve ekran kartı stokları da olsaydı, kesinlikle masaüstü toplardım ben. Şu anda 3080 bulunabiliyor ama 3070 falan yok piyasada. İyi bir donanım toplasan sırf kasa 20 bin tutuyor zaten. Bir de legiondaki gibi kaliteli bir monitör istersen, 24 inc alacaksan 4K olması pixel yoğunluğu açısından daha iyi, HDR falan da olsun dersen ohooo. Daha klavyesi mouse'u var  


    Bu arada izledim videoyu, aynı dediklerime gelmiş olay. Ama 85watt ın bu kadar öne çıkmasını anlamadım gerçekten. Demek ki baya bir darboğaz yapıyor gibi işlemci. donanımdan anlayan arkadaşlar yazsın bence de. İşlemci o kadar yük altında değilken bile ekran kartı %99 ile 140watt çekerken nasıl olurda 85watt çeken kart ile benzer fps'i alır. Hızlı ram taktığında da iş değişmiyor. Gerçi hızlı rami anlamadım 1X16 mı yine yoksa 8x2 mi yaptı. Bizim aletler 2x16 mesela.


    ayrıca almadan önce aletin hangi ramle geleceğini bilemiyorsun ki. Her marka modelde varmış bu, jarrod'un legion5 pro yu test ederken ram değiştirmesi ile başladı bu farkındalık. Artık o da düşük fps olunca ram değiştirip tekrar test ediyor her laptopu   Bu zamana kadar ekran kartları bu denli yüksek olmayınca anlaşılmadı sanırım, ramleri gazlayıp geçtiler. İşlemci ve GPU teknolojisi iyice gelişince dandik ramler kendini belli etmeye başladı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Ekim 2021; 21:28:3 >




  • Wirm kullanıcısına yanıt

    yok hocam deek sitedigim mesela eve geliyorum hali hazirda Monitor klavye hoparlor vs hersey var masanin ustunde. Sormak istedigim ise Mesela laptobun arkasindaki type c girisine uygun adaptoru baglayarak ayni anda hem dp1.4 sinyali hem usb sinyali hem de sarj olanagi sunuyor mu ? Yani evden cikarken sadece 1 kablo cikartip direk cantanin icien koyabilmek istiyorum

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Bende kasa toplayacaktım sizin gibi ekran kartı problemi çok vardı o ara. Birde monitör klavye derken çok tutuyor dediğiniz gibi. İkame laptop da yoktu kasayıda işin çıkınca taşımak dert oradan oraya.

    Laptopu alarak iyi yaptık ya.   O değil şu sıralar çok sıkıldım açıkcası senelerce oyunları hep twich den falan izledim şimdi benim pc kaldırıyor ama oynayacak oyun bulamıyorum. Dota 2, Cs go darlıyorum habire.  

  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    aynen ya, steam de falan cama ekmek banıyoruz resmen. Oyun alayım diyorum fiyatlar uçmuş. En sonunda korsan indirdim aleti denemek için ne yapayım. GTA'da sıktı ilerleyemedim bir türlü. He gerçi CONTROL oyununu bitirmiştim bak o iyiydi. RTX'i orada deneyimledim muazzamdı. DLSS baya fark ediyordu.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Ben daha RTX i deneyimlemedim diyebilirim(10dk Control saymıyorum). Game Pass almıştım onda control ü indirdim valla ne yalan söyleyeyim ilk 10 dk sonra sıkılıp sildim. 

    RDR2 indirdim hikaye çok yavaş geldi.

    Valhalla indirdim eski AC serisinin tadı yok.

    BF 1 indirdim online sarmadı.


    Dota2, csgo saymazsam şuan keyif alarak Hades oynuyorum ondada 50.saatim galiba oda hafiften baymaya başladı.  Ben laptopu gözden çıkarmışım galiba oyun anlamında. 

    Eskiden hatırlıyorum habire oyun çıkardı yahu şimdi eskisi kadar oyun çıkmıyor çıkanlarında bir çoğu tırt. 





  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    Oyunlar tırt ya, control'ü türkçe yama olmadn oynamak aşırı sıkıcı. İngilizce bilsen de yetişemiyorsun bazen, yama kurdum devam ettim. Yine sıkıcı geldi, en sonunda hile programı buldum. Güçleri açtım falan öyle inatla bitirdim.


    Yoksa ileriki bölümlerde çok mal gibi kalıyorsun ortada. Hikayeyi sürekli okuyarak ilerlemek gerekiyor film izler gibi.Ben yarısına kadar ingilizce geldikten sonra TR yamayı bulunca o topladığım belgeleri falan hiç okumamıştım kaldı öyle  


    Aslında güzel oyunmuş film gibi bitiyor ama aşırı sıkıcı enerji toplama ve bölümleri geçme konusunda. Bir de taa ebesinin şeyine atıyor ölünce hydaa tekrar git. Bir de yapay zekası sürekli aktif. Ölüp başa dönüyorsun aynı yolu gidecen ezberleyim de gideyim yok. Yaratıklar farklı oluyor ya da farklı yerden çıkıyor.


    Ben bu tarz oyunları seviyorum aslında, sonra konulu fps oyunları. Cod 'un online olanını yükledim ücretsiz. Ulan iki adım gidemeden ölüyorum. aşırı akıcı e hızlı ilerleyen bir oyun. Hiiçç uğraşamam dedim sildim.Valorant indirdim, 3 4 kere ana ekrana dönünce oyundan attı. Sonra ceza falana ldım oyundan çıktım diye. Halen kursam da oyuna bağlanamıyorum aradan kaç ay geçti üstelik. Çokta tın oynamam dedim.


    Oyunlar eskiden kolaydı kurması oynaması. Konusu daha çekiciydi. Şimdi çoğu oyun delirtiyor adamı. Hileci çok zaten online oyunlarda. Telefonlarda hani basit oyunlar nasıl çok eğlenceli. Aşırı tefferuatlı oyun olunca hiç sevmiyorum, hobi için oynayacağım oyun için neden oturup ders çalışır gibi kendimi geliştirmeye oyunu çözmeye çalışayım ki. Şimdi gidip bir strateji oyunu kursam, Age of Empires 2 ya da 3 kadar hayatta zevk vermez   ahh nerde o eskiler derler ya onun gibi aynen.


    Çocuksu grafikleri ve saçma sapan silahları olan oyunları hiç sevmiyorum. Valorant gibi... COD 2 gibi konusu net, gerçekten tüfekle falan ilerleyip bölüm geçeceğimi, grafikleri de iyi olan bir oyun arıyorum bulamıyorum. COD 'un eski serilerine bakayım bari  





  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    Aynı düşüncedeyim. Oyunları indirdim benchmark yapıp çıkıyorum. Gerçekten oturup oynatacak bir şey yok, hepsi tırt dediğiniz gibi.

  • Yeni amd sürücüleri çıkmış. Problemsiz ve akıcı şekilde çalışıyor. Kurulum esnasında siyah ekranda kalma gibi bir problem yaşamadım win11'de. Ayrıca donma takılma olmadan akıcı şekilde kullanabildim. Hibrit modda kullanıp da anlık takılmalar yaşıyorum diyenler denesin derim. Eskiden amd sitesinden indirdiğim driverları kuramazdım, siyah ekranda kalırdı, uyumsuz oluyordu.



    https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-7-mobile-processors-radeon-graphics/amd-ryzen-7-5800h





  • Lenovo Vantage habire store dan güncelleme geliyor. Giriyorum bakıyorum hiç değişiklik yok anlam veremiyorum. Gelen güncellemeler ufak boyutluda değil. 

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bu driver ile önceki güvenlik için gelen driver arasında %2 cpu performansı düştü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

    vantage in güncelleme sistemini anlamadım ben zaten  

  • neyle test ettin hocam. Ben aida64 ve cinebench 'e bakıyorum genelde. 4 5 kere test yaparım. Değerler hep benzer.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Time spy testi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Bir cinebech açayım bende

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Cinebench 100 puan daha fazla verdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, 11800h 3070 li model 1600 euro buldum almanya üzerinden sizce alınır mı ?

  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.