Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (84. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

    güzelmiş ama pahalı yav bu da. Ucuza alacak bir şey kalmadı vallahi dolar yüzünden. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  450 lira diyor Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

  • Söylediğiniz modele şimdi baktım. 750 rpm diyor. Bende 220mm fanlı zalman nc11 var. 720 rpm de çalışıyor. Dediğim gibi bir halta yaramıyor. Neden derseniz toplamda üflediği hava nın cfm yüksek ama hava basıncı düşük. Bende Legion 5 yok laptopun altının büyük kısmında hava kanalı varsa bu model işe yarayabilir yoksa fanların bulduğu bölüme yada ssdlerin olduğu yerlere üfleme yapanlar daha mantıklı olacaktır. Ben laptopta mesela enlemesine ekran kartının ve işlemcinin olduğu bölüm komple hava kanallıydı ama büyük fan işe yaramadı.

  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Benim cihaz Legion 7, Legion 5 pro'dan farklı mı acaba, ne alsam kararsız kaldım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Ucuz birşey kalmadı ki. 450 liralık nesi var aslında 40-45 cm eni boyu olan alüminyum üstünde hava delikleri var 3 tanede hız ayarlı 80 mm fan var. Başka bir cacığı yok. Lakin Bende işe yaradı. Bunun almanın tek sebebi ssd lere birşey olmasındı açıkçası. İşe yaradı da beraberin cpu, gpu da nasiplenmiş oldu. Zaten onlar pek ısınmıyordu 85 derece cpu, 78 gpu için çok yüksek değildi. En büyük avantajı fanların konumunu değiştirip tam istediğiniz yere üfletiyorsunuz.

  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

    Önceki sayfalarda bununla ilgili Yazılımcı Online yazıları videolar falan var ona göre alın. Başka laptop modellerini referans almayın bence.

  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

    One Shot One Kill 'in önerdiği soğutucu da iyi aslında. Modüler olması dolayısı ile fanları SSD ve ramin altına denk getirip kasayı soğutabilirsiniz. Birini de tam iki fanın ortasına koyarsınız ve bakır borular soğur. İşlemci ve ekran kartı fanlarının altına fan konması taraftarı pek değilim. İkisinin RPM hızı farklı olacağından, türbülans yaratıp hiç bir faydası da olmama ihtimali var. Bu yüzden bu fanların altında direkt olarak denk gelecek fanlı soğutucuları ben şahsen tavsiye etmiyorum.

  • Bilgisayarın PCI expres 4.0 desteklediğini nereden öğrenebiliriz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Desteklemiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

    AMD ZEN3 mimarisini duyururken LAPTOP sınıfı işlemcilerinin PCI-E 3.0 ile geleceğini 4 desteklemeyeceğini duyurmuştu. 3.0 yeterliymiş ve 4'e laptop'da şimdilik gerek yokmuş. Bir bakıma doğru aslında ama pcı 3.0 yapıyorsun da bari 8X yapma 16 yap şu GPU arabirimi için. İntel bu yüzden hep fps olarak önde oluyor. Amd 95 fps alıyorsa intel 100 bazen 105 fps alıyor.


    Parası intel'e yeten intel alsın zaten. İntelden soğumuz ve salak politikaları yüzünden kızgın olsam da yine intel alabilirdim, eğer bulabilseydim. Ama şimdi iyi ki iade etmemişim diyorum aleti. AMD li modeller bile fiyatları uçtu, intel verisyonları kim bilir ne kadar olur RTX3070 ve 32GB ram olursa. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Hocam soğutucu da fanları nasıl konumlandırdınız, soğutucunun altından resim çekip koyma şansınız var mı? Bende bu soğutucudan alacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olsaymis iyiymiş hocam. Sağlık olsun o zaman ne yapalım. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Legion 7 soğutma iyidir diyorlardı da Mafia 3 oynarken işlemci 95 görüyor, boost kapatmak zorunda kalıyoruz. 5 Prolarda da kötüydü. Çözüm bulabilen var mı bu duruma? Boost kapatmadan kullanamıyoruz aleti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    Laptopun arka kısmını biraz yukarı kaldırarak düşürebilirsinz hocam sıcaklık değerlerini. Yeni nesil laptoplar düz zeminde kullanılmaya uygun değil ürettikleri güç itibariyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

    Bende bu laptoptan yok. O yüzden resim çeksemde fikir vermez. Zaten alttarafta bundan başka hava kanalı yok herhalde. İşaretli yere 3 fanı da koymanız lazım. Büyük fanlı soğutucular pek bir işe yaramaz bunda. SSD lerin olduğu yerlerde hava girişi olmaması iyi olmamış.


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    Ben hiç soğutucu kullanmadan arkasını sadece 3cm kaldırarak güzel sağutma sağlıyorum. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  çok anormal bir durum yoksa 82 yi geçmiyor, genelde 77-80 arası.

  • Arkadaşlar birisi Microsoft flight sim 2020 de ne kadar fps aldığını yazabilir mi ?

    İnternetteki testlerin hepsi eski sürüme göre ve yeni update ile fps 2 kat neredeyse artıyor cpu ya göre


    Ayriyetten edit:

    Bu cihazlardaki 1.4dp yi kullanırken aynı anda usb falan da kullanabiliyor muyuz aynı porttan ? Hali hazırda masaüstü sistemin kasasını satmayı düşünüyorum direk leptoba bi type c bir de güç kablosu takıp tüm sistemi kullanabilir miyim uygun dock adaptörü ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 18 Ekim 2021; 1:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loses kullanıcısına yanıt

    Type C to Dp 1.4 kullanıyorum hocam. Klavye mouse vs. Monitöre bağlayıp onu usb ile laptopa bağlıyorum istemediğim kadar port oluyor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wirm kullanıcısına yanıt

    hocam anlamadim tam olarak.


    Yani laptoptan 1 adet type c cikisi aliyorsunuz ve sadece bu 1 adet cikistan Hem dp1.4 hem de usb cikislarini aliyorsunuz dogru muyum ? Sarj girisi haric laptopda sadece 1 cikis kullaniliyor yani ?

  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.