Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
30
Favori
93.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar videolarda gördüğüm incelemelerde radeon freesync desteği var açılabilyor fakat bende o seçenek pasif durumda desteklenmez yazıyor. sizde de öyle mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nietzscheisdead

    Ürün geldi hocam. Tek sıkıntım klavye ısınıyor . Cihazın ısısı program ile baktığımda normal. Sadece klavye sanki olması gerekenden fazla ısınıyor gibi geldi. Ekran kalitesi mükemmel , klavye basma hissi çok güzel geldi bana sanki mekanik gibi. Tavsiye eder miyim evet ama öyle buz gibi bir klavye değil ,normal kullanımda hafif oyunda ise el yakmayan bir ısı var

    Merhaba, ben de ürünü yeni aldım klavye ısınması beni rahatsız eder derecede. İşlemci 70 75 derece olmasına rağmen klavyenin özellikle 3. bölgesi çok ısınıyor. Sorunu çözebildin mi ? Başka bu ürünü kullananlara sordum genelde öyle bi sorun yok dediler acaba bu ikimizde bi sorun mu? Arızalı ürün mü yolladılar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucuklu patates

    merhaba hocam oyun oynarken klavyede ısınma sorunu yaşıyor musun?

  • Normal kullanımda bile hissedilir derecede jklm ve yön tuşları üstünde ısınma var ki bu max performans modunda da belli oluyor
    Cihaz için çanta önerilerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revious99

    merhaba hocam oyun oynarken klavyede ısınma sorunu yaşıyor musun?



    Alıntıları Göster

    Valla şimdi denemek için BF V oynadım bilgisayarın güç ayarlarını sona alıp. İşlemci 70-75 aralığında gidip geldi hep. Klavyede ısınma değil ılıma oluyor yani bende ısınma sorunu yok. 1. ve 3.bölge diğerlerine göre daha sıcak oluyor fakat beni kesinlikle rahatsız eden bir ısınma değil sadece ılıklık oluyor bilmiyorum hocam.

  • Lenovo acayip adi bir firma. Intel versiyonlara 80-90W RTX 2060 koymuş. Fakat bütün AMD laptoplarda 115W RTX 2060 var. Yahu açıkla bari be. %10-15 fark oluyor sırf ekran kartından. Tamam Intel daha da ısınıyor olabilir MSI'lar da ısınıyor onlarda neden 115W var? Sende koy işte.

    Lanet olsun Türkiye'de yaşadığım için utanıyorum artık. Ürün alınacak bir yer değil. Ya aldın ya aldın. Almazsan ertesi gün zam. İnsanlar şu zamlara nasıl sesini çıkarmıyor anlamıyorum. Dolar 10 kuruş artsın adam 700 TL zam koyuyor. Neye göre koyuyorsun? Yurt dışında bir ürünün fiyatı 1500 dolarsa 1500 dolardır. Döviz arttı diye 1700 dolara çıkarmıyorlar. Madem fiyat ayarlaması zor dövizle sat. Türk lirasının ne kıymeti var ki zaten? 10 dakika içinde %1-2 değeri eriyor. Ne yapacaksınız faize mı koyacaksınız?

    Edit:Lenovo Legion 5Pi'de de 100W olduğunu unutmuşum. Şaka mı bu ya? Hangi kafayla ürün satıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 12 Ekim 2020; 9:54:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Hocam zahmet olmazsa kaynak verebilirmisiniz? İntel'de dengeli modda 80w, performans modunda 90w çalıştığını duymuştum. Birde legion 5p(düz 5 değil) modelinin amd versiyonunda 115w olduğunu. Eğer düz modelinde de 115w varsa makine çok güçlü olur, ve evet intel için düşük watt değerli ekran kartı koymaları kötü olmuş ama imkanı olan neden intel alsın? Yanlış birşey dediysem lütfen düzeltin ve kusura bakmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 1650Ti kullanıcısına yanıt
    https://www.reddit.com/r/AMDLaptops/comments/j86aiv/the_lenovo_legion_5_rtx_2060_is_the_115w_variant/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim şarkım oyun oynamamama ve güç tasarruf modunda kullanmama rağmen 3 saat gidiyor. Sizce de çok az değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 1650Ti kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Eğer düz modelinde de 115w varsa makine çok güçlü olur, ve evet intel için düşük watt değerli ekran kartı koymaları kötü olmuş ama imkanı olan neden intel alsın?

    Bende bunu kendime soruyorum. Anlam veremiyorum. Bu W işinin çözülmesi lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GumballWatterson G kullanıcısına yanıt

    Hocam önceki sayfalarda yazdınız mı bilmiyorum ama ne kullanıyorsunuz. AMD R5 4600H modelini mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum,

    Matbaa-Grafik işleriyle uğraşıyorum. Ağırlıklı Adobe illustratör kullanıyorum, aynı anda illustratör (10-15 dosya, bazıları 100-500 mb arası)), Acrobat, photoshop, chrome (30-50 sekme arası), WPS ofis, mail vs... programları açık olabiyor, oyun oynamıyorum. Epey bir müddet monsterlara baktım ancak ısınma şikayetleri ve son 15-20 günde gelen fahiş zamlar üzerine Lenovo düşünmeye başladım. Şu iki modelden hangisini tercih etmek mantıklı olur?


    4800h + 1650 Ti 11.500 tl

    https://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar



    10750h + 2060 13.940 tl

    https://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar


    Aslında AMD işlemci almak istiyorum ama İntel tek çekirdek 5.0 ghz çıkarken AMD 4,2 Ghz çıkıyor, bu fark işime yarar mı yoksa bunlar kağıt üstünde mi kalır? Özellikle adobe programları kullanan arkadaşlar varsa ekran kartı tarafında da fark hissedilir mi?





  • Arkadaşlar bekodan alınan model var elimde, hibrit modu açık kullanıyorum ve sanıyorum ki dahili amd grafiğim biraz sıkıntılı, arada mavi ekran felan yiyorum. Sorum şu , hibrit modu kapalı kullanan var mı yoksa herkes açık kullanmayı mı tercih ediyor legion serisinde ?

  • taycin T kullanıcısına yanıt

    İki cihazın da fiyatı bence çok yüksek. Daha geçen gece 12000 tlye HP Omen 15 I7 10750H RTX 2070 Max-Q satıldı. Üstelik 1 TB SSD vardı içinde. Bu 2 cihazda da o kadar SSD yok. Bende 256 GB SSD ve 1 TB HDD olan model var. HDD söküp SSD takayım diye bakayım demiştim. 1 TB NVMe SSD'ler 1200-1500 TL.


    Neyse son sorunuza cevap vereyim. Intel tek çekirdekte daha hızlı,adobe photoshop tek çekirdek üzerinden çalışıyorsa o sizin daha çok işinizi görecektir. AMD'nin bütün olayı çoklu çekirdek performansı. Çok çekirdeği aynı anda yüksek frekansta çalıştırabiliyor. Bu yüzden R5 4600H bile I7 10750H'a fark atabiliyor çoklu çekirdek performansında.


    Acer Nitro 5'in R7 4800H + GTX 1650 TI versiyonu vardı. Şu an piyasada var mıdır bilmiyorum fakat eski kurdan 8200 tlye falan satılıyordu. Şu an 9000-9500 TL civarı satılabileceğini düşünüyorum. Ona bakabilirsiniz AMD düşünüyorsanız.





  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce incelemiştim ancak tekrar bir kaç siteden bir çok single core benchmark i tekrar inceledim. Açıkçası 10750, 4800h e single core benchmark larda en fazla %5 fark atabilmis. Frekanslara bakınca biri 5000, diğeri 4200 olunca sanki single core da Intel çok daha hızlı olacakmış gibi düşünülüyor ancak yapılan single core benchmark lar bu öngörüyü desteklemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt

    Hocam benchmarklar performans farkını tam yansıtmayabilir . Kullandığınız uygulamada nasıl fark var ona bakın bence. Birileri mutlaka amd ile inteli kıyaslamıştır Adobe için. Aralarında uçurum olmayacaktır. Ben fiyatı yüksek olduğu için tavsiye etmiyorum. Sırf AMD var diye rtx 2070 max-q fiyatına GTX 1650 TI laptop alınmaz bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Hocam AMD Intel fiyat karşılaştırmasini aynı marka model üstünden yapmak daha mantıklı değil mi? Niye Dell ile Legion i kiyasliyoruz? Tabiki bende Dell i tercih ederim ama bu Legion in fiyat politikası yüzünden olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adobenin sitesine baktım, illustratör çoklu çekirdeği destekliyormuş. Kendim de denedim bir işlem yaparken tüm çekirdekleri kullanıyor, yani ryzen daha mantıklı gibi geldi, amd çoklu çekirdekte 3,8 Ghz iken, intel 3,2 Ghz de kalıyor. Fiyat pahalı diyen arkadaşlar, haklısınız insan çıldırıyor ama iş için olunca yapacak bir şey yok, dün akşam sipariş geçecektim ryzen 4800h işlemcili olanı arkadaşın kartıyla, "kart yanımda değil işyerinde dedi". Sabah bi baktık benim baktığım satıcıda stok bitmiş başka birinde de 500 tl daha pahalı.

  • Hocam Türkiye'de ürünler standart bir fiyat üzerinden satılmıyor. Ama Lenovo gelip kendisi satsa çokta farklı olmazdı herhalde. Yurt dışında da ilk

    çıktığında çok pahalı olduğu söyleniyordu. Türkiye'de ise ekstra pahalı zaten.


    Kendi fikrimi belirtmem gerekirse ben 2'sini de almazdım. HP Lenovoya göre müthiş bir ürün değil elbette fakat daha düşük bir ücrete daha iyi özellikler alabiliyorsunuz. HP Omen EK0002NT 14000 tl civarı fiyatlarda satılıyordu. 1 TB NVMe Samsung SSD,RTX 2070 Max-Q(Hangi TDP değeri olduğunu bilmiyorum fakat yüksek ihtimalle 80W-90W model kullanılıyor.) Yani doğrusu almamak için pek sebep göremiyorum. Belki adaptörden kaynaklı olabilir,çünkü yüksek stres altında pilden harcıyormuş. Ben alamadım çünkü ben aldığımda stokta yoktu.

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.