Şimdi Ara

Lenovo katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi

    New York'ta düzenlenen "Lenovo Transform" etkinliği, şirketin gelecek hedefleri arasında yer alan katlanabilir dizüstü bilgisayar konseptini ortaya çıkardı. Sergilenen laptop, ortada katlanabilen bir ekranla geliyor. Ayrıca sesle kontrol, yeni ekran teknolojisi ve ileri materyaller olmak üzere üç önemli noktası var. Klavyede Lenovo'nun ikonik kırmızı track pointer öğesinin yer alması da ilginç bir detay olarak gözden kaçmıyor.

     

    Lenovo dizüstü bilgisayarın resmini Twitter'da "Katlanabilir bir bilgisayar? Belki birgün. Şu an için sadece bir konsept." başlığıyla paylaştı. Katlanabilir konsept dizüstü bilgisayar, üst kısmın tamamını kaplayan geniş bir ekrana sahip. Klavye ise ekranın hemen altından boşluk bırakılmadan başlıyor ve orta kısmında track pointer var.

     

    Ayrıca Bkz.OnePlus 5 tanıtıldı: Snapdragon 835, çift kamera ve 8GB RAM
    Sağ ve sol tıklama düğmeleri altta yer alırken klavyede trackpad olmadığını görüyoruz. Bu büyük olasılıkla işlemlerin sesli komutlarla yapılacağı anlamına geliyor. Ayrıca, dizüstü bilgisayarda çizim yapmak için kullanılabilecek büyük kalem şeklinde bir stylus kalem var. Dizüstü kapalı olarak da gösteriliyor ve bu şekilde fiziksel bir klasör şeklini aldığını görüyoruz.

     

    Lenovo, katlanabilen dizüstü bilgisayar fikri ile herkesin dikkatini çekmeyi başardı ancak çok fazla detay verdiği söylenemez. Şirket dizüstü bilgisayarın yapımında kullanılacak olan 'ileri materyaller' konusunun ayrıntılarına girmedi. Katlanabilir dizüstü bilgisayarın sadece bir konsept olduğunu ve henüz mevcut herhangi bir prototipin olmadığını belirtelim. Lenovo bu kadar önemli bir teknolojik cihaz üzerinde çalışsa bile, ticarileştirilmesi kesinlikle zaman alacak.







  • Ticarileşse bile ilk dönemlerinde dudak uçuklatan fiyatlara sahip olacak. O yüzden şimdilik anca vitrinlerden izleriz :'(

  • quote:

    Sağ ve sol tıklama düğmeleri altta yer alırken klavyede trackpad olmadığını görüyoruz. Bu büyük olasılıkla işlemlerin sesli komutlarla yapılacağı anlamına geliyor.


    tek bir yol yok.

    Lenovo katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi




  • O ekranın tam dik durması lazım bazı durumlarda. Neyse şimdilik sadece konsept.
  • Ekran dik durmazsa kullanması ve taşıması zor olabilir ,onu nihai sürümde halletmeleri gerek...

  • İllaki bu tarz ürünler geliştirilip piyasaya sürülecektir ama çok tutacağını veya kullanılacağını sanmıyorum çünkü yakında ekran kullanmamıza gerek kalmayacak.
  • Dokunmatik ekranda trackpad e gerek yok çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.